Šta je novo?

Moto Z

Ja nemam problem sa baterijom ali danas vidim kolega nosi drugi telefon, a ima Moto Z i kaze da je imao problem sa baterijom i da ga je odneo direktno u Pro Mobi u cetvrtak i danas mu stigla poruka da je gotovo. Malopre mi javio da su zamenili plocu.

Sent from my XT1650 using Tapatalk
Ploču?! Mašalaaa ... Ako dodje do servisa tražići im da mi zamene i zaštitno "staklo" zadnje kamere jer je toliko zagrebano, i pored velike pažnje na njega, od nošenja isključivo u džepu. Dnevne slike su sasvim ok al zbog tih mikro-nano ogrebotina na noćnim slikama svaki izvor svetlosti ima takav "zvezdasi" oblik da ozbiljno pokvari sliku.

Btw: možeš li da mi preneses info u kakvom je stanju telefon nakon servisa? Da li je profesionalno otvoren i zatvoren bez oštećenja i deformacija?

Poslednja izmena:
Kolega ga je danas posle posla preuzeo telefon, sutra cu pogledati telefon da vidim da li ima tragova.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Ok hvala... Vidi da li takodje postoje (svetlosne) deformacije po displeju... Živo me interesuje koliko su profesionalni po pitanju pažnje prilikom opravke

Ne javljaju se iz Vipa. Ko da se ne valja. Na papiru za reklamaciju stoji da je vreme za rešavanje 30 dana.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Nisam vracao stranice unazad, ali cini mi se da sam procitao da ste ti i Bane uzeli telefon preko VIPa. Sticajem okolnosti, moj otac je sekretar udruzenja za zastitu potrosaca Forum iz Nisa, pa mogu da vam kazem kazem par stvari u vezi ove teme. Postoje zakonski rokovi koji moraju da se postuju bez obzira sta oni napisali u garanciji. Ako imate uredan fiskalni racun i garanciju, to je to, maltene vam ne mogu nista. U ovom slucaju mislim da se zakonski rok poklapa sa ovim sto su napisali (30 dana za popravku), ali provericu sutra sa caletom pa cu da vam javim tacno. Ukoliko ne uspeju da poprave u tom roku imate pravo da trazite da vam daju isti, novi, ispravan, uredjaj. Ako vise ne poseduju takve uredjaje, imate pravo na zamenski model. Tako da ako prave probleme i vrdaju, slobodno se javite Forumu, ili nekom drugom slicnom udruzenju, pravna pomoc i zastita je potpuno besplatna. A verujte mi, odmah se menja pesma i sve ide lakse kad oni reaguju zvanicnim dopisom ili pozivom. Jer takva udruzenja imaju odlicnu saradnju sa inspekcijama (trzisnim, turistickim, zavisi od prirode problema) a i sa medijima (doduse uglavnom na lokalu), pa pored redovnih konferencija za stampu mogu da sazovu i vanredne u slucaju ozbiljnijih ili masovnijih krsenja prava potrosaca. Sto znaci da ozbiljnije firme nece da dozvole sebi los publicitet, narocito ako je on posledica krsenja zakona, pa uglavnom izlaze u susret.

Zato Bane, posto vidim da si iz Nisa, slobodno nosi mobilni u ponedeljak, neces cekati u nedogled :)
Ako bude bilo kakvi problema, javi mi se u inbox da ti dam dalja uputstva

Hvala, račun i ugovor naravno postoji.
VIP nije, bar po mom iskustvu do sada, tolika aždaja :) Par puta sam imao nekih nesuglasica ili molbi i uvek su mi izašli u susret. Razumem da ne može sve odmah i sad jer naravno da postoji procedura prijema i testiranja uredjaja za reklamaciju. Zakon štiti sve kako kupce tako i prodavce. Izguraćemo tih maksimalnih 30 dana ako treba e a onda hajka, kuka i motika :)))

Poslednja izmena:
Jeste, ali cela ta procedura mora da stane u 30 dana. Nakon toga, zavisi od tebe. Mozes da cekas jos koliko hoces, tvoje pravo je da trazis zamenu za novi uredjaj, ne i obaveza. Ukratko, 30 dana moras da cekas i tu nema pomoci. Ali 31. dan je the day! :smash:
Nadam se da cete resiti problem, javite kako ste prosli :)

Da, 30 dana je rok definisan i ugovorom uz rok od 8 dana za obaveštavanje koji su , čini mi se, kod Zorana knap ispoštovali :)
ae05ea76cea347428c2ed0919353065a.jpg

Otisli ste previse daleko, neverujem ja da resavanjenreklamacija traje toliko dugo kod bilo kog operatera.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Čekam da prođe trideset dana, pa onda tražim novi. Tako sam pre neku godinu dobio novi tv.

E sad da li neko prati ovaj forum iz Vipa ili ne , to ne znam, ali sad su me zvali iz te firme. Aparat nije mogao da se popravi, pa su me obavestili da odem u poslovnicu po NOVI.
Prema tome, Bane, znaš šta ti je činiti.

I naravno, džabe se radovah.Dođem u poslovnicu, nemamo telefon. Telefon ne može da se nađe, nema ga više u prodaji. Hoćete neki drugi, neću. Rekoše mi da će do 16 časova da mi se neko javi, ako budu našli negde telefon....

Oni sada prodaju z2play ali verujem da imaju negde jos neki Moto Z.

Oni sada prodaju z2play ali verujem da imaju negde jos neki Moto Z.

Z2play je lošiji telefon. Ali nije mi jasno da me devojka zove iz Bg I da mi kaže da odem do poslovnice i da me tamo čeka novi telefon.

Ja verujem da ona misli da ima u svakoj radnji...... Siguran sam da ce naci u nekoj BG radnji i poslati

Nastavak... Našli su novi telefon, ali ću morati u Kragujevac po njega(ja sam iz Kraljeva). Telefon se samo distribuira na tri prodajna mesta u Srbiji, pa ne mogu da pošalju u Kraljevo... Tako da javljam utiske kad ga preuzmem(najverovatnije u petak)

Poslednja izmena:
Ok ,kad se podvuce crta 3 ne ispravna telefona do sad. Ostali svi ok

Ja zamenio malo sa kolegom za Moto z2play i prvi utisak je da baterija traje duze:)

Sent from my Moto Z2 Play using Tapatalk

Cenim 3 puta duže :) ?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Traje prilicno duze ali nekako sam se navikao na Moto Z, koliko je tanji, elegantniji (stvar ukusa).Ostalo meni oba rade jako lepo, bez seckanja.......E sad kamera za nju mi treba malo vremena.

Da li neko zna gde moze da se nabavi dodatna baterija MOD za Moto z

Kod nas nigde, prati KP pa ako naleti... Ja čekao mesec i kusur, i odustao ..
S druge strane, ako imaš nekoga u EU , najnoviji turbopack je dostupan za oko 80 EUR i to je odlična cena za 3500 mAh, ako uporedis sa prošlogodišnjim battery modovima

MI MAX 2

Kolega koji je reklamirao telefon je skoro kupio bas preko Gigatrona, mislim da je bilo 8990, nisu imali na lageru ali su porucili za njega.Nikako mi nije jasno da bar u jednoj radnji ne mogu da imaju sve modove uvek na stanju.

Ima na amazonu, ali oni ne isporuciju u srb kolko znam. I meni je totalno ne shvatljivo da kao telefon zvanično ušao u zemlju a nigde nema dodatna oprema da se poruči

Između ostalog u komentarima ima i jedne korisne info:
"Poštovani, trenutno nije na stanju, pozovite naš Haloshop na 011 44 14 000 ili putem email adrese [email protected] i kolege će Vam proveriti da li može da se poruči."
;)

[video]https://www.amazon.com/Motorola-Battery-Case-Moto-Black/dp/B07195QFZ5/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1503669622&sr=8-1&keywords=B07195QF[/video]

A pogle kolko je ovde cena

Nazad
Vrh Dno