Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Da. Ovo sa linka iznad ti je u stvari poslednji zvanicni BIOS ali sa dodatim kodovima za Xeone.

Kod mene radi. Evo pa raspakuj fajl na flesku.

Prilozi

• GA-P35-DS3L (rev. 2.0 & 1.0).rar
    397.2 KB · Pregleda: 23
Ja sam mu danas sve odradio, mada ne znam da li mi se dobro razmazala termalna pasta jer mi je jedno jezgro toplije od drugih za 10°C (sl. 1)E5450-RT1.png. Odmah sam probao i da ga ubrzam i ovako na brzinu mi je za sada stabilan na 3,57GHz, mada mi je kod RAM-a 4:5. E5450-1.png E5450-2.png Ne znam šta mi je ograničavajući faktor RAM ili nešto drugo. Neki savet, možda?

Pa spusti RAM da bude 1:1 sa FSB-om. I spusti množilac na procesoru da vidis da koliko FSB-a moze procesor / ili ploca ici.

Danas narucen E5450 :type: Jos samo da docekam dok stigne ...

Probaću Pablo, nego danas moram da rasturim monitor, pojavile mi se neke šrafirane linije na ekranu. A one temperature su bile različite zato što mi je u podešavanjima RealTemp za TJMax za tri jezgra bilo 90°C a za jedno 100°C?! Ne znam odakle to. Što je još čudnije kada sam stavio za sva 4 jezgra da bude 100°C onda mi je počeo prikazivati temperaturu za sva jezgra ~ 50°C?!! Znači da ovaj program izgleda ne daje tačne vrednosti.

dobro ja imam stariju verziju Everesta a tu je sada trenutno (bez opterećenja) za sva jezgra ~35°C. Moram da nađem pravi odnos množioca i FSB da bih mogao lepo da dignem takt, a da me ne zeza RAM (KINGSTON KHX8500D2K2/4G DDR2 Σ=8GB, i radi na max. 1066MHz, CL5) jer mi je izgleda i to ograničavajući faktor

dobro ja imam stariju verziju Everesta a tu je sada trenutno (bez opterećenja) za sva jezgra ~35°C. Moram da nađem pravi odnos množioca i FSB da bih mogao lepo da dignem takt, a da me ne zeza RAM (KINGSTON KHX8500D2K2/4G DDR2 Σ=8GB, i radi na max. 1066MHz, CL5) jer mi je izgleda i to ograničavajući faktor

Pre mislim da je ploca ogranicavajuc faktor. Jednostavno ne moze sa toliko RAMa da izgura taj FSB. Mada pokusaj da smanjis RAM nek je 1:1 sa FSB-om i onda ces dobiti odgovor.

Meni je e5450 radio na 3.7. A ram kingston 4x 2gb 800, drzao sam ga na 800,nista preko.

negde sam zaturio link, moze li neko da mi sibne link da narucim stikere, moze i PM.

unapred hvala

treba mi pomoc
zdravo imam xeon e5450
da li voltaza 1.250 v je normala za ovaj procesor?

kada oc da li treba u bios da magistralu sa 333 mhz da dignem na 400 mhz da bi mi bila brzina 3.6 mhz

ili se drugacije oc.

kada oc da li treba u bios da magistralu sa 333 mhz da dignem na 400 mhz da bi mi bila brzina 3.6 mhz

ili se drugacije oc.

Mr. Kolja, koje komponente imas - plocu, memoriju, napajanje... ? Ako hoces pomoc, morali bismo da znamo sta imas tacno od hardware-a da ti pomognemo da setujes lepo tog Xeon-a. Hvala i pozz!

maticna ploca: asus p5k
procesor: xeon e5450
ram: 4gb kingston 800mhz
napajanje: 550w
graficka: radeon hd 6750 1gb ddr5 128 bit

Dok cekam da mi stigne moj e5450 da pitam vas iskusnije,koju termalnu pastu da kupim? Vidim ima brdo vrsta ja nisam nikad kupovao.Da li da li je nebitno koju da kupim? Ili ima razlike?

Razlika između 5440 i 5450 je samo u mnoziocu 8.5 vs 9 a u ceni nekih 6 evra - ~27 vs ~33. Jel se vredi ispruziti jos onih 6 evra?
Idem na OC pa računam izvuci 3.7-3.8 GHz.

Onda ispruzi.

Razlika između 5440 i 5450 je samo u mnoziocu 8.5 vs 9 a u ceni nekih 6 evra - ~27 vs ~33. Jel se vredi ispruziti jos onih 6 evra?
Idem na OC pa računam izvuci 3.7-3.8 GHz.

Pomenuo sam bas to tokom teme ranije - nema potrebe za +6e u tvom slucaju. E5440 jako lepo radi i lepo se OC-uje na iole krstenoj ploci. P5Q-E je i vise nego krstena alternative.. :) Naglasi samo prodavcu da zelis E0, noviju verziju, mada ni to nema preterane veze - licno sam se uverio. Pozz

Pozdrav drustvo, procitao sam vas, pa kontam da bi i ja mogao da skarabudzim jedan ovakav mod.
Moja konfiguracija je:
Intel CoreDuo E6600 @3.06GHz
Asrock 775 G41C-VS
500GB SATA II 7200
Kingston 3GB 1333MHz DDR3
Radeon HD 5450 1GB GDDR3
i neki kinez od 450w sto ide uz gotove konfe.

Konfiguracija nije neka bas najsrecnija, al procitao sam da ploca podrzava 1333FSB i Q9650(1333GHz, 95W), pa bi moglo da se budzi.
E sad procitao sam gomilu modova i nigde nisam video bas moju oznaku ploce, al nasao sam slicne g41c-.. koje se razlikuju samo u ovom nastavku, a one imaju isti naziv chipseta i southbridga kao i moja(g41/ICH7, kod mene je g41 i ICH7/R), tako da se nadam da bi te stvari radile i kod mene.

Citajuci sve te modove nasao sam da su testirani i podrzani procesori za:

ASRock G41C-GS G41/ICH7 1333 > 130 q9650
worked: x5470, x5460, x5450, x5260

slicna je i
ASRock G41M-VS3 G41/ICH7 1333 > 130 q9650
Worked: X5450, E5420, E5205, L5420 (E0, C0), e5205
i info samo za g41, verovatno se misli na chipset da podrzava x3324, e5150, e5148

E sad koja bi preporuka bila za procesor, jel bolje da idem na ove sto sigurno rade na slicnim plocama kao moja, tipa X5450?
ili kao i vecina ovde na e5450?

Trenutno koristim stok kuler, kakav hladnjak bi mi odgovarao za x5450 jel bi bio dovoljan Raijintek AIDOS ili ima nesto bolje za oko 2k ili mozda mogu da idem i na neku jeftiniju varijantu? Ne planiram nikakav klok, dovoljno bi bilo samo da proc sljaka kako treba.
Takodje da li bi smeo da prikljucim x5450 sa mojim napajanjem samo da probam da li radi ili je pametnije da prvo uzmem napajanje.
PS. Imao bi u planu da uzmem SSD, napajanje i jos malo RAM-a, al to pod uslovom da prvo nadjem proc koji bi sljakao na ovoj masini.
PSS. Isekao sam vec podnozje, stavio zadnji BIOS modovan od strane kineza. Bio mi je i stigao E5440, al felerican primerak, pa ponavljam proceduru sa nabavkom proc.

Radice ti sigurno E5450, ne brini. Ako si vec stavio modovani BIOS za tvoju plocu, odavde: http://genius239239.myweb.hinet.net/771/

Fabricki cooler ce ti biti dovoljan za E modele. :)

A moze napajanje da posluzi da ga probas, posto ionako nemas jake potrosace.

Poslednja izmena:
Ok, hvala.
Bas odatle sam i skinuo bios za moju plocu. A za napajanje sam se vise bojao za x varijantu, ova e je tek nesto veci potrosac od mog sadasnjeg proc, pa valjda ce sljaka bez problema.

Sljakace, ali planiraj da ga promenis u skorije vreme. Kinez je to. :)

Pomenuo sam bas to tokom teme ranije - nema potrebe za +6e u tvom slucaju. E5440 jako lepo radi i lepo se OC-uje na iole krstenoj ploci. P5Q-E je i vise nego krstena alternative.. :) Naglasi samo prodavcu da zelis E0, noviju verziju, mada ni to nema preterane veze - licno sam se uverio. Pozz

Narucen E5440. Sad samo cekanje da stigne :D I narucio sam i 10 komada adaptera posto za tu cenu ovde kod nas imam samo jedan adapter. Nece se baciti :D

Vrh Dno