Šta je novo?

Motorola EDGE 20/PRO/LITE

Zapravo sa Shamim GCAM su slike sasvim korektne, naravno uzimajući u obzir da je ovo midrange senzor.

Prva je sa glavnog senzora, druge dve telefoto.

Prilozi

• IMG_20220326_143138757_8.4.300.jpg
    IMG_20220326_143138757_8.4.300.jpg
    448.3 KB · Pregleda: 75
  • IMG_20220326_143126403_8.4.300.jpg
    IMG_20220326_143126403_8.4.300.jpg
    498.9 KB · Pregleda: 51
  • IMG_20220312_130029433_8.4.300.jpg
    IMG_20220312_130029433_8.4.300.jpg
    272.6 KB · Pregleda: 66
Jedno pitanje za vlasnike edge 20 pro. Da li wide 16MP camera ima mogućnost snimanja 1080p 60fps? Nigde ne mogu da nađem taj info pa eto da pitam ovde... I koji je senzor? Omnivision? Samsung? Sony?

Troumim se između njega / poco f3 / xiaomi 11T koji da uzmem preko jednog operatera, pošto mi ističe ugovor. Ova druga dva to nemaju, samo 30fps u wide kameri od 8MP.

30 fps
Koliko znam, samo je glavni senzor Samsung. Ostali su OV.

Jel rade dual aplikacije na ovom telefonu?
Dual viber, messenger, facebook, instagram... Naravno kao opcija u telefone bez instaliranja PARALLEL LINE i ostalih *******cija
Na Samsungu se to zove Dual Messinger, pošto tel ima dvije kartice

Samo jednu stranu u nazad se krije odgovor na tvoje pitanje.

A12 , čitam na zvaničnom forumu Edge 20, veliki broj žalbi i problema sa A12, tako da smo srećni što još nije stiglo, ako i stigne uskoro, neću ga odmah instalirati

Stigo je a12 jos pre nedelju dana na edge 20, sve savrseno sljaka.

Podrska blagi uzas.

Očekujem da ove nedelje krene globalno za Pro, ukoliko nemaju problema nekih... A kako vidim da kukaju za običan Edge, sve je moguće.

Po ko zna koji put, ovo je zaista kriminalno ponašanje jedne nazovi ozbiljne kompanije kada je softverska podrška u pitanju. Sasvim sigurno im neću ponovo biti kupac. Iako je uređaj super za te pare neoprostivo je koliko kasne za konkurencijom.

Izvinjavam se zbog prevelikih ss-ova, sa telefona sam slao a bas ne volim da listam forume na telefonu :)
@jaksa007 Nema nikakvih problema, sljaka savrseno evo vec nedelju i kusur dana. Zvuk je dosta bolji nakon updatea.
@Darko1290 sta ocekujes od A12 ? Kolko vidim pisu da je optimizovano punjenje/potrosnja... sve ostalo je manje vise isto, par sminkerskih promena.
Ali iskreno, mislim da preterujes... kukate ko deca ovde za a12, a kad ga dobijete shvaticete da ste kukali ni za sta :)

Očekujem adekvatnu softversku podršku. Programer sam. Znam zašto to kažem. Tako da molio bih te bez tih malicioznih komentara "kukate kao deca" itd.

Ako Vivo V21 može već više od 2 meseca da ima A12, da je na aprilskom security patch-u, telefon koji je klasa ispod i koji ima mnogo modifikovaniji skin... Nešto onda ovde neko ne radi kako treba.

Potvrda i sa moje strane da a12 na edge 20 radi bez bug-ova za sada. Nervira me "splash icon" pri startovanju svake app, sto vizuelno izgleda( moj subjektivni dozivljaj) kao da je lag ...ali sta ces. :)

Očekujem adekvatnu softversku podršku. Programer sam. Znam zašto to kažem. Tako da molio bih te bez tih malicioznih komentara "kukate kao deca" itd.

Ako Vivo V21 može već više od 2 meseca da ima A12, da je na aprilskom security patch-u, telefon koji je klasa ispod i koji ima mnogo modifikovaniji skin... Nešto onda ovde neko ne radi kako treba.
Razumem ja tebe, al ne možeš da hejtujes ceo Mercedes ako ti se ne sviđa nešto na jeftinoj A klasi :) Lenovo ne zna na koju će stranu, ko zna čime se sve bave... Ne bih poredio Lenovo i Vivo nikada. E sad ako ti je zbog posla bitan sec. patch, razumem te.... Al opet, android je to :)

Nebitan je Vivo. Imam i GT Neo 2, i on odavno ima A12. Xiaomi iz 2020 imaju itd... Jednostavno loša softverska podrška. Naravno, niko mi nije kriv što sam im poverovao da će od Edge 20 serije biti drugačije. Šteta samo, jer bar meni, stock android je neverovatna prednost.

Postoji li sada na A12 opcija da se prebace navigation tasteri da budu u drugom rasporedu?

zasto motorola nije nastavila trend koji je imala na ranijim telefonima da na senzoru otiska prsta mozes i da zakljucas telefon..imao sam pre par godina motorolu i to je bila super funkcija.
takodje i mene zanima kako navigation tastere promeniti.

Eno na lolinetu su okačene sve verzije po regionima. Ko hoće clean install da radi tj neće OTA...

Ja bih flesnuo da neko postavi linkove i tutorial kako tacno to uraditi.
Clean install 👍

il može neki link, na mirror sajtu ima fajlova ali su brojevi pa teško naći

Ja sam išao ovako:
1. Skinuo Motorola RSA i pokrenuo Rescue proces do trenutka gde mi on nudi verziju po mom IMEI. Naravno i dalje je 11, ali sam hteo da vidim šta tačno je za moj telefon.
2. Pustio da skine taj fajl(on sam otpakuje zip i obriše isti, ostane samo folder).
3. Odavde -> https://mirrors.lolinet.com/firmware/moto/pstar/official/ iz odgovarajućeg foldera(videti po nazivu fajla, moj je iz retail). Skinuti isti negde na disk, otpakovati.
4. Obrisati sve iz foldera koji je RSA kreirao i kopirati ovo što je skinuto i nastaviti Rescue proces po uputstvima. Dakle telefon u fastboot mode i dva puta Next otprilike. Prosto je jako.

Ja sam išao ovako:
1. Skinuo Motorola RSA i pokrenuo Rescue proces do trenutka gde mi on nudi verziju po mom IMEI. Naravno i dalje je 11, ali sam hteo da vidim šta tačno je za moj telefon.
2. Pustio da skine taj fajl(on sam otpakuje zip i obriše isti, ostane samo folder).
3. Odavde -> https://mirrors.lolinet.com/firmware/moto/pstar/official/ iz odgovarajućeg foldera(videti po nazivu fajla, moj je iz retail). Skinuti isti negde na disk, otpakovati.
4. Obrisati sve iz foldera koji je RSA kreirao i kopirati ovo što je skinuto i nastaviti Rescue proces po uputstvima. Dakle telefon u fastboot mode i dva puta Next otprilike. Prosto je jako.
Hvala

Pa da, taj ti i treba. Skineš taj zip i otpakuješ po uputstvu koje sam napisao.

trazio mi je imei,jedan sam ukucao i onda kao poceo da skida fajl
Kako sada da pokrenem fajl koji sam skinuo sa A12 ?
IMG_20220427_102258580.jpg

Nazad
Vrh Dno