Šta je novo?

Moto Z

Zvao danas da vidim kolko kosta otprilike lepljenje ekrana u promobiu, rece koka preko telefona mora se menja ekran (reko ok, naplatice mi ko mironiku kad ono) cena je 12890 din.

P.s. meni je ekran citav i radi. :D

Sent from my XT1650 using Tapatalk

Meni nisu još potvrdili ali tu cenu su pomenuli (12k) kad sam ostavljao telefon.

Izgleda je novosadski ProMobi jeftiniji... :D

Sent from my XT1572 using Tapatalk

Jesam, meni su u NS naplatili 8.4k... Jedino ako i ti nisi iz NS - onda su, izgleda, poskupeli na prelazu godina.

Cene u svim ProMobi servisnim centrima su iste tj. sistem je centralizovan. Verovatno je stigao nov uvoz delova, a sa tim su i cene korigovane.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Bo'me, bas su ih korigovali, laganih 50%. :)

Inace, ne da su pale cene modova... Izgleda su bas dosta podelili operateri. :)

Kako ti se ponaša telefon pri slikanju blicem u tamnijem okruženju sa tim staklom preko kamere? Ja sam jednom uzeo to staklo i dnevne slike su bile ok ali noćne sa blicem užas, nekako isprano plavičaste (slično kao kad slikaš zadimljenu prostoriju)

e tu je fora , nasao sam staklo koje ne ide preko blica vec samo preko sociva :)

Ne znam. U svakom slucaju mi nesto nema logike da treba da se menja ceo ekran iako ovaj radi kako treba.

Tako je bilo i na fonu koji sam ja nosio (staklo napuklo, ekran radio), pa su sve menjali. Kao, ne moze odvojeno...

e tu je fora , nasao sam staklo koje ne ide preko blica vec samo preko sociva :)
Pa i ja sam našao to sa odsečenim delom za blic ali nisam bio zadovoljan baš zbog tog problema...
Ovo sam poručio bio:
3pcs For Motorola Moto Z Play / Moto Z / Moto Z Force Droid Rear Camera Glass Screen Protector Back Camera Clear Protective Film
http://s.aliexpress.com/mI7JvMjI?fromSns=Copy to clipboard
(from AliExpress Android)

Da da, razumem, htedoh da skrenem paznju na to da ni ne pokusavaju da ista tu poprave/srede, radilo se samo o staklu, ili o kompletu sa ekranom: ili menjaju sve, ili nista. ***.

Just sayin'.

I sam bih vise voleo da nije tako, iako sam licno dobro prosao...

Sent in style from my Moto X Style

Konkretno, najvise sam gledao kameru i zvucnik (njih prodajem, pa da se orijentisem sa cenom), i kamera je bezmalo duplo jeftinija nego pre godinu dana, i zvucnici su dosta pali, a i projektore sam usput video primetno jeftinije.

Iskreno, battery mod me nikad nije zanimao, pa o njegovim cenama najmanje i znam. :) Nekako sam otpocetka bio zadovoljan battery life-om, i nisam ni pomisljao o tim modovima...

Da li imas full manual mod sa tim kamera dodatkom? Kolika je maksimalna duzina ekspozicije?

EDIT: Pronasao sam, 4 sekunde...

Poslednja izmena:
gde su pale? na kp vidim samo projektore, ja bih bateriju(onu tanju)
Zanimljivo ali i ako izgleda na slikama da je turbo power pack (3490 mAh) dosta deblja od incipio offgrid (2220 mAh), nije mnogo. U pitanju je možda 1mm i manje. Incipio offGrid ima oborenije ivice pa zato deluje tanje. Obe sam kupio i rade lepo svoj posao. Evo razlike na slici...
df8691aa4ef25b919d114262d10d151d.jpg

Zanimljivo ali i ako izgleda na slikama da je turbo power pack (3490 mAh) dosta deblja od incipio offgrid (2220 mAh), nije mnogo. U pitanju je možda 1mm i manje. Incipio offGrid ima oborenije ivice pa zato deluje tanje. Obe sam kupio i rade lepo svoj posao. Evo razlike na slici...
df8691aa4ef25b919d114262d10d151d.jpg

Ti si beše to ovde uzeo ili?

Ti si beše to ovde uzeo ili?
Da. Turbo pred novu god u GT za 6300 a offGrid iz PIN-a preko druge maloprodaje za 6700 dok je istovremeno ista u GT koštala 9000.
Sve od modova što imam sam ovde u Srbiji kupio (ili dobio :D )

Poslednja izmena:
Konkretno, najvise sam gledao kameru i zvucnik (njih prodajem, pa da se orijentisem sa cenom), i kamera je bezmalo duplo jeftinija nego pre godinu dana, i zvucnici su dosta pali, a i projektore sam usput video primetno jeftinije.

Iskreno, battery mod me nikad nije zanimao, pa o njegovim cenama najmanje i znam. :) Nekako sam otpocetka bio zadovoljan battery life-om, i nisam ni pomisljao o tim modovima...

Da li ima neke razlike u kvalitetu slika kada se slika sa Hasselblad true zoom modom? I koje su prednosti u odnosu na kameru od telefona? Ne racunam naravno opticki zum i xenon blic. Vidim da si je koristio pa me interesuje misljenje.

Da. Turbo pred novu god u GT za 6300 a offGrid iz PIN-a preko druge maloprodaje za 6700 dok je istovremeno ista u GT koštala 9000.
Sve od modova što imam sam ovde u Srbiji kupio (ili dobio :D )

Ma odtalo minunglavi to 9000 ali nisam valjda donkraja ispratio. I onda, zskljucak je sta god da uzmem necu se pokajati?

Ma odtalo minunglavi to 9000 ali nisam valjda donkraja ispratio. I onda, zskljucak je sta god da uzmem necu se pokajati?
Pa bolja je turbo power pack. Puni kao turbo punjač, ima dodatni type-c konektor za nezavisno punjenje što nije slučaj kod offGrid moda i ima veći kapacitet u odnosu na offGrid

Da li ima neke razlike u kvalitetu slika kada se slika sa Hasselblad true zoom modom? I koje su prednosti u odnosu na kameru od telefona? Ne racunam naravno opticki zum i xenon blic. Vidim da si je koristio pa me interesuje misljenje.
Meni deluje da kamera telefona bolje radi posao ako, kao što kažeš, izuzmemo blic i zoom. I RAW ako ne koristiš

Poslednja izmena:
U sustini - ima, ali nisu jako velike.

Pre svega, drugaciji je procesing, kako boja, tako i generalno, rekao bih. Slike sa Hasselblad-a znaju da budu malo previse "mekane", dok sa kamere telefona cesto budu malo oversharpened; iako imaju vise suma (u svim uslovima), nocne slike sa moda budu opet jasnije (uvuce se vise svetlosti kroz veci senzor) i lepse su renderovani izvori svetlosti.

Test na bench-u za Moto Z i modove sam pisao obracajuci bas dosta paznje na Hasselblad, kameru telefona, a napravio sam i poredjenje, pa tamo imas mozda detaljnije objasnjenje kao i par primera fotki.

Da sad jos ne ispadne ovde da hvalim Hasselblad mod posto sam ga metio na oglase. :D Inace, ako budes hteo, mogu ti baciti par slika sa njega, i sa telefona, pa uporedi. Nosio sam ga na par putovanja, valjda ce se naci neki prikladni primeri slika za poredjenje...

Eto ti gde ćeš direktijeg odgovora nego od Mironika koji je i sam lično uporedio oba i dao veoma zanimljiva zapažanja ;)

Evo još jednog poređenja sa yt
https://youtu.be/VU_PReSXrzg

Da, taj je realan YT video.

Najveca zamerka na Hasselblad mod je sto bez zuma i ksenona ne bi imao pravih prednosti... Ponegde je mozda bolji (za pokoji scenario), ali neretko slike sa kamere telefona budu bolje... E sad, kad se zoom i blic ukljuce u pricu, onda su prednosti jasne.

Kad smo kod te priče već.... Jesi imao priliku da porediš kamere Z i Z playa? Sem "par" piksela viška ne znam da li ima još kog boljitka kod play-a?

Nisam nikad. Mada mislim da OIS ipak odnosi pobedu za Z, posebno ako se i video uzme u obzir.

Hm... Nisam obratio pažnju da play nema OIS.

Da li zvucnik mod ima bateriju u sebi koja moze da napaja telefon?

Vrh Dno