Šta je novo?

[MON] Samsung SyncMaster 2032BW

To kod vas nije toliko strasno

Pazi kakav je ghosting na mom LCD-u :)

Prilozi

• Master Ghosting.JPG
    Master Ghosting.JPG
    121.1 KB · Pregleda: 221
taj imam i ja na CRTu ponekad :d

Dopao mi se Samsung 2032BW i nameravam da ga kupim, pa me zanima da li da se bacam na trošak pošto imam grafičku GeForce FX 5500 ?

Dopao mi se Samsung 2032BW i nameravam da ga kupim, pa me zanima da li da se bacam na trošak pošto imam grafičku GeForce FX 5500 ?

pa sto da ne!? mozes da imas i 3dfx grafiku, ukoliko podrzava rezoluciju od 1680x1050, a tvoja podrzava sifurno :)

Northwood, baš si me obradovao informacijom ! :banana::banana::banana:

Kakva bi bila slika na ovom sa nekom TV kartom (mislim na tv program) ... ako mozete preporucite neku tv kartu do najvise 3o e i vase misenje jer se stvarno isplati uzeti 2032MW zbog tunera

Ne znam da li moze softverski ali ja sam sad procitao na jednoj temi da se to radi magicnom krpom ... mala masaza ... Lol :D

Ok je. Nabavio mi kosija JScreenFix Deluxe.
Potrebna je i najnovija verzija Jave, i internet veza (bilo kakva) da bi proradilo.

Onda samo obelezis zaglavljene pixele, i program na tim mestima vrti colour-ant-war da bi ih odglavio. A ima i opcija za ponistavanje screen burn-in-a.

Ako kod nekog softwerski metod ne uspe, moze da se proba sa masazom pixela. Ima dosta sajtova na netu gde se opisuje ako se to radi. Dodacu neki link ovih dana.

Poslednja izmena:
Vise nisam siguran dal postoji monitor koji nema taj efekat sa ukljucenim RTA. Uglavnom, RTA je neki chip sluzi da smanji odziv sa standardnih 6-8ms na 2ms. U servisu su mi rekli da se taj efekat ne odrazava u dimanicnim slikama. Znaci - u igricama i filmovima toga nema. Mnogi ljudi ovo nece ni primetiti, ne obracaju paznju ili im je mozda rta od pocetka i bio iskljucen.

Posto sam cuo da RTA izaziva zaglavljivanje pixela, ja sam, cim sam dobio monitor iskljucio isti. Kad sam sledeci put palio monitor RTA je i dalje stajao iskljucen - znaci monitor je zapamtio podesavanje. Na ovih 5ms ne primecujem nikakvo ghostovanje u igricama. Mozda ovih dana ukljucim RTA da vidim jel ima tih artefakta.

Taj RTA moze da se shvati kao neka vrsta overklokovanja monitora. Na pixele se ustvari dovodi veci napon od propisanog.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
super sto je S ;)

aj' sad kad vec imas nekoga sto radi u ERC-u daj pomogni i meni, pa mi reci koji je moj panel? M-PE20B0CIA-1002; 2032BW; Made in Slovakia...Hvala

Koje sve vrste panela ovog monitora postoje ... i kako mogu da prepoznam da je S panel ... verovatno ce mi reci u radnji ali ocu da insitiram da bude S ... i sta ste na kraju zakljucili odakle su najbolji ? iz rumunije ?

search je majka...

Pozdrav svima :D

Evo koristim Samsung SM2232BW vec tjedan dana, i ima jedan problem koji me sve vise zivcira u zadnje vrijeme, a okolo na netu nemogu nigdje naci nekoga tko ga je spomenuo... Muci me jako izrazen Colour banding.... pa me zanima kakva je situacija kod vas sto se toga monitora tice... evo par slika kako je kod mene, malo se slabije vidi posto je slikano mobitelom, u stvarnosti je to dosta izrazenije..

kako tacno da isprobamo? Postuj fajlove kojima si dobio ove rezultate!

Ja sam ovo testirao sa Everest Ultimate, pod Tools->Monitor diagnostics imate test gdje pod Color Test->Gradient Fills imate te slike kojima se to testira...

Inace kod mene se to jako primjeti i u obicnom radu na njemu, rjetko koja pozadina mi na njemu izgleda OK, pogotovo na onim mjestima gdje ima vise boja, tamo su prijelazi jako ociti, poput neba, ljudske koze i slicnoga, dosta se vidi i na ikonama i malim slikama...

Ako nekome treba link za program mogu mu ga poslati na pm pa da testira...

probao, i kod mene to definitivno nije izrazeno, prelazi izmedju nijansi su skoro neprimjetni. Mozda zato jer je S panel? :d

Ni kod mene toga nema.
Ajde probaj za svaki slucaj sa ukljucenim i iskljucenim RTA da li postoji neka razlika.

Ma probao sam svakakve testove, premda mi slika bolje izgleda kada ju namjestim sam nego po tim testovima, problem je u tome sto sa raznim postavkama nemozes maknuti taj Colour banding, tj. jako izrazeni prijelaz izmedu nijansi boja... a on je kod mene vidljiv svugdje, pogotovo na kompleksnijim slikama sa vise boja, pa mi slike slikane digitalcom izgledaju koma... dok npr ako kao pozadinu stavim recimo veliki crveni cvjet koji zauzima 80% ekrana i na njumu neki bjelo crni leptir, znaci dvije-tri osnovne boje slika izgleda odlicno... E sad koliko se sjecam citao sam negdje da je i Dell imao problema sa time kod svojih 20" wide monitora, ne sjecam se tocno modela, pa je to nestalo ako se u postavkama nesto iskljucilo, pa sam mislio da je i sa ovim Samsungom mozda taj slucaj, ali probao sam sve postavke u Magic Tune i slika se mjenja ali to ostaje uvijek... muci me i to sto sam ocito jedini koji ima taj monitor sa tim problemom, jer ga nigdje na netu nisam mogao naci da se spominje...:wall:

Koju graficku karticu imas i kako je podesena?

Naprimer: ako je u setovanju za graficku smanjeno osvetljenje ili Gama monitora ume da se pojavi doticni peoblem a cak i da ima skokove u boji. Ako mozes probaj monitor na nekoj drugoj grafickoj, mozda jednostavno nece da rade u kombinaciji.

7900GS, sutra cu probati kakva je stvar sa 7600GT, jer ostale su mi jos samo dvije mogucnosti za probati, druga grafa i reinstalacija windowsa... drivere sam probao 4 verzije i nista... sad cu opet morati nositi na reklamaciju, 300km voznje :mad:

Vidi dali ima neko Linux Live koji mozes pokrenuti sa CD-a pa vidi kako doticne slike izgledaju na njemu.

Nazad
Vrh Dno