Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Iskopasmo opet block :)

Je li imao neko sledeću situaciju i zna li lek za nju:

Kartica 270 koja je sa poslednjim minerom 3.4 bacala i do 330 H/s na 13.12 driver-ima i na 1050/1250 sada baca 151 H/s. Odjednom, iz čista mira počela tako da se ponaša... Jedino što se desilo je da je sa pool-om u poslednja dva sata gubila vezu i miner je pokušavao sam da se poveže, uspevao pa pucanje itd.

Ništa čačkano... Cpu kopa sa 7 thread-ova kao i do sada... Od kako se konekcija na pool-u stabilizovala sada vidim da i tamo manje prijavljuje.

Je li imao neko sledeću situaciju i zna li lek za nju:

Kartica 270 koja je sa poslednjim minerom 3.4 bacala i do 330 H/s na 13.12 driver-ima i na 1050/1250 sada baca 151 H/s. Odjednom, iz čista mira počela tako da se ponaša... Jedino što se desilo je da je sa pool-om u poslednja dva sata gubila vezu i miner je pokušavao sam da se poveže, uspevao pa pucanje itd.

Ništa čačkano... Cpu kopa sa 7 thread-ova kao i do sada... Od kako se konekcija na pool-u stabilizovala sada vidim da i tamo manje prijavljuje.

JA! I pomogla je samo reinstalacija drajvera isto 13.12.

Super! Znači dobro je da sam pokrenuo istu. Čistim sa atiman uninstaller-om upravo. :)

recite mi samo jel rade isplate sa poola? vidim da sad imamo zelenih blokova

Ne stize jos nista ..

Ne, sve je u pending.

skinuh, avast ga odma obrisao, retos

cek walet da skinem skinuh (Mandatory upgrade to 0.8.8!)

Poslednja izmena:
prvo da updejtuje blokchain

...
dakle, ima tamo windows binaries/a, pokrene se onaj deamon (bitmonerod), i onda se on poveze sa nodovoima da apdejtuje blockchain.
kada zavrsi u konzoli se kuca "save", da zapamti sve.
onda se pokrene simplewallet.exe, izabere se neka sifra i onda se kuca u konzoli novcanika "refresh".
...[/SIZE]

Ne, kucaj "save", pa ga zameni.

nisam razumeo?

znaci prvo pokrenem "simplewallet"
unesem sifru
ukucam save
i sta onda?

Ne vec prvo pokrenes bitmonerod i sacekas da krene ispisivanje zutim slovima i kucas exit , tada ce se pojaviti folder u appdata/roaming gde ces ubaciti skinuti blockchain i overwrite preko starog . Pod obavezno kucas exit jer ako ides na X onda se nista ne sacuva ;)

prvo da updejtuje blokchain

Znači, da ćeš update-ovati blockchain više sati. Gde si našao novčanik, tu imaš skoro "gotov" blockchain, pa ga za zameni sa onim u AppData\Roaming\BitMonero.

e hvala ajd sad cu da probam, novcanik sam nasao u temi bc, na prvoj strani

sad skidam blockchain.bin, 1.13gb isto naso na prvoj strani bct

Poslednja izmena:
proverite sad, mislim da je pool poslao isplate.

Prebacene su u Total ali ne sve .. Sto je u Total stiglo je i u wallet :)

Poslednja izmena:
Verovatno 0,5. Što pdrazumeva manje "prašine".

mislim da je mnimum 0,1. Ja sam imao 1.45 isplaceno je 1.4, 0,05 je ostalo u pending

i ja mislim da je 0,1 min postavljen u configu da se smanje gubici na tx fee

Ala stancamo blokove :p

Vrh Dno