Šta je novo?

Mozilla Firefox 4.0 Final

Da li neko koristi palemoon? To je kao neka optimizovana verzija firefoxa za win.

---
Ttalk

Sta pokusavaju da urade sa tim brzim izbacivanjem novih verzija ?
Zasto ne idu kao i do sad 3.xx do 3.xx ?

Verovatno misle da ce vecim brojem da prvucu veci broj korisnika :p
Kako recimo IE moze da bude 9 i Opera 11 a Firefox "samo" 4.0 (ili npr. 5.0 ) ... :p

Ma lupetaju ovi. Vec pricaju o 6-ici i 7-ici a ni FF5 nismo videli...

ne lupetaju, tako je mozzila objavila, jos u 2010.

imace isti ciklus kao chrome, na svakih 6 nedelja nova verzija, po meni je bolje nego da cekamo 2 godine za novu verziju....

Ma ok, nemam ja nista protiv i svaki drugi dan da izbace novu verziju. Nego da vidimo neku FF5 beta pa posle mozemo da pricamo o:
If all goes to plan, Firefox 6.0a1 will be released next week, April 12

Da se razumemo, i meni se vise svidja brze izbacivanje novih verzija. :)
Svakim novim brojem cemo dobijati unapredjenje odredjenih funkcija browsera...sto je definitivno bolje nego cekati 2 godine za "kompletno" unapredjenje.

Da i gomila stvari koja je radila neće raditi i gomila dodataka neće biti kompatibilna itd...

Za te dodatke nije odgovorna mozilla, već developeri istih.

A jesu trolovi ovi iz firefoxa :D Zamenili "Open link in new window" i "Open link in new tab" da se oni koji su navikli na redosled stalno zeznu i otvaraju sve u novom prozoru umesto u novom tabu. Ovo mora da je bila prvoaprilska sala pa zaboravili da vrate :)

Nego evo resenja za taj user
http://menueditor.mozdev.org/

Ako jos nekog iritira kao i mene ono jarko narandzasto dugme gore levo
http://theitbros.com/change-orange-button-in-firefox-4

Ja sam na kraju morao da iskljucim hw acceleration zbog uzasno loseg smoothovanja fontova...ni ona extenzija (Anti Aliasing tuner) mi nije pomogla...tj. napravim fontove citkijim, ali i slova razbaca levo-desno lol...

Ali definitivno radi brze.

Slova u novoj verziji su blagi užas, ne pomaže ni anti aliasing add on, niti isključivanje opcije hardware acceleration. Konačno pređoh na Operu, ionako je Firefox sve gori i gori, sporiji, masivniji, pretrpaniji... I Chrome bi bio u opticaju da nije toliko retardiran :d.

Slova u novoj verziji su blagi užas, ne pomaže ni anti aliasing add on, niti isključivanje opcije hardware acceleration...
Renderovanje fontova je, sa iskljucenom HW akceleracijom, identicno onom iz Firefox-a 3.6, mozda nisi iskljucio kako treba...

Peacekeeper test...FF 4 - 3720 poena, Opera 11.10 RC3 - 7815

WTH?-.-

Poslednja izmena:
Zanimljivo..

rez.jpg

@ljudva

1900 poena u chromu????O_O

kod mene je chrome - 7650 dok ostali: FF 4 - 3720 poena, Opera 11.10 RC3 - 7815

edit: hmm, chrome 12...mozda zato....prva 3 testa totalni fail, posto je u 12ici HW akcelereracija ukljucena po defaultu, verovatno te to zeza

Poslednja izmena:
Da,Chrome me je baš iznenadio,probaću da isključim HW.

Ima li nacin da se ovo "Bookmarks dugme" koji se nalazi gore desno premesti da bude gore levo, recimo pred Firefox dugmeta?

Renderovanje fontova je, sa iskljucenom HW akceleracijom, identicno onom iz Firefox-a 3.6, mozda nisi iskljucio kako treba...
Ma jok, isključeno je kako treba, ali su slova samo na nekim sajtovima jako mutna, mekana, razlivena, počnu oči posle dva minuta da me bole. U prethodnim verzijama, toga nije bilo. Vidim po netu da i drugi ljudi imaju isti problem i pošto isključe HWA.

Ma jok, isključeno je kako treba, ali su slova samo na nekim sajtovima jako mutna, mekana, razlivena, počnu oči posle dva minuta da me bole. U prethodnim verzijama, toga nije bilo. Vidim po netu da i drugi ljudi imaju isti problem i pošto isključe HWA.
Pokusaj ovako ukljuci hardversku aksceleraciju
adresnu traku upiši about:config i gfx.direct2d.disabled stavite na true i potom ponovo pokrenite Firefox.
Tako ti ostaje dx 9 aksceleracija ista kao na xp ..
Uzgred ovo je bolje resenje od gasenja hardverske aksceleracije sasvim a slika ne bi trebala biti vise mutna.

Super, hvala! Uspelo je, bar za sad, posle kraćeg testa.

Prva impresija mi je bila da su baš žestoko iskopirali Operu. Ne kažem da je to loše, ni u kom slučaju.

Novi Firefox mi se baš dopada, primetno je življi od starog, a posebno me je obradovalo što je bez problema prihvatio profil od FF 3.6. Moraću da nađem novu ekstenziju za gestures, stara više ne radi. Sve u svemu, odličan browser za surfanje na poslu, najviše zbog toga kako elegantno se kombinovanjem FoxyProxy ekstenzije i YourFreedom servisa može zaobići dosadno filtriranje sadržaja.

Vrh Dno