Šta je novo?

MSI GTX 660Ti PE/OC problem sa TDR-om

Stigla karta. S njom, otpremnica sa iznosom i serijskim brojem karte i prazan! garantni list. Zvao sam u DirectLink, pošto su oni servis i oni kažu da ne bi bilo problema pri reklamaciji ove karte, sa svim papirima. Izgleda da sam onda dobio kartu sa novom garancijom na tri godine - praznom. Javiću se gospodinu u službu reklamacija da vidim šta kaže... A utiske o karti javljam kad stignem s posla kući...

Kako radi Asus? :) Extra je ako su ti dali full 3 god garanciju.

Karta radi dobro - stabilna je na stoku, prošla je više sati Heavena bez štucanja. Neki maksimum joj je +75 na jezgru - znači oko 1228 boost stabilno. ASIC 78,6%. Sve u svemu - dobra karta. Jedino što joj mogu zameriti je agresivniji fan profil od MSI-a sa TwinFrozr-om, ali nije preglasna. Novi DC II hladnjak jako dobro izgleda, crno, crveno, sa istaknutim cevima i rebrima straga.. Samo da još vidim šta kažu za prazan garantni list -zvao sam DirectLink, kako rekoh i mislim da neće biti problema za slučaj da se nešto desi... (valjda neće)... Sad mi fali samo još jedna ovakva :D...

Lepo je sto su vas na kraju sve obestetili. Svaka cast Dusanu sto se zauzeo za svoje musterije a i vama bogami na zivcima. :)

E sad sam i ja zadovoljan.
Neka te sluzi karta i baci koji rez ;-)

Hvala svima, drago mi je da se sve ovako završilo - krajnje korektno od MSI-a i naravno, Dušana. ASUS ide na celonoćni Heaven sa sve overklokovanim procesorom... Poz.

Dosta los boost klok....moja MSI Gaming je bustovala oko 1290mhz,a HAWK nesto losije,oko 1260-70....

To je to -gledao sam reviewove, boost clock kod većine ASUS 760 DC II karti se stabilizuje na 1150 bez overkloka. Karta je stabilna, Heaven je prošao celu noć - i to je bitno.

Cestitam, neka te dobro sluzi. To je jos jedan dokaz da je 660ti bila neispravna tj preklokovana. A da nije problem u tvojoj konfi kao sto su naveli iz Altija.

Poslednja izmena:
Dosta los boost klok....moja MSI Gaming je bustovala oko 1290mhz,a HAWK nesto losije,oko 1260-70....

U tome i jeste problem kod MSI imaju preterane boost klokove pa su mnogi primerci nestabilni. Kod ASUSa je bolje, manji stabilan boost a ti klokuj posle koliko hoces i koliko tvoj primerak moze. Tako ih ne boli glava a najbitnije ni korisnike.

Licno mislim da ovi inzenjeri MSIa su mogli i sami to da zakljuce, da malom promenom biosa resavaju problem. Posebno sto ovi nasi slucajevi nisu usamjeni, na netu ima mnogo o tome. Prosto mi je neverovatno da nisu u toku i da nemaju povratne informacije nego traze ove nase kartice da ih ispituju.

Memorija može dosta - 400 stabilno testirano. Mislim, da nisam testirao u Heavenu, izvukao bih recimo + 100 - 125 kloka na CPU, ovako karta bustuje do max 1228 stabilno. A ovo što kaže Pike je potpuno tačno - karte su u startu preklokovane, i neka kaže ko šta hoće, moje mišljenje je - posle tri keplera koja su mi prošla kroz ruke, da ih nema mnogo stabilnih na 1250. Ali mislim na punu stabilnost. Ovako - ASUSova karta radi, ne greje se mnogo, stabilna je i ja mogu da je prodam ako mi se menja, a da ne mislim šta će biti sa sledećim updateom drajvera. A BIOS update za MSI sam ja predlagao pre nekoliko strana, naravno razmišljajući na isti način - ja ću ga napraviti u Kepler BIOS Tweakeru bez nadoknade. ASUS se opekao sa 670 Top, kad je nekoliko updateova drajvera karte napravilo nestabilnim i mislim da je ovo ispravna politika. Karta je dobro izbalansirana - dodatni hladnjaci na VRMu, nešto agresivniji fan profil itd... Razumem šta MSI radi, ali smatram da je to kocka - nešto konzervativniji BIOS sa boostovima i malo agresivniji fan profil sa dodatnim hladnjacima tamo gde treba bi napravio karte možda čak i boljim od ASUSovih - Gaming serija se ionako jako dobro prodaje i jeftinija je od ASUSa - činjenica je da MSIa nema na stanju, ASUSa ima. Ali, hiljadu izdanja MSI karti sa sve 760 Hawk LE??? su po meni promašaj - nešto što bih mogao uporediti sa ASUSovom ponudom Z87 ploča - ne kažem da nije široka i dobra, ali što je puno - puno je...

Eh da, @Gavran - ma ovi iz servisa lupetaju, čoveče... Moja mašina naklokovana kao nikad - 4.7 GHz prolazi Heaven bez da štucne, prošla je čitavu noć, a sa 4.0 GHz nije radila sa starom kartom. Ne treba se baviti servisom ako nisi freak za hardver. Kao, karta ide stabilno na 1300 sa poslednjim drajverima - WHQL i Afterburnerom 2.3.1, koji ne dodaje voltažu - (vraćeno u 3.0.0 beta 8). I onda me čovek uči da treba uključiti voltage control u opcijama - idi, bre...

Poslednja izmena:
Zato asus i ne izbaca DCII TOP karte za GTX7 seriju, oparila ih GTX670 DCIITOP.

A ovo što kaže Pike je potpuno tačno - karte su u startu preklokovane, i neka kaže ko šta hoće, moje mišljenje je - posle tri keplera koja su mi prošla kroz ruke, da ih nema mnogo stabilnih na 1250. Ali mislim na punu stabilnost. Ovako - ASUSova karta radi, ne greje se mnogo, stabilna je i ja mogu da je prodam ako mi se menja, a da ne mislim šta će biti sa sledećim updateom drajvera. A BIOS update za MSI sam ja predlagao pre nekoliko strana, naravno razmišljajući na isti način - ja ću ga napraviti u Kepler BIOS Tweakeru bez nadoknade. ASUS se opekao sa 670 Top, kad je nekoliko updateova drajvera karte napravilo nestabilnim i mislim da je ovo ispravna politika. Karta je dobro izbalansirana - dodatni hladnjaci na VRMu, nešto agresivniji fan profil itd... Razumem šta MSI radi, ali smatram da je to kocka - nešto konzervativniji BIOS sa boostovima i malo agresivniji fan profil sa dodatnim hladnjacima tamo gde treba bi napravio karte možda čak i boljim od ASUSovih - Gaming serija se ionako jako dobro prodaje i jeftinija je od ASUSa - činjenica je da MSIa nema na stanju, ASUSa ima. Ali, hiljadu izdanja MSI karti sa sve 760 Hawk LE???

MSIu je cak i Nividia skrenula paznju da olade malo sa klokovima jos kod 6xx kartica, a oni cepaju i 7xx, to sam procitao na Tominom sajtu. Nacicu link.
760 Hawk LE je pobednicki proizvod, taj inzenjer treba da dobije Nobelovu nagradu. :smash:

Pazite šta mi kaže čovek iz Alti-a :
PO Zakonu se produžava garancija na prvobitnu karticu koju ste kupili, ali i ako istekne ganacija u nekom kraćem vremenskom periodu, nećemo praviti problem oko menjanja kartice.
Zar nisu dužni da mi daju novu garanciju na zamenski proizvod?
EDIT: Izgleda da nisu, dužni su da mi daju dve godine. Ali prazan garantni list? Mislim, sve je ok, odgovaraju oni na e-mail, ali da im se obratiš sam sa problemom, ne bi prošao dobro.

Poslednja izmena:
Da podignem temu iz mrtvih :mad:.

Mislim da je dovoljno, nemam vise zivaca da se cimam, samo ne znam sta da radim. Karta puca na def u krizi 2, ne moze da se sastavi 20 minuta da se odigra. Forceware 331.82, mislim da ni verzija drajvera vise nije bitna, ovo je za reklamaciju, samo kome se zaliti? Da posaljem u servis standardna prica, prezvakana milion puta. Poludeo sam vise, taman sam pomislio da vise nece biti problema, kad malo sutra. Au :mad:

No sekiriki :) Probaj Heaven 4.0 ako i on puca a izvesno je da hoce, saalji karticu na reklamaciju sa tim opisom kvara tj. puca u Crysis 2 i Heaven 4.0. Dobices novu i to verovatno 760.

Ako se ovo isplati MSI samo neka teraju tako. :S:

Probaj da kontaktiras MSI kancelariju pre slanja, to ti je moj savet. Tj probaj da pm dullenzigno, nama svima je pomogao.

Puca crysis 2, dok metro ll, tomb raider, heaven, crysis 3 rade bez problema. Mrzi me vise da menjam drajvere i da uzimam od nekoga drugu kartu da probam, jednostavno svi znaju sta je problem i nemam zivaca da se maltretiram sa ovim. Nego puca samo C2, pa se cimam da nece proci reklamacija samo zbog jedne igre, a pitanje je vremena sta ce pucati u buduce. Ne znam, poslusacu Gavrana i kontaktirati dullenzigna da vidim sta ce mi on reci. Nisam neki igrac i ne igram cesto, cisto ponekad nesto da ubijem vreme kog i nemam bas na pretek i ne da se.

Probao C3 vise od sat i sljaka, FC3 takodje, Heaven radio celu noc bez problema, TR bench radio 2 sata bez problema. Dakle puca samo u C2. Ne mogu da se cimam da skidam AC4 i CODG

Spusten klok za 26mhz i radi bez problema. Na -13mhz puca. Sto sam cackao cackao sam, danas bilo vremena, narednih par dana nema me nigde. Poslao sam Dulu pp cekam da vidim sta ce mi reci.

Poslednja izmena:
Da, meni se 660Ti ponašao potpuno isto. Pucao je u C2 i Heaven. Ta karta je na granici stabilnosti sa klokom, i to se dešava sa puno karti iz MSI 6xx serije. Izgleda da i 7xx ima dosta problematičnih primeraka i ja stvarno ne razumem zašto se još uvek guraju tako visoki klokovi kad bi te karte radile na 1150 bez problema, kao i ASUS karte. Inače, karte su sasvim dobar proizvod, imaju dobro hlađenje i dobar profil ventilatora u BIOSu, tu je i Afterburner za klok...

Nazad
Vrh Dno