Šta je novo?

Motorola RAZR XT910

Juče sam bio u Telenoru i još im nisu stigli primerci za prodaju. Navodno ih očekuju za desetak dana i uzeli su mi broj telefona da me zovu kada stigne. Javljam utiske kada ga budem imao u rukama.

Inače, jedna mana ovog telefona je što SIM kartica mora da bude u microSIM formatu, što znači da ne dolazi u obzir prebacivanje kartice iz telefona u telefon, ako za tim imate neku potrebu.

Evo ima na oglasima za 525e, cena prava sitnica :)

Pa sredice se cene za koji mesec, kapiram da ce ih biti u oglasima za 380e u proseku.

@Svarog & HSV

Za mene kupovina u Telenoru ima svoji prednosti. Pre svega, bilo bi mi neizvodljivo da dam toliko novca odjednom. U Telenoru mogu da izdelim cenu telefona na 6 pozamašnih, ali podnošljivih rata - i to bez kamate. Potom, imam dvogodišnju garanciju, što mi takođe više nego odgovara. Nisam siguran da će ovaj telefon biti previše zastupljen kod nas, pošto Telenor ne namerava da ga uvrsti u redovnu ponudu. Kažu da će ga prodavati dok traju zalihe i to je sve.

@Nikolass83

Nisam znao. Hvala na infou, premda ne nameravam da se *****avam sa tim. Mada, ko zna... :)

Posjedujem ovaj telefon već 5 dana i prezadovoljan sam. Što se tiče displeja i pentile matrice, u normalnom radu se uopšte ne primjete neki nedostaci. Ako se zagledaš iz velike blizine može se uočiti manjak podpiksela, ali je ovo već cjepidlačenje...

Da li neko zna kad ce ga Telenor pustiti u prodaju,ima li jos neko iskustva sa ovim telefonom ?

*****i iz Telenora još nemaju RAZR za prodaju. Sve sam bliži odluci da dignem ruke od toga i da kupim Galaxy S Plus, pa da čekam da se pojavi RAZR MAX.

Ozbiljno razmisljam da kupim ovaj telefon jer sam odustao od Galaxy S2.Da li ce rezolucija displeja od 960x540px praviti problem kod aplikacija igica ?

stigle su motorole btw

Cuo sam da su sve...

Danas ga cackao u uscu, lep je telefon, mozda i najlepsi na trzistu, ali, gps, nije bas da hvata u roku od "odmah" kao sto sam procitao negde, ekran je u uscu vec blago izgreban, a ne bi smeo da bude toliko za nekoliko dana... Sve u svemu jako lep telefon, ali kvalitet je diskutabilan...

gps nije bas da hvata u roku odmah jer si bio u zatvorenom prostoru.

hm... kvalitet nikako nije diskutabilan :) bar po mom mišljenju

gps nije bas da hvata u roku odmah jer si bio u zatvorenom prostoru.

Naravno da znam da u zatvorenom hvata sporije fix, ali negde sam procitao da je bas nahvaljen GPS u unutrasnjosti zgrade ili cega vec, kao brzi je od SGS2 itd...

@bata87 pogresno sam se izgrazio, telefon deluje cvrsto i kvalitetno, samo sam hteo da kazem da je kvalitet ekrana diskutabilan, mada ko zna sta su mu sve radili za ovih nekoliko dana, a i sam sam pobornik teorije da gorilaa glass moze da se ogrebe veoma lako, tako da ne znam ni zasto sam naveo to kao manu... :)))

Po meni pored samsung galaxy s2 nema sta da radi.Jako laguje i to je jedan jako veliki minus.Ne znam sta je tu zabrljano ali ne radi kako treba.Kvalitet slican samsungu i odaje utisak plastikanera bez obzira kako je napravljen.A kosta uz neki srednji paket kao Note.Ma dajte molim vas.Zvanicno su usli u nasu zemlju ali izgleda na pogresna vrata bar sto se mene tice.

Motorole sve rade očajno, laguju nenormalno. Verovatno zbog motocrap-a aka motoblura (kojeg kao više nema).

sg2 je bolja kupovina i tvrdim da je softverska podrska daleko bolja od motoroline.drugo drzace cenu kao polovan bolje od motorole,trece duze je na trzistu i vecu su sanse da je nesto ispravljeno ako nije valjalo na pocetku,peto ima nizu cenu na oglasima tipa nov iz mreze za garancijom operatera,sesto ekran je sigurno nesto malo bolji ili malko vise od motorolinog a u to se gleda 80posto vremena.Motorola imajedino bolja i kvalitetnija ledja odnosno poklopac za bateriju ako je to nekome od krucijalnog znacaja.Sedmo i za mene najbitnije sg2 ima opciju mugen baterije od 3200mah sa deset puta kvalitetnijim ledjima od fabrickog poklopca za bateriju i malo tezom baterijom dobija se fenomenalan osecas u ruci kako je poboljsano samo drzanje aparata tako se i gubi utisak plastikanca.Sa ovom baterijom ja izguram 5 punih dana osrednje upotrebe dok u najacem opterecenju guram tri dana bez problema.sg2 mi je sada sa ovom baterijom potpuno druga spravica na koju se mogu oslonoti uvek bez obzira da gledam sta cu da radim na njemu zbog kratke baterije.

Poslednja izmena:
Malopre sam ga koristio po prvi put. Uh kako sam se razočarao. Fabrički launcher je sporiji nego sense na wildfireu. Strašno.
Čak mi se čini da ni ekran nije bio dovoljno responzivan.

---
desire

lepa je motorilica ali je SGS2 smrt , a Note veliki S2 :) zezao sam se s tom motorolom 2 dana, al mi samsung deluje mnooooogo bolje , ekran istih dimenzija, a Razor veci 100% skoro ko Sensation XL.... bem li ga , mislim da je bolje uzeti SGS II ili Galaxy Nexus nego Razor.... mada ko voli motorolu za njega je to najbolje sto moze...

Poslednja izmena:
Koristio sam Razr dobrih pola dana. Dizajn je zaista sjajan, i kvalitet izrade na vrhunskom nivou. S, sad, ekran mi zaista deluje slabije u odnosu na note, a softver će se vremenom ispeglati. Imam utisak da su sa razerom ciljali na ove iphone-ovce koji se jos uvek kolebaju :D

Čačkao sam ga u Ušću, mnogo mi je lepši bio na slikama nego uživo. Impresivno je tanak, ali je zato širi od S2 i samim tim nezgodniji za držanje. Launcher je na prvi utisak ništa posebno, a ne verujem ni da bi ostavio pozitivniji utisak posle dužeg korišćenja.

Uzeo sam ga u VIP-u i koristim ga 15 dana. Mislim da je telefon odlican. Uporedjivao ga sa ortakovim HTC Sensation i radi brze od njega kako sa aplikacijama tako i u surfovanju.
Za razliku od Samsunga Galaxy 2 uopste ne deluje plasticno vec dosta cvrsto. Ekranu nista ne fali sasvim je zadovoljavajuci sa boljom rezolucijom od Samsunga i vecom gustinom piksela nego kod Sensation-a, sad koliko je kome to bitno ne znam. Jeste starija matrica na razr-u ali stvarno nisam primetio da nesto fali ekranu.
Baterija drzi onoliko koliko ga trosim, tj ako ga 2 sata, dok dete spava a gospodja nije kod kuce, non stop na wifi, instaliranje i deinstaliranje aplikacija, pretrazivanje youtube-a, ukljucena sinhronizacija... par razgovora po par minuta i par poruka ode 20% baterije. Sam razgovor od 20 minuta mi je iscrpeo oko 5%-7% baterije. Battery indicator pro podrzava procenat % u 1% pa znam :)
Sto s tice velicine jeste malo veci od SGS2 i Sensationa ali mi ne smeta. Kamera je odlicna i za svaku pohvalu.
Ima internu memoriju od 16 giga, tj 12 jer je 4 rezervisano za sistem (moje misljenje), 4 za aplikacije i 8 kao interna sd kartica. Takodje podrzava micro sd kartice do 32 GB tako da za prostora nema zime.
Sto se tice microsim kartice i ip4 i ip4s ih imaju pa ne vidim da neko kuka na njih. A iskreno ne vidim da cu u daljoj buducnosti da vadim sim karticu iz njega a ako i dodje do toga ima adaptera koji nisu 100 dukata.
Ocekujem ICS da izadje i za njega, koliko sam shvatio nije bio podrzan u out of the box zato sto se ocekuje prezentacija na google galaxy nexus-u prvo pa onda na svim ostalim.
GPS signal hvata veoma brzo, instalirao sam igo 8.4.... neku verziju i ubacio mape koje sam ubacivao i u prestigio ili mio navigacije i sasvim korektno radi. Naravno tu je i google maps i latitude koji rade bez greske.
Da najbitnije zamalo da zaboravim, prijem signala je odlican i nisam do sad ostajao bez mreze, isao do KG starim putem preko Topole, i posle se vracao preko batocine i Lapova i autoputem nazad u BG i sve vreme je imao signal.
Sve u svemu veoma sam zadovoljan telefonom i uopste ne mislim da sam pogresio u izboru.
Ako se setim jos necega pisem :)
Pozdrav od zadovoljnog korisnika motorole droid razr :)

Aj okaci par fotografija ako te ne mrzi, ono, na dnevnom svetlu, macro, nocnu bez i sa blicem.. to je 10 min posla ;)

Hvala na slikama, ali imam malu molbu da kačiš u punoj rezoluciji, ovako malo znače.

Hvala :)
Nisu lose, ono prosecna kamera danas, n8 i ip4s i dalje vladaju a sgs II ima realno bolju kameru od ove Motorole..

I dalje nisu u punoj rezoluciji :)

Nazad
Vrh Dno