Šta je novo?

MoneyBookers - informacije / iskustva

Bas sam to hteo da kazem :D

Dobio sam odgovor upravo, mail adresa mi je verifikovana, a za verifikaciju kartice traže scan lične karte ili nekog ličnog dokumenta i oni će manuelno verifikovati...

Verifikovali su mi VISA karticu nakon slanja dokumenta...

Kako ide ovo sa njihovom Skrill karticom, ako je naručim skidaju mi 10 eur?

^ Jeste, s tim što ne moraš da imaš para na računu, mogu da skinu od neke naredne uplate.

A koje su prednosti te kartice, podizanje novca sa Skrill računa na automatima? Radi li u Srbiji to i kolike su provizije onda?

Vidim da ako hoću da prebacim novac sa Skrill računa na VISA karticu skidaju 2.99 eur po transakciji, onda je Skrill kartica pogodna za one koji često primaju uplate?

Digneš 30 000 dinara na bankomatu, po kursu jako blizu srednjem, i platiš 1.8 evra provizije bankomatu.

I nema šta kome da se pravdaš, da pišeš izjave po bankama i slično.

Ili, još bolje je ako kupuješ njome, nemaš ni tu proviziju.

Koliko se sada dana čeka kada se odradi withdrawal sa Skrill-a na karticu (imam onu Visa Virtuon)?

Ovaj novi Skrill mi uopšte nešto ne deluje poverljivo, ne znam, možda se tripujem. Nisam koristio 3-4 meseca, sad vidim da su skroz prešli na Skrill, i dočekaju me 404 greške na njihovom sajtu.

Samo da rezimiram - može li ko da mi potvrdi od vlasnika ovih Skrill kartica: jedini trošak je 1.8€ prilikom podizanja novca na bankomatu? Pitam zato što na Payoneer-u (pored 3.15$ za podizanje na bankomatu) moram pri svakom prijemu novca platiti 2.5$ ako hoću da mi novac odmah bude prenesen na karticu, a besplatno bi ga dobio tek nakon tri dana (to je glavni razlog zašto bih prešao na Skrill karticu)

Ne znam za Visa Virtuon, ali prebacivanje love sa Skrill-a na Intezinu Visa internet karticu trajalo je 9 dana (3. marta sam povukao, a leglo je 12. marta).

Povlacenje novca sa Skrill-ovom karticom na bankomatu je oko 4$ plus provizije banke na cijem automatu povlacis. Koristenje kartice po prodavnicama je potpuno besplatno. Cim imas novac na Skrill-u, imas ga i na kartici, ne treba nista da cekas.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Treba 3-4 dana da ti stignu pare na račun, više ako je na karticu ja mislim.

U jbm ti sitno žito, 9 dana :wall::wall::wall:

Hvala na odgovoru :)

E da, kako to da kod Skrilla i sama banka naplaćuje proviziju na bankomatu? To mi baš nešto skupo izađe - 1.8€ (neko reče sad 4$) plus provizija banke - a kod Payoneera samo 3.15$ fiksno, bez dodatne provizije banke.
Ispade kod Skrilla skoro 500 din. ukupan trošak podizanja sa bankomata :zgran:

@MagicMaster: 4$ je uvek njihov fee kada povlacis lovu na bilo koji nacin osim direktne kupovine u prodavnici. Ranije je bilo oko 2.43$, a od decembra je oko 4$ (jednom 4.06. drugi put 4.03 treci put 4.00).

@Exodusbgd: A ybg, uvek ima neke provizije kad podizes sa bankomata drugih banaka, a ovde imas i konverziju dolara/evra u dinare. Nikada ne dobijes cistu lovu. Par puta sam tako podizao i uvek se razlikovala suma koju sam imao u rukama, od razlike na Skrill account-u (pored onih standardnih njihovih 4$). U svakom slucaju imas neke dodatne namete kad podizes na bankomatu.

Zato je moj savet ili da povlacis lovu na svoju karticu (tada je samo 4$ trosak, bez onih 20ak za "posrednicku banku" ako se povlaci na devizni racun) ili da kupujes u prodavnici sa karticom (onda uopste nema nikakvih provizija i to je bas bas najbolje).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

MM je bas isprobavao Skrill kartice, i nije bilo 4$ te naplate na bankomatu koju pominjes. Gledaj da nikako NE prihvatas konverziju, i Skrill nece nista naplatiti, vec samo bankomat. Imace neka sitna kursna razlika koja nije ni u promilima, znaci samo bankomat ce te kostati onda.

Samo neka neko ostavlja informacije gde nalazi bankomate koji PITAJU da li da se radi konverzija (jer kod njih moze da se izbegne, i sigurno je dobar kurs onda) :)

Evo moja dva povlacenja love sa bankomata:

skrillmm1.png

skrillmm2.png

To sam povlacio pre Skrill-ovog podizanja svoje provizije 2.43/2.45 na 4$. Posle (od decembra) nisam podizao, ali verujem da je povecano i za bankomate kad je povecano za sve na 4$.

Ne radi Skrill konverziju iz dolara/evra u dinare, nego sama banka (bankomat odakle skidam). Kad sve saberem, oduzmem Skrill-ovu proviziju, meni je u rukama bilo manje love nego sto je bila razlika na Skrill-ovom account-u. Da li je to bila konverzija dolar>dinar, provizija banke/bankomata... to je meni nebitno. Bitno je da je to dodatni namet, ne toliko veliki (neka stotina dinara) ali ga ipak ima.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Tebi je nebitno kako se naplacuje za Skrill, tvom drugu je nebitno kako rade Smartovi.... a posle se zalite sto vas kosta ;)
Postoje dve evolucione mogucnosti - naucis ili placas dok mozes :)

Ti si izabrao placanje - za druge, koji zele da nauce, napisao sam opciju kako se plati vremenom, da bi se na duze staze ustedelo novcem :)

Bitno mi je, kako nije bitno? Zato i pisem kakvih sve troskova ima. Ima Skrill-ov fee (bio 2.43, sad je 4$) i razlika izmedju novca u rukama i razlike na Skrill account-u. Kao sto vec rekoh - konverzija dolar>dinar, provizija banke/bankomata. Pri direktnoj kupovini karticom u prodavnici tih dodatnih naplata, a ni Skrill-ovog fee-ja nema. I zato vise i ne koristim usluge bankomata, nego ili prebacujem na karticu (platim 4$ Skrill-u i znam sta platim) ili placam karticom direktno (neki put ispadne par dinara vise, neki put par dinara manje, zavisi od kursa, ali nikada nema dodatnih troskova). Nebitno mi je kako se ti nameti, te provizije zovu. Ali da ih u jednom slucaju ima, ima ih. U drugom slucaju ih nema i to je to :)

I mom drugu je bitno kako rade smartovi, zato sam i pitao za njega. Da ne bi trosio uludo i ostajao bez njih, pa jos dodatno placao.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

U sustini ne podizati pare, vec placati karticom gde je prihvataju, a prihvataju je svuda..

To pricam! To je najjeftinije, niko nista ne uzima, samo bude kursna razlika od par dinara (nekad u plus, nekad u minus) na sumu od nekoliko hiljada (nista). Karta za Mejdene od 4500 me kostala 4505, pelene od 1500 i nesto me izasle par dinara manje... ali sve je otprilike tu.

Sa bankomatom bi me izaslo 4$ Skrill fee + dodatni troskovi bankomata. Jedino ako mi treba kes sad i odmah, to je onda jedini nacin.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

bi me izaslo 4$ Skrill fee
meni i dalje nije jasno o čemu pričaš ....

Dizao sam skoro sa EUR skrila, kurs je bio neverovatno blizu srednjem kursu, i imao sam 1.8 EUR fee bankomata i to je to.

To otprilike dodje tih 2.3 USD .... i ništa drugo ...

EDIT: Izvini, moja greška , pogrešan deo sam citirao, OVO mi nije jasno.

Poslednja izmena:
Pa to, imao si tih 1.8€ troskova bankomata. To i pisem - "neka stotina dinara". A na Skrill-u sta ti pise za njihov fee? Meni je uzimao (screenshot-ovi gore) 2.43 i 2.45 pre poskupljenja u decembru. Hajde izvuci screenshot kao sto sam gore postavio za svoje povlacenje.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Editovao sam gornji post.

Ne buni mene Bankomat fee, to je OK, 1,80 EU, već onih tvoji 4 USD Skrill fee. Nemam ih nigde. Skinuto tačno evra sa accaunta koliko sam hteo u dinarima, jako blizu srednjem kursu, baš smo ja i alfaunits računali na taj dan, a bilo skoro, u ovom mesecu.

Da, o Skrill-ovom fee-ju govorim. I ispisan je gore u screenshot-ovima. TAD u oktobru i novembru je bio oko 2.43$. U decembru je povecan na 4$ (i pricalo se o tome i licno sam upoznat kad sam povlacio lovu na karticu). Istina, nisam povlacio sa bankomata posle novembra (posle poskupljenja) ali verujem/pretpostavljam da ako je za sve vrste povlacenja dignuto sa 2.43 na 4, da je dignuto i za povlacenje sa bankomata. U tome je stvar. Ako imas screenshot-ove gde ti za "rubriku" fees stoji 0.00, postavi da vidimo. To bi onda znacilo da su u medjuvremenu izbacili fee za podizanje preko bankomata, sto bi bilo super. Zato najbolje da postavis taj screenshot (kao sto sam ja gore postavio za moje bankomatsko povlacenje).

Nadam se da smo se sporazumeli :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

EDIT: A evo screenshot-a kad sam placao karticom na blagajni gde se vidi da je fee 0.00

skrillmmmejdeni.png

Poslednja izmena:
To je fee Skrill-a. I pise se svuda da je Skrill imao fee od 2.43, a da je sada 4 (i jeste 4, toliko uzimaju kada povlacim na karticu).

Trazim sad topic na DizajnZoni gde se pisalo o tome, al nema ga, uklonili su ga.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

EDIT: https://www.skrill.com/en/personal/fees/srb/#countrySelect

EDIT2: Da, izgleda da si u pravu, da je to sto gore pise na Skrill-ovom listingu ipak fee bankomata:

Cudno mi je bilo samo kako su ti troskovi pre decembra bili isti i za povlacenje na devizni racun i na karticu i za povlacenje sa bankomata, pa se uz sve to nalazili i na istom mestu (kod Skrill-a). Posle poskupljenja na 4$ bi mi verovatno ostalo kao i ranije. Al u svakom slucaju ostaje da je najjeftinije direktno kupovati karticom, a da je podizanje sa bankomata jedino ako mi treba kes u rukama odmah i sad.

Poslednja izmena:
Dobro, i?

Gde je ovde Fee bankomata? Odnosno skirla za karticu? Ja vidim samo SWIFT što je za račun, i dole za ček.

Na screenshotu ti piše FEE, ne piše da je SKRILL FEE.

Editovao dok si post-ovao. Ok, znaci nije 4$ (kao sto je povecano za povlacenje na devizni racun) nego je i dalje 2.4x$ i nije fee Skrill-a (iako na Skrill-u pise na istom mestu gde i njihov fee) nego bankomata.

Slazem se, povlacim izjavu za onih 4$ (za koje sam i naglasio da nisam siguran) i da to uzima Skrill. Troskovi su 2.4x$ i uzima ih banka/bankomat. U svakom slucaju bilo je par stotina dinara (kao sto sam i napisao) a koriscenje kartice za kupovinu u prodavnici je potpuno besplatno.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Onda je OK, raščistili smo.

Znači, za sve ubuduće koji pitaju, za bankomat postoji jednokratni FEE, koji je 2.4 USD / 1.8 EUR, i isti je bez obtira da li dizali 1000 ili 25000 dinara. (to je ono jednokratni)

Ja dižem na intezinom, gde ne pita uopšte za onu konverziju, dnevni limit mi je 250 EUR, što je skoro i intezinih maksimalnih 30 000 dinara, čekaš da se skupi, i kad digneš 26-27 hiljada, onda se tih 230 dinara "raspline" i to je to ...

Nazad
Vrh Dno