Šta je novo?

MSI N460GTX Hawk "Talon Attack"

smarac
verujem da je 6850 trenutno najbolje za ulozeni novac

vala jeste da si mi ziv i zdrav i neka te sluzi kartica
pozdrav :wave: :wave:

Poslednja izmena:
ja sam prvo hteo tog hawk-a da uzmem ... ali psi drze cenu kao da je od zlata .....

e ****ga sad :) samo mi to treba da se lozim :) ..... nema ga na dilerskim cenovnicima ;) odavno ne kupujem HW u maloprodajama

realno da sam mogao da ga kupim za 175e .... ne bi uzimao 6850 sve preko toga mi je bilo previse za ono sto dobijam (ako uopste dobijam)

3DMark Vantage ne pokazuje realno stanje, a skor dosta zavisi od procesora...

cekam da odradi vantage bez fizike :) mislim da se tad dobija normalniji rezultat

cena 20.999 rsd
novi KRALJ za 200 evra jeftiniji od 6870

Poslednja izmena:
bez fizike je isti skor probao na brzinu

@The Bear
ma mi cemo samo da kacimo rezultate crysis-a

Poslednja izmena:
hm gledam na drugim testovima oni na def (valjda) dobijaju 15,8k bez fizike

cena 20.999 rsd
novi KRALJ za 200 evra jeftiniji od 6870

http://www.tomshardware.de/MSI-GTX480-Hawk,testberichte-240659.html

Na 900Mhz je tu negde sa 6870 default... Ipak su 6850 i GTX460 karte za poredjenje vise nego 6870 ona je iznad obe i default a moze i da se klokuje tako da.....

Necu vise da postujem ovde jer nema veze s temom, ovo sam okacio tebi da vidis cisto inace necu vise postovati i uporedjivati jer se zna sta je brze, nema smisla raspravljati vise i 90% testova sa neta govori isto...

Poslednja izmena:
znas kako medo mislim da su hawk i 6870 prosecne kartice
i da su po ovim testovima slicne ok je to da je tu 6870 na default
ali sto nisu stavili hawk na 940 i 6870 na 1000MHz tu bi bio 6870 jaci za nepuna 1.8 fps-a(ukupno kad bi sabrali)
moj zakljucak da su tu negde po snazi(nesto jaca 6870) ali opet naglasavam referentna i nereferentne kartica
koja izrada je bolja kartice e tu je hawk u prednosti a sad je hawk jos i jeftiniji od 6870
pa ja ne znam sta je bolja kupovina
i na kraju treba da postujes ovde
rasprava je najbolja za korisnike koji kupuju karticu
ne samo ti nego svi bez obzira ko kakvu karticu ima

Poslednja izmena:
nesto si se ti *****ao ovde ... aj provrti ponovo pa postuj ... jer nemoguce da imas isti skor .. .sad sam gledao i na 10 mesta gde sam navatao svima se skor razlikuje sa iskljucenom fizikom i bez nje ... i to ne malo
evo sve na defalt razlika 200 poena znaci ko ima nvidia karticu dobija fiziku dzaba

evo sve na defalt razlika 200 poena znaci ko ima nvidia karticu dobija fiziku dzaba

ti ne kapiras sta ti ja pricam ;) odradi vantage sa iskljucenom fizikom ... klokovanom karticom itd ..... to sto imas fiziku ukljucenu bustuje ti rezultat .... koliko vidim nigde se ne porede rezultati sa ukljucenom fizikom ... jer jelte ima ... 5 igara koje je podrzavaju.

Za pravilno poredjenje ... odradi vantage bez fizike i videces rezultat koj moze da se poredi

Nije to zbog tih 5 igara, ima ih i malo vise sada :p , nego je tako pravilo na HWBot-u jer fizika ne doprinosi nicemu u Vantage-u sem sto se dobija nerealan CPU skor jer koliko sam skapirao GPU radi dodatno u tim testovima....

PhysX on off

nisam bio tu odma ispade lazov
znaci sve default pa vidite da li ima neke razlike sa ili bez PhysX

Prilozi

• Capture (1).jpg
    Capture (1).jpg
    492.3 KB · Pregleda: 82
  • Capture 2 (1).jpg
    Capture 2 (1).jpg
    478.6 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Ako se gleda GPU rezultat jer se porede graficke onda je sve jedno sta vrti fiziku. Zato su i odvojili rezultate..

Upravo tako! Btw boogi nisi valjda opet pazario 460ku; kakav si kralj covece :)

koliko se secam medin rezultat 6870 je isti kao kod talonca s tim da je njegov procesor na 3800 MHz a moj na 2700 MHz sto znaci da su po jacini isti na vantage testu
medina tvrdnja da PhysX i cpu ima uticaja znaci ne prolazi
za smaraca tvoj klokovan cpu i klokovana 6850 ima isti skor kao talonac
:wave::wave::wave::wave:
ma gde si proday nema te nesto slabo postujes kako grafa
pozdrav covece

Poslednja izmena:
lost planet 2

evo jedan test sa novom igricom i kratak rez sa directX11
igrica ima u sebi benchmark pod a i b ovaj je radjen pod a
eto nek neko uradi sa 6870 pa da uporedimo
cpu i gpu sve default
ps. ajde da vidimo rezultate sa novim igricama ostavimo vise crysis-a inace igrica je bruka

Prilozi

• lp2dx11 2010-11-06 15-09-49-65.jpg
    lp2dx11 2010-11-06 15-09-49-65.jpg
    300.8 KB · Pregleda: 54
  • lp2dx11 2010-11-06 15-34-52-73.jpg
    lp2dx11 2010-11-06 15-34-52-73.jpg
    316.3 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
koliko se secam medin rezultat 6870 je isti kao kod talonca s tim da je njegov procesor na 3800 MHz a moj na 2700 MHz sto znaci da su po jacini isti na vantage testu
pozdrav covece

Jeste da je medin procesor na 3800mhz, ali ti imas core i5 750 koji na 2700 daje veci skor od pII na 3800mhz. Tako da ta tvrdnja ne ide. Znaci ako ce te da poredite dve karte, one moraju da se testiraju na istom ili identicnom kompjuteru. Ovo je sve sareno.

PhysX ima uticaj na CPU score i samim tim na finalni skor, dok na GPu skor izgleda da kod tebe ne utice, mada sa Intelom se izvlaci vise poena i za GPU, evo sad mogu da ti stavim sliku sa 6870 i i7 im preko 16k za GPU default.

pozdrav covece

ako je 1000 poena prednosti isto onda ... ok ;)

s obzirom na cenu .... moja karta se drzi do jaja ;) da ne kazem .... dere

talonac bi bio extra da kosta 180e .... ovako je preskup u bilo kojoj kombinaciji

ako je 1000 poena prednosti isto onda ... ok ;)

s obzirom na cenu .... moja karta se drzi do jaja ;) da ne kazem .... dere

talonac bi bio extra da kosta 180e .... ovako je preskup u bilo kojoj kombinaciji

nemoj gledati ukupan skor nego samo skor gpu-a

@the bear
ajde odradi test lost planet 2da vidis kako se ponasa 6870 u directx 11
ne bitno koja je jaca

Poslednja izmena:
u pravu si extra je talonac :) steta sto nije bio 180e :) toliko bi se ispruzio ... ovako .... ***

ti ne kapiras sta ti ja pricam ;) odradi vantage sa iskljucenom fizikom ... klokovanom karticom itd ..... to sto imas fiziku ukljucenu bustuje ti rezultat .... koliko vidim nigde se ne porede rezultati sa ukljucenom fizikom ... jer jelte ima ... 5 igara koje je podrzavaju.

Za pravilno poredjenje ... odradi vantage bez fizike i videces rezultat koj moze da se poredi

Ne boost-uje njemu GPU rezultat vec samo za CPU i krajnji score!
GPU rezultat ostaje isti!

da da ja sam podrazumevao da gledamo ukupan score .... nwm

Stigla je ponovo Talon Attack na poznato mesto, nova cena je 20.500 din sa PDV sto je nekih 1500 din nize nego ranije...

Vrh Dno