Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Izgleda ipak false alarm.. sad pokazuje +6% veci hashrate nego miner.. ostavicu ga tako do ujutru pa cemo videti

Posle 8 sati i 40 min, hashrate prosek je bio 1.85% veci nego sto pise u mineru..
Sad sam pustio ponovo i posle 45 minuta pokazuje 2.6% manje nego miner
Zakljucak.. to je tu negde, samo treba dosta veci period da bi se dobio tacan prosek, jer brzina dosta varira zbog luck-a

***, jutros poslao 3 XMR-a na bittrex i jos uvek ne stizu!!

polako se zasicujem ovog ****** sa Monerom :(

i kako sad da znam koja je trensakcija u pitanju kad ih on uvek deli na sitnije???
moneroshit.jpg

Posle 8 sati i 40 min, hashrate prosek je bio 1.85% veci nego sto pise u mineru..
Sad sam pustio ponovo i posle 45 minuta pokazuje 2.6% manje nego miner
Zakljucak.. to je tu negde, samo treba dosta veci period da bi se dobio tacan prosek, jer brzina dosta varira zbog luck-a

meni pokazuje malo 1600, malo 2300, malo 1950, a miner 1956 tako da je ok :)

Ja sam od starta moneropool.com i zadovoljan sam.. oscilacija je 1-2 ks gore dole.. ali u sustini kad se pogleda sta kaze calc i ono sto dobijem.. to je to..
Nekad dobijem i vise, nekad malo manje.. sve u sve je ok.. jedino sto sam zapazio, nekad isplate vise manjih transakcija, a nekad 10 i vise u komadu ;)

Ja sam od starta moneropool.com i zadovoljan sam.. oscilacija je 1-2 ks gore dole.. ali u sustini kad se pogleda sta kaze calc i ono sto dobijem.. to je to..
Nekad dobijem i vise, nekad malo manje.. sve u sve je ok.. jedino sto sam zapazio, nekad isplate vise manjih transakcija, a nekad 10 i vise u komadu ;)

Zanimljivo, koji miner koristis? Koju verziju i ako moze na PM bat file za druga ;)

Ako bi da preskočite smaranje sa novčanikom i blokčejnom i želite tačno da imate uvid kolko ste iskopali pređite na dwarf.

Mozda misle francuzi da si iz atenice pa se svete :)

hmmm i meni pool pokazuje manje ali na grafikonu na poolu mi pokazuje vise nego u brojevima. Proxy je tu +-10%, u zavisnosti od minera, a mineri konstantni. Nemam pojma vise nista :)

heh.. al je lukav ovaj klejmor..
sad sam primetio, da isti miner kad se konektuje sa jednog racunara prijavi jednu fee adresu, a sa drugog prijavljuje drugu...
mozda ima jos neka skrivena, koju meni ne prijavljuje!?

jel moze neko da skine ovaj proxytest https://mega.co.nz/#!PBUQET4Q!vqHBIPd7TdmGYO_CFDvf2qiz19zHYebg7EOQXdGD578
i da napise sta mu prijavljuje kad se konektuje miner...
treba da pise vasa adresa i jedna od ove dve:

47mr7jYTroxQMwdKoPQuJoc9Vs9S9qCUAL6Ek4qyNFWJdqgBZRn4RYY2QjQfqEMJZVWPscupSgaqmUn1dpdUTC4fQsu3yjN
43s6EqN1qPGDVBrEUPdaUEhxeJgNgF9SagHDgq6ADKLyZfq7h4zoQgQNq5tvFtCkvMcs9RHJZKv6wRcPQoXPvwiC2ZdubEm

ako nekom prijavljuje nesto drugo, nek napise da ubacimo i nju u listu..

41yKL4ZptU9Qw2LBJ97DR5UJ8zCrT72tSaUG5PGnGdmNG1vnMUWGdZ57kaKuma5or9Jo8cHEvE8zuBt1Cx5CXNRuADjnggr

meni na jednom prijavljuje ovu adresu pored moje! a imam 9 minera :) nisam probao na drugima :)

uglavnom sada cu na svima pa cu upisem ako su sve razlicite

edit: na svima ista adresa, ta od gore!

Poslednja izmena:
Meni pise ta gornja adresa i moja ispod nje ...
47mr7jYTroxQMwdKoPQuJoc9Vs9S9qCUAL6Ek4qyNFWJdqgBZR n4RYY2QjQfqEMJZVWPscupSgaqmUn1dpdUTC4fQsu3yjN
Koristim 6.0 miner

Poslednja izmena:
a ja kontao govorimo o rigovima, ja sam na 6.1. mineru :)

sta kada upises ove adrese na listu???

Poslednja izmena:
znaci da miner ima vise klejmorovih adresa gde baca fee.. koje menja po nekom kriterijumu.. nije na svakom racunaru ista..
proxy prepoznaje samo ove dve koje se meni prijavljuju.. ostale ignorise sto znaci da fee ide i dalje klejmoru
to je ubacio od verzije 4.2, kad se pojavio proxy...

ok.. za sada smo mu otkrili ove tri adrese:

47mr7jYTroxQMwdKoPQuJoc9Vs9S9qCUAL6Ek4qyNFWJdqgBZRn4RYY2QjQfqEMJZVWPscupSgaqmUn1dpdUTC4fQsu3yjN
43s6EqN1qPGDVBrEUPdaUEhxeJgNgF9SagHDgq6ADKLyZfq7h4zoQgQNq5tvFtCkvMcs9RHJZKv6wRcPQoXPvwiC2ZdubEm
41yKL4ZptU9Qw2LBJ97DR5UJ8zCrT72tSaUG5PGnGdmNG1vnMUWGdZ57kaKuma5or9Jo8cHEvE8zuBt1Cx5CXNRuADjnggr

Meni pool reportuje konstantno 30% manje nego u majnerima sa novim majnerom dok sa starim 4.0 mi prikazuje kako treba da bude.

Izgleda da je tu neka caka . Testiram lopovluk vec danima, ne zbog manjka $ koliko zbog principa. Izgleda da 6.0 a sad 6.1 opasno kradu. Nikad mi nije snaga na pool-u nije bila ni blizu kad izracunam ukupnu snagu koju pokazuju mineri na rigovima nego je uvek bar 20% manja i isto toliko monera dobijam manje nego po digitronu.
Sinoc sam cak i probao dwarf pool i ista situacija...
Veceras vracam na 4.0 verziju jer je to jedino preostalo.

Koji proxy koristis za 4.0?

jel mozes ubaciti (unistiti) onda te adrese u proxy pa da mi dalje uzivamo u carima bez klejmora :)

Hocu, nego da vidimo da li ce se jos neka pojaviti, pa da sve ubacim odjednom...
Ne znam kako ih miner menja, mislio sam prvo da je random, ali je uvek ista na
istom racunaru a na drugom je druga...
Kako god, sredicemo mi njega :)

Poslednja izmena:
Hocu, nego da vidimo da li ce se jos neka pojaviti, pa da sve ubacim odjednom...
Ne znam kako ih miner menja, mislio sam prvo da je random, ali je uvek ista na
istom racunaru a na drugom je druga...
Kako god, sredicemo mi njega :)

nije, meni su na svim racunarima iste adrese, zasto nemam pojma!

Koja je vajda od tih novih majnera kada je povecanje 2-3%, a sanse da nas klejmur i pool krade veca od toga barem duplo ? Dovoljno je da sacekate u pola sata bolju cijenu na menjacnici, i to je tih 2-3% ? Ili sam nesto propustio ?

ja lepo pricham da neshto ne shtima sa 6.0 i 6.1 verzijama.
vec duzi period cepam 4.0, probah ove dve gore nabrojane i vratih se na 4.0,
zadovoljan sam generalno kombom tim, ~5-10% manje (fee, stejl, orfani, kradja itd) nego calc, pul je .fr.
proxy sam ostavio 0.6

Poslednja izmena:
ja lepo pricham da neshto ne shtima sa 6.0 i 6.1 verzijama.
vec duzi period cepam 4.0, probah ove dve gore nabrojane i vratih se na 4.0,
zadovoljan sam generalno kombom tim, ~5-10% manje (fee, stejl, orfani, kradja itd) nego calc, pul je .fr.
proxy sam ostavio 0.6

Jel mozes da probas ovaj proxytest sto sam okacio i da napises sta ti prijavljuje, ti si ranije rekao cini mi se da ti miner zaobilazi proxy?

nije problem, samo reci sa kojim verzijama majnera/proxija hocesh da probam?

ful zaobilazenje je bilo sa komboima: 0.4 proxi/6.0 majner i 0.5 proxi/6.1 majner.

varijanta 0.6 proxy i 6.1 majner je naizgleda funckionisala, ali je opet bacalo manje na sajtu te nisam hteo da joj pruzim shansu u vidu 12 ili 24 chasovnog testa jer je neshto smrdelo tu.
a smrdi verovatno to sa dodatnim adresama.

Poslednja izmena:
ne treba ti proxy, samo startujes ovaj proxytest i uperi miner na njega, pa vidi koje adrese ce da prijavi
probaj recimo 6.1, ako imas vise racunara probaj i njih ako mozes

Vrh Dno