Šta je novo?

[MON] Samsung SyncMaster 2032BW

kod mene isto, pa sam ga trkom deinstalirao, nisam siguran ni da mi treba uopste...

Citiram korisnika:
Sta da radim, ima li neko ideju ?
aha...probaj da deinstaliras Natural Color Pro softver, pa ponovo instaliraj...

I ja imam ovaj problem, kako da deinstaliram Natural Color Pro softver? U pitanju je 223bw.

pozdrav svima

Evo i ja sam vlasnik ovog monitora vec skoro mesec dana i utisak je podeljen. Monitor stvarno super izgleda i prosto te tera da ga stalno brises krpicom i da bude cist - to nas koreanci teraju da budemo pedantni ;). Ja do sad nikad nisam radio na vecem monitoru od 15'' tako da je ovo za mene bila promena u svakom smislu. Nisam pro sto se tice znanja, tako da pola stvari sto ste ovde nahvalili su meni nepoznate, pa ce zato mozda zvuciti glupo ono sto hocu da pitam: da li se meni cini da ovaj monitor dosta siri slike u internet browserima? Npr. pregled slika na Facebooku ili drugom site-u, ljudi mi deluju bas razvuceno. Kada pustim filmove slabije rezolucije, tj. clipove ili gledam sa YouTubea nesto, isto mi deluje prilicno mutno.
Takodje, pitanje za one koji koriste Corel, da li im je paleta boja nekako sada drugacija. Meni je pre na 15'' TFT LG delovalo sve nekako jasnije, a ovde imam kao neka preklapanja, boje su ili svetlije ili tamnije, sto me bas bas zbunjuje. Da li je to problem i sa grafickom?
I meni je ponudjen samo screen refresh rate od 75 Hz. Da li je to normalno?
Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Proveri koja je rezolucija nameštena. Njegova "native", iliti ona za koju je pravljen, jeste 1680 X 1050. Refresh rate će ti tada biti najverovatnije 60Hz, što je sasvim dobro.

ako ga kacis na DVI onda je refresh rate 60, a analogno moze i na 75Hz

Ja bih rekao da definitivno nije postavio rezoluciju 1680 X 1050. Neka to prvo proveri a onda i napise na koju graficku je nakacio monitor (zbog one 15" monitora cini mi se da je najverovatnije rec o nekoj staroj grafickoj)

sto se tice native, stavio sam na 1680 x 1050 i ide na

60Hz, ali to mi je presitno, a ne koristim samo ja komp, pa ga drzim na 1280 x 960 i dalje je 60Hz. To je sto se tice toga. Graficka je NVIDIA GeForce 8500 GT od 512 DDR2. Da li mi zbog nje boje se prelivaju u Corelu?

60Hz, ali to mi je presitno, a ne koristim samo ja komp, pa ga drzim na 1280 x 960 i dalje je 60Hz. To je sto se tice toga. Graficka je NVIDIA GeForce 8500 GT od 512 DDR2. Da li mi zbog nje boje se prelivaju u Corelu?

Pa naravno, sve sto nije u native rezoluciji na LCD monitoru rezultuje katastrofalnom slikom! Bolje da si onda uzeo CRT :d...

Poslednja izmena:

Moj predlog ti je da vratis rezoluciju na 1680x1050, a posto ti je to mnogo sitno predlazem ti da u Windowsu povecas font i ikonice (Display/Properties/Appearance/Advanced/Icon)

Uradi screen shot da vidimo to prelivanje boja

Takodje uz 2032BW ne ide krpica za brisanje monitora, to ostaje na kupcu da se snadje

Uz ovakav monitor treba i lep wallpaper pa evo jednog sajta:

http://interfacelift.com/wallpaper/index.php?w=1680&h=1050&sort=ratings&id=&page=5

ja sam Juce kupio ovaj monitor i dobio sam krpicu za brisanje...
HVALA za sajt sa FENOMENALNIM pozadinama, citirao sam te da bi i na ovim poslednjim stranicama ljudi videli sajt :)))
inace moj je proizveden u Rumuniji, malo probija svetlo dole i gore, al iskreno ne znam sht oto smeta, kad ga vidish samo pri crnoj povrshini, dakle meni to i nije neka zamerka...
do dushe ja sam imao 15" monitor tako da mi je ovo pesma.......

za sada sam PREZADOVOLJAN, FILMOVI posebno, kucni bioskop........
IGRE odlicno, pored svih zahtevnih, opicish neki fliper (npr Timeshock!) i poludish kolko dobro izgleda :)))))
nemam problema sa aplikacijama, onim duhovima radi savrsheno...

jedino text na web stranicama kad skrolujesh onako "preskace" ili shta vec. al kapiram da je to do svih TFT monitora, tako da sa tim se pomirish... nije tolko strashno........

sve u svemu ja sam PREZADOVOLJAN, bash je veliko osvezenje pri radu... inace za kompom sam 24/7 jer se bavim programiranjem, za sad mi nije smetao.. ALI pri rezoluciji 1440x900 njegova native od 1680x1050 mi je sitna muce se oci...

SVIMA PREPORUKA da uzmete ovaj monitor !!!!!

Poslednja izmena:
e sad, ja imam jedno pitanje:
imam graficku GeForce 8600 GT, Monitor dakle 2032BW
kupio sam DVI kabal, spojio monitor i komp, i ne dobijam rezoluciju 1440x900...
imam 1680x1050 i sledeca nica je ne znam sad 1200 i neshto puta xxxx
jel to normalno??? jel to znaci da sam bzvz kupio kabal jer dvi digitalni mod ne podrzava 1440x900 ???

u slucaju da je tako, PRODAJEM DVI / DVI KABAL :))) oglasicu ga kasnije ;)

@S-One Idi u Nvidia Control Panel i u opcijama za podesavanje custom rezolucije namesti 1440x900.

Ima li neko od vlasnika ovog monitora Sony 3, kakva su iskustva, kvalitet prikaza i sl.

Ima li neko od vlasnika ovog monitora Sony 3, kakva su iskustva, kvalitet prikaza i sl.

Prethodno pitanje vise nije bitno jer sam vec isprobao ovu kombinaciju. Ono sto me malo nervira je momenat kada prelazim sa PC-a na Sony, stalno me monitor obavestava da mi rezolucija nije native i to obavestenje stoji na ekranu dok ga ne iskljucim. Moze li se ova opcija iskljuciti da ne dobijam ovakva obavetenja i kako...

zadovoljan sam monitorom..imam cak i jedan mrtav pixel ali se i ne primecuje sem pri bootovanju kada je na tom mestu crna podloga..i pored njega monitor je pravo osvezenje

REALNO, ajde nek neko napise koliku cu razliku osetiti u igrama (osim sto je wide i 22") sa ovim monitorom u odnosu na Samsung Syncmaster 740N ???? :wave:

Poslednja izmena:
pf, kakvo pitanje! :p A i nije 22"

Da ne otvaram novu temu postavicu pitanje ovde.
Pre jedno mesec dana uzet nov komp sa Samsung 2032mw monitorom, monitor je radio super do pre jedno nedelju dana kad je premesten iz jedne sobe u drugu i uradjena reinstalaciaja windowsa posle cega je meni na monitoru poceo da postaje tamniji dok nije postao totalno crn,probao sam sve i svasta instalirao drajevere par puta ponovo instalirao OS ali je meni i dalje crn

Inace monitor radi super osim tog problema

Ljudi, sta mislite, da li ce Radeon 9200 vivo moci da podrzi Samsung 2032bw. Ja sam se rukovodio DVI portom na grafickoj, ali me nesto brinu rezolucije?

Ovaj monitor nezasluzuje da bude na 4. strani :D

Vrh Dno