Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Neka ovaj thread bude samo za monero. Ovako, kao da postavljamo svaku novu scrypt valutu u LTC temi.

Nikako ubrzanje.... + ne radi na procesorima sto nemaju AES-NI instrukcije

Poslednja izmena:
kod mene na fx-u ima oko 25% poboljshanja, na i7 4770K tako neshto slichno.

Poslednja izmena:
...po onome sto pise u minerd-u, ili onome sto pise na minergate sajtu? Meni u mineru pokazuje vise kada saberem sve threadove, ali na sajtu mi pokazuje 30% manje. Jel treba jos nesto da se ukuca od komandi u bat ili samo "minerd.exe --algo=cryptonight --url=bcn.pool.minergate.com:5555 --userpass user:pass --threads=4"?
Da li racunam da mi je hashrate po ovoj slici 60-70h/s ili 250-270 h/s?
Untitled.jpg

Poslednja izmena:
Potvrđujem, ni meni ne šljaka ovaj novi miner...

I ne kopam ovo novo čudo.

Poslednja izmena:
...po onome sto pise u minerd-u, ili onome sto pise na minergate sajtu? Meni u mineru pokazuje vise kada saberem sve threadove, ali na sajtu mi pokazuje 30% manje. Jel treba jos nesto da se ukuca od komandi u bat ili samo "minerd.exe --algo=cryptonight --url=bcn.pool.minergate.com:5555 --userpass user:pass --threads=4"?
Da li racunam da mi je hashrate po ovoj slici 60-70h/s ili 250-270 h/s?
Pogledajte prilog 142869
ne znam u cemu je fazon, ali ocigledno da procesor nije u potpunosti iskoriscen, za razliku kada koristis minergate miner. cak sam pokrenuo 2 instance sa po 6 t, ispada da imam preko 600hs, ali cpu tek na momente bude iskoriscen. mislim da ipak minergate miner bolje radi

Prilozi

• fx.png
    fx.png
    72.3 KB · Pregleda: 73
  • fx1.png
    fx1.png
    44.8 KB · Pregleda: 70
OVaj novi miner mi slabo radi na i7 4770k dok fx ovi primetno bolje rade. Sve u svemu i7 je smejurija za cpu mining u odnosu na fx8320/50

Nesto mi tu smrdi povodom toga da FX bolje kopa od Intela . Do sada je uvek bilo kontra ...

Pustio sam da kopa Mountcoin sa ovim novim minerom sto ste postavili. Diff je izgleda divljacki s obzirom da slabo kaplje.

Auuuu kako ovo ponire, jos nisam video novcic da se survava ovakvim tempom, jos par dana i ovo ide u raku.

A koncept je obecavao, steta sto ozbiljnija ekipa nije stala iza njega.

Ja bih ga kupio, da imam čim. :D

ja kupujem sad na 0.002, nesto sitno jos mozda 50 komada.

nista sto sam iskopao nisam prodao, trenutno ih imam oko 300.

Ova s..nja od cryptonote novčića su mi digla živac, samo tako. Pustih CPU-e da ne budu dokoni i samo problemi. Prvo wallet neće da se sinhronizuje, ako sam uopšte skinuo dobar za monero i još ga nisam sinhronizovao...posle povučem sa minergate-a na adresu novčanika, reko aj nekako ću provaliti sinhronizaciju i nikako da stigne.

U medjuvremenu zaboravim pass za novčanik jer sam iznerviran stavio nesto dugacko i komplikovano i sad nikako da ga pogodim...uhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!

Šta raditi ako zaboravite pass?
Da pogasim CPU-e i zaboravim na ovo, razbiću monitor na kraju, a on ipak vredi više od iskopanog g....ceta zvanog monero.

Zaboravih da pitam gde da skinem novčanik za Bytecoin, ovaj sto sam skinuo nece da mi otvori i kaze da nije za moju verziju windows-a, inače win 7 32bit...?

Poslednja izmena:
Novi miner i na minergate-u, verzija 1.17.

Nekih 10ak % bolje, FX i dalje blago bolji od haswella...

Uuu, verovatno bi spalio kuću, kad bi pokušao da sinhronizuješ BitCoin novčanik. :D

Ako ne znaš lozniku, piši propalo. Napravi novi novčanik.

Što se sinhronizacije tiče, tamo odakle si i skinuo daemon, imaš i blockchain, i to od juče, pardon prekjuče. Sve može lepo i polako.

Molim, ko ima Ubuntu, neka javi rezultate. Za ovaj novi miner od minergate-a. Na FX-u. Pitam zato, da se vidi, da li vredi da instaliram Ubuntu na mašinu.

Poslednja izmena:
na winu 8.1 64 nikakvo poboljsanje, 1.14 mi radi bolje na fx. ubuntu verzija 1.17 radi bolje od 1.14, ali ipak win odnosi pobedu

Znači, ništa od 50% više na Ubuntu-u. :( Zahvaljujem.

Poslednja izmena:
ipak ubuntu verzija malkice bolje radi nego na winu, ipak ima poboljsanja sto se ubunta tice :D

Što se tiče poslednje verzije za windows (u pitanju je cpu-multiminer), probajte da stavite broj thread-ova, onoliko koliko imate FPU-a. Ovo se odnosi na AMD K15 arhitekturu, pa javite rezultate. Za intel, ne znam, probajte ako želite. Kod mene na A10, dva thread-a, daje najbolji rezultat. Da li i toliko coin-a, nadam se da da.

A10-5800K (2 thread-a) -> cpu-multi (windows) = 95 - 110 H/s
A10-5700 (3 thread-a) -> minergate (ubuntu) = 90 - 100 H/s

Poslednja izmena:
Desava li vam se nesto cudno na minergateu, meni je pao hashrate za trecinu otrilike?
Ista stvar je i sa MRO, QCN, BCN.

Šljaka isto 1.17 na jednom kompu i 1.13 na drugom. Meni uvek šeta u nekim gornjim vrednostima hash-ratea...

Kod mene sve isto, što se minergate (1.17) tiče na ubuntu-u.

Poslednja izmena:
Minergate 1.18 od veceras aktuelan..ima par procenata ubrzanja i dodat duckNote coin...

Hvala za info. Ne vidim neki dobitak, samo su dodali duckNote. Sad nije više MRO, već XMR. :D

kupio jos oko 80 komada na 0.0025.

btw, ovo po meni nece biti klasican p'n'd :D novcic, zato strpljenja. diff lepo skace, sve je kako treba.

za par meseci ce biti cuda.

Vrh Dno