Šta je novo?

MoneyBookers - informacije / iskustva

da je neka jaka i stabilna valuta da covek i shvati al ovako skroz imbecilno

Uvek je tako, gde god da si, na bankomatima dobijaš lokalnu valutu, bez obzira u kojoj valuti je tvoj račun.

Sa izuzetkom nekih retkih drzava, tipa arapske, gde je moguce podici i dolare ponegde.

Inace, barem je u menjacnicama kurs prilicno dobar naspram srednjeg, pa se ne isplati podizanje gotovine realno. Dok npr. na Kubi, i u Koreji, mi se vise isplati da podignem sa bankomata, jer ne mogu negde dobiti bolji kurs nego kurs MC-a sa 3% provizije. (jos je bolje za neke Visa kartica gde je samo 2% provizije za podizanje sa bnkomata).
Za UK je slicna situacija. Ja nisam nailazio na dobar kurs u menjacnicama tamo, iskljucivo u banci, ali me mrzi da trazim banku (uopste ih nema na svakom cosku kao kod nas) za malu razliku u odnosu na podizanje, pa mi se isplati podizanje.

Nema to veze sto se dinar bezobrazna valuta (realno, stabilnija je od korejskog vona i ruske rublje naspram evra, u kojem sve racunamo), nego da li ima puno potrebe za razmenom valuta da se isplate menjacnice (ili da li su dopustene)

Ali videces vec kada legnu pare koji je kurs, pa javi i nama da znamo. 1evro po xe trenutno vredi 1.236 dolara

... kad legne da vidim koliko je izaslo €/$ pa cu obavezno javiti, da znamo da li je isplativije od bankomata i Skrill MC. Pa da imamo nekoliko dobrih varijanti koje mozemo da koristimo zavisno od slucaja do slucaja.

Povuceno 5. decembra, evo danas 12. legle parice na VISA Intezinu internet karticu. To je 7 dana ukupno, ili 5 radnih dana.

Povuceno 143.81$ (plus fee 3.65$) leglo 117.40€

Na ovoj stranici mi je ispalo ovoliko:

konv.png

Ja zadovoljan konverzijom :)

Znaci, najvise se isplati direktno kupovati Skrill Mastercard karticom, pa onda povlaciti na VISA karticu (dobijaju se evri po dobrom kursu), pa onda dizati sa bankomata.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Povuceno 5. decembra, evo danas 12. legle parice na VISA Intezinu internet karticu. To je 7 dana ukupno, ili 5 radnih dana.

Povuceno 143.81$ (plus fee 3.65$) leglo 117.40€
Nije me mrzelo da proverim sada grafikon. Platili su bolje nego sto je ijednog trenutka bilo na xe.com u periodu od kada si povukao do trenutka kada je leglo. Odlican kurs.

Hvala za informaciju.

Odlican! Mislim da ni ranije nije bilo nesto bitno drugacije, vec ovako nesto. Tako da povlacenje na VISA karticu je odlican nacin povlacenja love sa Skrill-a ako nam se ne zuri previse, tj. ako mozemo da pricekamo nedelju dana.

A ybg, kad se to uradi van nase zemlje, onda jedino i moze da bude ok. A u nasoj zemlji... aoj... bas pre neki dan sam bio u jednoj od banaka - kupovni € je 115 i nesto, a prodajni 124. Pa kad mi konvertuju iz valute u valutu kroz dinar... zlo i naopako!

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ovo mi je bas cudno :) To je 1.225USD/EUR pre provizije Skrilla, a taj kurs je najnizi kurs EUR/USD zadnje 52 nedelje ;)

Doduse ispod 365$ se vise isplati Skrill kartica, barem ako zivite blizu puno menjanica (u centru BG danas bez problema 122.3 za kupovinu, a podizanje bi bilo na 122.1/2 verovatno)

Prosle godine,tacnije decembra meseca sam uzeo master card i tada su mi skinuli sa racuna 10 evra za karticu.
Vazi do 12/2016...posto na racunu nemam trenutno novca(nisam je koristio neko vreme) da li trebam uplatiti 10 evra i za sledecu godinu(odrzavanje je koliko sam shvatio na godisnjem nivou 3*10) u ovoj "kalendarskoj" godini da ne ostanem bez iste iako mi nije ni stizalo nikakvo obavestenje,mail a i ja iskreno zaboravio.

Prosle godine,tacnije decembra meseca sam uzeo master card i tada su mi skinuli sa racuna 10 evra za karticu.
Vazi do 12/2016...posto na racunu nemam trenutno novca(nisam je koristio neko vreme) da li trebam uplatiti 10 evra i za sledecu godinu(odrzavanje je koliko sam shvatio na godisnjem nivou 3*10) u ovoj "kalendarskoj" godini da ne ostanem bez iste iako mi nije ni stizalo nikakvo obavestenje,mail a i ja iskreno zaboravio.

10e se placa narucivanje kartice,ukoliko izgubis karticu ili ukoliko ti istekne pa narucis novu placas 10e. Odrzavanje se ne placa.

Placa se 10 evra godisnje, nije samo narucivanje.

Ako nemas 10 evra na racunu u trenutku kada naplacuju, racun ide u minus.

Nisam stigao da uplatim zbog "neverovatne" guzve u banci (pominjalo se na temi intesa) plus sam ja otisao mozda u nezgodno vreme...
Inace nije mi stigao nikakav mail niti mi je racun otisao u minus.
Sutra cu da uplatim(prvi radni dan) pa cu videti sta je i kako je.

P.S.Eventualno ako mi odbiju uplatu jer sam po otvaranju racuna(cini mi se jos 2009,tada moneybookers) stiklirao gambling iako je koriscena u visenamenske svrhe.Ne mogu ja kao pojedinac da menjam drzavu koja sam ne zna sta hoce.
Hoce kocku,nece.Hoce porez,ne zna kako da naplati.Moze carina,ne moze carina.Moze uz izjavu,ne moze preko te sume.Finansiram terorizam.Da,bas ja sa mojim sumama izdrzavam srpski ogranak a razne pevaljke i bizMismeni neka obrcu milioncice.
No,sta da se radi.Ima i drugih kartica.Na zalost nedovoljan izbor i pouzdan.

Posto sam neupucen moze li neko da mi kaze koliko je potrebno raditi uplate/isplate za online kladjenje preko skrill-a?
Dal bez njega mogu imati problema sa bankom oko isplata? Koliko skrill uzima proviziju na uplate/isplate?
Moram li da imam skrill karticu za podizanje para ili mogu preko svoje visa internet?
Da li banka u svakom slucaju uzima 15 % u ime priliva deviza na racun ili se to moze izbeci uzimanjem skrill kartice?

Poslednja izmena:
Uzmi Skrill karticu, i ne pokusavaj nista drugo.

Sve drugo da ti se predlozi je u stvari pomoc u krsenju vise zakona ;)

Ne vidim kako Skrill pomaze u tome da se ne krsi zakon, iskreno. Mozda je nesto manje transparentno, ali nista drugo se ne menja, bar ja ne vidim.

Ali, realno, nema ni preterano jakog razloga da ne uzmes tu master karticu, osim ako ti je limit od 250 evra problem. Ako nista, najbrza je isplata, i ne mora se cekati u redu sat vremena, a 10 evra godisnje i mala provizija na konverziju nisu najstrasnije stvari na svetu.

Inace, gotovo je sigurno da se sve ove gluposti o propisima potpuno zamajavanje za obicnog coveka koji ce da se kocka sa beznacajnim iznosima.
Krsi se zakon i kada krademo intelektualnu svojinu skidajuci besplatno softver sa interneta, pa nikom nista.

Ne znam ni ko bi sprovodio tu kontrolu uopste. Koja gomila obucenih ljudi bi za to bila potrebna, a koji bi bedni efekat na kraju to imalo, itd...

Njihov najlogicniji i najverovatniji potez bi bio da pronadju mehanizam kojim bi zabranili sve to, ako im vec smeta i hoce da zarade pare od reketa za sebe + licenciranja za drzavu. A da hiljade pripadnika gestapoa pise prijave i jure sitnu nejac koja se kladila na ligu sampiona, to je stvarno naucna fantastika imo.

Poslednja izmena:
A zasto mi je balance u dinarima? I nema sanse da ga prebacim u eure?

Imaju mehanizam da zabrane - placanje sajtovima za betting nije tehnicki moguce nasim karticama direktno, zabranjeno je placanje ako je akceptant sa kodom za kladjenje.
Skrill ti pomaze da se ta provera preskoci. Iskreno znam jedva dva primera ko koristi Skrill za nesto drugo - a sve ostalo je za kladjenje.

Pa ok, ako ne moze onda ne moze. Svakako bi onda morao juriti druga resenja, i to ne da bi se krio od zakona.

Ja stvarno ne znam da li sad moze karticama, znam da je nekad moglo. Ali citao sam negde da ljudi tvrde da moze i dalje, ali valjda da ne moze karticama odredjene banke, tipa Rajfajzen, ili koje vec, a sa nekim drugim radi.

A i na skrillu biras da li ces za gambling ili non gambling purpose. I nije da bi tako nesto bilo nemoguce zaobici, ali i dalje ne vidim razliku u samoj uplati Skrill/kladionica ako je gambling purpose. Zasto bi takvu uplatu na Skrill banka pustila.

A ne mozes samo uplatiti na skrill za non gambling i onda odmah prebaciti pare na kladionicu. Bar ranije nije moglo. Jedino da prebacis nekome pa da ti vrati, a kapiram da zbog tako necega mozes da dobijes katanac i ti i taj sa kojim to radis.

@nikolaf7
Pitaj ih da ti dozvole promenu, i onda uradi kako ti kazu, ako ti dopuste. Ako pokusas sam da pravis nove naloge, mislim da dobijas katanac na svakom.

Hvala na informacijama.
Samo jos neko da mi kaze dal da otvaram gambling ili non-gambling skrill racun? A treba mi za gambling.

Ranije je to svakako moralo da bude gambling, samo sto nije to bio nekakav tip naloga, nego samo pri uplati si birao za koju svrhu ces koristiti tu uplatu. Sa opcijom da se zapamti tvoj izbor, i da pri sledecim uplatama nista ne pita vec ponovi ono sto si uradio prethodni put. A svakako je to bilo moguce promeniti negde u settings i u tom slucaju.

Ja ne mogu da dam informacije kako je sada, jer ne znam. A ako se niko ko je skoro to radio ne javi ovde, mozda mozes da probas na nekom forumu te tematike.

Ako biras da Skrill bude za gamling, bice ti odbijene nase kartice.

Namerno sam narucio Skrill Card 23 decembra,dakle sa svim praznicima njihovim,krismasi,boxing dejevi,Nove God'ne,pa onda nasi neradni dani u Posti pa nas Bozic i opet mi je stigla dan pre isteka roka,kartica i pin zajedno.Tako da opusteno ko se cima :happy:

Poslednja izmena:
Nije tacno,prima Intezinu Internet karticu bez problema za gambling.Elem,na flajeru u koverti Skrill kartice pise
"Please note that the card cannot be used at petrol stations,for money share or for online gambling transactions " (uplate?)
A koliko se secam ovde je neko spominjao kako je placao benzin sa njom ,ko ce ga znati.I sto su bre pumpe diskriminisane ,sta tamo ima stonema neka druga prodavnica ?:p

Poslednja izmena:
Velika kolicina prevara.

A koliko se secam ovde je neko spominjao kako je placao benzin sa njom ,ko ce ga znati.

Ja. Plaćao X stvari, nisam naišao ni na jedan POS terminal da nije prošla.

Gorivo na više pumpi. Uglavnom NIS.

Meni je isto uvek na svim mestima radila, a onda par puta u poslednje vreme neće da prodje. Na primer u McDonaldsu u bg :/
A pre je radilo.

Poslednja izmena:
Za McD pre bih rekao da je do njih (tj. do konkretnog POSa, ume da zaludi veza negde)
Pumpe u razvijenim zemljama verovatno imaju poseban ID za POS, i onda, slicno kao i za gambling, mogu da se odbije takve transakcije.

Nazad
Vrh Dno