Ja sam nedavno kupio monitor, instalacija je prosla bez problema, medjutim nisam zadovoljan bojama. Nekako su presvijetle, posebno nijanse sive koje izgledaju plavkasto. Kada pokrenem Photoshop, prijavi mi gresku "The monitor profile 'Samsung - Natural Color Pro 1.0 ICM' appears to be defective. Please rerun your monitor calibration sortware".
Sta da radim, ima li neko ideju ?
Ja konkretno nisam zadovoljan igricama. Imam 206bw, i moram priznati da ako igras FPS ili neke brze igrice da moze da se primeti lomljenje slike i zamucenje horizonta (kada recimo stojis u mesto i okreces se pun krug).
Nova Lara Croft mi je bila super, ali kad sam prelazio neke delove FarCrya-a ponovo (cisto da vidim kako izgleda) zabolela me je glava![]()
pozz svima...
kao i vecina vas problemi su me naterali da guglam i trazim pomoc po forumima pa sam naisao na zanimljiv i veoma opsiran prikaz 2032 bw koga posedujem vec 3,4 nedelje...
elem,da skratim pricu...
imam jedan neobicajan problem...
dakle,nakon uzimanja ovog monitora kupio sam i toalno novu mashinu sa 8800gt 512mb grafikom i javio mi se problem seskanja slike i mutnilo prilikom pokreta aplikacija ,prozora ili cega vec po desktopu...
naime,problem najvise podseca na sveze instaliran windows ali bez drajvera za graficku pa ono kochenje....e,ovde je slican problem ali ne u tolikoj meri odrazeno...
svasta sam probao,od menjanja rezolucija do instaliranja novih drajvera sto sa nvidia sajta ,sto samsunga...ni da pipne!sve je isto...
pomislio sam da je grafika pa prikacio staru mashinu i radeonku 9550 i opet je problem bio indentican na ovom monitoru...
ubedjen da je do njega ode i zamenim ga posle nedelju dana...u servisu doticne radnje,sve je bilo ok ali mi daju drugu uz nadu da ce raditi...
da tuga bude veca i sa drugim novim monitorom je sve identicno,ivice prozora,aplikacija seckaju,skrolovanje mishem recimo u exproleru ili gde vec isto...ali u stanju mirovanja i u igricama sve je ok!sta vise...na monitoru koji sam zamenio nije bilo nikakvnog probijanja a na novom ga ima uz gornju i donju ivicu monitora...
p.s oba monitora 2032 bw su radila kod njih u servisu a kod mene identicni problem....
sta moze biti?vise nisam pametan....
hvala
Da li si monitor povezao preko Digital (DVI-D) ili VGA (HD-15) prikljucka?
Probaj da eventualno promenis kabl od graficke do monitora i cisto proveri da ti ne ide pored nekog jaceg zvucnika.
A da probaš sa drugim kablom?
I proveri naponsku mrežu, TFT su osetljivije na "prljav" napon.
Da li si stavio drajvere za monitor, mada to nema mnogo veze.
Neko loše podešavanje za TFT u drajverima grafičke?
Dalje... kad se setim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari