Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Narode, ova tematika me je malo vishe zagolicala, razmishljam da svoj q6600 zamenim xeonom, glavni problem je ploca. Imam asus p5e, zloglasni x38. E sad, znam da bios sa rampage formula moze da se stavi na moju plocu, a on podrzava ovaj procesor. Ima li svrhe pokushavati ili je bolje dici ruke i eventualno klokovati 6 godina maltretiran procesor?

Naso sam da Gigabyte X38T-DQ6 radi sa xeon- om mada piše da ploče sa x38 i x48 nisu kompatibilne sa xeon procesorima. Probaj ako si voljan rizika.

Pa pravo da ti kazem, nisam raspolozen da je secem ako nemam shanse da ga ukljucim. I ja sam pronashao da asus rampage formula radi, pa opet, gledao sam video na kom lik ni sa tim biosom nije uspeo (sve se nadam da ce me senreshenje ipak pojaviti, al ne ide).

Pa pravo da ti kazem, nisam raspolozen da je secem ako nemam shanse da ga ukljucim. I ja sam pronashao da asus rampage formula radi, pa opet, gledao sam video na kom lik ni sa tim biosom nije uspeo (sve se nadam da ce me senreshenje ipak pojaviti, al ne ide).

Mislim da si u prilici da uz malu doplatu zamenis svoj Q6600 za Q9XX0. Vidim po oglasima da se ovih dana vrte po pristojnim cenama. Citaj +30e u tvom sl.

Ovako rizikujes, sve je receno u vezi sa X38/48 chipset-om.

Jedino ako nisi namerio da zaradis na svom starom quad-u, tj. da ga prodas za 40 i mozda kusur evrica, pa da posle cekas metar dana Xeon iz Kine koji si platio 30e, pa da na kraju likujes :)

Al' mislim da to nece da moze na toj plojki tako lako..

Narode, sad razmishljam da ipak mozda sacekam malo love i menjam odjednom mb+cpu+ram, jel neko probao ili zna bar neshto o e5540 ili slicnom procesoru na desktopu? Postoje li novije kombinacije sa slicnim (ako ne bash istim) nivoom isplativosti kao e5440?

Edit: i W3520 se pojavljuje kao zanimljiva prica...

Poslednja izmena:

Imaš na Aliju modifikovane procesore, obrađeni tako da idu na 775 i 771 sockete. Imaju i nalepnicu i samo ih staviš na ploču bez sečenja. Ako radi radi ako ne prodaj ovde i opet nisi na gubitku. Što se x38 i x48 ploča tiče mislim da nije stvar da ne radi 100%, već da na nekim pločama neće pa se treba konsultovati.

Evo nađoh i jedan od linkova da vidiš o čemu se radi.

http://www.aliexpress.com/item/INTE...l-to-LGA775-Core-2-Quad-Q9550/2024597355.html

Poslednja izmena:
Ja nisam cuo jos za modifikovan procesor. Znam da ploca mora da se sece (bolje ploca nego proc). Jedina modifikacija na procesoru je zalepljen stiker.

dobra fora,sad razmisljam,moze to cale da mi odradi,ima masine dobre :)

ali brate 17e skuplji od normalnog,mnogo.... i nijedna ocena,ko ce tako skupo da kupuje :D

Ma ideja je sledeća, ako je to neko odradio znači da se može. Obeleži se tačna pozicija zareza i polako se skida samo onoliko koliko je potrebno da procesor knap upadne. Čak možda i malo tesno. Zatim skalperom samo malo ogrebeš plastiku sa onih zubića, za delić milimetra tek toliko da procesor lepo, bez upotrebe sile nalegne u socket. Verujem da je operacije lako izvodljiva. E sad rizik da li se isplati... Inače nisam gledao da li je ovaj jedini i najjeftiniji. Odradio sam dve mašine i to je to.

Svashta moze, al mene sad uhvatilo da hocu e5540, pa navalio da trazim x58 plocu :) kad mi ljudi dajete potpuno pogreshne ideje, mogao sam mirno da zivim u neznanju ;-)

Prima novije xeone, u ovom trenutku neki e5540, u buducnosti neki hexacore :) samo ih ima ko snega u avgustu...

Ako je 775,dalje od tih 771 xeona nisam cuo da prima :) a i u specifikacijama joj pise max core2quad

Ne, x58 je lga 1366. Prva generaciha i7 procesora. Ne mogu da zamenim svoju, kad sam toliko vremena proveo pazljivo birajuci je, osim da uzmem neshto novije

Naravno kad sam poceo da offtopichim...

Naravno kad sam poceo da offtopichim...

Vala bash. Bolje kupi sebi neku normalnu, modernu i aktuelnu plocu i processor. Daces na kraju isto para za x58 + Xeon. Vidim da su cene polovnih x58 ploca nebulozne u poslednje vreme.

Ovde smo samo mi, sitna boranija raja koja se zadovolji quad-om sa 12mb cache na secnutoj 775 plojki od 'iljadu dinara. :p Pozz

Poslednja izmena:
Ma ovaj zahvat se isplati jedino ako imaš sve od ranije i samo dodaš procesor po nekoj povoljnoj ceni. Kakva kupovina ploče za procesor koji nemaš. Pa još ako dodaješ i ram. Batali i skupljaj pare za nešto novo.

Ma kapiram i ja kad razmislim, al me u'vatila budz buba. Stavio sam oglas da trazim plocu do 60e (nashao proc za 20$, ali ne znam koliko je transport), pa ako naleti, budzerska strana ce biti zadovoljena. Ako ne naleti, opet ce budzerska strana biti zadovoljena, samo malo kasnije :) Hvala momci na savetima!

Prelazim uskoro na novo, a ova priča oko Xeona mi je skroz zagolicala maštu za dodatno ulaganje :)

Imam MSI G31TM-P21 mATX ploču, da li mogu da izvedem ovaj mod?

Hoću, kucao sam ovaj chipset u searchu pa mi nije izašao, hteo sam samo brz odgovor da li da se nadam nečemu uopšte - hvala.

Hoću, kucao sam ovaj chipset u searchu pa mi nije izašao, hteo sam samo brz odgovor da li da se nadam nečemu uopšte - hvala.

http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/#motherboard-compatibility

Po ovome je kompatibilan. Drugo je pitanje koliko je kvalitetno izvedena naponska sekcija na uATX pločama i stabilnost napona pri većem opterećenju kao u slučaju QuadCore procesora. Ako se u uputstvu ploče kao podržan nalazi i Q9650 onda će sigurno i bilo koji iz E54xx serije, uključujući i najjači E5450. X54xx seriju bih ipak izbegavao zbog veće potrošnje i zagrevanja.

Poslednja izmena:
Prelazim uskoro na novo, a ova priča oko Xeona mi je skroz zagolicala maštu za dodatno ulaganje :)

Imam MSI G31TM-P21 mATX ploču, da li mogu da izvedem ovaj mod?

Nece tu biti nikakvih problema sa naponom, niti bilo cim drugim. Samo gazi! Lepo ti je rekao Vaskev - X serija njet! Pozz

03.09.2014 12:15:44 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
03.09.2014 13:51:16 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

:banana:

Nazad
Vrh Dno