Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Imam problem sa jednom g41 ddr3 pločom, (podržava 1066mhz module, ali po netu vidim da hoće i 1333 podešavanjem u biosu) gigabyte.

Probao sam 2 kingston i jednu patriot ddr3, ne postuje, vrte ventovi, nema bipa.

Bez memorija, uredno daje bip kod memori eror.

Da li je mulo, ili treba da jurim drugi dimm?

Svakako probaj da pozajmis jedan stap radi probe, ali moze biti i do ploce, recimo izgori FET za napajanje memorije, ako skines RAM ploca ce pistati sa RAM greskom, ali ak ubodes RAM nece se podici.

Imam problem sa jednom g41 ddr3 pločom, (podržava 1066mhz module, ali po netu vidim da hoće i 1333 podešavanjem u biosu) gigabyte.

Probao sam 2 kingston i jednu patriot ddr3, ne postuje, vrte ventovi, nema bipa.

Bez memorija, uredno daje bip kod memori eror.

Da li je mulo, ili treba da jurim drugi dimm?

Si obracao paznju na gustinu cipova?
Rade memorije na 1333, al nece na g41 da sljakaju cipovi sa vecom gustinom. Treba ti starija memorija sa 16 cipova, po 8 sa obe strane.

Patriot koju sam probao je baš takva. Po 8 čipova sa obe strane.
Da li je moguće negde zameniti taj mosfet za napajanje rama?

baci mi na pp za svaki slučaj ako ti naleti neka sa ddr3. ova je izgleda odsvirala svoje.

ps- gde u đevđelijskoj, to je baš blizu mene ?

Poslednja izmena:
g31 chip moze se stavi xeon proc?

This cpu support LGA775 for INTEL G31/G41/P31/p35/P41/P43/P45 and all NF,VIA,SIS chipset,support FSB 1333 or 45nm cpu mainboard (can't support X38 and X48 chip's mainboard).

Samo treba flashovanje biosa?

uspesno sam danas flesovao BIOS i montirao Xeon E5450,ali...temperatura je za bar 10 stepeni veca nego kad sam koristio Q6600 (Q6600 27-28 stepeni).sta moze da bude problem,tj.da li je to problem?
pastu sam stavio kao i ranije,ni mnogo ni malo,kao zrno pirinca otprilike,kuler lepo montiran i zategnut.
vidim da mu je potrosnja manja nego kod Q6600,pa me to buni.

^ To pitanje se ponavlja na temi redovno :)
Imaš u postu #27 objašnjenje - treba da postaviš odgovarajuću TJ MAXX vrednost (85°C) u programu(ima) za monitoring, ili koristiš AIDA-u, kod koje to nije potrebno. Trebalo bi da je to u pitanju.

To je to, AIDA daje prave temperature, za ostale programe moraš da podesiš TJ MAXX (default im je 100°C, a za Xeone je 85°C - možeš i da oduzmeš 15 stupnjeva od merenja u programu koji koristiš za monitoring :) )

Jes, sasvim. I kod mene je ~25° po jezgru na istoj frekvenciji, osim što prvi par senzora malo brljavi.

Za naše 775 ploče, nema boljeg upgrade-a za male pare, istina. :)

Koja je realna razlika izmedju e5450 i x5450 ? Vidim da je razlika u ceni kod kineza oko 5$. Da li ici na skuplji ?

I koji je bolji x5450 ili e5440 posto su im cene iste ?

Poslednja izmena:
X troše više, X>E>L (120-80-50 W).
E modeli su zlatna sredina, uglavnom njih ljudi biraju za ovaj mod. Obrati pažnju da sada ima i već isečenih procesora, koji ne zahtevaju sečenje ploče, već samo update biosa.

X troše više, X>E>L (120-80-50 W).
E modeli su zlatna sredina, uglavnom njih ljudi biraju za ovaj mod. Obrati pažnju da sada ima i već isečenih procesora, koji ne zahtevaju sečenje ploče, već samo update biosa.

ja sam takav bas i uzeo,vec secen i sa zalepljenim stikerom.a isao sam na E5450 zbog manje potrosnje.za L nisam ni znao :D

Ja sam, bogami, sekao ploču, i znojio se od muke. :)
A sve što sada znam o temi, pročitao sam ovde, više puta celu temu, pre nego što sam i sam instalirao Zajona.

Poslednja izmena:
Uzmes jos cooler - LC CC95 i to je to, cisto da ne mislis na temperature. (ako vec nemas neki dobar)
Hm, hoce li ovaj kuler biti dovoljan za blago overklokovani E5450? Znam da pise da ovaj kuler ide za TDP do 130W al' mi nesto ne uliva poverenje...(opet, za neklokovanih 80W bice verovatno sasvim OK)

Hm, hoce li ovaj kuler biti dovoljan za blago overklokovani E5450? Znam da pise da ovaj kuler ide za TDP do 130W al' mi nesto ne uliva poverenje...(opet, za neklokovanih 80W bice verovatno sasvim OK)

Ako su ti kolege preporučile taj model, ne vidim zašto bi imao sumnji da isti ne odgovara potrebama? Svakako možeš da pazariš i skuplji/bolji, ali poenta celog 771-775 moda je dobar upgrade za što manje novca. Ako si već pitao za mišljenje, i dobio ga od čo'eka sa par 'iljada postova, možeš as well i da ga poslušaš :)

Zajoni su svakako 'ladni, mislim da ne treba da brineš.

Poslednja izmena:
CC95 i CC120 su best buy u svom rangu. Sa prvim moze blago, da ne kazem fino, da se overclockuje, a sa drugim moze i ozbiljnije.

Ali se postavlja pitanje koju plocu i ram imas i kakav primerak procesora ce da te zapadne. Pa i onda da li davati 10 evra vise na CC120...

Je l' zna neko sta se desava kod mene,
posto vidim da su kod vas temperature dosta nize.
U pitanju je E5450 C0 revizija.

aida.jpg

U sobi je oko 23 stepena.
Procesor ne radi nista.
Kuler je Vortex 752.
Procesor je na default vrednostima, jedino sam mu voltazu spustio na 1.10625.

U Prime95 temperatura ne prelazi 70 stepeni.

Je l' potrebno bolje hladjenje, ili..?

Vrh Dno