Šta je novo?

[MON] Samsung SyncMaster 2032BW

2032bw

Evo jedan covek kaze:

M-PE20B0CIA-1002 = CPT
J'en ai eu un récement: Ghosting bien visible (et 1 pixel vert HS en prime) donc remboursement I recently had a: Ghosting clearly visible (and 1 pixel Green HS bonus), so reimbursement.

Drugi lik javlja da mu ghostovanje nestaje kad iskljuci RTA:

Ghosting visible during transitions from white to light blue (big band darker blue)
If it disables the RTA, ghosting disappears, but obviously delays Display
Version (hidden menu) M-PE20B0CIA-1002 checksum 7151
In addition, for earlier models (226BW, 206BW ...) the CIA ref matched slabs CPT,
it is the same for the 2032BW, 2232BW ... ?

Znaci, trazi u googleu, samo kucaj broj nula umesto slova 'O'.

Evo jedan covek kaze:

M-PE20B0CIA-1002 = CPT
J'en ai eu un récement: Ghosting bien visible (et 1 pixel vert HS en prime) donc remboursement I recently had a: Ghosting clearly visible (and 1 pixel Green HS bonus), so reimbursement.

Drugi lik javlja da mu ghostovanje nestaje kad iskljuci RTA:

Ghosting visible during transitions from white to light blue (big band darker blue)
If it disables the RTA, ghosting disappears, but obviously delays Display
Version (hidden menu) M-PE20B0CIA-1002 checksum 7151
In addition, for earlier models (226BW, 206BW ...) the CIA ref matched slabs CPT,
it is the same for the 2032BW, 2232BW ... ?

Znaci, trazi u googleu, samo kucaj broj nula umesto slova 'O'.

da, to je ta jedina pretraga...bolje da sacekamo neki mega test, sa behardware-a ili x-bita pa da vidimo sta oni kazu povodom toga...

Poslednja izmena:
Pozdrav drugari! Posto vidim da svi pisete nesto lepo o 2032, hajde da ja dodam moja iskustva pa da malo promenimo sliku. Kupio sam 2032bw ovde u Svedskoj, i kad sam dosao kuci i upalio ga primetio sam da ima 3 polumrtva piksela, crveni u desnoj polovini i plavi i zeleni u levoj povini monitora. Ono sto me posebno iznerviralo je to da se cuje trafo, bas kao i na starim samsungovim crt, i to u slucaju da pustite vec unapred predefinisani mod - "Internet" ili "Text", ili ako u bilo kom slucaju spustite osvetljenje ispod 70%. Zaista tuzno, naime, slika je odlicna, probao sam u vise razlicitih uslova monitor, i mogu reci da mi je zao da sam bas ja dobio ovaj skart. Inace monitor je pakovan, ni vise ni manje nego u Rumuniji. Vise bih bio srecan da se pakovao u Zimbabveu! Posto ovde imam opciju otvorene kupovine 30 dana, ovih dana ga nosim da ga vratim, ali sam u nedoumici koji uzeti posle njega, mozda 226B? Mozda ipak Lg? Malo mi poverenje u samsung pada...

Pazi, škartova uvek ima, baš zbog toga bi trebalo monitore isprobavati pre kupovine (kao i sve ostalo, btw), ali ja nikad to nisam gledao kao manu svih modela ili npr samsunga u ovom slučaju, jednostavno-desi se. Tvoj je očigledno bio neki baš syeban, pošto TFTovi nemaju klasične trafoe koji bi tako glasno zujali/pištali.

BTW evo i meni se na 206tici pojavio jedan crveni piksel i ništa strašno, probaću da ga masiram, probaću onaj java script i šta mi bude.

A o panelima, već sam rekao da je to verovatno previše naduvano, ukoliko ne možete da prepoznate panel dok ne pogledate u meni/nalepnicu, zašto bi vas uopšte zanimalo koji je ;)

Poslednja izmena:
update!

Drugi lik javlja da mu ghostovanje nestaje kad iskljuci RTA

evo ovako, kad sam ovo procitao probao sam i nista nisam primetio...i nista nakon nekog vremena...odem ja na SXT forum i menjam nesto temu (u IP Classic Blue) u mom profilu i primetim, prilikom scrolovanja, da ostaje roze trag na svetlo, svetlo plavoj pozadini, setim se ja da si napomenuo ovo i iskljucim RTA kad ono, nema vise ghostinga priliko scrola...hmmm...
da nisu oni mozda u firmware-u zamenili on/off dugmice sa funkciom? :trust:
tj. kad je RTA ON, da je realno OFF i obrnuto?

snimio bih to sa camerom da vidite, ali ne moze da ga uhvati...sad kad je navodno OFF sve je u redu...
ovo nisam nigde drugde primetio!

evo pokusacu nekako da Vam docaram :) (pojavljuje mi se samo u poljima interest, statistics, contact info i ostalima)

Poslednja izmena:
Northwood:

Slazem se sa tobom. Ako postoji prevara, oni likovi sa stranih sajtova ce je otkriti cim je namirisu, a oni imaju kinte da otvaraju monitore i citaju oznake sa panela, i cenim da ce to verovatno uskoro i uraditi.
Sa druge strane, monitor ne cini samo panel, i moguce je da je 206-ca koja je bila optimizovana za rad sa "S" panelima imala lose rezultate na "C" panelima, dok je 2032 projektovan da pogoni bas te "C" panele, pa sa njima daje sasvim kvalitetnu sliku, bas kao i 206-ca i "S".

Inace ja sam to pitanje pokrenuo davno na drugom threadu, al se niko nije javljao :)
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=145334

Stvarno mi nije jasan taj efekat, i sta se desava, voleo bih da neko strucniji da misljenje. Inace, jel si primetio taj efekat u nekim igricama?

Stvarno mi nije jasan taj efekat, i sta se desava, voleo bih da neko strucniji da misljenje. Inace, jel si primetio taj efekat u nekim igricama?

pa nisam...stvarno mi je cudno, da kad ga ukljucim (RTA) ghostinga ima, a kad ga iskljucim nema :trust:
kad kazem ghostinga ima, znaci samo sam primetio na onom forumu, dok drugde nema tog efekta, a bas ga koristio pre nego sto sam uopste napisao review i nigde nisam primetio...

Poslednja izmena:
uh

Ja sam najjaci ghosting u zivotu primetio na jednom sajtu koji kao pozadinu ima vrlo guste svetlo tamne linije (mozda debljine 1mm).
Kad sam krenuo da skrolujem na dole, sve je otislo dodjavola. Bas sada pokusavam da nadjem taj sajt, al mi slabo ide.

svi user review su od sada sticky sto je super stvar...bravo za administraciju ;)

Poslednja izmena:
uh al je obiman test

Iam dosta interesantnih stvari.
Tek sad vidim koliko su djubre ovi LCD :)
Sve treperi trese se :zgran:

Svaka tehnologija ima svoje prednosti i mane. Netreba očekivati čuda od ovog monitora. Misli da se za 250€ (ili manje :)) dobija odličan monitor još kao bonus izgleda fancy (barem meni).
Kod mene trenutno nema mrtvih-zaglavljenih piksela (nadam se da ih neće ni biti) i napajanje se nečuje.
Za sada što bih dodao kao manu je kad smanjujem osvjetljenje i kad isto padne ispod 25 (na skali od 0-100 po Samsnugu) ono kao da "poskakuje" ili je bolje reći trza. Još jedna stvar je vidljivi ugao. Neznam kako Samsung mjeri taj ugao ali 170/170 je granica gdje skoro uopšte nevidiš da li je monitor upaljen (osim "plavog kruga:). Smješno mi je to što i kod CRT monitora ako se postaviš u taj ugao normalno da nevidiš kako treba šta je na monitoru.

zokas hvala ti za test, stvarno dobra stvar ;)
i to sto kazes, za 250€ ili malo vise, nema sta da mu se zamera previse...da sam ga platio 350€+, e tad bi rasuo paljbu po njemu, ali ovako, za te pare, nema boljeg :)
a sto se tice ugla gledanja, meni licno, to previse i nije bitno zato sto ga namestim kako meni odgovara i uvek ga posmatram direktno...

Poslednja izmena:
aha

Mene bas zanima da li postoji i jedan LCD monitor na kome background is ENERMAXovog sajta ne ghostuje?
Skuplji ekrani bi trebalo da su jos sporiji jer su PVA paneli u njima, a kako se snalazi ovaj 2032bw sa 2ms odziva?

Goddamnit!

Znaci sve bi otislo dodjavola ako bi se tekstura takvog sklopa pojavila u nekoj igrici.

Poslednja izmena:
Evo i ja sam kupio 2032 bw monitor pre 2 dana i da vam javim kakvi su utisci. Na monitoru nisam do sada primetio nikakve greske i radi fenomenalano. Probijanja pozadinskog osvetljenja kad ukljucim monitor nema uopste, ali se posle odredjenog vremena pojavljuje u gornjem i donjem delu, ali je to toliko minimalno da se i ne primecuje. Monitor je naravno iz Slovakije (oktobar) i informacije o panelu nema a slika je odlicna. Uporedjivali smo monitor sa drugovim koji ima 206 bw kupljen pre 6 meseci i u panel info mu stoji da je S panel. Nismo primetili apsolutno nikakvu razliku izmedju ova dva monitora. Jedino smo dosli do zakljucka da 2032bw ima mnogo lepsi dizajn i mnogo je sjajniji.
Monitor nisam isprobao pre kupovine tako da je bilo "zvace dupe gace" dok nisam stigao kuci. Ali kad sam video da je sve OK smirio sam se.

Evo i ja sam kupio 2032 bw monitor pre 2 dana i da vam javim kakvi su utisci. Na monitoru nisam do sada primetio nikakve greske i radi fenomenalano. Probijanja pozadinskog osvetljenja kad ukljucim monitor nema uopste, ali se posle odredjenog vremena pojavljuje u gornjem i donjem delu, ali je to toliko minimalno da se i ne primecuje. Monitor je naravno iz Slovakije (oktobar) i informacije o panelu nema a slika je odlicna. Uporedjivali smo monitor sa drugovim koji ima 206 bw kupljen pre 6 meseci i u panel info mu stoji da je S panel. Nismo primetili apsolutno nikakvu razliku izmedju ova dva monitora. Jedino smo dosli do zakljucka da 2032bw ima mnogo lepsi dizajn i mnogo je sjajniji.
Monitor nisam isprobao pre kupovine tako da je bilo "zvace dupe gace" dok nisam stigao kuci. Ali kad sam video da je sve OK smirio sam se.

da li mozes da pokusas isto sto i ja iz posta #34? Zanima me da li i tvoj monitor ima isti ghosting na tom mestu i kad se RTA iskljuci da li on nestaje!? thx
link

Poslednja izmena:
I na 206bw je ghosting sa uključenim RTA onako ljubičast
Sa isključenim isto postoji, ali je manji i plav, pa se ne vidi osim ako znaš šta tražiš.

hm

Evo ja sam probao link i nema nikakvih roze tragova. Doduse ovo je 25 ms monitor :)
To ti je verovatno RTA error, koji se standardno javlja kod panela sa overdriveom. U toj pblasti je LG katastrofalan, a ni Samsung nema neke sjajne rezultate.

Izgleda da ti 2ms ekrani ne nude neke posebne prednosti.

u cemu je fora da se tek sada na benchu objavljuje vijest o izlasku ovog monitora?
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=categories&op=newindex&catid=2 (nesto steka linkovanje na samo 1 vijest)
Vesti: Samsung SyncMaster 2032BW monitor
Postavljeno 17.11.2007 u 23:09 // ostavi komentar
Samsung je predstavio SyncMaster 2032BW monitor. Ovaj uređaj je dobitnik nagrade za dizajn ,,Product Design Award 2007''. Radi se o monitoru dijagonale 20" u widescreen formatu. Njegov nivo osvetljenja je deklarisan na 300 cd/m2, a radna rezolucija je 1680x1050 tačaka. Monitor podržava posledju iteraciju tehnologije dinamičkog kontrasta, koji je ovde deklarisan na 3000 : 1. Vreme odziva ovog monitora iznosi 2 milisekunde. Kao i svi drugi monitori kompanije Samsung, i 2032BW podržava Magic Bright, koji u svojoj trećoj verziji donosi 7 modova za brzo menjanje parametara i slike ( kontrasti i osvetljenje) – Text, Internet, Game, Sport, Movie, Dynamic Cotrast i Custom. Uglovi vidljivosti iznose 170º / 170º, a od pruključaka su podržani VGA i DVI sa HDCP-om. Model je dostupan u crnoj boji visokog sjaja i sa garancijom od tri godine.

I na 206bw je ghosting sa uključenim RTA onako ljubičast
Sa isključenim isto postoji, ali je manji i plav, pa se ne vidi osim ako znaš šta tražiš.

E to me zanimalo, zasto je sa iskljucenim manje, skoro ne vidljiv, a sa ukljucenim vidljiv!? :trust: Zar ne bi trebalo obrnuto?

Neznam je li do mog primjerka, ali primjetio sam da mi boje nisu iste pri vrhu i dnu monitora. Kao da su pri dnu malo svjetlije nego na vrhu :(. Kakve su boje kod vas?

Neznam je li do mog primjerka, ali primjetio sam da mi boje nisu iste pri vrhu i dnu monitora. Kao da su pri dnu malo svjetlije nego na vrhu :(. Kakve su boje kod vas?

verovatno je do nejednakog probijanja svetlosti...ugasi svetlo, na ekran razvuci crnu boju (full-screen) i vidi gde ima probijanja...

zokas

Mozda ste ti i monitor u losem medjusobnom odnosu. U situaciji na slici gornji deo panela gledas pod mnogo vecim uglom nego donji, pa je zato i slika drugacija. Obicno je donji deo svtliji ako si u takvoj poziciji. Da nije to slucaj kod tebe?

Prilozi

• zablenut.JPG
    zablenut.JPG
    13.2 KB · Pregleda: 116
Poslednja izmena:
stoji i ovo sto je cronnin napisao, mada sam ja pretpostavio da si ih gledao iz raznih uglova pa tek onda zakljucio da boje nisu ravnomerne...

Kod mene pozadinsko osvjetljenje probija po dnu panela. Monitor mi stoji pod uglom od 90 stepeni na dodatnom drvenom stalku tako da mi je centar slike otprilike u visini očiju. Cudno tek sad sam primjetio da je i na laptpu isto tako. Nije to neka razlika u boji ali je primjetna. Ko da je pri dnu slika svjetlija. Probajte jednostavno otvoriti bilo koji prozor i postavite ga u vrh montora tako da Title bar bude vidljiv pa isto ponovite pri dnu (ako vam je u XP-u tema plave boje:)). Biće da je do pozadinskog osvjetljenja.
Još jedno pitanje. Postoji li ikakva mogućnost da "plavi krug" netrepće kad je monitor ugašen? Baš bode oči.

ugasis skroz monitor :d (ili eventualno smanjis jacinu na level 1)

Nazad
Vrh Dno