Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Ne mogu da pošaljem 5 XMR na menjačnicu, da li imate predlog kako to da rešim? "transaction too big" dobijam...

Slao sam postepeno sve manji i manji iznos, od nekih 20 pa 10 pa 5 i sad na kraju ne mogu ni tih preostalih 5 da šaljem...
Izbrisao sam sve fajlove od walleta sem .keys fajla i ponovo napravio novčanik. Šta mi ostaje da uradim?

Moras ceo blockchain ponovo da odradis!

- Izbrisi sve iz
%appdata%/bitmonero
- Skini blockchain (updated June 28) i smesti ga u taj folder.
- Ponovo pokreni daemon
- Kada odradi sinhronizaciju (pocnu da izlaze zelena slova) predji na wallet
- od wallet file-ova neka ostane samo
- pokreni wallet i ponovo ce odraditi sinhronizaciju transvera od nule
- posalji to malo sice u menjacnicu ;)

Poslednja izmena:
@ under @ frenkyshka

Fala vam... Toga sam se i bojao.

Ovaj namig znači da izlazim iz XMR? :D I ti čekaš "tras"...

Aha! :)

Joj, ljudi da se samoubijem... Ni BCN wallet neće da šalje. A blockchain koliki mu je. Smučiće mi se CN valute.
Stvarno ne mogu da pojmim da se nije našao neko do sada ko može da napravi normalan GUI wallet i te neke ozbiljne boljke da reši.

To bi bio i pocetak kraja Monera. Ovako dok je u guerrilla fazi nekako sam siguran da je interesantan investitorima.

Aha! :)

Joj, ljudi da se samoubijem... Ni BCN wallet neće da šalje. A blockchain koliki mu je. Smučiće mi se CN valute.
Stvarno ne mogu da pojmim da se nije našao neko do sada ko može da napravi normalan GUI wallet i te neke ozbiljne boljke da reši.

Ja malopre normalno updateovao chain i wallet i poslao XMR iskopan danas iz svog walleta na mintpal i stiglo je. Cela operacija 10ak minuta, većinom čekanje na MP na potvrdu..

Ne koristim GUI, direkno kucam komande u CLI-u.

Poslednja izmena:
Meni BCN daemon/wallet prvo pokazivao da nije otislo, pa sam resinhonizovao wallet pa kaze da je otislo, ali je na kraju stiglo na Poloniex. Posle 2 dana :D

Cudi me da Claymore odavno nije pokidao ove buy wall-ove od parr BTC-a na Poloniexu i MP.

par pitanja oko proksija.

shta se deshava ako glavni pul zakaze?

majner cepa mimo proxija na sledecu adresu iz pool.txt-a

da li i vama na cpu majneru preko proksija daje manje nekih 15%?

Poslednja izmena:
- For failover, start more proxy instances with different ports, and put those addresses to pool.txt :D
meni cpu isto kao i bez proksija
edit: mada desilio mi se par puta i bez proksija da daje manje, restart uvek pomogne

Poslednja izmena:
@demios
ako pool zakaze, miner prelazi na sledeci iz liste pool.txt (ako je definisano, ako nije pokusava i dalje da se konektuje) i kopa bez proksija sa klejmorovim devfee
za sad mozes da uradis ovo sto kaze joystick :)
ako stignem napravicu failover detekciju, sa spiskom adresa u proxijy, pa ce on da prebacuje ako pool ne radi..

da, da skontao sam.
jedva sam se malopre nakanio da probam to chudo, vishe u inat pohlepnom smrdi damperu klejmuru, nego shto mi znachi vishe tih 5%,
pa bih ovo shto je rekao dzojstik, probao neki drugi put ili pak vidi ako moze neko jednostavnije reshenje za nas duduke :D

Po mojoj proceni klejmur je do sada samo na XMR uzeo preko 50000$
moneropool.com je na njegovu adresu isplatio 4300 XMR, a on drzi trecinu mreze.. po trenutnoj ceni to je recimo 30000$, ali je on dampovao po daleko vecoj ceni
a tu su jos i ostali CN novcici...

Poslednja izmena:
meni su se opet zabagovali walleti. Na monero je stao pre 1,5 dan i nece da sinhronizuje dalje, na bcn nece da mi salje pare. tj ne stizu pare na adresu.

ima li nekog na extremehashu i kakve su mu isplate u poslednjih par dana?

Ljudi, što nećete da koristite naš pool? :D Priključio se neko danas.

Na poslednja 2 dana imam zamerke... dobio oba puta ispod 2 novčića sa 1.65 khs. Pre toga bilo po calcu.

Verovatno im pukne daemon, a nema admina online pa izgubis 2-3 sata nekad i vishe.

Je li postoji neki normalan wallet za moneron ? Voleo bi da probam neki koji ima slican interfejs kao sto ima wallet za litecoin Litecoin-qt jer sa postojecim walletom za monero koje sam isprobao nisam uopste zadovoljan.

Po mojoj proceni klejmur je do sada samo na XMR uzeo preko 50000$
moneropool.com je na njegovu adresu isplatio 4300 XMR, a on drzi trecinu mreze.. po trenutnoj ceni to je recimo 30000$, ali je on dampovao po daleko vecoj ceni
a tu su jos i ostali CN novcici...

A sta tebe sprecava da napravis miner i da ponudis bolje resenje od njega, i trazis recimo 3 %.. svi ce preci kod tebe.. pa i ja sigurno.. i naravno da cu biti presrecan sto si mi omogucio dodatnu zaradu :D
isto tako i ti treba da zaradis, jer zahvaljujuci tebi i ja sam dodatno zaradio.. ne vidim nista lose u celoj prici ;)

pa loshe je shto je 5% od svih novchica zaista previshe, a ubrzavanjem hasha se ne dobija apslutno nishta jer pre ili kasnije svi predju na taj jachi majner i samo poraste dif tj snaga mreze...i kopa se isto
a lika bash briga, dampuje i obara cenu, ebe mu se...on ce svojih 5% da uzme i da proda pa i po 0.0001, njemu je do jaja. a mi koji smo platili hw i placamo struju, kad budemo videli tu cenu, nece nam biti dobro nikako.

takodjer, zar vam nije pala na um i stara fora da lik mozda ima i 5x jachi majner samo za sebe ili odabranu ekipu?
ili da je pak kachio nove majnere tek kad za sebe napravi josh jachi?

Poslednja izmena:
ja sam probao na nvidia malo da se zezam.

GTX 760 daje oko 240 h/s. mislim da moze to bolje.

CPU je i dalje keva za kopanje.

A sta tebe sprecava da napravis miner i da ponudis bolje resenje od njega, i trazis recimo 3 %.. svi ce preci kod tebe.. pa i ja sigurno.. i naravno da cu biti presrecan sto si mi omogucio dodatnu zaradu :D
isto tako i ti treba da zaradis, jer zahvaljujuci tebi i ja sam dodatno zaradio.. ne vidim nista lose u celoj prici ;)

Neces dodatno zaraditi, jer ce diff da poraste, cena ce pasti i dobijaces isto, a njemu placas..
pogledaj sta se desilo sa primecoin-om kad je izasao gpu miner.. diff je istog momenta skocio jer su svi ukljucili novi miner, a cena pada mesecima.. tamo uzima 10%
i 5% je previse, da je stavio 1% niko se ne bi osvrnuo.. ma najbolje da se mi svi skupimo da mu damo pare da kupi ostrvo u karibima :)
ako hoces ti mu placaj, ja necu...

Vrh Dno