Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Kod mene daje 412h/s sa 1100/1500 taktovima, drugar isto ima 280x dual X i njemu ide 482h/s na istim taktovima, izgleda da ima karticu iz druge serije sa drugom memorijom....
Sapphire 7950 dualX 1050/1250 ladno 495h/s :)

Moja greska (nisam gledao duze vreme), 1100/1250 kod mene 388hs.

@Apple
Ima stilt bios-e i za elpidu, neko je ovde kacio celu kolekciju.

Ja sam taj koji je kacio :D

ljudi jel vama pucaju neke karte, tj miner na njima? imam jednu vapor i jednu dualx 280x koje nema šanse da sastave 24h rada, uvek pukne ili jedna od njih ili obe. držim ih na 950/1250, napon dižem svaki put kad puknu za po malo i već sam dosta iznad vrednosti na kojima stabilno kopaju scrypt, keccak, X11 itd... ostale karte rade na redovnim naponima (a to je na granici)
mineri 3.3 i 4.0, isti slučaj (samo što mi 4.0 udari onaj tužić kad pukne :D)

nisam probao 280 slabije modele jesam na klejmorovom mineru 4.0 radi sve ok i na vecim vrednostima od te sto si zadao, rezultati jadni naspram ovih koji se ovde pojavljuje izgleda da sve zavisi od memorije karte

Poslednja izmena:
rade i meni 270, 7850, asusova 280x itd... ali ove dve me ubijaju

sve kilavo deluje naspram 750ti ne znam kako da ih ubrzam ocaj zivi, a evo jedan podatak sto se tice potrosnje AB pokazuje tacno 50% power usage da konstantno koristi 750ti naspram recimo nist5 gde je oko 100% u prevodu do 30W max. Boljeg sigurno nema za kopanje od monera kad se uporedi potrosnja i rezultat pogotovo po ovoj vrucini.

pucale i meni stalno karte na 4.0 mineru... na 6.1 nikad

hvala

a kakva ti je zarada na 6.1 ako si pratio to?

ljudi jel vama pucaju neke karte, tj miner na njima? imam jednu vapor i jednu dualx 280x koje nema šanse da sastave 24h rada, uvek pukne ili jedna od njih ili obe. držim ih na 950/1250, napon dižem svaki put kad puknu za po malo i već sam dosta iznad vrednosti na kojima stabilno kopaju scrypt, keccak, X11 itd... ostale karte rade na redovnim naponima (a to je na granici)
mineri 3.3 i 4.0, isti slučaj (samo što mi 4.0 udari onaj tužić kad pukne :D)

Ja cekam da mi vrate crknutu plocu pa da ti javim :)
Na rigu 280x TOxic rade po XX dana bez problema
Ona 1 u mom PC puca redovno i ne trudim se da je resavam :D
samo ujutru restart miner :)
Dok je bila u rigu sve je bilo ok

Opet ja
reko da probam novi proxy 0.7 ali opet isto, svakih par sekundi "Job timeout ..." greška, plus sad se pojavilo i ovo što je na drugoj slici.

Problem je bio kad se za devfee adresu stavi <adresa_menjacnice.payment_id> da bi dwarf pool isplacivao fee direktno na menjacnicu
sad bi trebalo da radi...

MinerProxy v0.71
https://mega.co.nz/#!nYNDmTrJ!L8K8F8qyl_3DFVkAW1D6pR4iNwt-KyvoxtRR_kgta8U
Dodata podrska za isplatu devfee sa dwarf poola direktno na menjacnicu

Problem je bio kad se za devfee adresu stavi <adresa_menjacnice.payment_id> da bi dwarf pool isplacivao fee direktno na menjacnicu
sad bi trebalo da radi...

MinerProxy v0.71
https://mega.co.nz/#!nYNDmTrJ!L8K8F8qyl_3DFVkAW1D6pR4iNwt-KyvoxtRR_kgta8U
Dodata podrska za isplatu devfee sa dwarf poola direktno na menjacnicu
Ako imam vise pulova upisano u proxy zasto ne predje na sledeci pul kad prvi sa liste ne radi kao npr danas sto zeza dwarf , da li treba upisati pulove u txt file ?

ja sam stavio da fee ide na mintpall a samo kopanje u wallet kopam na http://mine.cryptoescrow.eu/
Kada sam izračunao fee nije naivan nije nešto ali kao jedna 6790 kartica koju sam bezveze stavio da kopa jer jenisam imao gde, imam ~3.3kh/s

Hah sad vidim da pool sa ID adresom Mintpla još uvek nenalazi usera, verovatno mu treba malo vremena pošto je smešan hashrate a pustio sam ga pre 15min, a kada stavim xmr adresu sa mintpala imam 4.8 novčića i zadnji share je bio pre 16 dana a ja mopam monero od pre par dana....

Poslednja izmena:
Ako imam vise pulova upisano u proxy zasto ne predje na sledeci pul kad prvi sa liste ne radi kao npr danas sto zeza dwarf , da li treba upisati pulove u txt file ?
Na stranici je pisalo da samo sajt zeza a da mining ide bez problema, al ne znam, ja nisam primetio ništa, što opet ne znači da nije zezo ...

Zeza, razbija, pada hashrate, gubi konekciju...

Prilozi

• Screenshot from 2014-08-10 13:11:39.jpg
    Screenshot from 2014-08-10 13:11:39.jpg
    301.1 KB · Pregleda: 115
Prebacio sam se rucno na .fr jer proxy ne odradjuje posao po pitanju prebacivanja diskonektovanja i retry 20 sec bla bla

Kopa li neko ovo na CPU i dalje i čime?

Namestih ove YAM (yam-yvg1900-M7v-win64-ivy-bridge) i Claymore (Claymore CryptoNote CPU Miner v3.3 Beta - POOL) minere, daju oko ~375H/s na -t 4, jel to OK? Vidim da grafike daju više, ali mi ovo treba čisto da drnda nešto na procesoru zbog PWM pumpi koje neće drugačije da dignu brzinu... #%&#$%&/$%/$%//$%&

Kopa li neko ovo na CPU i dalje i čime?

Namestih ove YAM (yam-yvg1900-M7v-win64-ivy-bridge) i Claymore (Claymore CryptoNote CPU Miner v3.3 Beta - POOL) minere, daju oko ~375H/s na -t 4, jel to OK? Vidim da grafike daju više, ali mi ovo treba čisto da drnda nešto na procesoru zbog PWM pumpi koje neće drugačije da dignu brzinu... #%&#$%&/$%/$%//$%&

Bas sam hteo da napisem : kopa se lepo sa CPU, ali nisam lud da koristim claymore. Em je sporiji od wolf-a, em ima fee. Jedino sto za punu brzinu treba linux. Sa [email protected] sa Claymore varira od 320-350h/s, ide i vise nekada, a sa Wolfom pod Ubuntu 14.04.1 LTS ide preko 400H/s.
Jedino sto nema alternative za ATI GPU miner, ali posto koristim samo jedan ati gpu (280x) onda mi to ni ne smeta previse.

Proxy reaguje ako pool ne radi uopste, znaci ako ne moze da se konektuje onda prebacuje na sledeci..
U ovom slucaju, konekcija na pool radi, ali pool ne salje podatke, pa proxy misli da je sve u redu i ne prebacuje..
Moram da napravim drugi sistem detekcije za takve slucajeve... ***. ko ce sve da predvidi :)
Ako upises pulove u txt, onda ce ti kopati bez proxija kad prebaci
Prebacite se na moria server, on izgleda nema problema kao erebor

MinerProxy 0.72
https://mega.co.nz/#!eF1BBbAK!r8iED3HQ9ccsetu5VP8aDZ8CZDBU6y4Gnz76TEyJFsE

OK. Izbacio sam proveru konekcije, sad failover reaguje samo ako pool ne posalje nista u zadatom periodu...
Oprez. Ko ima spor rig (npr. kopa sa CPU) ili kopa na portu sa velikim diffom, moze se desiti da treba vise vremena da se nadje share pa
da proxy pomisli da pool ne radi jer nista ne salje.. U tom slucaju stavite veci timeout, npr. 10min...
Ako za 10 minuta pool ne posalje nista, znaci da pool ne radi i prebacuje se na sledeci...

Poslednja izmena:
Bas sam hteo da napisem : kopa se lepo sa CPU, ali nisam lud da koristim claymore. Em je sporiji od wolf-a, em ima fee. Jedino sto za punu brzinu treba linux. Sa [email protected] sa Claymore varira od 320-350h/s, ide i vise nekada, a sa Wolfom pod Ubuntu 14.04.1 LTS ide preko 400H/s.
Jedino sto nema alternative za ATI GPU miner, ali posto koristim samo jedan ati gpu (280x) onda mi to ni ne smeta previse.

Probao i Wolf, ali mi daje max ~160H/s dok Claymore i Yam daju ~350-370H/s na [email protected] pa neka imaju i fee. Sad sam poterao i na [email protected] i daje samo ~70-72H/s sa 5 threadova.

trebalo bi preko 1kH ali sve je to relativno probaj zajedno ati i nvidiu i na razlicite poolove pa uporedi kod mene 750ti seta na fr sajtu od 170 do 500H

Ja vec nekoliko dana kopam na minergate. Radi perfektno, povlacenje sredstava je moguce direktno na menjacnicu.
Kopam uporedo i monetuverde pa mi to nadohnadjuje dev fee.

Vrh Dno