Šta je novo?

Mozilla Firefox 4.0 Final

Hvala, al nema razlike izmedju 3.0 i 3.6 verzije, koliko mogu videti, za mene kao prosecnog korisnika.

Onda instaliraj opet verziju 3.6.x, importuj taj backup, ubaci Firefox Sync addon i pomoću njega sinhronizuj bookmarks.
Zatim pregazi tu 3.6.x verziju sa novom firefox četvorkom koja ima ugrađen Sync i rešio si problem.

Nije poenta u tome. Imam na drugom, trećem ... petom ... kumovom ... itd verziju 3.6.* i lako ću da prebacim to i bez addon-a. Prebaciću to u HTML pa ću ga uvesti u verziju 4.* , međutim neverovatno mi je to da su napravili takav propust. Nisam ja nekim eksternim "alatom" izvozio te bookmarks-e već sam to radio koristeći FF a sad u isti taj FF ne mogu da ih uvezem.

Importovanje (.json) bookmarks-a iz verzije 3.6x --> 4.0 je kompatibilno u potpunosti. Zasto tebi ne radi ne znam.

Ja od kad sam iskljuchio Hardware acceleration "preporodio sam se" xD

i kod mene isto..dosta brze ucitava stranice, bez preterivanja.....duplo brze

doduse meni i nije radila HW opcija , ni jedan test nije dao vise od 2 fps-a ;p

Jel koristio neko memory fox6 za redukciju zauzeća ram memorije? :d

Malo o hardware-accelerated graphics with support for Direct2D in Firefox 4 i kako podesiti da sve radi uz normalan font:
1. Open a new tab and type “about: config”
2. Enter “gfx.font” in the Filter box
3. Double click on the “gfx.font_rendering.directwrite.enabled” and give the value True
4. Then right click on the page and create a value through the New – Integer
5. Enter “mozilla.widget.render-mode” sebgai name and the value 6
6. Restart your Firefox

Once that's done,go to about:support, and if Direct2D is enabled you should see a message right at the bottom of the page

Btw...potrebni su najnoviji drajveri kako za ATI tako i za Nvidia grafike.
ovde je dat samo postupak za ukljucivanje direct2D za slucaj da nije ukljucen.
http://webcache.googleusercontent.c...t=clnk&client=firefox-a&source=www.google.com

Opet je FF system hog, posle par h rada sa 4,5 tabova zna da proguta i po 1,5 GB RAM-a.
Moram da probam ovu Operu, smucilo mi se ovo kod FF, koji ce njemu 1500mb RAM-a ?!

Opet je FF system hog, posle par h rada sa 4,5 tabova zna da proguta i po 1,5 GB RAM-a.
Moram da probam ovu Operu, smucilo mi se ovo kod FF, koji ce njemu 1500mb RAM-a ?!

sa 22 taba i rada celu noc, trenutno zauzece je 400MB sam FF i 110MB plugin-container. koliko se nesto secam - ti si imao problem i sa Jdownloaderom koji ti je trosio isto nenormalno RAMa?!?

skini ProcessExplorer i proveri sa njime kakvo je stanje svih procesa.

Za sta je tacno taj addon ?

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/performance/

spisak add-ons koji drasticno usporavaju dizanje FF.

po meni, ne mogu da zamislim FF bez: Adblock Plus, NoScript, i mozda GreaseMonkey. samo sam Flashgot ugasio i osecaj brzine se povecao.

Ne koristim nijedan od tih addonova sa spiska.
Samo Adblock Plus i Mail notifier.

sa 22 taba i rada celu noc, trenutno zauzece je 400MB sam FF i 110MB plugin-container. koliko se nesto secam - ti si imao problem i sa Jdownloaderom koji ti je trosio isto nenormalno RAMa?!?

skini ProcessExplorer i proveri sa njime kakvo je stanje svih procesa.

Dosta koristim stream, od YT do streama NBA tekmi. Cesto mi zabada Flash, koliko mrzim to ****** !!!! :mad::mad:

Slazem se sa Marlijem. I ja imam slican problem, kada upalim komp i otvorim ff 3.6 zauzece je oko 35% od ova 4Gb rama [ radi tu jos programa u pozadini] ali posle par h sa istim br tabova koriscenje memorije je do 70% i pojavljuje se strasan lag u pretrazivacu, ovo je jedan od razloga zasto sam hteo da predjem na Chrome ali ipak sam opremio ovaj FF svim potrebnim addonima itd. Skinucu ovo sto je neko postavio, deluje mi kao neki optimajzer..

Za sad sam probao reinstall sugavog Flasha (i pametan je Apple sto ne koristi ovo ******).
Znam da kad sam instalirao FF 4.0 radio je ko zmija brzo.
Pomoglo je malo ciscenje internet cache-a.

Ovo bre ne sme da se desava na sistemu kaos to je moj i jos SSD hard!

Jel neko moze da mi objasni sta da ne brisem preko CCleanera da mi ostanu nalozi na sajtovima ulogovani ?
Brisem samo internet cache i coockies preko CC.

Poslednja izmena:
Nemoj brisati Internet history i Saved form information, Session mozes da brises s tim sto ce te izlogovati ako si negde bio ulogovan.

Nista nisam dobio reinstallom Flash-a, opet FF 4.0 sa 5 tabova uzima 800mb RAM-a za 2h rada !
Aj da tu ostane, nego ide i dalje, do 1,5 Gb.

ne znam... meni 21tab, nikakav youtube, i oko 680MB. plugin je oko 130MB

koliko vidim, vise ga nema medju FF add-onovima

и где тачно копирам то што сам скинуо ?

Ne moraš da kopiraš nigde.Desni klik na memory fox,pa open vith, podesiš da otvori firefox i počinje instalacija.Nakon instalacije pojaviće se slovo M u malom kružiću ispod tabova-klik i activate memory fox.

Neverovatno je da su ljudi ladno izbacili opciju new tab u toolbaru tako da je sada otvaranje novog taba moguće pomoću + pored zadnjeg taba pa kad se nagomila onda juri gde je zadnji. Ranije podesiš da je pored linka tj address bara i otvaraš nov tab. Prosto neverovatno

Poslednja izmena:
Neverovatno je da su ljudi ladno izbacili opciju new tab u toolbaru tako da je sada otvaranje novog taba moguće pomoću + pored zadnjeg taba pa kad se nagomila onda juri gde je zadnji. Ranije podesiš da je pored linka tj address bara i otvaraš nov tab. Prosto neverovatno

Nista od ovoga sto su napravili po defaultu nije fixno, i sve moze da se namesti kako kome odgovara. Kao sto se vidi iz primera gore :)

Jel se meni čini ili je na trojci "undo closed tab" mogao da se povrati klikom na tab bar a sad se mora kliknuti na neki od tabova? Stalno zatičem sebe kako klićem na bar...

Jel se meni čini ili je na trojci "undo closed tab" mogao da se povrati klikom na tab bar a sad se mora kliknuti na neki od tabova? Stalno zatičem sebe kako klićem na bar...

Da, tako je na trojci, i ja se isto po navici zaletim na tab bar u četvorci...

da li ce FF 5,6 i 7 zasluziti da se tako zovu , vec je pitanje... posto mi i ova 4.0 deluje vise kao 3.8 :d

Vrh Dno