Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

bolje da nije

Svaki novcic bez izuzetka koji je na mintpal dodat putem glasanja je zavrsio emisiju, dok oni koji su dodati preko reda zbog volumea itekako opstaju.

Iskreno se nadam da nece skupiti potreban broj glasova i da ce ga mintpal ako i kad ga jednog dana bude dodavao, to uraditi na svoju inicijativu, kao sto rekoh gore-preko reda.

EDIT: za sad zauzima odlicno 122-go mesto, racunam da smo ipak sigurni ;)

Poslednja izmena:
moneru za razliku od ostale djubresine mintpal ce samo podici cenu.

ako neko je voljan da mi proda svoje monere, tu sam da kupim.

ps. to sto ima tako malo glasova na toj listi meni samo govori da niko nije tako ocajan da ih dampuje, za razliku od ostalih p'n'd kombinacija :D

Poslednja izmena:
koliko vam bacaju fx-ovi?

meni 250-315h...klok od 3600-4500, svi na 6 tredova, majner od 29 maja.

haski truba...oko ~220h na 4400mhz 4770k takodjer 6 tredova

CPU Multi wolf od 29 maja:
[email protected], 6 threadova, kopaju kartice u toj masini i koristi se za web browsing ~ 265 Khash.
[email protected], 8 threadova, radi samo CPU mining, 285 Khash. sa verzijom od 09.06- 295Khash.

OS?

Win 7 x64 ultimate.

FX8320 @ 3.8GHz - 8t ~ 305Khash, upravo probao. Nadam se da je 58c ok temperatura, box cooler je u pitanju. Nadam se i da ce ploca da izdrzi ovaj (blagi) OC, gigabyte GA-78LMT-S2PV. Hladno deluje.

Ploca je hladna na dodir, dok npr. 990fxa-ud3 samo sto ne svetli :d

Nesto sitno, Yamaha kad mi se vrti na toliko obrtaja vec pocinje da uzlece :d

BOX.png

Danas sam slao u vise navrata iz novcanika na poloniex. Ali imao sam jednom problem koji jos nije resen.
U jednoj turi sam posla 5.5 XMR i kao nestali su, ali transakcija nikad nije odradjena do kraja (ono sa ljubicastom bojom).
Posle i pre toga sve najnormalnije funkcionise.

PS. Sigurno sam sve dobro otkucao jer radim copy/paste.

Jel mogu igde da proverim sta se desilo?

Zna li ko kako se bekapuje wallet?

nesto me zeza nece da salje novcice ne znam sta nije u redu, nista se ne desava kad posaljem novce.

bekapuj sve, a onda pobrisi novcanik, neka ti ostane samo onaj wallet.key fajl, on je najbitniji. mislim da bi trebalo da ti se povrati stanje i da ce se ceo novcanik rebuildovati. verovatno se corruptovalo nesto.

takodjer, obavezno kada saljes stavi onaj Transaction ID.

ako novcanik izbaci gresku da je iznos preveliki za slanje, probaj sa vise transakcija manjih.

obavezno koristi noviju verziju novcanika, od 0.8.8, jer su nesto na kodu radili za fee, pa da ti se transakcija ne zaglavi.

toliko.

Da li ispisuje hashrate (ja nesto ne primecujem, ne znam ni da li radi) i koliko daju FX procesori? Vidim da sa njim intel polako sustize AMD...

Ispisuje, samo sačekaj i isprati upustvo za L3. (probaj prvo tako) Kažem ovo, jer imam procesore koji imaju AES-NI, ali ne i L3 cache.

Slabo meni ovo sljaka, i dalje mi je najbrzi onaj wolf... Dobijam cak i manje sa ovim (~250h/s umesto 300h/s, npr).

Slabo meni ovo sljaka, i dalje mi je najbrzi onaj wolf... Dobijam cak i manje sa ovim (~250h/s umesto 300h/s, npr).

Isti slucaj kod mene, wolf i brzi i stabilniji, kako na FX-u tako i na hasetu.

Doduse-ja to nisam uspeo ni da pokrenem kako treba buduci da dobijam onaj error o nemogucnosti alokacije memorije i miner se ne pokrece u fast modu. Oprobano sve sto je napisao claymore, stavljen t4, pokrenut miner iz admin moda, ugasen uac, odradjen restart-dzaba, na win8.1 ne fercera osim u slow modu gde je znatno slabiji od wolfa.

Ok. Meni se pokazao kao najbolji za A10. Sam A10-5800K oko 140-150 H/s, (2 thread-a) što dosta više nego od Wolf0-a. Sa GPU miner-om, pada na oko 120 H/s, a svakodnevnom radu, prosek nije pao ispod 100 H/s, što nije slučaj sa Wolf0-om. Dodajmo i to da je DevFee 5%.

Ne možeš nikako u fast mode?

Poslednja izmena:
Ja ne, na pocetku javi scfg: 0 umesto scfg: 1 i krece u slow modu nakon 15 sekundi.
Ne znam da li ima veze s tim sto je os win8.1 ona update1 verzija posto mi je to zajednicka tacka na dve masine na kojima sam probao, nista mi drugo ne pada na pamet posto je sve ostalo uradjeno dobro.

Znam i ja sam imao problema sa tim.

Ajd vako:

Ugasi UAC

Iskopiraj NsCpuCNMiner64 u i *.bat C:\Windows\System32 (jeste ovo glupo do bola, ali prilikom pokretanja kao admin, uvek se startuje iz system32)

Startuj kao admin i nek radi par minuta, potom restart

Idi do folder-a gde si raspakovao (ne u system32) i pokreni *.bat kao admin.

Neverovatno, evo ga nakon kopiranja one dve stavke u system32, fast mode enabled! :smoke:

Ovo je odradjeno na FX-u, sad cu i na haskom.
Zahvaljujem!:wave:

A vi ne kopate ovo GPUovima?

Ja kopam vec par dana, daju mi 540khash (2x7950)

A vi ne kopate ovo GPUovima?

Ja kopam vec par dana, daju mi 540khash (2x7950)

Pa ne isplati se, gpu miner koji daje sa jednom 290x kartom MANJE nego FX sa poslednjim cpuminerom je meni izraziti no-no. Da ne pominjem sad koliko puta bi krsten gpu miner morao vise hasheva bacati na bilo kojoj kartici od najjacih cpu-va da bi uopste bio uzet u razmatranje, bilo je vec reci o tome, mislim da bez barem 3-4x vise nema o cemu ni da se prica.

Jednom recju-arcenje resursa, bolje te grafike uposliti na nesto drugo pa konvertovati u monero.

Pa ne znam ja koliko je brze od cpu-a nit znam sto je bitno? Ja kopam 10 dnevno sa 3000hasha, barem po minergate kalkulatoru a i toliko slicno dobijam. 10 dnevno je trenutno 0.029btc dnevno sto je odlicno jer ne mogu vise na bilo cemu da namaknem. Inace to je 7200khash scrypt.

E sad sem ako se ja nisam negde gadno preracunao.

Imam oko 400h/s [CPU] i sada dobijam oko 0.2XMR/day. Do pre neki dan sam sa istim hashrate-om imao preko 1XMR/day.

Calculator na minergate kaže da bi trebalo da dobijem 1.67XMR/day.

Claymore sam probao na R9 290, daje 450H/s.

Poslednja izmena:
Sve treba uzeti u obzir. Pool (neki nisu radili), orphan-e, miner-i, situacija se menja iz časa u čas...

Vaš hashrate * nagrada po bloku * 86400 / težina kopanja = broj monera dnevno

Pa, oduzmite, u proseku oko 10-15% i to bi trebalo da je to. (trenutna računica)

Imam oko 400h/s [CPU] i sada dobijam oko 0.2XMR/day.

Mada, ovde nešto debelo nije u redu.

Znam i ja sam imao problema sa tim.

Ajd vako:

Ugasi UAC

Iskopiraj NsCpuCNMiner64 u i *.bat C:\Windows\System32 (jeste ovo glupo do bola, ali prilikom pokretanja kao admin, uvek se startuje iz system32)

Startuj kao admin i nek radi par minuta, potom restart

Idi do folder-a gde si raspakovao (ne u system32) i pokreni *.bat kao admin.

Da dodam, možete da vratite UAC, ako želite.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno