Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

I meni tako ponekad sa claymore-om. Jednostavno restartuj računar. I gledaj da nemaš neki proxy, poput spotflux-a.

I meni tako ponekad sa claymore-om. Jednostavno restartuj računar. I gledaj da nemaš neki proxy, poput spotflux-a.

Krenuh da restartujem i sad vidim proradilo samo od sebe, jer je ostao uključen miner da pokušava konekciju na svakih 10 sekundi...

Sad radi normalno, odjednom. Gremlini. Klasika. :D

Hvala, momci, na odgovorima. Kante ostaju kante, koliko god svi mi ovde znali nešto o hardveru. :)

Dok smo se mi ovde dopisivali, tw mi bio zatvoren, a posle nekih 20-ak pokušaja konektovanja, proradilo đubre samo od sebe.

Poslednja izmena:
I meni se jednom to desilo sa claymorom, ali samo jedan pool nije video (druga mašina kopala tamo sve vreme)

2455 h/s na 1200/1800 radi stabilno ...kuleri na 38 posto temp 68-70...;)

Ne valja toliko silovati kartice

ma znam nego eto...struja mi je nebitan faktor ...imam garanciju...isplativost nikakva pa se zezam malo :)
treba li da se digne voltaza i kolko jer nista nisam dirao...

Untitled7.jpg

Koliko vidim kriptovalute pocinju ponovo da reaguju pozitivno na core clock tako da voda opet ima smisla ;)
Inace kakva su vam iskustva sa poolovima?Imam utisak da sto vise boostujem hash to se ne odrazava previse na kolicinu koina,a diff je vrlo slican kao i u vreme claymore v6.1???Probao sam moneropool.com,30% krade,minergate 10%,francuz deluje ok ali ko sto rekoh trebalo bi vise s obzirom na diff...kako je na patuljku ako neko zna,mrzi me vise da saltam probe radi...

Ledio mislim da je FR najposteniji od svih lopova. Neka fora sa Rusom ima, koja je ne znam. Diff slican u vreme 6.1 pa izasao 8.0 pa sad rus a razlika u kontu mizerna.

Sve mi smrdi da je rus vrlo blizak nama po razmisljanju,tako da moze tu biti skrivenih feejeva u 3 nocu itd...Pokusacu sa clayom da premerim da vidimo ima li razlike ili ako je neko sa malo vise karti na clayu pa da se dogovorimo...isti pool u isto vreme slican hardver pa da vidimo koliko novcica...Naskilovane lopove mozema samo udruzivanjem navatati :)

za rusa mi je jos rano da govorim da li i on uzima nesto skriveno, trenutno sam dobio vise nego sa clay 8.0, ali rus svakako trosi manje struje, pa je i to plus

Sa fee ili bez ,500h ili 300h nebitno,koliko novcica je bitno,tu se po meni,mozda mi se samo cini,pojavljuju nelogicnosti...
Obratite paznju malko na ovaj aspekt,kod mene,kazem,na poolu koji je ok,na kraju kad uzmes diff kao poslednji faktor koji utice ima loosea....na mnogo hasha se to lakse vidi,zato kazem da treba paralelno probati

Poslednja izmena:
Koliko vidim kriptovalute pocinju ponovo da reaguju pozitivno na core clock tako da voda opet ima smisla ;)
Inace kakva su vam iskustva sa poolovima?Imam utisak da sto vise boostujem hash to se ne odrazava previse na kolicinu koina,a diff je vrlo slican kao i u vreme claymore v6.1???Probao sam moneropool.com,30% krade,minergate 10%,francuz deluje ok ali ko sto rekoh trebalo bi vise s obzirom na diff...kako je na patuljku ako neko zna,mrzi me vise da saltam probe radi...

Da, pocinju u znacajnoj meri da reaguju na gpu/mem clock. Ja samo mislim da je vreme doslo za energy efficient vlaute. Tj da ce se takve ubuduce "dizajnirati".

tako je.

budućnost je u blockchain-u čije održavanje košta ili teži 0.

rudari su nepotrebni teret koji samo cede pare iz sistema.

Dwarf konstantno isplati manje za 24h rada nego sto bi trebao kada se runo izracuna diff za svaki blok.

E sada, tu ima odstupanja, jeste, nije jednak ucinak rudara u svakom bloku (faktor "srece"), ali ne moze da bude ni 10-15% uvek u minus. Pa nekad i 20%.
A ako i moze, tj, nekom ludom meni nepoznatom formulom da se dodje i do toga, zast onda ta ista formula nekada, bar jednom u 100 dana, ne bi isplatila 10% vise od ocekivane zarade. Jel me razumete sta sam hteo da kazem, ako se pravdaju isplatom od 10-15% manjom zbog "pool luck"-a, zasto se ne desi nekada, ikada, da je taj "pool luck" faktor na nasoj strani, pa isplate 10-15% vise. Garantovano bi to primetili, a to se jos nikada nije desilo.

Dwarf konstantno isplati manje za 24h rada nego sto bi trebao kada se runo izracuna diff za svaki blok.

E sada, tu ima odstupanja, jeste, nije jednak ucinak rudara u svakom bloku (faktor "srece"), ali ne moze da bude ni 10-15% uvek u minus. Pa nekad i 20%.
A ako i moze, tj, nekom ludom meni nepoznatom formulom da se dodje i do toga, zast onda ta ista formula nekada, bar jednom u 100 dana, ne bi isplatila 10% vise od ocekivane zarade. Jel me razumete sta sam hteo da kazem, ako se pravdaju isplatom od 10-15% manjom zbog "pool luck"-a, zasto se ne desi nekada, ikada, da je taj "pool luck" faktor na nasoj strani, pa isplate 10-15% vise. Garantovano bi to primetili, a to se jos nikada nije desilo.

Dobro,ajmo suma sumarum,

Na kom poolu da kopamo XMR a da dobijamo najvise?

p.s: I ja nisam zadovoljan dwarfom

Meni je problem što nema poolova koji isplaćuju na exchange. Osuđen na dwarf :D

Zar taj pool jos uvek radi :)

Prebacio sam se i ja na rusa, ali mora openCL fajlovi od 12.13, sa 14.6 drv neradi nikako osnosno 10% sporije od claymor 8. Hashrate za nijansu veći za 7950 a sa 280x maltene u dlaku isti kao clay 8, nažalost sa 2 stare 6950/6790 kopam i dalje na clay preko proxy nisu podržane sa kminer...
Jel ovo ima neku kontorlu temperature ili nema?

Poslednja izmena:
Meni je problem što nema poolova koji isplaćuju na exchange. Osuđen na dwarf :D

A što si se upuc'o u nogu. Mis'im što ne bi slao u wallet. Na mašini sa 4GB RAM i SSD radi sasvim pristojno.

paaaa ne znam sta da kazem, ali mi je PUTIN otvorio oci

do sada, na dwarfu sam imao negde izmedju 15-16kh/s a sada sa Putinom imam 20kh/s i vec za nekih 10-11 sati kopanja imam 7.5xmra iskopano

ja sam prezadovoljan na ovu bedu

Nazad
Vrh Dno