Šta je novo?

Motorola RAZR XT910

4real :D U sustini jedino One S moze da pokusa da se bije sa Nexusom :d

Pa svaki model ima nešto što ima je bolje i lošije u odnosu na ostale-Nexus ima najslabiju autonomiju od svih navedenih, najslabiju kameru, ima slabiju izradu od Motorole i HTC-a i neprosirivu memoriju, dok Motorola i Huawei imaju. Sa druge strane ima najbolji softver i ubedljivo najbolji ekran. Sve zavisi od čoveka do čoveka, svako treba da odredi svoje prioritete pre nego što se odluči za nekog od njih, samo treba da prouči sve opcije pre kupovine i da se dobro raspita o prednostima i manama svakog modela.

Nexus na JB ima odlicnu autonomiju a tu su i dodatne baterije :) Najlosija kamera :d, kako da ne, potpisujem da je bolja (foto) nego na Razr,u to se i licno uverih gledajuci semplove po netu sve ove dane, kakve veze ima sto je 5mpix. Kamkoder jeste sa 24fps (1080p a 720p je 30 fps) ali svejedno, ja vecu razliku ne vidim u odnosu na ostale pomenute modele, cak i One S ima relativno los fps.

Kada se sve sabere i oduzme, moj zakljucak je da je Nexus najbolji, pa One S, pa P1 ali S model pa Razr, ili obican Acend P1 koji je egal sa Razr ;)

Rekoh, zavisi od čoveka do čoveka. Može i da mu sve ostalo da bude i najbolje na svetu, neko neće da ga kupi samo zbog izgleda ili zbog neproširive memorije. 100 ljudi 100 ćudi.

Sto se tice baterije i autonomije da, ali dok ne kupis neku malo vecu za Nexus recimo :)

Sto se tice baterije i autonomije da, ali dok ne kupis neku malo vecu za Nexus recimo :)

Da, ali ova je već u njemu i ne moram da je kupujem od neproverenih proizvođača kojih je pun net, a da ne govorim o sumnjivim dekleracijama. Mislim da ni jedna dodatna baterija istog kapaciteta ne može da se meri sa originalnom. Uostalom, kupovao sam te dodatne baterije i već posle par nedelja počinje da gubi prvobitnu autonomiju. Jedina mana je kao što sam više puta napisao nemogućnost lakog menjanja baterije, ali to mi kod MAXX-a ne smeta.

Što se tiče kamere, koja se puno i preterano potencira na svim telefonima, meni njen kvalitet apsolutno ništa ne znači (uostalom i nisu tu neke drastične razlike u kvalitetu fotografija između telefona istih klasa ili cenovnog ranga, usudio bih se reći i onih jeftinijih). Meni je bitno ako već nešto fotografišem mobilnim telefonom da on zabeleži dati događaj, odnosno informaciju, a to da li će nijansa plave biti svetlija ili malko tamnija, da li ima malo šuma ili nema? Da li će se neko diviti tim slikama ili ne? Apsolutno me ne interesuje. Ta neću ih slati na izložbu "primenjene umetnosti" ;) Imam digitalni aparat ako već hoću neke kvalitetnije fotografije. Mislim da se isto tako preteruje i sa kavalitetom audio "ugođaja". No svako ima pravo da kupuje šta hoće i da očekuje od datog uređaja da mu sve radi vrhunski...

Ok, razr maxx ima stvarno ludacku bateriju ali je i ludacki skup model ;)

Što se tiče kamere, koja se puno i preterano potencira na svim telefonima

vest od pre par dana..

Najnovija istraživanja pokazala su da korisnici pametnih telefona najviše koriste kameru.

;)

Niko ne kaze da je ova Motorola krs, naprotiv, i ja sam dugo merkao razr ili ocekivao maxx jer mi se svidja izgled i kevlar/metal izrada, tu je super amoled iako je pentile, dual core i ok gpu.. ali sam onda izvalio da ce cene biti veoma visoke, podrska zajednice mnogo slabija nego kod Nexusa, SGS II, One S pa i Huawei-a- vreme ce pokazati. Motorola je bas slabo zastupljena kod nas a i u Evropi i jos mi to oko malo losijeg zvuka i kamere ne odgovara pa sam eliminisao Razr iz liste zelja :)

Ne kazem da je ovo los model, daleko od toga ali su Nexus i One S kompletniji a sa Nexusom nema nerviranja oko Android apdejtova ;)

Ama lepo kazes kako planiras uskoro jedan gnex i on bez polemike odmah postaje najbolji,kao svojevremeno wave :p

Zezam se malo,mada sa ovom ponudom i ja bih se odlucio najverovatnije za gnex.
Sve u svemu,sry za off i ne trujmo vise temu. :)

Pošto telefon nisam rutovao, morao sam drugim telefonom (Nokia 6303c) da "napravim ss". Trajanje baterije sa ICS 4.0.4.

Prilozi

• Slika0954.jpg
    Slika0954.jpg
    498.1 KB · Pregleda: 141
Nije, klikni na ekran i onda i to snimi. Pisace koliko je bio screen on... ;)

Sad je gotovo, napunio sam ga i ne koristim ga već dva dana, ugasio sam ga. Nešto merkam MAXX-u... ;)

Imaš na jednoj online prodavnici mobilnih telefona, košta 480e u din protivvrednosti ako se ne varam ;)
"Običan" RAZR je 350e.

Ne znam smem li da dam link ka web prodavnici ? Cena je 545€, ali ni pod razno ga tamo neću kupiti, čekam da se pojavi na oglasima ponovo na MS-u, bila ga je pre nekoliko nedelja za oko 420€, čini mi se? Zato sam "parkirao" Razr.

Poslednja izmena:
Malo mi se kod Razra ne svidja okvir oko ekrana... Malo je presirok. I generalno, telefon je kao da je bar 4.5" a ne 4.3". Nije me pokolebao - sledeca meta je Gnex, ako se LTE2 ne pojavi u Evropi, a mozda cak i pored toga... :)

Malo mi se kod Razra ne svidja okvir oko ekrana... Malo je presirok. I generalno, telefon je kao da je bar 4.5" a ne 4.3". Nije me pokolebao - sledeca meta je Gnex, ako se LTE2 ne pojavi u Evropi, a mozda cak i pored toga... :)

Nije da te nagovaram ;), ali brzo se navikneš na tu njegovu uslovno rečeno malo veću širinu, a pošto si ti rukometaš sigurno nemaš malu šaku, tako da ti to ne bi ni smetalo...

Posle ovako fenomenalno napravljenog telefona, nijedan plastični ne bih mogao da koristim, bez obzira na njegove karakteristike...

Samo čekam da MAXX-u padne cena i da ga nekako "ulovim" :), ako ovaj uspem da prodam.

Interesuje me kako se ponasa telefon sa ICS .... Drzao ga i cackao juce u VIPu i mnogo mi se svideo , ali tamo se sa GB... Pa me interesuju utisci sa ICS...Pozdrav

Interesuje me kako se ponasa telefon sa ICS .... Drzao ga i cackao juce u VIPu i mnogo mi se svideo , ali tamo se sa GB... Pa me interesuju utisci sa ICS...Pozdrav

Iamo sam ga pre Nexusa (pre mesec dana) i stavio sam mu bio ICS, koji je odlčno radio tih par dana dok je bio još kod mene sa ICS-om.

Znaci super radi sa ICS... Za te pare ima i Galaxy SII i Asend P1 da se kupe ali mi nekako Razer izgleda najbolje...Kapiram da su performanse tu negde

Znaci super radi sa ICS... Za te pare ima i Galaxy SII i Asend P1 da se kupe ali mi nekako Razer izgleda najbolje...Kapiram da su performanse tu negde

Ne mogu ti reći tačno za performanse pošto sam od nabrojenih koristio samo Razr i kao što rekoh ICS radi odlično, ali baterija će ti biti veliki problem ako telefon intezivno koristiš. Teško ćeš izgurati jedan dan. Zašto ne uzmeš u obzir i Samsung Galaxy Nexus i9250 (vidim da se prodaju za 320-350€)? Ja sam upravo zbog baterije menjao Razr za Nexus i nisam se ni malo pokajao, šta više...apsolutno sam zadovoljan s njim i da sam pre znao kakav je to telefon? Ne bih "gubio" vreme sa LG 2X, Atrix i Razr-om. Moja iskrena preporuka za Nexus, bez ikakvog navijanja za njega, zato što ga ja imam.

Jel ima neki korisnik razra ? Znam da je telefon ekstra uradjen,ali me zanima konkretno kakva je situacija sa okvirom, jel se poznaju mnogo ogrebotine na crnom ? Dvoumim se izmedju crnog i belog,pretpostavljam da se na belom manje vide tragovi koriscenja ali je skuplji 30e i morao bih na nevidjeno da ga kupim (mada ne verujem da moze manje da mi se svidi,po slikama beli okvir mu da je malo kontrasta i drugaciji je do ostalih telefona)

Jel ima neki korisnik razra ? Znam da je telefon ekstra uradjen,ali me zanima konkretno kakva je situacija sa okvirom, jel se poznaju mnogo ogrebotine na crnom ? Dvoumim se izmedju crnog i belog,pretpostavljam da se na belom manje vide tragovi koriscenja ali je skuplji 30e i morao bih na nevidjeno da ga kupim (mada ne verujem da moze manje da mi se svidi,po slikama beli okvir mu da je malo kontrasta i drugaciji je do ostalih telefona)

Ne, nikakve ogrebotine se ne poznaju i ne vide, imao sam crni. Zašto ne uzmeš u obzir i Nexus, imaćeš problema sa baterijim na Razr-u, ako baš nju hoćeš zbog izgleda (mada se telefon ne kupuje zbog poziranja, moje mišljenje), bolje uzmi, ako imaš novaca Razr Maxx (3300mAh) baterija. Uostalom pročitaj moj post #148.

Vrh Dno