Šta je novo?

Moto Edge 30

Je l' dobio neko Android 14 (Edge 30)? Nije mi jasno, šta toliko dugo rade? A14 je predstavljen pre više od 7 meseci.

Ultra je dobila pre par meseci.

Stigla je danas majska bezbednosna zakrpa za Edge 30. Još uvek ništa od Android 14 ažuriranja. Neverovatno da ni nakon 8 meseci od zvaničnog predstavljanja OS-a, Motorola nije u stanju da ažurira telefone. Mogu da zamislim koliko će im trebati vremena za nove modele sa Hello UI korisničkim interfejsom kada im za Stock Android treba više od 8 meseci...

Prilozi

• Edge 30 - May Security Patch.png
    Edge 30 - May Security Patch.png
    84.9 KB · Pregleda: 45
Trebaće isto. Novo ime za istu stvar. Motorola nema baš čist android.

Gde može da se proveri koliko velikih ažuriranja će biti i koliko bezbedonosnih za ovaj model ?
Koliko dugo će imati podršku ??

Tek od 50 serije dolazi podrška za tri godine (tri velika ažuriranja). Stariji modeli su ostali na dve.

A ova bezbedonosna ažuriranja ?

Isto. Možda neki mesec preko.

To znači da ove godine prestaje podrška za ovaj model, nema više ažuriranja ?
Da li je onda ok kupiti sada ovaj telefon ?

To znači da ove godine prestaje podrška za ovaj model, nema više ažuriranja ?
Da li je onda ok kupiti sada ovaj telefon ?
Najverovatnije da je ovo poslednja godina. Da li kupiti ili ne, zavisi od tebe, tj. koliko ti je bitna podrška. Telefon će normalno raditi i bez sigurnosnih zakrpa.

LineageOS постоји званичан за овај телефон. Тренутно је заснован на андроиду 14, верујем да ће бити и за андроид 15.

Gde može da se proveri koliko velikih ažuriranja će biti i koliko bezbedonosnih za ovaj model ?
Koliko dugo će imati podršku ??
Dva OS ažuriranja (Android 13, Android 14) i tri godine bezbednosnih ažuriranja - do maja 2025. Bezbednosna ažuriranja su dvomesečna.

Prilozi

• Edge 30.jpg
    Edge 30.jpg
    54.6 KB · Pregleda: 34
Dva OS ažuriranja (Android 13, Android 14) i tri godine bezbednosnih ažuriranja - do maja 2025. Bezbednosna ažuriranja su dvomesečna.
Onda ga uzimam sigurno !
Ja trenutno koristim Motorolu G8 power 😁😁
Povoljan mi je, keva produžila ugovor u Yettelu pre mesec dana ali sa punom pretplatom..pitao sam je što nije rekla kada je ističe ugovor da izboksujemo neki popust..ona kaže ne mogu ja to da se cimam, đa prebacivanje broja, đa dopuna..lakše mi ovako🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
I tako da ću uzeti u Yettelu telefon.
Gledao sam Samsung A55, RN 13 Pro+, neki Realme..ali mi je ovaj sasvim ok, uređaj ali i cena!
Hvala na odgovorima i pomoći !

Ready For je postao Smart Connect. Ažuriranje je dostupno na PlayStore-u i na Microsoft Store-u (za Windows). Moto Connect je sada ponovo deo aplikacije, a dodat je i Share Hub.

Prilozi

• Smart Connect - Android.jpg
    Smart Connect - Android.jpg
    45.3 KB · Pregleda: 21
  • Smart Connect - Windows.jpg
    Smart Connect - Windows.jpg
    85.3 KB · Pregleda: 31
Koliko sutra ću da probam.

Inače skoro svaki dan koristim ready for.

Drugari, planiram da pređem sa Realme 8 4g na ovaj model.
Koliko vidim, nema aod funkciju, baterija je slabija u odnosu na realme(zaboravim kada ga napunim, i do 10h sot-a), a čitam da sa androidom 14 gubi peek display.
Dvoumim se baš, najviše me privlači njegova težina od 155gr, a brinu me i ovi bagovi na koje se žalite...

Koliko vidim, nema aod funkciju, baterija je slabija u odnosu na realme(zaboravim kada ga napunim, i do 10h sot-a), a čitam da sa androidom 14 gubi peek display.
Dvoumim se baš, najviše me privlači njegova težina od 155gr, a brinu me i ovi bagovi na koje se žalite...
I da, koristi li neko od vas dual sim, i kako se tada uređaj ponaša u vezi potrošnje baterije i funkcionisanja kartica?

SoT na mom telefonu je oko 5-5.5h (jedno punjenje, 24h). Da, nema AOD-a kao i Peek Display-a (u A14). Kad sam već spomenuo Android 14, stiže tek u oktobru, što je realno - kasno. Android 15 će tada već biti aktuelan. Što se Dual SIM-a tiče, nisam primetio neku razliku kada su obe kartice aktivne. Uglavnom je trajanje baterije isto. Kartice funkcionišu normalno, nema nikakvih problema.

Svakako, model je već dve godine star te bih ti preporučio da potražiš neki noviji. Takođe, Imaj na umu da je Motorola podrška katastrofalna. Bagove ne ispravljaju mesecima, a i bezbednosne zakrpe stižu na dva-tri meseca. Doduše, poslednja dva ažuriranja su stigla u aprilu i maju (ne znam zbog čega, pretpostavljam da bi malo umirili korisnike pošto A14 dobrano kasni).

Na zvanični Motorola forum zaboravi. Ne pruža nikakvu podršku niti bilo kakvu pomoć. Ukoliko se pojavi neki novi bag, a hoće sigurno (dolaskom Android-a 14), budi spreman na višemesečno dopisivanje sa njihovim agentima koji su beskorisni. Tražiće ti iznova i iznova da opisuješ problem i šalješ bug report-ove. Na ispravku bug-a u vezi sa Peek Display opcijom sam čekao punih 8 meseci. Takođe, od novembra prošle godine čekam da isprave bug u vezi sa sa Ready For (Smart Connect) kamerom. U početku dopisivanja su mi par puta tražili da im opišem problem, onda su par puta pisali kako dobijene podatke ponovo šalju dev timu, da bi sada uveliko ignorisali problem i moje pisanje na forumu. Verovatno neće ni biti ispravljen.

Imate li app lock, ili je kod mene greška u updejtu?

I da li vam ekran menja boju kada ga gledate iz raznih uglova, ili je do zaštitnog stakla?

Inače, sve mane sam preskočio, ali užasno me nervira odaziv ekrana od 13ms! Moj prethodni Realme 8 je imao 8ms! Tu je veliki downgrade za mene.

Чекајући званичан андроид 14...
1000000022.jpg

Meni se sam preko noci instalirao i pored toga sto sam iskljucio smart update.

Nazad
Vrh Dno