Šta je novo?

MSI N460GTX Hawk "Talon Attack"

Evo sad sam se bas malo izivljavao znaci Afterburner mi dozvoljava samo do 1,087v voltazu, tako da sam sa tom voltazom uspeo da izvuchem maximalnih stabilnih 940Mhz za jezgro i 2000Mhz za memoriju.Kako da otkljucam da mogu da joj dignem jos voltazu i do kolike voltaze nije kritichno?

Poslednja izmena:
Kako se flashuje ?
Da necu da ubijem graficku sa tim *******cijama po biosu ?

MAmani se bre, stavi na def i vozi sve ;) Btw 940 sa 1.087V je extra. Samo sam siguran da mem moze daleko vise od tih 2000mhz!!

Ja neznam sto vama svima memorija ide toliko nisko... meni Leadtek 1GB memara ide ~2300Mhz, ja je drzim na 2256Mhz jer me mrzi da trazim tacan limit koji je tu negde oko 2300, posto radi i na 2340 sto je maximum koji mu daje MSI afterburner...

To ti je neki bas dobar primerak sto se tice memorije.

@kilowatt

znaci za kilowatt-a
evo ti moja setovanja pa probaj da odradis vantage da vidis koliko je kartica stabilna
instaliraj AB 1.61 jer ovaj 2.0.0 nije funkcionalan
jos malo o kartici meni je kartica najhladnija komponenta temperatura 22c kad se setim 8800 koja je u idle imala temperaturu 65c ovo su prakticno setovanja za svaki dan temperatura pri ovom kloku u vantage-u bila max 57c sta reci i pri tom nije usisivac kao referentna ati(amd) ovo nije max sa doradom AB doce do 1 MHz bez modovanja bios-a
a i ovi msi majstori verovatno ce odraditi jos koji bios oc verzije kartica uglavnom dobiju nov bios

http://img823.imageshack.us/img823/4614/captureqm.jpg

:p :p :p za sve koji imaju 6870

Poslednja izmena:
kao prvo 900 RSD skuplja sto bi je razvaljivao od oc-a kada su po defaultu iste(medin rezultat) pri tom bolji overclock potencijal izrada same kartice daleko kvalitetnija od referentne amd a sto se tice potrosnje kupis dve stedljive sijalice zamenis za obicne i potrosnja ista(ne vredi porediti potrosnju to je isto kao sto nvidia fanovi govore o fizici dobijes je gratis)

Poslednja izmena:
@bugi bugisa, upravo to jedina "prednost" tvoje karte u odnosu na Medinu je je fizika a u svemu ostalom je deficitarna...fiziku ni najokoreliji nVidia fanboyevi sa foruma ne spominju vise...razocarala je u svakom pogledu...jos poneki zelembac u nedostatku argumenata spomene i fizuku pride da malo osvetla obraz posrnule nVidie. a do izaslaka Mafije II samo su se kacili oni YT klipovi gde pokazuju kakva je igra sa i bez fizilike - tuzno ali istinito...

Poslednja izmena:
nisam ja kriv sto se vantage uzima kao merilo za kvalitet kartice(znaci svi iole poznatiji forumi ga koriste)
sto se tice igrica trenutno igram Darksiders odigrao StarCraft II igrica me odusevila

Poslednja izmena:
I opet ta famozna potrošnja struje. Da ovo čita neko kome niste smešni, pomislio bi da GTX460 vuče bar 5KW.

@bugi bugisa, upravo to jedina "prednost" tvoje karte u odnosu na Medinu je je fizika a u svemu ostalom je deficitarna...fiziku ni najokoreliji nVidia fanboyevi sa foruma ne spominju vise...razocarala je u svakom pogledu...jos poneki zelembac u nedostatku argumenata spomene i fizuku pride da malo osvetla obraz posrnule nVidie. a do izaslaka Mafije II samo su se kacili oni YT klipovi gde pokazuju kakva je igra sa i bez fizilike - tuzno ali istinito...

Strasno! Je li vi to na osnovu vlastitog iskustva iznosite misljenje?

A u cemu ostalom moze da bude deficitarna i da bude posrtvanje nvidije? DX11 efekti, tj. tesselacija i dalje bolje radi na nvidiji... Koliko vidim i novi 3D mark ce da bude tesselation heavy, a uglavnom 6800 serija ima redefinisan tesselator da bi sustigla rezultate u odnosu na 5000 seriju... Uostalom tu je i omrazeni physx, cuda i ostalo, kao i snizenje cena gtx460 uskoro, pa ti izracunaj da li su nvidija karte neisplative.

@PLAYBoY

ajde da ostavimo potrosnju i fiziku po strani a reci mi mislim da si imao dosta kartica
da li imas neki zakljucak da sve referentne kartice amd i nvidia nisu bas toliko kvalitetno odradjene da je bilo ko uzeo 6870 nereferentnu ne bih poredio sa hawk-om(mislim na cenu)jer amd nereferentne kartice su skuplje od referentnih ovako mogu da je poredim jer razlika u ceni 900 RSD nije neka a dobijes kvalitetniju karticu plus 3 godine garanciju

Poslednja izmena:
5850/5870 su referentni modeli sa dobrim OC potencijalom a pritom skoro necujne u full loadu kada se kloknu na 950/1200 sa 1.200v. Naravno vent mora rucno da se podesi da bi bile tihe u ovim uslovima rada, tako je i sa 460GTX, ako se vent ne podesi i ne prtestiraju kolokovi uz pracenje temperature svaka od tih karti je usisivac, pa cak i Hawk:p Dobro je sto moze da se podesi broj obrtaja ventilatora a pritom da karta bude dobro klokovana.

Meni je prihvatljivo sve do 85c i da karta bude tiha (mada je to subjektivno) 5850/5870 mogu da se podese na 950/1200 1.200v i da budu tihe, narocito 5870. 460GTX moze da se podesi uz dizanje napona 1.100v da bude necujna u radu a koji ce klok da postigne to zavisi od primerka. 900mhz je neki prosek. Hawk definitivno ima najbolje peformanse kada je u pitanuju nivo buke/temperaturu karte.

Price vezane za potrosnju su suvisne jer se radi o mizenoj razlici, pa cak i da je vec razlika kakve to veze ima. Da nije zbog racuna za struju??? Ma to je bezveze i besmisleno.

Ati karte u cenovnom rangu 180-270e nemaju nikakvu prednost u odnosu na cenovne Nvidia konkurente, jos su u minusu za fiziku i imaju losije DX11 performanse i to je realnost. Price o temparaturi i potrosnji su izlizane. 480/470/5790 su krs po tom pitanu, ali 460GTX/5850/5870 i nova 6xxx serija karti jednako su dobre i ta razlika koja postoji u korist Ati karti ne utice na preformnse i OC potencijal jer je krajnji ishod povoljan po svaku od navedenih karti a odnos buke i zagrevanja prihvatljiv. Tamo gde najvise treba tu Ati posustaje, ne mnog ali je ipak tako. Nije mnogo ni bitno ako uzmemo u obzir broj DX11 naslova i njihovu zahtevnost (sve sem metroa), u ostalim igram (sem crysis-a) 460GTX/5850/5870 ili neka 6xxx, totalno je nebitno. I na kraju sa Nvidia kartama ipak se dobija ta fizika, pa makar i da nema koristi od nje dobija se za dz:p

SLI vs CF je prica ze sebe i tu tek dolazi do izrazaja upotrebljivost fizike sa igrivim performansama, a za 400e ulozenih u SLI dobija se 20-30% vise u performansama nego kada je CF u pitanju za isti novac. Tako je bilo do sada, mozde se nesto promenilo sa 6xxx genracijom, ne znam dok ne proverim.

@PLAYBoY
Jedan savet za tebe krajnje dobronameran. Ulazis duboko u tematiku sa plitikim i neragumentovanim komntarima. Suzdrzi se od toga ili se potrudi da malo steknes prakticnog iskustva ako vec volis da se upustas u diskuiju na temu hardvera. Nemoj pogresno da me shvatis, ne kazem ti ovo bez razloga. Ovako nesto moze da ti prodje na PCberza forumu bez neke reakcije ostalih ucesnika u temi, moze i ovde, ali ima ljudi koji jako dobro poznaju materiju kojom ti pokusavas da se bavis, cak i ostali manje upuceni vodjeni nekom zdravom logikom kada citaju tvoje komentare ne mogu da shvate odakle izvlacis zakljucke i misljenje koje iznosis. Potrudi se malo racinoalno da razmiljas na temu Ati/Nvidia, ili najbolje je da uopste na rezmisljas o brendovima, vec ako te zanima hardver bavi se preformansama.

ATI, Nvidia, Intel, AMD, nisu to klubovi cije utakmice gledamo sa porodicom i prijateljim, koji nam svojom igrom pricinjavaju nam neko zivotno zadovoljstvo. Nema tu navijanja i naklonjenosti brendovima, to je pogresan stav. To su kompanije koje postoje radi profita i razvoja tehnologija koja nam zivot cini laksim, nema tu navijanja za jedan ili drugi brend, nije to bas zdravo, rauzmes:)

ajde da ostavimo potrosnju i fiziku po strani a reci mi mislim da si imao dosta kartica
da li imas neki zakljucak da sve referentne kartice amd i nvidia nisu bas toliko kvalitetno odradjene da je bilo ko uzeo 6870 nereferentnu ne bih poredio sa hawk-om(mislim na cenu)jer amd nereferentne kartice su skuplje od referentnih ovako mogu da je poredim jer razlika u ceni 900 RSD nije neka a dobijes kvalitetniju karticu plus 3 godine garanciju

Pa pazi imas ljude kojima je bitno: da li je karta lepa ili ruzna, imas ljude kojima je bitno da li je kuciste crno ili metalik, da li je neka komponenta lepa ili ruzna...ako shvatas poentu da ne duzim pricu - mnogi se opterecuju nepotrebnim detaljima, jer im je da to kazem hobi

To sto tvoja grafika ima "military class" komponente ili tiho i efikasno hladjenje nekom nije bitno...bitne su mu performanse, nije referentna karta losha pa da je ne kupujes...imao sam licno 7-8 referentnih karti novije generacije(Samo su se ASUS referentni modeli odvajali od ostalih, pa cak su bile bolji i od nekih nereferentnih ) i poenta je da one rade kao i svaka druga karta...

Mnogi ni ne klokuju karte i sa tog stanovista, bolja mu je kupovina jeftinija 6870.

Da se razumemo kartica iz naslova ove teme je ZLA, izuva iz patika, ali ako pricamo o best buy karti ona to nije...ona nije skupa niti losha u bilo kom pogledu, ali je pojavljivanje 68xx kartica pretumbalo sve...pa vidis i sam koliko ljudi zeli da ih kupi, mnogo vise nego pre mesec ipo dana GTX460 - koju neki stavljaju i za 170e na oglas a platili je +200e pre mesec dana...

@*******i, necemo ja i ti naci zajednici jezik, nemamo iste poglede na stvari...ti spominjes fiziku sto je meni potpuna glupost - mozda dobra ideja bila nekad ali se ispostavilo da je potpuna glupost, nemam vremena u zivotu da radim testove po 4-5 dana i vrtim jedne te iste igre koje sam presao pre par godina...menjam dosta i karti i procesora i platformi uopste, ali ne znam gde sam tebe ubo sa postom u GTX460? ako ti je to rana necu vise spominjati...a nisam te razumeo za PCB*rza forum?
6870 je bolja kupovina pa i ova referentna, a videcemo i ostali modeli kad pristignu, ovo sve pod preduslovom da vam MAFIJA II i "ostale" igre nisu neigrive bez famozne fizke koja toliko dobrih stvar idonosi...

Poslednja izmena:
Edit:

Nasao resenje

Poslednja izmena:
Black Adder cestitam na kupovini
elem za PLAYBoY-a i dalje ne mislim da je amd referentna 6870 bolja kupovina
znaci meda (korisnik) i ja imamo slicnu konfiguraciju i po nekom vantage-u smo(mozda to nekom nista neznaci) isti po overclocku hawk jaci opet ponavljam 3 godine garancija ,kvalitetnija memorija,hladjenje bolje idle 24c 6870 40c itd.
sto se tice *******og imao sam 5870 i ta kartica se lepo klokovala ja sam imao skor u vantage-u
21000 ali sam je prodao zbog hladjenja koje me je nerviralo
preferiram tihe stvari na 20% je bila tiha vec na 35% bucna imao 5850 oc edition gigabyte isto bucna mislim da je cyclone najtisi na 63% se tek cuo a ne kazem da je hawk necujan i on na 57% se vec cuje ali je dobro odradjeno hladjenje
i meni temperatura 85c je mnogo tada se greju i ostale komponente maticna dogura do 45c procesor(manje vise) hard disk
interesantno je odredjeno hladjenje kod nvidije i amd-a
npr. temperatura nvidia fan 40% kartica temperatura 30c
amd fan 20% temperatura kartice 40c
ja nisam ni invidin ni amd-ov fan nego uzimam karticu koja mi najvise odgovara
za sad
MSI 460GTX Hawk

...

msi hawk gtx460 TA vs 6870

temperature idle/load ,buka,
poredjenje na default 3dmark, neka igra...

Ko ima mogucnost da proba ove dve karte(default bez o/c) na istoj masini neka uradi pa da jednom zauvek bude jasno.

sa TA nisam milio na TA pec vec na Talon Attack .)

Poslednja izmena:
znaci za kilowatt-a
evo ti moja setovanja pa probaj da odradis vantage da vidis koliko je kartica stabilna
instaliraj AB 1.61 jer ovaj 2.0.0 nije funkcionalan
jos malo o kartici meni je kartica najhladnija komponenta temperatura 22c kad se setim 8800 koja je u idle imala temperaturu 65c ovo su prakticno setovanja za svaki dan temperatura pri ovom kloku u vantage-u bila max 57c sta reci i pri tom nije usisivac kao referentna ati(amd) ovo nije max sa doradom AB doce do 1 MHz bez modovanja bios-a
a i ovi msi majstori verovatno ce odraditi jos koji bios oc verzije kartica uglavnom dobiju nov bios

http://img823.imageshack.us/img823/4614/captureqm.jpg

:p :p :p za sve koji imaju 6870

Nista ne kapiram,stavio sam podesavanja kao i ti a imam manji gpu score u cemu je problem?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    362.4 KB · Pregleda: 70
Ali stavio sam samo GPU bench nisam cekirao i CPU.....rezultat mi j eza gpu 14000 i nesto

bugisha ima nasviran i5, a ti imash q6600 na defoltu, shta te to chudi. najbolje da cpu nema uticaja na gpu skor.

Nazad
Vrh Dno