Šta je novo?

MoneyBookers - informacije / iskustva

Bottom line (skracena verzija daljeg teksta): Podizite slobodno na bankomatima, sve dok je ispod ~250e, BEZ konverzije (ako vas bankomat pita za konverziju ODBIJTE), i to je to. Jedini nacin da vam ispadne isplativije je da direktno placate karticom u radnjama - kurs je najbolji moguci.

Nece pustiti bankomat da se podigne, ako nema dovoljno, jer u sustini ce Skrill rezervisati vise od onoga sto zelis da podignes, neces imati kako da izbegnes tih 1.8e (niti ces moci da odes u minus, bice dosta vise rezervisano od mogucih fluktiacija)

Kurs ce zavisiti! M mi je javljao kako su mu naplacivali sta, i nekada je bio kurs na dan knjizenja, a nekada je bio kurs na dan transakcije (nisam vodio evidenciju da li to zavisi od bankomata ili neceg drugog, mislim da je do brzine obrade - ako je usred sedmice, znaci radni dani, uglavnom se za jedan radni dan obradi i onda se dobije kurs od dana podizanja).

Nemojte racunati na kurs tog dana doduse, ali NIKAKO NE DOZVOLITE DA BANKOMAT RADI KONVERZIJU! Uvek ce biti gore nego bilo koji pomak kursa dinara!

Ako dam burazeru Skrill karticu da u Nemačkoj podigne keš na bankomatu, moći će da digne evre? (valuta na nalogu mi je evro)

Nece biti rezervisano znatno vise, i vise puta mi se desilo da rezervise manje nego sto na kraju ispadne konacan zbir sa provizijom. Poslednji put za transakciju koja je obradjena sinoc (Rezervisao 242.89, a u konacnom obracunu od sinoc naplatio 242.35+1.8)

Edit: btw, da li domaci bankomati pustaju podizanje preko 30.000 dinara, nisam nikad probao jer su se tek od skoro i stvorili kursni uslovi za to?

Poslednja izmena:
Pustaju, neki i 60.000. Ali Skrill limitira na 250e.

Da, jasno za 250, nego mi sad pade na pamet to, kad sam pogledao history na skrillu, jer se iznosi u evrima smanjise sa tipa 248 na 242 zbog kursa. Sad je to samo 500 dinara realno, ali postace vidljivije sasvim sigurno.

@Exodus
Licno je nisam testirao u inostranstvu, ali u evrozoni ne moze drugacije nego tako kako si rekao. Tj. jedina preostala opcija je da bankomat odbije isplatu iz nekog razloga.

Poslednja izmena:
Ne brine me blokada , dozivljavao sam i to svojevremeno ... Cisto me je zanimalo jer mi uvek upada u oci , a nema objasnjenja . Izbegavam bilo kakav kontakt sa njima , jer se tako samo navlaci nepotrebna paznja . Pricam iz iskustva :)

Na rajfajzenovom bankomatu ipak ne moze isplata preko 30.000, ako nekoga zanima.

Većina banaka ima limit do 30k, neke čak i do 25k. Jedino Hypo banka nema limit (ili je npr. preko 100k).

U kom slucaju je "Upload" sredstava besplatan? nisam sam probao vec mi prijatelj iz Namacke kaze da je platio oko 2% a na sajtu pise da je uglavnom besplatno.

Juce sam pokraden na skrillu, neko je sa nekih bankomata u "BANK NEGARA IND, KLN RS MRCCC, ID, JAKARTA" pokupio sav novac sa mog racuna u roku od dva dana. Ja sam poslao mail skrill-u, jos uvek cekam odgovor. Da li se nekome desilo nesto slicno?

Molim vas pomozite ako se nekome desilo da znam sta da radim.
Hvala unapred.

Za mene je velika kao kuca, 500 evra u dva dana po 250 jer je toliko dnevno ogranicenje za podizanje novca. To se desilo 29. i 30 januara kao za baksuz nisam ta dva dana ni koristio skrill nego sam otvorio 31. januara i video da mi nema para. Kada sam proverio transakcije video sam da je sav novac podignut na bankomatima u Jakart-i kao sto sam napisao u prethodnom postu.

Nije mi jasno kako je neko falsifikovao moju Skrill master karticu (koja je naravno kod mene) ili kako je to uopste izveo. U svakom slucaju meni je katastrofa sta se desilo i potpuno sam izgubio poverenje u Skrill kako moze tako nesto i da im prodje.

Nadam se da ce neko moci da mi pomogne sa svojim iskustvom.

Ne da je velika, nego ogromna....

Ja obično čekam da dodje do 250 , i odmah dižem, a izgleda da je najbolje da se odmah plaća sa njom, a keš koji bi potrošio, da odvajaš u kovertu ili na neki devizni u banci koji nema uopšte karticu vezanu za sebe.

Morali bi karticu da falsifikuju jer je ovi na bankomatu.
sem ako bankomat nisu hakovali.

Juce sam pokraden na skrillu, neko je sa nekih bankomata u "BANK NEGARA IND, KLN RS MRCCC, ID, JAKARTA" pokupio sav novac sa mog racuna u roku od dva dana. Ja sam poslao mail skrill-u, jos uvek cekam odgovor. Da li se nekome desilo nesto slicno?

Molim vas pomozite ako se nekome desilo da znam sta da radim.
Hvala unapred.
Znam da ti ništa ne znači, ali mom ćaletu su prekjuče 1550€ skinuli sa kreditne kartice, ali Banca Intesa. Kartica je takođe fizički kod njega, a transakcija je izvršena u Singapuru.
Za online kupovinu kao što znaš su potrebni samo brojevi sa kartice, ja ne znam da li su sa tvoje kupili online ili sa bankomata. Moj ćale je pre 2god bio u Singapuru, e sad ne znam da li je povezano sa tim ili ne, i ne znam da li je transakcija bila online ili ne.
30 dana se čeka odgovor/odluka od Intesa banke. Ne znam kako ide kod Skrill-a.
Ako imaš mogućnosti bolje je da ih zoveš telefonom, skajpom, nego da čekaš odgovor mailom.

Probacu sutra da ih pozovem telefonom, jer rade samo radnim danom od 9 do 5. Mada sam citao na stranim forumima da se uglavnom niko ni ne javlja na telefone,
a i odgovor mail-om se prilicno dugo ceka tako da skoro uvek kada bude ovakvih problema (kradja) skoro nikada se ne rese dobro u korist korisnika.

Tako su bar ljudi pisali videcemo sta ce na kraju kod mene da ispadne.

Probacu sutra da ih pozovem telefonom, jer rade samo radnim danom od 9 do 5. Mada sam citao na stranim forumima da se uglavnom niko ni ne javlja na telefone,
a i odgovor mail-om se prilicno dugo ceka tako da skoro uvek kada bude ovakvih problema (kradja) skoro nikada se ne rese dobro u korist korisnika.

Tako su bar ljudi pisali videcemo sta ce na kraju kod mene da ispadne.
Javljaju se na telefon, ja 3x zvao ukupno.
Postoji drugi broj možda kao za payoneer u slučaju krađe i gubitka kartice, i on radi 24h, potraži na sajtu.

Javljaju se na telefon, ja 3x zvao ukupno.
Postoji drugi broj možda kao za payoneer u slučaju krađe i gubitka kartice, i on radi 24h, potraži na sajtu.

Ako znas koje je broj telefona molim te mi posalji, jer ja sam trazio na sajtu ubio sam se i jedva sam i ovaj nasao. Posalji mi i taj na koji si zvao.

Hvala

Nije mi jasno kako je neko falsifikovao moju Skrill master karticu (koja je naravno kod mene) ili kako je to uopste izveo. U svakom slucaju meni je katastrofa sta se desilo i potpuno sam izgubio poverenje u Skrill kako moze tako nesto i da im prodje.

Nadam se da ce neko moci da mi pomogne sa svojim iskustvom.

Njima i ne treba tvoja kartica, samo su ukrali fizicki broj kad si je koristio i podatke pa klonirali...

Da, razumem ja to ali sam tu skrill-ovu master karticu koristio svega par puta na steamu i to pre jedno 5-6 meseci, uglavnom sam je samo koristio za podizanje para na bankomatu.
Sve jedno sigurno si u pravu, ali mislim da je to veliki Skrill-ov propust.

Ja koristim skril vise od 5-6 godina i mislio sam da to meni nikada ne moze da se desi. U svakom slucaju eto desilo se pa svi koji koristite skrill cuvajte se.

:( za ukradene novce

Da nisu opet aktivni oni lopovi sto su pravili duple tastature i lazne slotove za kartice?
Ovako nesto?

U kom gradu si podizao Ypsilon? Pretpostavljam da si ti Axel iz Nisa kao sto pise!?

Pa pazi mozda je i to nemam pojma vise, ja sam iz Pozarevca i tu sam i podizao na raznim bankomatima nisam sad vodio racuna na kom bankomatu cu da podignem pare.

Inace pozvao sam skrill direktno telefonom i trenutno sam pod istragom, plus mi je racun zatvoren dok se ne zavrsi istraga.

Pa sad videcemo sta ce da bude.

A ujedno i da kazem da se zavrsila agonija sa nestalim parama, posle nekoliko mail-ova i dva zvanja. Dobio sam pare nazad.
Umanjenu cifru za oko petnaestak evra za proviziju jer su hakeri (lopovi) iz vise navrata podizali pare i moram da platim 10 evra za novu master karticu.

Ali sve to nije ni toliko vazno, posle toliko briga, razmisljanja i nespavanja dobio sam pare nazad.

:) dobro je. Jeste besportreban gubitak, ali je simbolican u odnosu na iznos koji su vratili.

Nadam se da ce Axelov otac isto brzo dobiti svoj novac nazad.

Vrh Dno