Šta je novo?

MoneyBookers - informacije / iskustva

Kako si onda napisao coveku da moze, a nisi ni probao? :) :)

kazem skrill karticu sam dobio pre nekoliko dana pin mi jos nije stigao pa nisam imao ni nacina da probam tu karticu

a sa telenor karticom sam podizao bez problema

nego jesi probao ti skrill karticom da dizes evre sa telenor bankomata?

Evo danas mi je stigao i PIN od njih. To bi bilo to onda, mogu da se uputim prema bankomatu. :D
Hvala svima na pomoći.

Gledao sam, trazio na zadnjih desetak stranica, ali nisam nasao... da li neko ima dve kartice dodane u svoj Skrill i da li po potrebi moze da withdraw-uje na jednu, pa na drugu?

LM, imam Intezinu VISA karticu dodanu odavno i to mi radi bez problema. Ona je bila primarna do sada, jer je bila i jedina. Juce sam dodao Telenorovu MC, pokrenuo verifikaciju, za sekund mi je stigao SMS sa iznosom koji je skinut, iznos sam upisao i verifikacija prosla u redu. Izabrao sam da mi MC bude primarna (mada nema ni veze). Kad odem na upload, imam mogucnost da upload-ujem lovu putem bank-transfera i druga mogucnost mi je padajuci meni gde imam ponudjene da izaberem MC ili VISA (MC mi je prva na listi, logicno jer sam stavio da mi je primarna). Ali kad odem na withdraw, imam mogucnost samo bank-transfer i VISA. MC nigde nema.

Da li je neko imao slican problem i kako ga je resio (ako je resiv uopste)?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

A sta se desi kada povuces dolare sa Skrilla na VISA karticu? Zar ti ne odradi VISA tu konverziju u evre, hteo ne hteo?

A ne secam se. Mislim da je ostajalo u dolarima... ili... ne secam se... Nego sam skoro menjao neke svajcarce za evre u Intezi i tako su me fino olesili - valjda im je oko 5 dinara razlika izmedju prodajnog i kupovnog kursa za evre, a svajcaras nesto slicno. Uzas!

Pa sam nesto kombinovao da bi kod Telenora bilo bolje. Al ybg, dzaba.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

EDIT: Da da, sigurno je ostajalo u dolarima.

Hehe, definitivno bih u banci podizao iskljucivo ono sto stigne, pa taman bio i bugarski lev. Postoje menjacnice koje rade sa prilicno malim marzama.
Ipak, mislim da se sve sto stize preko VISA konvertuje u evre vec duze vreme, ali ne mogu da tvrdim. Neko ko ima Skrill u USD moze da potvrdi ili demantuje.

Inace, ako ti je Skrill vec u USD, i imas njihov MC u USD, a dnevni limit ti ne predstavlja problem, mozes slobodno koristiti i bankomat. MC ima vrlo dobar kurs za USD/RSD. I onda kupis za te dinare sta ti vec treba u dobroj menjacnici, ili ih trosis odmah, kako god. Ne bi mnogo kostalo, tj. za nekog ko radi duple konverzije u banci, malo je reci maciji kasalj :)

Jel' imas history na Intesi da potvrdis da si dolare dobijao i da su dolari ostajali na Visa kartici?? TO je onda VIsa Internet pretpostavljam?

U pravu si! ;) VISA internet, jeste. Da, evo proverio sam, nisu ostajali dolari. Ono sto je dolazilo sa Skrill-a, legalo je u evrima. Samo sam sa svog drugog racuna mogao da prebacujem bilo koje valute i da to tako ostaje (i sad trenutno ima nesto dolara).

Ok, onda razresismo - sa Skrill-a na karticu lezu iskljucivo evri, dok na racun moze da legne stagod i posle to tako isto moze da se prenese na karticu.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Na Visa Internet i Electron mogu da se "koriste" i druge valute, ali Intesa naplacuje duplu konverziju (oko 3.75% za sve valute, sem 4.75% za CHF i 4.25% za USD) jer sve sto nije evro, menja u evro da bi se koristilo, bez obzira na valutu transakcije. Neko je pominjao da Visa Internet moze dolare direktno da koristi, ali to izgleda nije slucaj.

Imaj to na umu ako drzis dolare na Visa Internet racunu, znaci placas 4.25% vise.

Da, definitivno mogu da se drze/koriste i druge valute, ali je najbolje drzati evre zbog najmanjih troskova (primer - kupovina preko PayPal-a). Withdraw-ovao sam neke dolare na VISA, pa cu za nedelju dana da saznam da li Inteza to odmah konvertuje u evre ili to legne u dolarima (malopre sam po spisku transakcija video da je to konvertovano i leglo u evrima, a eto sad mi treba, pa ujedno i da ponovimo gradivo :)).

Znaci, najbolja/najisplativija varijanta (sa sto manje raznih provizija) je podici dinare Skrill-ovom MC na bankomatu, pa u lokalnoj menjacnici to promeniti u evre. A jos bolja varijanta je kupovati komsiluku svastanesto po radnjama - oni tebi kes u ruke, ti sa karticom u radnju :D (tu onda nema onog procenta bankomata).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Lopovi - 3.75, 4.25, 4.75%. Al dobro, svi vec znamo da banke rade za sebe.

Mislim da je najjeftinija varijanta upravo ovo sto si sada uradio. Tj. povlacenje na VISA karticu. Ne radi tu Intesa konverziju, nego VISA, koliko ja znam. A to je vazno zbog kursa, i odsustva eventualne duple konverzije preko dinara.

Ali videces vec kada legnu pare koji je kurs, pa javi i nama da znamo. 1evro po xe trenutno vredi 1.236 dolara

A MasterCard je bolji u smislu da je sve trenutno, tj. nema cekanja, + potencijalno i zbog novog zakona.

Visa nije bas isplativija od Skrill MC jer ipak ima provizije za withdrawal. Za vece sume je bolja doduse.

Visa nije bas isplativija od Skrill MC jer ipak ima provizije za withdrawal. Za vece sume je bolja doduse.

2.9 naspram 1.8, to je 1.1 evro razlike, sto je vec na 250evra ispod pola procenta,a to bi pojela i menjacnica za konverziju dinar/evro/dinar, kad covek ionako hoce evre.

Znaci zavisi od VISA USD/EUR kursa uglavnom. Moguce da je vec i na 250 evra jeftinija opcija. Ali sacekacemo taj kurs pa cemo bolje znati.

Hm, meni se desilo isto što je neko ovde ranije pisao, sa novom visa karticom iz rf ostao sam bez opcije za povlačenje na visu.

Istekla mi je kartica, možda već peta, šesta, dugo koristim, danas sam za par sekundi verifikovao novu, stigne odmah sms, sve kao i uvek, pod Cards and Bank Accounts, za visu stoji Verified Primaey card.
Medjutim kada odem na Withdrawal, za karticu piše "Verification needed Verify now"; onda opet ima opcija da skine (ovaj put piše koliko, 2 eura, za verifikaciju, medjutim ne uradi to, samo se vrti neko vreme i stane.

To se i @armor+ zalio. Treba da kontaktiras Skrill.

Zamolio bih te da ako povuces novac na RF viza kartica da napises kako je proslo...

Da, deluje kao da je neka greška kod njih.
U principu nije mi ni bitno, sa skrill mastercad mogu da trošim 1000 eur dnevno (taman mi se uklapa u dnevne troškove :)), ali volim da imam sve opcije otvorene. Evo pišem im upravo mail

Hm, meni se desilo isto što je neko ovde ranije pisao, sa novom visa karticom iz rf ostao sam bez opcije za povlačenje na visu.

Istekla mi je kartica, možda već peta, šesta, dugo koristim, danas sam za par sekundi verifikovao novu, stigne odmah sms, sve kao i uvek, pod Cards and Bank Accounts, za visu stoji Verified Primaey card.
Medjutim kada odem na Withdrawal, za karticu piše "Verification needed Verify now"; onda opet ima opcija da skine (ovaj put piše koliko, 2 eura, za verifikaciju, medjutim ne uradi to, samo se vrti neko vreme i stane.

E to je bio i moj problem.

Izgleda da sa VISA karticama iz Srbije postoji neki problem probaj da posaljes mail njihovoj podrsci i resice ti sve.

Barem su meni resili

To je tehnicki problem skrill-a i VISA kartica koje se izdaju u Srbiji.

pozz

WTF ?
Skrill mi je upravo skinuo 10 evra sa racuna na ime Annual maintenance fee , ima li neko kakvu ideju sta je ovo ? Ovo je prvi put da mi se ovo desava ?

U pravu si to je u pitanju , hvala .

Malo si se zaračunao :) :) :D

A stvarno imbecilno sto nemoze sa Skrill MC da se dignu evri na Telenorovom bankomatu ( konacno sam probao:))

Sta sad ako mi trebaju devize moram 2 puta da menjam :S:

Ko je to zabranio TB? I kako stranci koji dodju kod nas podizu pare sa svojim karticama samo u dinarima???

Nazad
Vrh Dno