Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Morace da mi posalju skojima je radila kod njih pa cu tu traziti,vako je samo bacanje para

BTV
8500 cu sad da opletem da vidim vredi li sto,bas me svrbi da vidim de ce ode al cini mi se da trazi dosta napona za 4ghz negde oko 1.350

Ma zaebi to vec jesi li probo q3,ja namontirao ni jednu memaru mi neije prihvatila sto imam,samsung,patriot,hynix,koja bre radi ljudi al da je provereno?
Neo ti si je imao reci da ne bacam novce bez veze,inace stapovi su bili od 1.2 i 4 gb,1333:mad:

Nenade, ja sam slicno prosao sa mojom P5QC.
Ono sto sam otkrio je da P45 cipset jednostavno ne podrzava single rank module. Na nasu zalost, velika vecina novijih 4GB DDR3 modula su upravo single rank (high density) moduli tj. imaju 8 cipova od 512Mb.
Probao sam 2 corsaira i jedan kingston single rank module i naravno nije radilo.
Trenutno korstim KHX18C9X3K2/8X. Videces da se radi o double rank modulima tj. 16 cipova po 256Mb.

I Pegi su radile Mushkin Redline Frostbyte 2x4/1866 iz istog razloga, moduli su double ranked (low density).
Ovo je odgovor od Mushkin podrske na pitanje da li su Pegini moduli low ili high density i da li ce raditi na P5QC ploci:
All Intel socket 775 motherboards will only support low density(double sided) 4GB modules, it is a platform limitation.

The 997007 kit has been EOL for some time, most of the versions were low density, but I believe some of the modules at the end of production were high density

Are you buying these used or is it old stock from a retailer?
If the seller will look under the heat spreader(from the bottom) and tell you whether they are double sided, chips on both sides of the PCB they will work in your mobo.
If there are only chips on one side of the PCB they are high density and won't work in a 775 mobo.

Thanks
Sean

Znaci trazis double rank, low desnity module :)

Poslednja izmena:
Hvala bratac,reci ti meni de ima se najde,ja gledajuci po sta podrzva plojka ne nadoh nista bre :D
Inace prvo da bi bio siguran da je ispravna reko sam im da mi posalju njihovu memku skojom su oni utvrdili ispravnost da vidim ja ako bude u redu onda se bacam u potragu...da sam znao da je vako izbirljiva ne bi je uzeo ni da mi je poklone a ne dao pare za nju :D

EDIT:kog kako pitas za double rank na KP ljudi prvi put cuju :D,jos nisam naleteo na nekog da mi reko da zna :) evo trazim vec po sata ...

Poslednja izmena:
Istina, od novih ja nisam nasao nista sto je low desnity. Slucajno naleteo na ovu koju sad koristim na KP-u.

Kakve module tacno trazis? 2x4 1600MHz?

EDIT: Npr, ovo bi ti radilo. Svaku kingston memoriju mozes proveriti preko specifikacije, ne moras da pitas onog ko prodaje.

Poslednja izmena:
Bem ti plocu ko da osvajam neptun *** ,pa iso bi na bilo kakvu samo da radi,2x2...2x4 bilo sta 1600/1333 za nize ne bih jer nema nista od klokanja a i performance padaju :D

Evo ih naso sam :D

http://prntscr.com/eckiaf

Poslednja izmena:
Ajd mi nadi ti bolje al da ne placam koliko me kosta cela platforma :D

Idi bre ja mislio naso nesto on opet iste ko ja od kojih me vata dzgaravica :D

Pego e to su vec ok memke

Poslednja izmena:
Otvorio obije strane, stavio jos jedan kuler odozgo da ubacuje vazduh direkt u hladnjak a iza ovaj sto isisava i odma se temperature nevjerovatno spustile..
79cdb4822d621ab516f5eb196aaf473f.jpg

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Neo ti si je imao reci da ne bacam novce bez veze,inace stapovi su bili od 1.2 i 4 gb,1333:mad:

2x4gb 1333mhz je bila, ali ne sećam se više čija je bila, sećam se samo da sam probao bar 4, 5 kombinacija, i našao sam nekog lika na KP, lik mi poslao sve šta je imao, ja isprobao, našao ove koje mi odgovaraju, sećam se da je imao i stare corsair dominatore, one sa plavim velikim hladnjacima, ali njih nisam hteo jer nisam znao čime ću da hladim, cpu :) Napokon sam se dogovorio za e5450 pa ću ga valjda imati u subotu, prvo ide pod TX 2, a onda pod TRUE Black :) ako me ne bude mrzelo da rasklapam trenutnu mašinu da dođem do TRUE-a :)

Prilozi

• WP_20161011_20_25_50_Pro.jpg
    WP_20161011_20_25_50_Pro.jpg
    1,021.2 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
Istina, od novih ja nisam nasao nista sto je low desnity. Slucajno naleteo na ovu koju sad koristim na KP-u.

Kakve module tacno trazis? 2x4 1600MHz?

EDIT: Npr, ovo bi ti radilo. Svaku kingston memoriju mozes proveriti preko specifikacije, ne moras da pitas onog ko prodaje.

Ne bi radilo. Probao. Evo je kod mene u kompu sa kog kucam. To je hi density memorija.
Uostalom , u spec lepo i piše da su čipovi od 512mb

Poslednja izmena:
I sam si rekao da sa 100e završiš komplet priču sa 771~775 Xeon-om. Dodaj još 10-15 i imaš i vrh ploču i možda kvalitetniji kuler. Za te pare nema kršten i5. Jedini model što zavređuje pažnju je uvek bio i5-2500K. OC-ovan Xeon mu parira na stock-u. To vraća u pravcu i5-2400 ili, što ti kažeš, i5-2500, a cene su im 50~60e. Ploču neću ni da pominjem. Ustvari, tu može da završi stvar neki H61 ili 7, npr., ali si onda u kancelariji nekog notara.. :d

Pa ne bas

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?369223-i5-2500k-vs-i7-860-vs-Q9550

jeste OCovan 2500k, ali ne dobija duplo vece performanse OCom, vise tipa 15-tak %. Mozda u nekim drugim primenama, ali u igrama ne.

Poslednja izmena:
Pa ne bas

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?369223-i5-2500k-vs-i7-860-vs-Q9550

jeste OCovan 2500k, ali ne dobija duplo vece performanse OCom, vise tipa 15-tak %. Mozda u nekim drugim primenama, ali u igrama ne.
Ma ne treba porediti. Razlika u procesorima je 100 i kusur eur. U prevodu, jedna R9 270X i fina večera. Treba raditi pravi upgrade, ako je korisnik u prilici, ili se pozezati sa matorom đuntom, jer je i dalje blizu..

Sent from my 6055K using Tapatalk

Slazem se, i ja spremam tako nesto. Imam AC 7 Pro kuler, Biostar T Power I45 plojku, samo jos da stigne E5440 za 12 evra sa alija.
Koji su prosecni OC dometi E5440 cpu-a? Novija revizija

Slazem se, i ja spremam tako nesto. Imam AC 7 Pro kuler, Biostar T Power I45 plojku, samo jos da stigne E5440 za 12 evra sa alija.
Koji su prosecni OC dometi E5440 cpu-a? Novija revizija
Na toj ploči se ne bih zadovoljio ispod 4.. Odlična!

Sent from my 6055K using Tapatalk

Koji bi maximalan domet bio za X5460 ili X5470 na ep35-ds3r ploci.Koji kuler preporucujete?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Max domet to mozes samo ti da nam kazes kada ga upregnes :D
A culer sve zavisi od tvog apetita,ja sam uvek za one najbolje :D

Ok u smislu max domet mislim da radi stabilno bez mnogo pregrevanja.Da li i u slucaju da ga ne klokujem da ga ostavim na stock frekvenciji treba da ubacim neki bolji cooler od obicnog stock 775 coolera

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Sve zavisi od primerka,neki idu glat preko 4 neki se muce da pomirisu 4Ghz,ako nece nesto da ga silis mnogo onda lc 120,stok culer nije za ove grejalice sa X

Kupio sam asus p5q-e prebacio xeon x5460 i izbacuje mi ovo,
0f575869b3da17c514d1c84df2d3713c.jpg

sta to trazi koji Q i nece da startuje Win, nego izbaci
Reboot and select proper boot device i dalje nece.
Help!!!
Napominjem da je isti cpu najnormalnije radio sa ga-ep31-ds3l
Da li nesto nisam dobro namestio od kablova ili?
Hitno ako zna neko

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Da li si flesovao bios sa odgovarajucim mikrokodovima za kseona?

Proveri koji ti je redosled diskova u boot delu biosa. Verovatno samo nije podeseno da disk sa win-om bude prvi boot device.

Ne, nisam to radio ni sa tom matorom plocom i radio je savrseno.
Inace ne znam ni kako to da uradim, nazalost.
Sad gledam nesto pa on meni u biosu vidi samo jedan hdd, gde nestade drugi?
WTF...

Edit:
Sad sam zamenio sata port i sad kao krene da digne Win i tu rebootuje non stop, nece ni u safe mode da udje kad ga odaberem.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ne moras da flesujes, ali ne vidim zasto ne bi. U temi se puno puta pisalo o tome.
Prosto nadjes odgovarajuci bios sa ovog linka, snimis ga na flash i pokrenes EZ flash iz biosa.
Evo ti uputstvo na youtube-u.

I proveri da li su ti diskovi povezani kako treba.

Epa pazario sam memu i ako ne radi na maticnoj onda se bacam smosta :D

U pitanju je 8Gb(4x2) mushkin blockline na 1600

Truli@ hvala bratac za link :)

Nazad
Vrh Dno