Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Pa drugacije miner racuna hash rate, a drugacije pool, on izvlaci hash preko share submitted na odredjenom diffu za odredjeni t, ima formula, u sustini i miner koristi slicnu, ako ne i istu formulu na kracem intervalu ali verovatno i racuna stale

Ja uopste ne znam na koju foru ovaj coin uopste ima neku vrednost ..ovo je apsolutno najgori coin sa kojim sam ikad radio bez konkurencije.

Evo cetvrti dan kako pokusavam da posaljem coine iz walleta i NISTA..znaci probao sam na sveze instaliranom windowsu ..samo ubacio svez wallet sa windowsa i wallet.keys..i posle updatovanja blockchaina sve kao super ..probas da posaljes on kaze kao novac poslat ali u blochchain prozoru ne registruje nista tj novcici nisu ni poslati ...vise nemam apsolutno nikakvu ideju..20 novcica mi sad stoji u walletu a ne mogu da ih posaljem a do pre 4 dana sve slato normalno na mintpal.

Da ne pricam sto je sve uzasno uzasno uzasno sporo ..ovo cudo vise jede ram nego najzahtevnija igra ..kad izadjes iz walleta snima 20 minuta na quad coreu sa 8 gb rama i tek onda izadje a za to vreme ni mis ne moz da pomeris..
A hash rate smesan ..ovo bi u realnom svetu kad ne bi samo majneri koristili mrezu transakcije trajale danima..

kontaktiraj nekoga od deva na bitcointalku, resice ti problem verovatno! wallet jeste bizaran ali je sve ostalo extra!

sad sam podelio broj prihvacenih share-ova koji pokazuje proksi i vremena koje je proslo od kad sam ga upalio( nekih 20-ak sati) i ispada da je prosek 1068 hs a miner pokazuje 1350 hs. Ocigledno da nije bitno koliko pokazuje miner nego koliko shareova pool prihvati jer samo to i plati

mozda ne bi bilo lose ako tiptop moze da ubaci u proksi da pokazuje average hash za neki duzi period od 10 min, 1 sat ili vise

ok napravicu.. ali ne bi trebalo da je toliko manje
evo rezultat mog testa minera 6.1:
na rigu sa 3x280 miner mi pokazuje 1422 h/s
posle oko sat vremena, bilo je 5152500 share-ova, sto mu dodje kad se podeli sa 3710 sec, 1388 h/s
to je manje za 2.4% sto je prihvatljivo za stale share-ove
U svakom slucaju za slab rig je manje precizno i treba vise vremena da se izvuce tacan prosek...

Koliko ste juce a pogotovo za danas dobili novcuca shodno snazi?? Kako me nervira ova kradja sa svih strana. Zasto pool-ovi jednostavno ne stave fee 20% Klejmor njegovih 5% i da znamo sta radimo.
Uzimajuci u obzir diff juce sam dobio 20% manje novcica nego po kalkulatoru a 15% manje nego prekljuce. Danas je jos gora situacija.

Pa sto kopate? Predjite na nesto drugo i lopovi nek crknu. Malo malo udjem u temu i stalno kukate. Sta bi s onim domacim pool-om?

Tu je, samo nikog nema. Iz tog razloga je trenutno suspendovan. Jednostavno, neće ljudi i sam se pitam zašto, ali razumem rizik. Da bi imao omlet, moraš razbiti jaja. :D

Voleo bi da se ljudi dogovore.

Poslednja izmena:
pa kad bi se svi dogovorli da predjemo na njega prikupili bi dovoljno snage...

Tu je, samo nikog nema. Iz tog razloga je trenutno suspendovan. Jednostavno, neće ljudi i sam se pitam zašto, ali razumem rizik. Da bi imao omlet, moraš razbiti jaja. :D

Voleo bi da se ljudi dogovore.

pa kad bi se svi dogovorli da predjemo na njega prikupili bi dovoljno snage...

Ja sam za i odmah cu preci ali moramo da napravimo dogovor. Npr ko hoce da predje da pustimo npr 48 sati i neka ide na proveru. Ko se prijavi neka kaze sa kolimo hesa ce da radi i da znamo na cemu smo.

^ za, mogu prebaciti izmedju 15-20kh/s.

Najbolje je da se prijave ljudi ko je za i koliko KH/s moze da ponudi. Recimo neka prijave traju do nedelje u 20h, taman vremena da svi vide, a i da se javi onima koji ne prate forum ili su zauzeti. Ukoliko se do tada recimo skupi 1MH/s (2500 kartica, toliko ih imamo sigurno), startujemo masine u 20h i imali bi sasvim solidan pool. Kasnije bi se prikacili stranci, pa bi mogli da budemo vodeci pool. Mogli bi oni da placaju malo veci fee :) mi recimo 2% oni 5% (njihovih 3% da bude skriveno). Ta razlika da ide u kupovinu q2c (svima bi odgovaralo), kasnije drugih valuta, ali otom potom... Prvo da vidimo koliko ko daje KH/s? Drugar i ja nudimo 4KH/s

Q2C ninja multipool :) Samo treba sinhronizovai prebacivanje na domaci pool, ovako kad se jedan po jedan prebacuje, pa odustaje, na kraju ne bude od toga nista. Postaviti dovoljno dugacak rok do termina prebacivanja i mora da uspe.

Ja uopste ne znam na koju foru ovaj coin uopste ima neku vrednost ..ovo je apsolutno najgori coin sa kojim sam ikad radio bez konkurencije.

Evo cetvrti dan kako pokusavam da posaljem coine iz walleta i NISTA..znaci probao sam na sveze instaliranom windowsu ..samo ubacio svez wallet sa windowsa i wallet.keys..i posle updatovanja blockchaina sve kao super ..probas da posaljes on kaze kao novac poslat ali u blochchain prozoru ne registruje nista tj novcici nisu ni poslati ...vise nemam apsolutno nikakvu ideju..20 novcica mi sad stoji u walletu a ne mogu da ih posaljem a do pre 4 dana sve slato normalno na mintpal.

Da ne pricam sto je sve uzasno uzasno uzasno sporo ..ovo cudo vise jede ram nego najzahtevnija igra ..kad izadjes iz walleta snima 20 minuta na quad coreu sa 8 gb rama i tek onda izadje a za to vreme ni mis ne moz da pomeris..
A hash rate smesan ..ovo bi u realnom svetu kad ne bi samo majneri koristili mrezu transakcije trajale danima..

Ja samo sa XMR walletom nemam problema. Sa ostalima, itekako imam (sto se slanja tice). A sto se tice snimanja, zbog cryptonote sam kupio SSD i sad snimanje traje par sekundi :D Nebitno koliko rama imas (4GB dovoljno).

Sto se naseg XMR poola tice, mogu da prebacim 1.5KH. Jes' malo, ali malo po malo..

Predlazem neko da se javi da napravi spisak na koliko ljudi moze da racuna i kojom brzinom raspolazemo. Rudari da mu se jave na pm, da ne trpamo temu ovde, a mogao bi da nas obavestava kakvo je stanje 2-3 puta dnevno. Mislim da je nedalja do 20h sasvim dovoljno vremena. Ako samo kazemo vreme, a ne i brzinu i koliko se ljudi prijavilo, plasim se da ce neki da odustanu, a neki ce da kasne.

40k

Kasnije bi se prikacili stranci

Nije mi baš jasno, kako si ti to zamislio. Ako si mislio na benchpools.info, onda mislim da si pogrešio. Svrha tog pool-a je (pored zarade operatera), na prvom mestu da se izbegne DDoS, pa onda sve ostalo, regularna isplata i tako dalje.

Dodajte i mene sa 3K :)

Ako se dogovorimo i ja cu da udjemsa 2-3 mh

Imam problem koji ne mogu da resim..jer imao neko slican.

Odjednom ne mogu da posaljem nista iz walleta
Uvek mi ovo napise Error: transaction <3992e67ced24930f490a1e81914509
98ee> was rejected by daemon with status "Failed"

MIslio sam da mi je blockchain corrypt pa sam ga obrisao i evo cekao 2 dana da se updajtuje iz pocetka ..novcici lezu normalno ali kad probam da posaljem opet isto ..
Imao sam identican problem.
Resen na sledeci nacin:
"...Delete poolstate.bin from %AppData%\bitmonero (win) or .bitmonero (linux). Backup your wallet (the .keys file). Delete the wallet.bin file. Start your wallet as usual and the .bin file will be recreated based on the .keys. Refresh the wallet and try to send the transaction again."
Nakon ovoga mozete koristiti vase zalihe Monera.
Znaci najbitnije je da pored cuvanja .keys fajla i davanje novcaniku istog imena kao sto je bilo ranije, pobrises poolstate.bin iz direktorijuma : C:\Users\*tvoje_korisnicko_ime*\AppData\Roaming\bitmonero
*edit
Ako se ne snadjes posalji poruku, napisacu ti detaljno.
Poz

Poslednja izmena od urednika:
Nije mi baš jasno, kako si ti to zamislio. Ako si mislio na benchpools.info, onda mislim da si pogrešio. Svrha tog pool-a je (pored zarade operatera), na prvom mestu da se izbegne DDoS, pa onda sve ostalo, regularna isplata i tako dalje.

Mislio sam ko se registruje do recimo ponedeljka u 12h da mu ide 2%, onima koji se registruju posle da im ide malo vise, pod uslovom da to moze da se namesti. Vlasnik pool-a ima 2% od svih za izbegavanje DDoS, regularnu isplatu, odrzavanje, zaradu,... a ostatak bi isao u "devizne rezerve" koje bi bile iskoriscene tamo gde nam najvise treba. Naravno ukoliko se vlasnik pool-a slaze, ali najbitnije je da se mi skupimo do nedelje u 20h

Ok.. evo ga proxy 0.61
https://mega.co.nz/#!jQUWETYa!9ikiOQ6IstAZFY888EoSjM-pyGJFPLZ2Yc48eYupF_Y

izmene:
- dodat je ukupan prosek za hashrate. Svi share-ovi od startovanja proksija se dele sa ukupnim vremenom..
sto vise vremena prodje, trebalo bi da pokazuje tacniji hashrate..
Za promenu prikaza izmedju 10min proseka i ukupnog proseka, kliknite na polje gde pise Hashrate...
- ispravljeni neki bagovi

E sad kad bi jos uradio neki video ili korak po korak tutorial. Za neke od nas koji nisu do sad ovo koristili bilo bi lepo. :d

Poslednja izmena:
Imao sam identican problem.
Resen na sledeci nacin:
"...Delete poolstate.bin from %AppData%\bitmonero (win) or .bitmonero (linux). Backup your wallet (the .keys file). Delete the wallet.bin file. Start your wallet as usual and the .bin file will be recreated based on the .keys. Refresh the wallet and try to send the transaction again."
Nakon ovoga mozete koristiti vase zalihe Monera.
Znaci najbitnije je da pored cuvanja .keys fajla i davanje novcaniku istog imena kao sto je bilo ranije, pobrises poolstate.bin iz direktorijuma : C:\Users\*tvoje_korisnicko_ime*\AppData\Roaming\bitmonero
*edit
Ako se ne snadjes posalji poruku, napisacu ti detaljno.
Poz

Ma probao sam i to nekoliko puta..cak i na 2 druge masine ..skinem wallet sa neta i ubacim samo moj wallet.bin.keys i cekam 24h da se updatuje
I onda kaze kako je poslao ALI NIJE ..znaci poludecu ..evo 5 dana kako se po ceo dan sa tim zaj gubim vreme i NISTA..uvek isto

Untitled.jpg

Nazad
Vrh Dno