Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

MinerProxy 0.6
https://mega.co.nz/#!vcMXRaoI!LqK1flTjZOojgs1VUwz0UJZGOx1oIQBewpz4ezmYR0k

- dodata statistika
broj konektovanih minera, hashrate (10 minuta prosek), broj serova koje je pool prihvatio i vreme kopanja
za hashrate sacekajte 10 minuta da dobijete pravu vrednost, posto se broj serova deli sa 600 sekundi
inace 10 min je kratak period za precizno merenje, pa hashrate dosta varira, narocito ako je veliki share target.. tu je cisto okvirno
u svakom slucaju je manji hashrate nego sto miner pokazuje, jer se ne racunaju odbijeni sherovi..

probao sam, radi sa minerom 6.1, tj. baca sherove na devfee adresu, e sad da li daje manje ili vise nego v4 ne znam,
nisam imao vremena da merim
moguce je i da ima nekih manjih bagova.. nisam detaljno testirao, ali za sad deluje da je sve ok..

Poloniex ubacio XMR parove... izbacio LTC... :)

Sjajna stvar. LTC volume im je i ovako bio premali da bi napravili neku lovu, probali su i ne ide. Bar su pametni da gledaju na buduci period. Mnogo ce vise zaraditi na moneru a i valuta deluje skroz ok za neki buduci period. Ako im ova odluka pomogne da se vecinom monera trguje bas kod njih to je win win bez ikakve sumnje. Svaka cast za pametnu odluku.

Ko malo prati trgovinu sa monerom u potpunosti razume šta se tu dešava. Monero na poloniexu ima dnevni obim trgovine u proseku veći nego sve ostale valute zajedno i to već više od dva meseca.

Imam problem koji ne mogu da resim..jer imao neko slican.

Odjednom ne mogu da posaljem nista iz walleta
Uvek mi ovo napise Error: transaction <3992e67ced24930f490a1e81914509
98ee> was rejected by daemon with status "Failed"

MIslio sam da mi je blockchain corrypt pa sam ga obrisao i evo cekao 2 dana da se updajtuje iz pocetka ..novcici lezu normalno ali kad probam da posaljem opet isto ..

tranfer 0 <deposit adress> <kolicina koja se salje> <payment ID>

Nesto se ne poklapa hash na novom mineru i proksiju. razlika je i do 30%. hash.jpg

tranfer 0 <deposit adress> <kolicina koja se salje> <payment ID>

Ma znam..slao sam vec 100 puta ali od pre 3 dana ne mogu nikako..uvek ovi izbaci u prozoru blockchaina

2014-Jul-24 10:38:39.056640 [RPC0]ERROR ..\..\src\cryptonote_core\tx_pool.cpp:62
Transaction with id= <879ea4b112b6c2eec7c9df969c265c63efebacd8e8a820ff5d1263f84
c0a02a5> used already spent key images

Probao sam sve zivo..da izbrisem blockchain pa da ga opet skinem
Pa sam probao da sve obrisem ..skinem opet wallet sa neta.. i samo ubacim wallet.bin.keys i opet updatujem block chain ali opet isto ..novcicu su tu ..lezu normalno ali ne mogu nikako da ih posaljem..uvek pise to used already spent key images

posle koliko vremena kopanja imas taj info?
pise, posle 2 sata i 50 minuta proveravao i na ostalim masinama, inace na nekim masinama proksi ne radi, tj prebacuje na drugu adresu. pokrenut jedan proces a pise 2 minera

Ma znam..slao sam vec 100 puta ali od pre 3 dana ne mogu nikako..uvek ovi izbaci u prozoru blockchaina

2014-Jul-24 10:38:39.056640 [RPC0]ERROR ..\..\src\cryptonote_core\tx_pool.cpp:62
Transaction with id= <879ea4b112b6c2eec7c9df969c265c63efebacd8e8a820ff5d1263f84
c0a02a5> used already spent key images

Probao sam sve zivo..da izbrisem blockchain pa da ga opet skinem
Pa sam probao da sve obrisem ..skinem opet wallet sa neta.. i samo ubacim wallet.bin.keys i opet updatujem block chain ali opet isto ..novcicu su tu ..lezu normalno ali ne mogu nikako da ih posaljem..uvek pise to used already spent key images

Ja bas juce slao i sve ok radi...nemam pojma sta moze da bude.

pise, posle 2 sata i 50 minuta proveravao i na ostalim masinama, inace na nekim masinama proksi ne radi, tj prebacuje na drugu adresu. pokrenut jedan proces a pise 2 minera

verovatno bagovi

Lol - poredite kriptovalute sa berzom i nazovi "taktikama".
Ko gajenje kukuruza u Srbiji i severnom polu.

zar ne treba jos dva skoka da budu, ako je skolski!? :)

Ne treba. Bas je ovako, Prvi udarac na 0.0055+ sa velikim volumeom, pa retrace u dva talasa nadole, pa drugi pokusaj proboja (bezuspesan) sa tri pozitivna, sa mnogo manjim volumeom. Formirao se bas lepo uocljiv double top. Kratkorocno to znaci cena u opsegu 0.004-0.0045 do sledeceg poremecaja :)

Poslednja izmena:
sad sam podelio broj prihvacenih share-ova koji pokazuje proksi i vremena koje je proslo od kad sam ga upalio( nekih 20-ak sati) i ispada da je prosek 1068 hs a miner pokazuje 1350 hs. Ocigledno da nije bitno koliko pokazuje miner nego koliko shareova pool prihvati jer samo to i plati

mozda ne bi bilo lose ako tiptop moze da ubaci u proksi da pokazuje average hash za neki duzi period od 10 min, 1 sat ili vise

Poslednja izmena:
I kako se oni vrednuju.

Ja uopste ne znam na koju foru ovaj coin uopste ima neku vrednost ..ovo je apsolutno najgori coin sa kojim sam ikad radio bez konkurencije.

Evo cetvrti dan kako pokusavam da posaljem coine iz walleta i NISTA..znaci probao sam na sveze instaliranom windowsu ..samo ubacio svez wallet sa windowsa i wallet.keys..i posle updatovanja blockchaina sve kao super ..probas da posaljes on kaze kao novac poslat ali u blochchain prozoru ne registruje nista tj novcici nisu ni poslati ...vise nemam apsolutno nikakvu ideju..20 novcica mi sad stoji u walletu a ne mogu da ih posaljem a do pre 4 dana sve slato normalno na mintpal.

Da ne pricam sto je sve uzasno uzasno uzasno sporo ..ovo cudo vise jede ram nego najzahtevnija igra ..kad izadjes iz walleta snima 20 minuta na quad coreu sa 8 gb rama i tek onda izadje a za to vreme ni mis ne moz da pomeris..
A hash rate smesan ..ovo bi u realnom svetu kad ne bi samo majneri koristili mrezu transakcije trajale danima..

Vrh Dno