Šta je novo?

Motorola EDGE 20/PRO/LITE

Samo bili problemi sa kucanjem i osetljivošću ekrana, bio update, ali još uvek pobrljavi ponekad, ali čim istekne ugovor, ako ga ne prodam pre, vraćam se na Samsung, prednost kvalitet ekrana i što je "čist" android, ali ove sitne falinke oko tastature mi smetaju, možda samo moj primerak, sačekajmo Android 12

Poslednja izmena:
Do kraja meseca.

Docekasmo i taj mesec.. :)

5G

Bio u Madjarskoj pre neki dan, imam Yettel pripejd njihov zbog putovanja po Evropi, kažu mi tamo već ima npr u Segedinu 5g mreža , udjem u podesavanja SIM 1 nema uopšte ponude za 5 G, prebacim u SIM 2 ništa, e sad zagonetka stavim Yettel srpsku karticu odjednom se pojavi opcija 5G, SIM 1, rekoh odlično, stavim madjarsku karticu ništa od 5g, opcija se pojavljuje samo sa srpskom karticom, da li neko ima bilo kakva iskustva sa 5g mrežom u inostranstvu, inače madjarske kartice su 5 g, pitao u radnji

Poslednja izmena:
Pazario juče Edge 20 Pro, mama mia. Kakav uređaj za taj novac. Brz, fluidan, sa dobrom kamerom, uz nekoliko kompromisa, ali već vidim jedini problem rekao bih (pored manjka stereo zvučnika), a to jer baterija. Mislim da neće moći da me isprati od jutra do mraka. Rano je naravno da sada pričam o tome posle nepuna 24 sata, ali za noć mi je svukao 11%. Da li uči, ili je nešto zakucalo u pozadini videću tokom dana i nedelje.

Meni je baterija super
Uglavnom ga skinem sa punjaca ujutru i sutradan uvece ide na punjenje

Ispraticu sada ceo ciklus od 100% do 20%, tako uvek punim telefone.

Jel ste našli neko staklo za zaštitu ekrana za Edge 20 Pro? Silikon koji dolazi je providan, požuteće kad-tad.

Prvo saam stavio foliju, pa zatim na Amazonu naručio staklo, za ekran i za kamere pozadi, super zadovoljan

A gde si foliju nabavio, KP? Ja po tržnim centrima ne nalazim ništa.

Našao servis na oglasu, u Zemunu, iskrojio čovek i zalepio, ali zaboravio adresu , negde u centru

To imam i blizu mene ali bojim se da pad neće da izdrži.

Zato uzeo onu na preklop futrolu i zadovoljan, e sad ako se razbije sa trostrukom zaštitom onda neka ide hahaha

Mrtav pixel se pojavio :(. ProMobi je beše isto ovlašćeni za Motorolu? Nema telefon 3 dana. Mogu i nov da tražim?

Hvala, stavio sam juče staklo koje sam uspeo da nađem. Sada malo čekam da vidim oko ovog piksela koji me nervira, ali se jedva iskreno i vidi, nego sam ja ludak pa zagledam svako malo pod uglom da li se javio još neki ili ne. Što se samog telefona tiče, malo je reći da me je oduševio. Kao Samsung fan nikada nisam ni pomislio o Motoroli, ali sa ovim karakteristikama i ponudom...nisam ostao ravnodušan. Baterija gura 2 dana, kamera je ok, za fotkanje je ipak tu S21 Ultra model, ali kako Motorola radi sa stock Androidom, e to me je oduševilo. Čekamo sada A12 da vidimo šta će doneti. Jedino što mi smeta je što ne mogu da izmenim raspored back, home i recent tastera, ali vidim da su najavili da će to moći da se uradi.

Daleko je Brazil od nas :). Proci ce sigurno jedno 2 nedelje dok do nas ne dodje update. Apple je tu mama. Svima u isto vreme.

Ako nas se sete za 1.maj...sete se... :)

Ja ću malo da sačekam da vidim kako ćete proći sa apdejtom 😁

I na A11 sve radi kao sat. Jedino ako imam neku zamerku, to je sto sam uredjaj nema stereo. Ostalo sve za taj cenovni rang, odlicno.

I na A11 sve radi kao sat. Jedino ako imam neku zamerku, to je sto sam uredjaj nema stereo. Ostalo sve za taj cenovni rang, odlicno.

Neplanirano (a i nevoljno) moram da menjam svoj P30 pro koji imam nepune 3 godine. Ovako dugo (malo kraće, zapravo) sam još samo koristio S7 edge i HTC One X.
Oslepeo sam danas čitajući teme na forumu (a i gledajući recenzije). Citiram tebe jer videh da si aktivan na temama za tri telefona između kojih se lomim: S21 FE, Flip3 i ova Motorola.
Nisam solventan da razmišljam o telefonu o preko 100k rsd. Ceo dan se lomim između pomenuta dva samsunga, a onda na temi za FE pročitah da si uzeo i nahvalio ovu motorolu, pa pročitah i ovu temu od prvog posta.

Peca ga je nahvalio u bench recenziji. Vidim takođe da Edge 30 PRO nije to-to...te sam sad u razmišljanju da li uštedeti i uzeti motorolu ili ne? Potpitanje koje mi se nameće je, ako hoću da uštedim, zašto onda ne uštedeti dodatno i uzeti A52s ili A53 (uz 53 se dobiju i sluške koje mi ne trebaju....ali ok za prodati).

Ne treba forum da donese odluku za mene, kapiram ja to, ali nekad se i poprilično informišeš - i onda još manje znaš šta hoćeš (dileme, trileme).
Main goal mi je da telefon izdrži 2-3 godine aktivnog akanja (što sam imao samo sa pomenutim HTC-om, S7 i P30 PRO). BTW, S7 je još uvek živ i tašta ga, sa zadovoljstvom eksploatiše.
Igrice su nebitne, ono što ja igram je skromnih zahteva i radilo je vrh i na pomenutom htc-u pre 9-10 godina. Kod Samsungovih modela (flip3 & s21 fe) me plaši baterija, kod motorole kamera (nije da sam stručnjak, fotkam i snimam klince samo....ali po pročitanom ovde kapiram da je prelazak sa P30 PRO na Edge 20 PRO - korak, ako ne i dva, unazad).

E ovako, S21 FE mi je bio prvi pik na draftu, ali ima manjr RAM-a od Edge 20 Pro, neznatno bolji chipset, stereo zvucnik, IP68 rating ali i vecu cenu kao i duzu software-sku podrsku. Covek bi rekao, pa zasto onda ne njega? Flip3 sam imao, savrseno pakovanje novog komada tehnike sa losom baterijom, prosecnim kamerama, ali opet dugom software podrskom, i preosetljivim ekranom koji ako se osteti ode mast u propast. Dolazimo do Edge 20 Pro modela. 12GB ram, Snap870, baterija koja na papiru obecava pun dan koriscenja, stock Android, ali mono zvucnik, bez IP rejtinga, bez tako duge podrske za update-e, ali sa dobrim OLED ekranom, odlicnom fludinoscu, i solidnom kamerom. Kako i sam kao primarni uredjaj imam S21 Ultra, a imao sam i Fold3 i Flip3, rekao sam sebi, promeni tabor, ako nista, barem istupi iz kolotecine. Nisam se pokajao niti jednog trenutka. Edge 20 Pro radi kao sat i svaku operaciju nosi sa lakocom. Igrice ne igram, probao sam Asphalt 9, radi bez problema. 144 Hz ekran prava milina, zvuk dobar, i ako nema stereo, ekran po suncu vidljiv, citljiv svuda, lep osecaj u ruci kada se drzi sam uredjaj. Ima Samsung svojih prednosti ali i pitanje da li je bas u maloprodaji tolika razlika u ceni. Po meni, nikako.

Hvala @vojkan85

Telefon iz najviše klase nije samo statusni simbol, već je ipak i stvar dugotrajnosti (bar je moje iskustvo takvo). Flip3 baš ima cool efekat, ali plaši me taj ekran. FE je trebao biti najsigurnija kupovina, ali ova motorola stvarno.... Bezmalo 250 evra razlike u ceni nije za potceniti (doduše, uz samsunga bih dobio sat koji bi verovatno mogao prodati za cca 150-200 evra).

Nisam nikad bio motorolin fan, ali imao sam svojevremeno Milestone 2 i rado ga se sećam. Odoh danas da vizualizujem. Nakon toga će odluka verovatno pasti.

Tako je i najbolje. Dok ne vidis lezanja u ruci i sta tebi najvise odgovara, sve price i saveti mogu samo da te usmere negde, ali ne i odluce za tebe :). Srecan lov ;).

Dvoumim se da uzmem ovaj telefon, a iskreno treba mi samo da bih mogao gopro snimke da "editujem" on the go što bi se reklo, a sa trenutnim telefonom to ne mogu (tj mogu ali seče veoma pri učitavanju fajlova) pa me zanima šta mislite koliko je dobra investicija ovaj 20 pro (uzeo bih sa 256gb samo zbog kapaciteta, osim ako ne postoji neki način da se ubaci kartica u isti) u poređenju sa g200 (znam da je g200 klasa iza po izgledu i to je jedina stvar koja mi se ne sviđa kod njega)?

G200 ima jaci chipset. 870 vs 888+, verujem da nije neka razlika da kida, ali opet, mozda znaci u obradi.

G200 ima jaci chipset. 870 vs 888+, verujem da nije neka razlika da kida, ali opet, mozda znaci u obradi.
taj deo je jedini koji ima bolji, ali opet pitanje je koliko tih 13%/9% performansi meni znači a opet, razlika u dizajnu je nebo i zemlja

Nazad
Vrh Dno