Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Pozdrav ljudi, imam neku Gigabyte GA-965P-DS3 plocu na kojoj je neki stari celeron. Na netu sam malo gledao i na oficijelnom sajtu gigabyta pise da ne podrzava FSB 1333 procesore, mada po nekim sajtovima sam nasao da podrzava, samo mora neki novi bios da se stavi. Ja bih stavio ili C2D e8400 jer vidim da moze da se nadje za malo vise od 1000din kod nas, ili bih probao neki xeon da utaknem, ako moze. Pretpostavljam da bih onda morao da menjam i stock kuler ili bi on mogao da ga drzi na fabrickim frekvencijama? Ili ja uopste ne mogu da stavim fsb 1333 procesor na ovu plocu?
Hvala

Zavisi koja verzija je ploce.

Ja na verziji 3.3 imam xeon e5450.

Celu temu ponovo prelistah, al nikako da nadjem link za bios-e. :)

Hehehe, sad znam gde su, ali pogledaj svoj prvi post u temi, videces da tamo nema potpisa tvog. :)

Nekako sam preskocio 13stu stranicu. :)
Nista na zalost, jer sam video da za ta ploca ne podrzava quad core cpu. :(

Jel neko do sada otvarao Q6600?

Da, na to sam mislio, posto si rekao skalpela sad ukapirah da se odnosilo na mbo.

Nabavio sam neku Intel dq35joe mx1 plocu, e sad ne mogu da nadjem bios za nju ali vidim da su probali X3363 (E0) i nije hteo da radi.

q35 čipset ne podržava 771 procesore. nou ken du .

Heh, predpostavio sam, ali se ponadao jer podrzava q2c cpu-e.

.......pah on i daje vidi e2200 iako je q9550 :ludilo: what.JPG

Kolika je razlika izmedju e5450 i e5440 u mom slucaju (na plocu 965p-ds3 rev 3.3)?
Da li dati 5e vise, ili jednostavno mogu da klokujem e5440 na 3ghz? izvinjavam se ako je vec odgovoreno pitanje, ne znam bas da koristim search :p

Poslednja izmena:
možeš. ne isplati se spektakularno, osim ako juriš rekord na hwbotu.

Na kraju sam uzeo X5260 jer odgovara mojim potrebama i kosta 9e

Da li postoji neki poseban mikrokod za taj procesor ili samo da skinem uobicajenu listu za moju plocu?

Uobicajeno za tvoju plocu.

Trenutno imam e5450, P5Q PT, 8gb ddr2 i ATI 5850 u kucistu. Koja bi maksimalno grafika mogla biti podrzana od strane ovog procesora i memorije, a da se manje greje (trenutno u idle 5850 ima 47 stepeni)? Plus ako bi bila sa 2GB, klince Bog da vidi.

Pozdrav.

a) R9 270 (ili 270X) je optimalna, na oglasima ide za 90-120 evra. Samo gledaj da ima domacu garanciju od bar jos nekoliko meseci
b) A ako mozes jos da se pruzis, tu je i polovna R9 280X za 150-180 evra

Ako uzimas isljucivo novo, onda ides na:
c) R7 370 za 140 evra (malo slabija od R9 270/270X), ili
d) GTX960 za 210 evra (malo slabija od 280X)

Poslednja izmena:
+1, a moze da pojuri i 7850/70, jeftijine su.

Nema svrhe, a za Phenom II 9xx i FM2 Athlone X4 ima?! :D

1GB modeli su besmisleni, ne treba ih ni razmatrati.

Ima svrhe za phenom 2 na preko 4Ghz a i za FM2+ ove nove athlone 860k npr. dosta je to brže od 771 xeona, razlika ide i 20-30%, memorijski kontroler kod novijih procesora je dosta bolji.

Ma kakvi, cini ti se - sve je to isto za danasnje igre. (Q9xxx ~ II X4 9xx)

N T E L      X E O N      P R O C E S O R I - SOCKET 771 i 775

- Intel Xeon Quad L5335  2000 MHz sa stikerom - 2300din
- Intel Xeon Quad E5430  2667 MHz sa stikerom - 3500din
- Intel Xeon Quad E5440  2833 MHz sa stikerom - 4000din

Naidjoh na ovaj oglas. Da li su ovo ok cene ? Znam da mogu da uzmem iz kine ali cekanje pa pdv itd itd mislim da se ne isplati ?
Da li i dalje treba da se sece deo ploce da bi ovaj procesor mogao da stane ili su izmisljene neke druge metode ? Glupo pitanje,ali ko ne pita on skita [emoji1]

U principu su ok, a sve preko 4500-5000din (E5450-X5460) je tesko preterivanje.
Upitaj prodavca da li su seckani, odnosno da li je ovako:
(prva i treca slika)

ORIB22L.jpg

Poslednja izmena:
Da, ne treba, vidis da je secnuto da moze da legne u 775 socket. :D

Svejedno kod koga ces. Mislim da su ljudi u ovoj temi uzimali bas od tog.

Poslednja izmena:
Hvala.

Nikako da se nakanim da uzmem to cudo da malo ozivim komp.:) A i pegla mi se cs:go , a sa ovim mojim cpu reze bas fino.

Ne znam da li cu trebati da menjam i napajanje ? Jos jedno glupo pitanje,ali.. :)

Napajanje samo ako budes stavljao neku jacu graficku.

Uzmes jos cooler - LC CC95 i to je to, cisto da ne mislis na temperature. (ako vec nemas neki dobar)

Poslednja izmena:
Kuler po ovim nasim radnjama tipa e&&i ?

Nista,narucicu ovih dana pa se javljam kada stigne.

Vrh Dno