Šta je novo?

MSI GTX 660Ti PE/OC problem sa TDR-om

Evo prodao sam gtx770 Lightning LE, nemam razloga da je hvalim. Ali ispade da je sigurnije uzeti takvu karticu, makar znas da nije preklokovana. Konkretno moja je boostovala na 1189mhz a prolazila tri sata heavena na 1228mhz sve to na default naponu. E sad, oc nije skalirao srazmerno ASIC-u. Da li je to samo kod mene bilo tako, ne znam. A verujem da je kod svakog tako jer zasluzeno nosi oznaku LE. Ali opet 20 30 40mhz nece nesto pomoci mnogo, a dosta je jeftinija tako da i sada kada bih kupovao kupio bi istu. Samo da nije preglasna kao sto jeste. Sto se tice 660ti i problema, kod svih nas ako je pucala kriza pucao je i heaven, tako da ne znam koliko si dugo vrteo heaven. Meni se npr desilo da pukne posle dva sata. Ako pokusas da resis problem bez Duleta, mislim da sansa ne postoji da ti uvaze reklamaciju :( . Kao sto neko rece pre mene (GoranM?) kartica ili "baca sliku ili ne baca" tako oni to testiraju. HighONE-a su cak ubedjivali da mu kartica prolazi "debelo naklokovana Heaven", stvarno sramota.

Poslednja izmena:
Da, meni su rekli da karta radi na 1300... Što je suludo. Karta je na 1300 pucala instant. Dozvoljavam mogućnost greške i u mom testiranju, ali baš toliku... Mislim, ova reklamacija je bila zasnovana na konkrentom problemu, koji se mogao reprodukovati na više karti koje su prošle kroz komp. Jedan 660Ti PE i jedan 670PE. Da nije bilo intervencije MSI kancelarije, ja bih dobio nestabilnu kartu nazad.

Poslednja izmena:
Ima metode i to da se resi. Drugar je prepravio od "upaljaca" za plinski sporet, onaj na baterije sto baca extra veliku varnicu. 1. zica se veze na masu kartice ili ploce, zalemi se debela zica na taj upaljac (na masu), a druga se zalemi na "elektrodu". Onda ides i "pucas" po ploci ili grafickoj jedno 1-2 minuta rafalno, gde stignes. Posle toga definitivno ne baca sliku, a nista se ne vidi. 100x isprobano u praksi. Sa nasim barabama od uvoznika ne moze drugacije.

Puca samo crysis 2, heaven 4 je prosao torturu celu noc. Jos cekam odgovor, nema dullenzigna na forumu par dana. Kad mi on odgovori videcu sta cu i kako cu.

Obrati paznju na jos jednu cinjenicu. Heaven sa novijim drajverima ne baca TDR vec jednostavno zastane na par scs, resetuje klokove na default I tako nastavi. Tako da moze da te zavara da je prosao celu noc. Moj ti je savet da povecas memoriju za npr 50mhz I ostavis tako nekih tri sata. Ako ostane sa memorijom na +50mhz onda je proslo, ako je resetovao na default onda ne prolazi.
edit: GOraneM odlican savet samo iduci put na pm a ne ovako :) :) :)

Poslednja izmena:
Mene je to malo iznenadilo, ali sa novijim drajverima je tako. Izvini ako sam ti nesto poremetio koncepciju, ali ja ostavim tako Heaven i racunam prosao tj nema TDR-a, kad vidim sada samo resetuje klokove na default i nastavi tako. Ako si vrteo na defaultu velika je verovatnoca da se resetovao vise puta i samo nastavio da vrti. Zato ako te ne mrzi ostavi onako kako sam ti gore napisao i imas jos jedan argument vise za reklamaciju :) U svakom slucaju srecno :)

Ne remetis nista, naprotiv, svaki savet je dobro dosao. Hvala :wave:

Ako je bilo TDRova, naci ces dampove u %systemroot%\Windows\LiveKernelReports\WATCHDOG\ .

Ima ;). Na osnovu tvog iskustva sam prvo to proverio.

Poslednja izmena:
Nekad se desi da pukne posle 5 min, nekad posle sat igranja.

Podizem temu iz mrtvih ali sta cu :(
Posto mi se Dule nije javio oko problema sa kartom odneo sam kartu juce na reklamaciju. Doduse Dule nije bio na forumu vec tri meseca, a ni ja nisam imao vremena ranije da odnesem. Prvo sam kontaktirao servis i opisao problem, nakon cega mi je receno da karticu samo predam u maloprodaji u Uzicu.
Nista, sad cekam da vidim ishod sta ce biti.

Situacija je sledeca. Na moje veliko iznenadjenje reklamacija je prihvacena. Sada je problem druge prirode. Bez ikakvih konsultacija pozvali su me iz radnje da preuzmem kartu. Prvo sam pomislio da reklamacija nije uvazena, ali kad mi je prodavac u radnji doneo kartu zaprepastio sam se. Prvo sam se iznenadio a potom i prilicno iznervirao. U zamenu je ponudjen powercolor 270x. Mislim da zamena nije ni malo realna, mislim da nema potrebe objasnjavati, bez obzira sto su performanse tuda negde. Koliko sam video 270x je 23000, a 660ti je bio 30000. E sad me zanima gleda li se koja je bila poslednja cena karte ili kako? I najrealnije bi bilo da dobijem 760 kao zamenu. Uglavnom, kartu sam ostavio i sad cu videti sta ce mi ponuditi.

Pokusaj da se izboris za GTX760, s obzirom da je tvoj MSI ipak PE model, dakle nije "najjadnija" 660Ti karta vec je cenom bio ipak skuplji od GTX660Ti. U svakom slucaju trazi ako nista drugo da doplatis recimo za MSI Gaming GTX760, ali nemoj pristati na 5000dinara kolika je sada razlika Power Color 270x i te MSI GTX760 karte vec ponudi recimo 3000dinara kao obostrano kompromisno resenje. ;)

Cini mi se da je HighONE dobio asus 760 u zamenu i mislim da bi bilo realno da isto bude i sada ili gaming model.

To bi bilo posteno od njih. Kako uopste mogu da ti nude ATI karticu umesto NVidije? Lepo im reci ATI mi ne treba, ne radi mi, ovo ono. Onda ce biti u "problemu" jer GTX 660 nemogu da ti daju, fali im ono Ti, a GTX 760 onda ostaje kao jedino resenje, ili da ti vrate 30000 :D

U startu sam rekao da me AMD (ATI) ne zanima i da ne dolazi u obzir. Nista ispod 760 ne prihvatam i na kraju cu traziti pare. Bilo im je ok kad su uzeli 30000, a sad zavlace. Pisao sam im mejl i videcu sta ce odgovoriti.

Verujem da je Alti u pitanju, oni vole tako da zezaju. Vise se ne gleda koliko si platio kada si kupovao kartu, to ih ne interesuje, dace ti ono sto oni misle i bas ih briga. Kazu samo da mozes da zoves inspekciju i daju ti rok preuzimanje karte od 7-10 dana i od tada vise ni ne mozes da je podignes. To su informacije u vezi sa Altijem

Kartu koju su ponudili u zamenu kosta 18-19k. Karte su neuporedive po svemu, sem sto je u performansama razlika mizerna koliko sam video juce kad sam gledao. Da, u pitanju je Alti, a karta je kupljena u winwin-u.
Prodavac iz radnje me malopre kontaktirao i rekao da im je vratio kartu, a oni su naveli da je to jedina realna zamena i da nemaju sta drugo da ponude. Rekao sam da u obzir jedino dolazi 760 ili 770 da doplatim, AMD me ne zanima uopste (sad ce misliti da sam fanboy ali me briga). Posto poznajem prodavca od ranije prema meni je bio fer i korektan i rekao da je moje pravo da trazim sta hocu u okviru cene sa fiskalnog racuna. Rekao mi je da biram sta cu i da ce on ovih dana to nabaviti. Izabrao sam MSI GTX770 Gaming model da doplatim. Ne znam kakav je ovaj MSI, ali posto se ne igram i ova integrusa iz 2500k mi zavrsava posao, verovatno cu je dati bratu ili mozda prodati.
Sve u svemu zadovoljan sam kako sam prosao. Alti je donekle ispao korektan, posto su na moje iznenadjenje uvazili reklamaciju, ali za ponudu druge karte njie potreban vise nikakav komentar. Iz winwin-a su ispali krajnje korektni, mislim na prodavca, ali me opet cudi posto je to ista firma.

Odlično si prošao.
I ja mogu reći da sam imao dobro iskustvo sa prodavcima u ww-u.

Dobra je msi gaming, nije baš najkvalitetniji materijal korišćen da se napravi, ali nećeš nigde bacati kartu pa to i nije neka velika mana :)

Poslednja izmena:
Koliko me secanje sluzi, cini mi se da je PCBeast pljuvao po 780 modelu da je ceo plastican, pa je verovatno i ovde to slucaj. Ako je samo to, briga me.
Hvala clanovima koji su me podrzali i pomogli mi :wave:

Uzivaj super si prosao, sa srecom da je koristis ili prodas. :wave:

Hvala druze :wave:

Nego sad razmisljam, uopste nisam mislio na napajanje. I ako je prosledim burazeru to nece ici posto je kod njega cini mi se neki lc od 600w tako da to otpada. Ne znam da li da ce moci na ovaj chieftec iz profila, pa da probam na njemu? Skeptican sam poprilicno i razmisljam se da kartu odmah prodam jer ne daju mi se pare za napajanje, a malo se igram i nisam bas sad pri parama. Ako potera ovaj lampek onda cu se strpeti neko vreme na njemu, pa kad budem u situaciji sa kintom da pazarim nesto krsteno. Sta bi bila neka preporuka za ovu konfiguraciju iz profila do nekih 100e plafon? Naravno sto jeftinije to bolje :d

Odlicno si prosao. Ja sam za 560ti dobio 660ti. Karta jeste jaca, ali opet bi bilo realno da sam dobio 760,posto na fiskalnom racunu pise 29k dinara za 560ti.

Prosao sam super. Pazi, meni je prodavac rekao da se racuna suma za fiskalnog, tako da si mogao da uzmes 760 komotno.
Nego je najgore sto ja ne znam sta hocu trenutno. Da ostajem bez konkretne grafike nekako mi tesko pada, ali kad pogledam koliko se igram onda mi bukvalno ni za sta ne treba. Nemam ni posteno vremena da bih igrao, ali kad se nekad nadje mozda bih odigrao. Kao da mi je zenski mozak, ne znam sta hocu :d. Hoce li ovo cudo drzati dok ne resim da se otvorim?

Najnovije dogadjanje. Pre 2 nedelje crkne na mojoj jednoj 7950 VaporX jedan ventilator- kartica mazena i pazena i ventilator nije isao preko 44%. ventilator ne riba, ne zastajkuje, samo jednostavno ne radi, a lako se pristom okrece prstom...
Posaljem u EMMI na reklamaciju (odnese drugar iz NS-a) danas ode po karticu javili dobio sam drugi i kad ono... dali mu 7950 Dual-X polovan, doduse prilicno dobro ociscen od prasine. Imali su zamenske ventilatore za 7950 DualX i menjali su (info iz prve ruke) pa im izgleda ostala polovna karta, ko zna cija i sad meni uvalili.

Pisao sam im i zalio se na mail. Drugar je podigao karticu, nije njegovo da se svada sa njima. Prodavac je rekao da ***... smatra da nije OK, da vidim sta cu, da se zalim...
Kako neko uopste ima ideju da moze polovnu tudju karticu da da za moju neispravnu i jos DualX onaj poslednji "plastikaner" umesto VaporX? Kada sam kupovao VaporX bio je 30eur skuplji od DualX i uzeo sam ga jer je tisi, hladniji, brzi i bolji i meni jako bitno mogu 2 karte uz CrossFire da teram jer se ne greju jer imaju dosta kvalitetnije hladjenje.

Ponudio sam im ovo:

opcije su vam sledece:

a) Popravite moju staru 7950 VaporX karticu - ovo ocigledno niste u mogucnosti da uradite
b) Date mi novu Sapphire 7950 VAPORX - koju nazalost nemate
c) Date mi mogucnost izbora neke druge ali iskuljucivo nove kartice uz doplatu, a ne da mi "uvaljujete" polovni Saphire 7950 DualX
d) Vratite mi novac koji sam dao u avgustu 2013 za VaporX karticu nekih 28000 dinara, cak manje nego nova R9 280 DualX

banditi ostaju banditi, mafija samo takva.

Poslednja izmena:
Hm, zanimljivo... Znaci kartu obavezno da im posaljes nazad, bar bih ja tako uradio i da trazis da doplatis ili da uzmes neku kartu koja kosta isto kao VaporX. Emmi=WW=alti :mad:. Meni su u zamenu ponudili powercolor 270x koji nov kosta 18-19k uz konstataciju da je to realna zamena i da nemaju nista drugo da ponude. I sta covek da kaze? Kod tebe su otisli i korak dalje dajuci ti polovnu kartu. Ovo nema smisla, gde mi zivimo. Ne znam, mozda drugar nije trebao da preuzima uopste, ali opet kako je mogao da zna sta je zamena i opet koliko se razume i na kraju sto kazes da nema potrebe da se on rasparvlja sa njima. Vrati im kartu, ne znam sta drugo da kazem

Vrh Dno