Onda instaliraj opet verziju 3.6.x, importuj taj backup, ubaci Firefox Sync addon i pomoću njega sinhronizuj bookmarks.
Zatim pregazi tu 3.6.x verziju sa novom firefox četvorkom koja ima ugrađen Sync i rešio si problem.
Ja od kad sam iskljuchio Hardware acceleration "preporodio sam se" xD
ovde je dat samo postupak za ukljucivanje direct2D za slucaj da nije ukljucen.Malo o hardware-accelerated graphics with support for Direct2D in Firefox 4 i kako podesiti da sve radi uz normalan font:
1. Open a new tab and type “about: config”
2. Enter “gfx.font” in the Filter box
3. Double click on the “gfx.font_rendering.directwrite.enabled” and give the value True
4. Then right click on the page and create a value through the New – Integer
5. Enter “mozilla.widget.render-mode” sebgai name and the value 6
6. Restart your Firefox
Once that's done,go to about:support, and if Direct2D is enabled you should see a message right at the bottom of the page
Btw...potrebni su najnoviji drajveri kako za ATI tako i za Nvidia grafike.
Opet je FF system hog, posle par h rada sa 4,5 tabova zna da proguta i po 1,5 GB RAM-a.
Moram da probam ovu Operu, smucilo mi se ovo kod FF, koji ce njemu 1500mb RAM-a ?!
Opet je FF system hog, posle par h rada sa 4,5 tabova zna da proguta i po 1,5 GB RAM-a.
Moram da probam ovu Operu, smucilo mi se ovo kod FF, koji ce njemu 1500mb RAM-a ?!
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/performance/
spisak add-ons koji drasticno usporavaju dizanje FF.
po meni, ne mogu da zamislim FF bez: Adblock Plus, NoScript, i mozda GreaseMonkey. samo sam Flashgot ugasio i osecaj brzine se povecao.
sa 22 taba i rada celu noc, trenutno zauzece je 400MB sam FF i 110MB plugin-container. koliko se nesto secam - ti si imao problem i sa Jdownloaderom koji ti je trosio isto nenormalno RAMa?!?
skini ProcessExplorer i proveri sa njime kakvo je stanje svih procesa.
Bob Marli
Za sta je tacno taj addon ?
Nista nisam dobio reinstallom Flash-a, opet FF 4.0 sa 5 tabova uzima 800mb RAM-a za 2h rada !
Aj da tu ostane, nego ide i dalje, do 1,5 Gb.
Nije meni toliki problem pucanje Flasha koliko FF 4 jede RAM.
Nema ovog addona na sajtu mozile.
Jel se meni čini ili je na trojci "undo closed tab" mogao da se povrati klikom na tab bar a sad se mora kliknuti na neki od tabova? Stalno zatičem sebe kako klićem na bar...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari