Šta je novo?

[MON] Samsung SyncMaster 2032BW

sumnjam, nemam nikakve testove za ovaj moj LCD sto sam nedavno nabavio...

i ja nameravam uzeti neku w20~. (recimo kao 2032bw) ali me sad buni (ili ja ne vidim) ali na samsungovom sajtu nema ovog monitora na listi (2232 ima ali ovaj ne).

Osim kako da kod 2032 da saznam koji je panel u pitanju i kako se poziva servisni meni.

Servisni meni se poziva na sledeci nacin, podesis Brightness na 0 i Contrast na 0 izadjes iz meija i zatim drzis taster Source oko 5-10sec i pojavice se servisni meni :)

Evo posto me nije bilo na netu bas puno zbog blagdana, pa da se vratim mojem problemu... Maknuo sam ovaj MagicTune i dobio puno bolju sliku, u windowsima se vise uopce ne primjeti Colour banding, na testovima ga jos uvjek ima ali puno manje nego prije.... e sad neznam zasto je to tako, jer dok sam prvi put ukljucio monitor, i instalirao drivere nisam stavljao MagicTune pa je slika bila losa, tj. bio je izrazen Colour banding, nakon instalacije nije MT nije se nista promjenilo, ali kroz postavke preko njega i drivera od grafe malo sam to ublazio...

Znaci moja preporuka je svima da pogledaju sliku kakva im je sa MagicTune, pa onda neka ga maknu i vide jel ima kakvih poboljsanja...

Sa ovim tvojim profilom isto kao i sa jednim za 226BW kojega sam nasao na netu mi smeda boja bude jako izrazena, dode na vecinu mjesta gdje svjetlo plava i siva moraju biti, neznam zasto.... sa sada sam zadovoljan sa ovom slikom kakvu imam, i sto se svjetline i boja tice, nakon onoga prije kao da sam uzeo novi monitor, premda mi se cini da sa grafom novije generacije HD 3xxx ili GF 8800 i vistom bi trebalo biti jos bolje, to cemo probati za 3-4mj.... na monitoru mi je Brightness na 100 a Contrast na 85... dok su mi postavke od grafe ovakve

Brightness - 45
Digital Vibrance - 0
Contrast - 35
Image Sharpening - 0
Gamma - 9

Poslednja izmena:
znam da je off topic ali moram da pitam, samsung 2032bw ili samsung 223bw??? razlika u ceni je oko 1500 dinara, i koje je optimalna udaljenost za normalno koriscenje monitora od 22 inca?? da se ne izbuljim previse ako je blizu :)

Poslednja izmena:
heh

Ako dobro vidis 22" je bas veliko, vide se cak i pixeli :)
Moza komotno da se cita sa 3m.

Za rad izbliza (u officu) je 20" super (opet naglasavam - to ako nemas dioptriju, zamaranje ociju i ostale monitorske i vizuelne boljke).

Mislim da ne postoji velika razlika u kvalitetu slike na 2032 i 223 sto se tice panela i odziva, zato mislim da je 2032 malo precenjen monitor. Zato bih u 20" domenu preporucio Philips 200ws8fb.

Ako mislis da igras pretezno igras igrice i gledas filmove a imas veliku sobu i prostora na stolu, slobodno uzmi 22".

Ja svoju 20" gledam sa nekih 0,8m. Na njoj je pixelizacija manje vidljiva i slika je zato za nijansu bolja. Filmove retko gledam i sa takvim planom sam i kupio monitor sa manjim pixelima, ali imaj u vidu da je na 20" dijagonala skoro 51cm sto je velicina standardnog TV-a, tako da ti ni za te potrebe nece biti mali.

Obrati paznju na vertikalni ugao gledanja kod tamnijih podloga. To je recimo ono sto mene kod mog Samsunga najvise nervira.

Poslednja izmena:
Pomoc ili ne

Pitanje je samo sta zelis 20" ili 22" W screen? Mozda je najbolje da pogledas jos i ove teme pa odluci sta ti vise odgovara.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=137321
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=150709
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=151386

Ja imam 223BW i zadovoljan sam njime (mada jos uvek nemogu da provalim ciji je panel). Lepo sam ga kalibrisao i ima odlicnu sliku (Naravno problemi vezani za TN tehnologiju su prisutni ali to imas kod oba monitora). Kod nas najveci faktor u tome hoces li biti zadovoljan monitorom ili ne, igra to sta ces izvuci u radnji jer je tesko vratiti ono cime si nezadovoljan :( Da je situacija drugacija svi bi bili zadovoljni svim monitorima koje su kupili :)

Sto se tice price oko panela i toga da kod 223BW ugradjuju samo Samsung panele neznam sta bih odgovorio. Mozda su u pravu ali prosudi vec sam. Evo linkova za proizvodjace panela i koje dimenzije rade.

http://www.cptt.com.tw/index.php?option=com_wrapper&Itemid=53
http://www.cmo.com.tw/cmo/english/product/product_01.jsp
http://www.auo.com/auoDEV/products.php?sec=monitor&func=items&items_id=1&ls=en
http://www.samsung.com/global/business/lcdpanel/productList.do?upper_fmly_id=603&fmly_id=609

Izgleda da jedino Samsung radi 21.6" dijagonalu koju ima 223BW mada ni to nemogu da potvrdim.

Nadam se da ti je ovo makar malo pomoglo. :)

danas sam gledao razne modele monitora (samsung i lg) , 22 inca mi je previse jer sam ipak samo 70cm udaljen od monitora, takod a sam se odlucio za model od 20', sada pitanje je samo da li lg ili samsung........videcu vec ;)

hallo my friends and sorry for my English language.

i have a problem and i want your help.

i have Samsung 2032BW and i search the "Service functions" on my monitor.
After my mistake i think i change the "Panel Ch. No" from value 0 (i think this is the default) to 1. How can i reset this value to 0? i try to change it pushing the "menu" button for 5 seconds and the value change to 2, to 3, ...... Now i'm on value 100 and i don't know where is the end.

please help me.

give me a solution and a printscreen of your's "Service functions"

he he

You can't do a print screen on 'service menu' it won't catch it.
Service menu turns on directly from the monitor itself and Windows, GPU or 'print screen' function are not aware of it, nor they can register that data.

Only thing you can do is to take a photo with a camera.

Panel Ch. No is supposedly value set by the repair guys after they change the malfunctioning panel inside the monitor. The default value should be zero for all the monitors that have original panels. I suppose there are no monitors with this value greater than 3 :)

I've read a lot of casses about people accidentaly changing this value, but there is no way you can get it down. In fact, there was one guy who said that he messed his service manu so hard that it got reset and started with values from zero.

Anyway, as I have read, that value is of no real importance, and it will not affect the hardware settings. You can just relax and forget about it. If you insist I could try to remember the place I have seen that guy on the net, and to get you his nickname.

Poslednja izmena:
cronnin thanks for your support.
Please try to remeber the place and that guy if it is possible.
The only value that i can't change is "Panel Ch. No". the other values is ok.

thanks again, greetings from Greece.

Monitor je odlican, pogotovo za nekoga je presao sa CRT 17" :d

Nemam sta da dodam sto vec nije napisano, osim recimo da mi neradi MagicTune - u stvari prijavljuje kako moja konfiguracija nije odgovarajuca!? :) pa mi nedozvoljava podesavanja

Prilozi

• 100_2569.jpg
    100_2569.jpg
    83.8 KB · Pregleda: 265
  • 100_2578.jpg
    100_2578.jpg
    94.6 KB · Pregleda: 284
Kad ste već kod servisnog menija, ja sam do sada upalio i ugaio monitor skoro 1000 puta, a on time je 150 sati. Pošto me nervira onaj krug koji se pali i gasi dok je monitor u standby-u (podsjeća me na doba video rekordera i naštimavanja sata na istom) ja ga stalno isključujem. Kako je krenulo resetovaću counter ponovo na nulu :D .
Pitanje. "SHIFT PIXEL" mi je jasno šta je, ali šta mu dođe ono "AUTO AUTO"?

...procitah ja sve ovo do sada i skroz sam se sludeo!!!!... :D...svi ti mrtvi pixeli i pozadinska osvetljenja,a o panelima da ne pricam..(ovo pise dosadasnji ponosni vlasnik crt-a...:)..)
...posto sam na ivici da kupim ovaj monitor,postovani korisnici istog,recite mi da li zadovoljava vase potrebe sto se tice filmova i igara?...tj uopste vase potrebe...;)...
..ponavljam se,i verovatno smaram,ali da li u ovom cenovnom rangu mogu da nadjem kvalitetniji monitor?...

To ce da ti vazi za svaki TFT.
Meni licno je za igre i filmove super.
Bolji? Mozda, ako te ne mrzi da ih sve uzivo poredis.

....;)...verovatno cu uzeti doticni...
@Geble:...nema veze sa ovom temom, ali videh u konfiguraciji da imas Geil Black Dragon...zadovoljan?

Ja konkretno nisam zadovoljan igricama. Imam 206bw, i moram priznati da ako igras FPS ili neke brze igrice da moze da se primeti lomljenje slike i zamucenje horizonta (kada recimo stojis u mesto i okreces se pun krug).
Nova Lara Croft mi je bila super, ali kad sam prelazio neke delove FarCrya-a ponovo (cisto da vidim kako izgleda) zabolela me je glava :(

Ja sam nedavno kupio monitor, instalacija je prosla bez problema, medjutim nisam zadovoljan bojama. Nekako su presvijetle, posebno nijanse sive koje izgledaju plavkasto. Kada pokrenem Photoshop, prijavi mi gresku "The monitor profile 'Samsung - Natural Color Pro 1.0 ICM' appears to be defective. Please rerun your monitor calibration sortware".

Sta da radim, ima li neko ideju ?

Ja sam nedavno kupio monitor, instalacija je prosla bez problema, medjutim nisam zadovoljan bojama. Nekako su presvijetle, posebno nijanse sive koje izgledaju plavkasto. Kada pokrenem Photoshop, prijavi mi gresku "The monitor profile 'Samsung - Natural Color Pro 1.0 ICM' appears to be defective. Please rerun your monitor calibration sortware".

Sta da radim, ima li neko ideju ?

aha...probaj da deinstaliras Natural Color Pro softver, pa ponovo instaliraj...

pozz svima...
kao i vecina vas problemi su me naterali da guglam i trazim pomoc po forumima pa sam naisao na zanimljiv i veoma opsiran prikaz 2032 bw koga posedujem vec 3,4 nedelje...
elem,da skratim pricu...
imam jedan neobicajan problem...
dakle,nakon uzimanja ovog monitora kupio sam i toalno novu mashinu sa 8800gt 512mb grafikom i javio mi se problem seskanja slike i mutnilo prilikom pokreta aplikacija ,prozora ili cega vec po desktopu...
naime,problem najvise podseca na sveze instaliran windows ali bez drajvera za graficku pa ono kochenje....e,ovde je slican problem ali ne u tolikoj meri odrazeno...
svasta sam probao,od menjanja rezolucija do instaliranja novih drajvera sto sa nvidia sajta ,sto samsunga...ni da pipne!sve je isto...
pomislio sam da je grafika pa prikacio staru mashinu i radeonku 9550 i opet je problem bio indentican na ovom monitoru...
ubedjen da je do njega ode i zamenim ga posle nedelju dana...u servisu doticne radnje,sve je bilo ok ali mi daju drugu uz nadu da ce raditi...
da tuga bude veca i sa drugim novim monitorom je sve identicno,ivice prozora,aplikacija seckaju,skrolovanje mishem recimo u exproleru ili gde vec isto...ali u stanju mirovanja i u igricama sve je ok!sta vise...na monitoru koji sam zamenio nije bilo nikakvnog probijanja a na novom ga ima uz gornju i donju ivicu monitora...
p.s oba monitora 2032 bw su radila kod njih u servisu a kod mene identicni problem....
sta moze biti?vise nisam pametan....
hvala

Ja konkretno nisam zadovoljan igricama. Imam 206bw, i moram priznati da ako igras FPS ili neke brze igrice da moze da se primeti lomljenje slike i zamucenje horizonta (kada recimo stojis u mesto i okreces se pun krug).
Nova Lara Croft mi je bila super, ali kad sam prelazio neke delove FarCrya-a ponovo (cisto da vidim kako izgleda) zabolela me je glava :(

Probaj sa ukljucenim Vertical Sync Force On na grafickoj.

Posto licno imam NVIDIU 8600GTS za svaku igru pustam podesavanje kartice za nju i nisam imao problema sa lomljenjem slike. Dok to nisam poceo da radim desavalo se u nekim igrama ima lomljenja a u nekim ne tako da mi se vise cini da je problem do grafickih kartica a manje do monitora :)

pozz svima...
kao i vecina vas problemi su me naterali da guglam i trazim pomoc po forumima pa sam naisao na zanimljiv i veoma opsiran prikaz 2032 bw koga posedujem vec 3,4 nedelje...
elem,da skratim pricu...
imam jedan neobicajan problem...
dakle,nakon uzimanja ovog monitora kupio sam i toalno novu mashinu sa 8800gt 512mb grafikom i javio mi se problem seskanja slike i mutnilo prilikom pokreta aplikacija ,prozora ili cega vec po desktopu...
naime,problem najvise podseca na sveze instaliran windows ali bez drajvera za graficku pa ono kochenje....e,ovde je slican problem ali ne u tolikoj meri odrazeno...
svasta sam probao,od menjanja rezolucija do instaliranja novih drajvera sto sa nvidia sajta ,sto samsunga...ni da pipne!sve je isto...
pomislio sam da je grafika pa prikacio staru mashinu i radeonku 9550 i opet je problem bio indentican na ovom monitoru...
ubedjen da je do njega ode i zamenim ga posle nedelju dana...u servisu doticne radnje,sve je bilo ok ali mi daju drugu uz nadu da ce raditi...
da tuga bude veca i sa drugim novim monitorom je sve identicno,ivice prozora,aplikacija seckaju,skrolovanje mishem recimo u exproleru ili gde vec isto...ali u stanju mirovanja i u igricama sve je ok!sta vise...na monitoru koji sam zamenio nije bilo nikakvnog probijanja a na novom ga ima uz gornju i donju ivicu monitora...
p.s oba monitora 2032 bw su radila kod njih u servisu a kod mene identicni problem....
sta moze biti?vise nisam pametan....
hvala

Da li si monitor povezao preko Digital (DVI-D) ili VGA (HD-15) prikljucka?
Probaj da eventualno promenis kabl od graficke do monitora i cisto proveri da ti ne ide pored nekog jaceg zvucnika.

Da li si monitor povezao preko Digital (DVI-D) ili VGA (HD-15) prikljucka?
Probaj da eventualno promenis kabl od graficke do monitora i cisto proveri da ti ne ide pored nekog jaceg zvucnika.

najpre,hvala sto si se javio i pokusao da pomognes...
da,idem preko dvi kabla i pored monitora nisu nikakvi zvucnici u raspojanju od metar....
p.s za svaki slucaj,raskacio sam zvucnike iz kompa ali nista se nije promenilo...

A da probaš sa drugim kablom?
I proveri naponsku mrežu, TFT su osetljivije na "prljav" napon.
Da li si stavio drajvere za monitor, mada to nema mnogo veze.
Neko loše podešavanje za TFT u drajverima grafičke?
Dalje... kad se setim.

A da probaš sa drugim kablom?
I proveri naponsku mrežu, TFT su osetljivije na "prljav" napon.
Da li si stavio drajvere za monitor, mada to nema mnogo veze.
Neko loše podešavanje za TFT u drajverima grafičke?
Dalje... kad se setim.

probao sam drugi kabl i sve je isto...
uzeo i drugi,novi produzni,ma jock...
kakko da proverim naponsku mrezu!?da li mozda ups sredio neke stvari!?

Voltmetrom napon i amperazu, a ako je do mreze onda bi mozda UPS i pomogao: za druge parametre mreze bi ti trebao profi aparat. No procitao sam da ti u igrama radi, sto nikako nema logike jer tada tek vuce stuju.

Evo cisto da osvezimo malo temu a mozda nekome i pomogne, monitor je fenomenalan nema sta da se doda, ali MagicTune na mojoj konfiguraciji je izazivao povremenu pojavu plavog ekrana i naglog restarta, i to samo pri podizanju windowsa, a i to ne uvek. Bolno je bilo pronalazenje uzroka pa rekoh eto da podelim sa svekolikim narodom

Vrh Dno