Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Stigao je :D!!!

Nemam vremena da ubacujem sada, moram na posao :mad:.
Odradjeni su bench testovi sa E8400 @def i OC, sada jos da ubacim Xeona i provrtim testove pa kacim tabelu.
Koristio sam PassMark, 3DMark Vantage, Cinebench R15 i Unigine Heaven. Ako ima ko jos koji predlog da benchujem recite dok nisam iscupao E8400 :)
Update veceras!

Edit: Evo u attachmentu teaser :d za benches!

Prilozi

• WP_20140905_003 (2).jpg
    WP_20140905_003 (2).jpg
    235.3 KB · Pregleda: 145
  • PassMark Tottal.png
    PassMark Tottal.png
    8 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
Pozz ljudi: Imam ASUS P5Q-E plocu i vidim da je podrzana za ovaj mod posto je P45 chipset. Ima 8 fazno napajanje. Trenutno na njoj imam E5300 @ 4.0 GHz i kontam da ce mi neki Xeon biti lep upgrade. Jel da jurim E ili X verziju Xeon-a ? Napajanje je Antec TP trio 650W pa kontam da i ako idem na X verziju nece biti problema zbog veceg TDP-a ? Cooler je CM Hyper TX i ne bi da ga menjam. Cilj je da za sto manje para dobijem lep upgrade. BIOS je zadnji sto ima za ovu plocu 04/06/2009. Jel treba da nesto budzim u BIOS-u ?

Neki predlozi gde kupiti procesor a da ne izadje puno ? Jel vredi ovo: http://www.ebay.com/itm/XEON-CPU-X5...Computing_CPUs_Processors&hash=item19e6658d6d

Poslednja izmena:
Ahh konacno sam ga montirao! 10 puta sam se preznojao sekuci socket, nemam mirnu ruku :d
Za sada samo ovo:

Pri tom mi je CPU fan podesen na optimal s toga ovih 58C, a i nije preterano ozbiljan cooler za stress testove.

Xeon.png

Poslednja izmena:
Pozz ljudi: Imam ASUS P5Q-E plocu i vidim da je podrzana za ovaj mod posto je P45 chipset. Ima 8 fazno napajanje. Trenutno na njoj imam E5300 @ 4.0 GHz i kontam da ce mi neki Xeon biti lep upgrade. Jel da jurim E ili X verziju Xeon-a ? Napajanje je Antec TP trio 650W pa kontam da i ako idem na X verziju nece biti problema zbog veceg TDP-a ? Cooler je CM Hyper TX i ne bi da ga menjam. Cilj je da za sto manje para dobijem lep upgrade. BIOS je zadnji sto ima za ovu plocu 04/06/2009. Jel treba da nesto budzim u BIOS-u ?

Neki predlozi gde kupiti procesor a da ne izadje puno ? Jel vredi ovo: http://www.ebay.com/itm/XEON-CPU-X5...Computing_CPUs_Processors&hash=item19e6658d6d

http://www.mediafire.com/download/54wq8826n744c8f/P5Q-E-ASUS-2101XEON.ROM

Evo modifikovanog biosa za Asus P5Q-E da se ne maltretiraš. Inače bez obzira što ploča i napajanje bez problema izdržavaju i E i X Xeone uvek je bolje uzeti E verziju. Ploče su već prilično stare i izbegavaj da ih stresiraš ukoliko nije baš neophodno. Inače istu kombinaciju i ja imam P5Q-E i Antec TP650 New.

Inače jeftiniji su procesori na AliExpressu, trenutno ima i popust pa je cena za E5450 36.90 US. Popust traje još danas. Link ćeš morati da nađeš sam jer sam poslednji put imao problema zbog postavljanja istog. Potraži ga pod sledećim nazivom

E5450 Desktop computer Intel CPU E5450 3.0GHz 12MB 1333MHz For LGA 771 Cpu wholesale and retail Free Shipping.

Bolje uzmi E, ima vise lufta za oc... Sa tom plocom i dobrim hladjenjem, gadjaj 4ghz... X je vec napnut, tesko da ce moci mnogo da se dize...

Ja sam podizao napon na 1.2 da bih dosao do 3.7,doduse ploca nije bila neka... Sa 8gb rama

Dali mogu ja ovaj mod na ploči Biostar TP 35 D2 A7? Da nije neko probao da ne naručujem bezveze?

http://www.mediafire.com/download/54wq8826n744c8f/P5Q-E-ASUS-2101XEON.ROM

Evo modifikovanog biosa za Asus P5Q-E da se ne maltretiraš. Inače bez obzira što ploča i napajanje bez problema izdržavaju i E i X Xeone uvek je bolje uzeti E verziju. Ploče su već prilično stare i izbegavaj da ih stresiraš ukoliko nije baš neophodno. Inače istu kombinaciju i ja imam P5Q-E i Antec TP650 New.

Inače jeftiniji su procesori na AliExpressu, trenutno ima i popust pa je cena za E5450 36.90 US. Popust traje još danas. Link ćeš morati da nađeš sam jer sam poslednji put imao problema zbog postavljanja istog. Potraži ga pod sledećim nazivom

E5450 Desktop computer Intel CPU E5450 3.0GHz 12MB 1333MHz For LGA 771 Cpu wholesale and retail Free Shipping.

Hvala za BIOS. Njega moram sad da flashujem dok sam na starom procesoru, mislim logicno je ali ipak da pitam? Sa kojim alatom ga flashujem ??

Onda idem na E ali trenutno nisam pri parama pa nisam bio u mogucnosti da ga porucim.

Da li će neko skoro naručivati E5450?

Hvala za BIOS. Njega moram sad da flashujem dok sam na starom procesoru, mislim logicno je ali ipak da pitam? Sa kojim alatom ga flashujem ??

Onda idem na E ali trenutno nisam pri parama pa nisam bio u mogucnosti da ga porucim.

Da, dok si na starom.

Fajl stavis na usb memoriju i odradis preko Asus EZ Flash 2. Tako je najsigurnije, izvan windowsa.
Procitaj u uputstvu za plocu ili nadji klip na YouTube.

Ja sam pre 2 dana flashovao bios za P5KC koja ima EZ Flash isto.
Bukvalno formatiras flesku u fat32 format i ubacis .rom bios file na flash, zatim restartujes pc.
Na bios postu stisnes ALT+F2 sto je precica za ulazak u EZ Flash menu. Tu ce ti fles ocitati kao disk "C" i videces .rom bios file koji si stavio na njega.
Stisnes enter i pustis da odradi prepisivanje biosa (~30 sekundi).

Evo posle par dana druzenja sa Xeon-om, da podelim svoja iskustva... odradio sam sve one bencheve i neki prosek dobijenih performansi u odnosu na E8400 u CPU sekciji je 75% :).
Real life uticaj je takodje veoma primetan, pocevsi od odziva sistema (sto prilikom boot-a sto u toku rada), pa do igara tipa GTA4 koji sada leti na max podesavanjima mogucim na mojoj grafickoj.

Par primera:

3DMarkVantage (Performance)

E8400: Total=8630; GPU=10140; CPU=5965
E5440: Total=10685; GPU=10148; CPU=12702*

Cinebench R15

E8400: OGL=55.79; CPU=165
E5440: OGL=56.55; CPU=311*

*iznad je naveden dobitak od 75% iako se ovde vidi ~100%, razlog je sto sam zabelezio samo rezultate E5440@ 3.2GHz.

Inace temperature su ~60°C prilikom load-a, dok je u idle ~38°C. Jedan od senzora (Core1) mislim da je pokvaren posto pokazuje ~6°C temperaturu nizu od ostalih.
Inace nisam se mnogo igrao sa OC-om, trenutno imam stabilnih 3200 MHz bez promene napona, bukvalno sam samo podigao FSB i podesio ram na ~1333 MHz i tako prolazi celu noc Prime95. Bio je postavljen na 3.5 ali je pukao tokom Cinebencha, tako da kontam da treba da podesim napon i stosta jos, ali nemam previse vremena sada da trazim stabilni OC...

Toliko od mene za sada.

Poslednja izmena:
Ako si igrao novog TR na E8400, probaj sad sa quadom. Kod mene je dobitak bio skoro 100% vise FPS.

Ako mislis na Tomb Raider, nisam igrao... generalno zadnji TR sam igrao jos za vreme PS1 :d. Od igara koje sada imam jedino je GTAIV CPU intensive, ostale su GPU. A posto ovaj Xeon ima dosta Headroom-a naspram GTX260 a E8400 je bio taman, nema preterane razlike u fps-u.
Secam se kada sam uzeo GTS450 i upario sa Athlon X2 64 4200+ utegnut do maximuma da sam imao zesci throttling dok nisam presao na Athlon II X3 455.

Procitao sam celu temu i bas sam se zainteresovao za ovo modovanje,zamima me koliki bi mi bilo poboljsanje perfomansi u odnosu na kofiguraciju iz potpisa ? (Mb ga p35 ds3l i cpu e6750).

Jel znas koliko je Core 2 Quad Q9550 procesor bolji od tog tvog? :D
Mnogo je bolji. A polovan se prodaje po suludim cenama, 80-100 evra.

Zato uzmes Xeon E5440 koji je isto sto i Q9550, ali ga nadjes za 30-45 evra.
Jako fin i isplativ upgrade, jos moze i neka solidna graficka uz njega...ako ti treba za igre.

Poslednja izmena:
Definitiivno vredi, i vise od ulozenog ukoliko uzimas preko chineza kao ja.
Ja sam dobio ~75% u performansama a ti ces dobiti i 100% u odnosu na tvoj CPU. Sto se tice porucivanja od lika sa prilozenih linkova, ne moras da brines nista, stigao mi je dobro upakovan procesor oblozen gomilom kineskih novina :D, i to za ~3 nedelje od datuma slanja.

Definitiivno vredi, i vise od ulozenog ukoliko uzimas preko chineza kao ja.
Ja sam dobio ~75% u performansama a ti ces dobiti i 100% u odnosu na tvoj CPU. Sto se tice porucivanja od lika sa prilozenih linkova, ne moras da brines nista, stigao mi je dobro upakovan procesor oblozen gomilom kineskih novina :D, i to za ~3 nedelje od datuma slanja.
a da li su ti naplatili carinu i porez?

Nikome sa ove teme, a dosta nas je, nisu naplatili nista... Paketic je mali, i vrlo lak... Imao je pecat da ne podleze carinskom pregledu... Pisalo je gift na njemu, i neka mala vrednost cini mi se

@Borgof

Sjajno, druze! Cekanje se isplatilo. :) Nemoj da te brine I buni to jedno zabagovano jezgro prema temperaturama - imao sam slucaj da bas na istom modelu procesora mi je jedan sensor skroz rikavela; pokazivao stalno cc 60 C.

Vidi da nabavis bolji DRAM, pa poteraj CPU na 3.4~3.6GHz. Sigurno to moze P5KC! Pozz

a da li su ti naplatili carinu i porez?

Iskreno, jesu... bila je ispisana vrednost paketa od 20 USD umesto placenih 35, a postaru sam ukupno dao 518 RSD. Video sam tamo stavke naplaceni PDV + otvaranje.

Vidi da nabavis bolji DRAM, pa poteraj CPU na 3.4~3.6GHz. Sigurno to moze P5KC! Pozz
E pa moze on i sa ovim ramom sigurno na toj frekvenciji, jer sam E8400 FSB drzao na 400 sa ovim SiliconPower stickovima, samo moram da podesim i sve ostalo (napone i latencije), a pravo da ti kazem malo me mrzi da se sada zezam...
Za sada sam kako rekoh manje vise zadovoljan sa 3,2 GHz, a koliko vidim napon varira oko 1.2V +- 25 mV.

Ja se i dalje plasim ovog moda. :)
Vec vidim da ce mi najveci problem biti stavljanje kulera na cpu. Moze li to potpuni laik kao ja da odradi bez previse problema ?

Naravno da moze. :)

Samo dobro pregledaj temu, a imas i klipove na youtube.

Nazad
Vrh Dno