Šta je novo?

Mozilla Firefox 4.0 Final

Video na internetu da se pojavila nova verzija, potražio linkove i postavio ih.

Možda nekom zatreba :)

Resen je problem sa mutnim slovima kada je ukljucen HA, ali ce se fix pojaviti tek u septembru sa Firefox-om 6.

Ko ne zeli da ceka moze da skine Nightly i postavi
Kod:
gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode = 2

Poslednja izmena:
Izašla verzija 4.0.1

ali je nema ako se pokrene update iz programa

Ja imam, upravo sam update-ovao iz browsera na 4.0.1.

Zašto posle toliko verzija ne mogu da isprave da kad importuješ bookmarks from file, da sadržaj bookmarks toolbar foldera smesti gde mu je i mesto da radi a ne da moraš da prebacuješ ručno svaki put?!

Instaliraj Xmarks i zaboravi na ubacivanje i cuvanje bookmarkova.

Ma to uopšte nije to što mi treba već hoću da radi opcija exportovanja i importovanja html bookmarksa što ne radi valjda od kad browser postoji. Slepci ne mogu ili ne žele to da reše, samo se svaki put iznerviram kad instaliram win ili kad izađe potpuno novi ff pa vidim da je isti slučaj kao i pre. Naravno da ima drugih rešenja, onaj glupi json backup ili gomila extenzija, ali kad bih za svaku stvar tako rešavao imao bih zilion dodataka i sve bi se vuklo. I ovako mi ubija moj prastari cpu, za neke stvari moram da koristim operu jer je u ff nepodnošljivo.

U trenutku kad sma pisao ni sa Windows 7 ni sa XP nije hteo update (dešaval ose i ranije čim se pojavi) tako da ako je sad a jeste sve ok nema potrebe za daljom diskusijom na tu temu;)

Evo rezultata kod mene. Inače koristim Chrome sa 3 dodatka. Instalirao sam Operu klot, a FF sa 2 dodatka.
dBtVq.png

Nekako mi Chrome najviše odgovara.

Za one koje nerviraju reklame a koriste FF mogu da ih uklone tako što će da instaliraju AdBlock plus a listu sajtova sa reklamama mogu da nađu ovde.

Takođe mogu da blokiraju i trakere, a listu trakera mogu da skinu sa linka koji sam ja postavio (TXT + PDF)
Napomena: Ukoliko odlučite da dodate listu trakera u vaš AdBlock budite upozoreni da nećete moći da gledate Youtube ako ne isključite filter ytimg.com. Takođe korisnici Yahoo pretraživača neka isključe filter yahoo.com

Preuzmi listu trakera

Izvor WOT

Blokada može da se odradi i pomoću host fajla

Tako je, za tako nesto odlican je SpyBot, sa opcijom Immunization. :)

Ne znam da li je vec bilo ali ja imam problem sledece vrste; dok sam bio na 3.xx verziji kada bih kliknuo nesto da skinem to bi ostalo markirano za ubuduce kao da sam vec bio tu; sada je sve suplje, kao da nikad nigde nisam isao...valjda ce neko razumeti moj problem. Stavicu i sliku ispod; npr kada sam skidao ranije epizode tacno se video link zatamljen gde sam vec skidao, sada je sve prazno :(

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    273 KB · Pregleda: 43
a kako se doteruje adblock plus. instalirao sam ga sada prvi put i šta treba da uključim i isključim , kako da ubacim one adrese hostnames ???

Zna li neko zasto mi ff ne prikazuje embed youtube video?

Ova stranica moze da bude jedan od primera, tu gde su video klipovi meni je prazno.

Verzija 4.0.1 ali cini mi se da je to bio slucaj i pre.

Zna li neko zasto mi ff ne prikazuje embed youtube video?

Ova stranica moze da bude jedan od primera, tu gde su video klipovi meni je prazno.

Verzija 4.0.1 ali cini mi se da je to bio slucaj i pre.

Reseno, greskom sam naterao Adblock Plus da gasi ove sadrzaje.

Имам један проблем који се већ одуговлачи неких 2 месеца... Наиме на свом рачунару не могу да отворим један IT сајт који се бави продајом рачунара и рачунарских компоненти (морао сам овако да опишем јер не знам да ли смем да напишем који је сајт). Једноставно, све што ми пише кад отворим сајт је оно
Unable to connect

Firefox can't establish a connection to the server at www.*************.com.

The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few
moments.
If you are unable to load any pages, check your computer's network
connection.
If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
that Firefox is permitted to access the Web.

Не знам шта да радим -.- ... Иначе, сајт могу да отворим на дрогим компу и све је ок...

Poslednja izmena:
Zna li neko da li se moze podesiti da Paste & Go otvara stranu u novom tabu, kao sto je ranije bio slucaj sa ekstenzijom za FF2 i FF3?

Имам један проблем који се већ одуговлачи неких 2 месеца... Наиме на свом рачунару не могу да отворим један IT сајт који се бави продајом рачунара и рачунарских компоненти (морао сам овако да опишем јер не знам да ли смем да напишем који је сајт). Једноставно, све што ми пише кад отворим сајт је оно
Unable to connect

Firefox can't establish a connection to the server at www.*************.com.

The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few
moments.
If you are unable to load any pages, check your computer's network
connection.
If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
that Firefox is permitted to access the Web.

Не знам шта да радим -.- ... Иначе, сајт могу да отворим на дрогим компу и све је ок...

Mozda te zeza DNS. Proveri podesavanja mreze. Proveri i firewall i antivirus mozda oni blokiraju sajt.

Zna li neko da li se moze podesiti da Paste & Go otvara stranu u novom tabu, kao sto je ranije bio slucaj sa ekstenzijom za FF2 i FF3?

Nije mi baš najjasnije šta hoćeš da pitaš jer nisam koristio te extenzije znam samo da možeš držeći levi ctrl pointerom miša tj levim dugmetom da prevučeš tab desno malo i tu se otvara isti taj tab ponovo ali mislim da to nije šta tebi treba :(

Paste and Go nije ekstenzija već mogućnost koju dobijaš pozivanjem menija do kog se dolazi pritiskom na desni taster miša:wall:

U Operi za tako nešto čak postoji i prečica CTRL+Shift+V

Poslednja izmena:
Paste and Go nije ekstenzija već mogućnost koju dobijaš pozivanjem menija do kog se dolazi pritiskom na desni taster miša:wall:

Do verzije 4 to je u Firefoxu bilo moguće jedino pomoću extenzije "Paste and Go", zna čovjek šta priča...

Prilozi

• ScreenShot00004.png
    ScreenShot00004.png
    30.1 KB · Pregleda: 47
mozda moze
ako ne nadjes mozda pomogne CTRL+T pa onda paste and go ;)

Vrh Dno