Šta je novo?

Mortal Kombat [reboot]

Odusevljen sam novim MK-om. Brze je u odnosu na demo i nekako se prirodnije ponasaju borci. Grafika je odlicna, ubedljivo najbolja od svih MK igara.
E sad gameplay. Ili jos trebam da vezbam i da se naviknem na kontrole ili je tesko da se napravi neki bas dobar kombo. Ono kad sam gledao preko youtubea izgledalo mi prosto:D Gameplay je veoma dinamican, dubok i raznovrsan. Moze da se pravi zaista bas mnogo kombinacija. I s'tim delom igre sam prezadovoljan. Jedino ono sto me malo nervira jeste ono kad skocis i udaris protivnika rukom u glavu a on se odbije od zemlje kao teniska loptica. Cini mi se da sam procitao negde pre izvesnog vremena da su to izbacili ali nisu. Razumem ja da je to tu da bi se laske poceo kombo, mada moglo je i bez toga jer igrica nudi toliko mogucnosti i poteza da ovo uopste nije bilo potrebno. Ovaj kombo braker moze da se radi vise od jednom u jednoj rundi samo je potrebno da vam onaj metar stigne do munje. Fataliti su bolesno uradjeni, vide se organi, kosti, sve detaljno i da ti pripadne muka od svega toga. Jedino mozda su mogli malo da budu mastovitiji a ne samo seckanje na komadice i komade, mada dobro dobar deo njih nisam jos video. Negde sam procitao da svako ima po 3 fatalita, pa onda da svako ima po 2. A kad se u igri stisne ono da pokaze koliko ima finishing moves-a uglavnom za svakog pise po 3 negde i 4, jedan fatalit koji je odmah otkljucan i 2 secret finishera. A ima i bebalite, to sam video na youtubeu. Igrica puca na nostalgiju samo tako, od arena koje su uradjene pa sve do nacina kako borci rade neke udarce. Definitivno ima smek starijik MK-ova.
Najvise sam igrao sa Kabalom i Noob Saibotom. Oba dvojica su odlicno odradjena kao uostalom i svaki borac ali ovi su mi nekako bas dobro legli. Noobova senka je zakon, pogotovo kad neko skoci na vas a vi je pustite na gore, mnogo dobro odradjeno. A kad se borite sa Kabalom i usled borbe ako bude dosta povredjen osteti mu se maska i vidi mu se lice malo.:D
Muzika mi se vise svidja sada kad sam cuo direktno sa igrice, mada neke teme su bezpotrebno skroz promenili i ajde da su ih promenili kao Throne Room ili Temple npr, da ih urade kako valja nego ih skroz upropastili. Street, Scorpion's Lair ili Goro's Lair ili Wastelands npr. Muzika za te arene nidje veze sa prepoznatljivim mk stilom. Ko da su radjene za neke druge igrice. Za Hell npr komotno zvuk prilici nekoj igrici gde se ide u rat ili tako nesto, kakav crni mk za ono.
Da nije ovih ****** sa muzikom dao bih igrici 9.5 ovako 8.5/10.

Dobra je. Meni se dosta svidja i da imam para sad kupio bih PS3 samo zbog ovog MK-a.
Gledaj sad ajde da ne hajpujem igricu previse, mada sada je kasno za to s obzirom sta sam sve ispisao :D Ali ako se pogleda od prvog dela pa na dalje iskreno ovaj MK ima najslozeniji gameplay, najvise skrivenih stvari (koje da nema pirata i interneta bi napravili slican bum kao onaj 90 tih), fataliti su najbolje odradjeni, grafika arena je najbolje odradjena, story mode koji izgleda kao animirani film, glasovi boraca su najzanimljiviji i najbolji do sada, npr. Mileena je luda ko struja, uradi ti x-ray i onda ti kaze "don't be mad":d ili Jax sa onim "how you like that" Jedino sto mogu da kazem da je bolje bilo u dvojci i trojci jeste grafika samih igraca jer su ono ipak bili likovi stvarnih ljudi pretoceni u igricu, mada i ovde su napravili odlican posao sa likovima. Ne znam meni se dizajn likova svidja u ovom MK-u.

Izgledaju svi kao da su pili previse steroida. :d
Stari MK je mama!

sent by tapatalk

Meni je na pocetku svega ovoga oko reklamiranja i promovisanja novog mk-a smetalo to sto su kao nabildovani dosta a sad i ne bas toliko. Sada izgledaju vece ne samo krupnije, nabildovanije. Ipak su ovo 3d modeli likova ono tamo 90-ih su bili u klasicnom 2d-u. Mada meni je glupo uporedjivati ove sad modele i one pre u pogledu grafike, jednostavno nije isto. Meni je dovoljno sto vecina njih koliko toliko lici na one stare.

U bre koja razlika, ovi daju 8 a ovi drugi 9.4 Sve je to do ukusa ovoga koji pravi review koliko vidim.

Jaooj, toliki hype se digao, a ja zagubio USB stick pa ne mogu da instaliram patch. Tek sutra cu je probati :(

Pazi sad ovo ovi iz IGN dali 85 za MK Armageddon a novom MK-u dali 80? Dobro ajde sad iskreno, na stranu ko vise preferira SF ili Tekken ili MK, ali gde je tu logika? Ispada znaci da je Armageddon bolji od ovog MK-a.

Pazi sad ovo ovi iz IGN dali 85 za MK Armageddon a novom MK-u dali 80? Dobro ajde sad iskreno, na stranu ko vise preferira SF ili Tekken ili MK, ali gde je tu logika? Ispada znaci da je Armageddon bolji od ovog MK-a.

Nemoj se zamarati sa tim ocenama, mogu oni da ocene i 10/10 (retko kome se moze verovati) :p, ali ako se tebi ne svidja igra dzaba sve, i obrnuto :)

IGN je skupina glupavi klinaca koji nemaju pojma o igrama. Jedini sajt cije misljenje cenim i skoro se uvek poklopi sa mojim, je Gamespot.
Gametrailers gledam jer imaju najbolje review, a ocene su im komedija, ne pamtim kad su dali nekoj igri ispod 8.0

A sve one reklame na Gamespotu ti ne govore koliko i oni zavise od oglasivaca? IGN nikad nije ni bio kvalitetan review sajt a Gametrailers je MTV, nuff said.

Ma bas me briga da se zamaram sa ocenama sad, ja sam igrao sinoc i igrica mi je super. Samo mi smesno bilo ovo kad sam video da Armageddonu dali 8.5 a MK sada 8. Evo Machinima je dala 9/10, G4TV 5/5 a Nowgamer 6.1/10 Sve zavisi od ukusa, jasno je meni to :)
Eto i ja volim MK pa sam mu dao ocenu 8.5 sto je manje od npr, Machinime ili Gametrailersa :D

A sve one reklame na Gamespotu ti ne govore koliko i oni zavise od oglasivaca? IGN nikad nije ni bio kvalitetan review sajt a Gametrailers je MTV, nuff said.

Pa bez toga ne moze da radi nijedan gaming sajt. Gamespot je bar zadrzao neki novi, ostale nikako ne varim, valjda navika.

Evo ga Gamespot :)
http://www.gamespot.com/xbox360/action/mortal-kombat/review.html

Po meni veoma realno, ali ne razumem zasto svi uzimaju bodove igrici zato sto je Shao Kahn toliko jak ili zato sto ima teskih misija u story modu. To mi je jedino glupo.

Nije problem u tome sto je jak... Covek kaze da je 'cheap', sto ce reci da pored toga sto je jak ima i odredjene stvari koje igraca stavljaju u mnogo podredjen polozaj... (roka te udarcima koje ne mozes da blokiras, mnogo lakse izvodi breaker itd) Naravno, to je mozda samo njegovo misljenje... Ne mogu da kazem da li je u pravu ili ne posto nisam igrao igru... Doduse, deluje realno posto se time najcesce sluze timovi kad prave teske protivnike... Mnogo je lakse hendikepirati igraca nego napraviti zaista teskog i zanimljivog protivnika kao sto je npr u DS... U svakom slucaju, to nije veliki problem psoto cu ladder verovatno igrati svega par puta (dok ga ne zavrsim sa svim omiljenim likovima), dok ce se MP igrati stalno :) BTW glupa je i konstatacija da povremeno ima lag... Svaka igra ima lag ako se neko sa losim netom ukljuci (sinoc sam npr u NFS:HP pratio coveka (preko spectator moda) koji nema fluidnu animaciju vec mu auto menja polozaj na svakih 1-2s)... Problem je jedino ako UVEK ima lag...

Dosta ljudi se zali na netcode, sto me ne cudi, kada se uzme u obzir kako su im prethodne 2 igre radile.
Mada, verovatno ce se ovo popraviti vremenom, jer je slicna situacija bila i sa poslednjih Tekkenom.

Nije problem u tome sto je jak... Covek kaze da je 'cheap', sto ce reci da pored toga sto je jak ima i odredjene stvari koje igraca stavljaju u mnogo podredjen polozaj... (roka te udarcima koje ne mozes da blokiras, mnogo lakse izvodi breaker itd) Naravno, to je mozda samo njegovo misljenje... Ne mogu da kazem da li je u pravu ili ne posto nisam igrao igru... Doduse, deluje realno posto se time najcesce sluze timovi kad prave teske protivnike...
Pa da naravno, zar nije on glavni baja?:) Naravno da nije u pravu, zato sto su ga bez problema savladala nekoliko likova koji su presli igricu i okacili na youtube. Da je jak jeste jak, pogotovo kad krenes na njega a on te udari ramenom i krene u kontra napad, ali da je nepobediv nije. Mora imati razlike za one koji cepaju MK i za pocetnike. Ali smesno je to sto to svako vidi kao manu igrice, kao neki nedostatak. To i teske misije u story modu. To nije nikakav nedostatak samo pravi razliku izmedju dobrih igraca i losijih i realno to treba da bude plus. Pa ako znas znas, ako ne onda uci i vezbaj.

To je onda OK ako je samo tezak... Kao sto rekoh, ne smeta mi kad je tezak protivnik pa makar mi trebalo i 1000 pokusaja da ga pobedim... Smeta jedino ako se komp sluzi trikovima...

Koji je užas igrati ovaj MK na x360 džojpadu! :zgran:

Isto i tekken 6. Zato je na saiteku p3200 odlicno. Ima odlican d-pad, i na boljem polozaju.

Uffff bre hvata me grč u prstima posle pola sata igranja, katastrofa je x360 d-pad! Mora bolji džojpad za fajting da se pazari!
Inače, oke je MK za sada, nisam nešto oduvan ali prija! Osim za ruke! :d

Igrao juce i danas malo vise, doduse demo.. ne mogu da verujem da se X-ray radi samo na L2+R2.. animacije osim aperkata kog su bas dobro uboli, su mi mnogo lose, udarci u vazduhu su smesni, kao i saplitanje.. identicno ono sto mi smeta i u Tekkenu, nemas osecaj da se tuces uopste i da udaras u nesto..

Ma daj, Tekken ima najbrutalnije udarce od svih vs igara ;).
Sem ako ne pricas u zongliranjima, to svarno deluje "mekano".

Mozda je animacija brutalna, ali sam cin udarca kao i ovde u MK-u je neuverljiv nekako.. Kao u filmovima B produkcije, on zamahne pored njega a drugi padne teatralno.. :)

I ja igrao sad malo pre. Skupili se kod druga da gledamo tekmu i da igramo Mortal Kombat:cigar: Igrica mi se sve vise i vise svidja. Totalno nas podsetila kad smo se sibali u osnovnoj i svi smo se slozili kako cemo ovo u narednih godinu dana sigurno dosta da igramo. J**es online ako ne valja, da igram igricu sa net "prijateljima"?? Ovo ovako sa stvarnim je zakon a MK je bas zbog toga i postao popularan.

Mozda je animacija brutalna, ali sam cin udarca kao i ovde u MK-u je neuverljiv nekako.. Kao u filmovima B produkcije, on zamahne pored njega a drugi padne teatralno.. :)

Ko zna sta si ti gledao :D.
U SF-u ne postoji nista sto izbliza lici na Deathfist, Mach Breaker ili neki od Kazuya-inih poteza. Cak i SRK izgleda mnogo uverljivije.
Bas taj osecaj da stvarno udaras nekoga me i jeste privukao Tekkenu i zbog toga mi je recimo Twisted Metal 2 mnogo bolji od kasnijih delova(ok, drugi zanr, ali smisao je isti).

J**es online ako ne valja, da igram igricu sa net "prijateljima"?? Ovo ovako sa stvarnim je zakon a MK je bas zbog toga i postao popularan.

Pa ako vec naplacuju online pass, mogli su malo vise da se potrude.
I slazem se da je mnogo bolje igrati offline, ali kako godine prolaze, sve je teze navatati ekipu za nesto slicno.

Poslednja izmena:
Pa ako naplacuju onda nije da su mogli nego su trebali bolje da se potrude. Ne znam kakav je online stvarno, to sam rekao samo na osnovu nekih kritika koje sam procitao. A ovo kad sam rekao za "net prijatelje" nisam mislio nista lose ili uvredljivo samo realno gledam na stvari. Super ste vi svi ovde, razmenjujemo misljenja o igricima, stavovima, negde se ne slazemo ali Boze moj zanimljivije je tako zar ne;)

Nazad
Vrh Dno