Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Stigao danas e 5450 ,iz nase bratske zemlje PRC :type: Prosao sam bez carine,jos samo ovih dana da nadjem vremena da odradim mod..

Koliko je vremenski potrebno prodavcima da procesuiraju order? Moj order stoji vec nedelju+ dana i jos uvek se nista ne desava :(

10+ ordera od tog prodavca, jedan feedback.
Pise im da ce robu spakovati u roku od 10 dana posto prime uplatu... nista, cekam jos dan-dva.

Heh, cita Kinez nas forum, upravo je poslao :)

Bio je kod Kineza neki praznik, mozda jos traje, zadnjih nedelju dana otprilike, pa mozda zato kasni.

Inace, postao sam punopravni clan Xeon kluba.
Wooohooo, proradilo. :banana:

Nakon sto je stigao valjan procesor, sve proslo iz prve. Lagano.
Evo kako izgleda upgrade u performance testu:
e5420  VS e6600.jpg

zatim je prebacivanjem dzampera na ploci i RAM prodisao, ranije nije bilo moguce da radi na 1333.

1333 VS 1066.jpg

Ovako izgleda stanje sa temperaturama na aida64 cpu stres testu nakon 9min

cpu temp.jpg

Ne znam da li su valjane ove temp?
S obzirom da sam video da ovo funkcionise, sad moze da padne i e5450 iz Kine, ako ima primetne razlike izmedju njega i e5420?
E sad tek predstoji dilema, da li ici na 2+4GB RAMa (4GBda dokupim) i eventualno SSD. Ili varijanta da idem na napajanje i na zamenu bacacice slike ;) ?

Pego i drugari, hvala na informacijama. :D

Poslednja izmena:
Dobre su ti temperature.

U realnom radu i nema neke razlike u odnosu na E5450, jedino mozda u nekim igrama gde je bitan clock.

SSD bi svakako bio pun pogodak.

Kinesko napajanje bi bilo pametno da promenis. A da li ti treba bolja graficka i/ili vise rama, to jedino ti znas. :)

Poslednja izmena:
Sjajno, banezi23! Dobrodošao u klub! :)

Odlične temperature i nema zaglavljenih senzora. Uz taj CPU možeš čak i da prištediš neku kintu uz skromniju grafiku jer je, ponavljam, ideja da sve ovo bude što jeftinije i da ne ode u off.

Što se tiče ostalih komponenti, polako - kako ti šta naiđe. :)

Neka te lepo služi makina! Pozz

Poslednja izmena:
Moje igracke :)

Prilozi

• DSC00922.JPG
    DSC00922.JPG
    455.3 KB · Pregleda: 152
...
zatim je prebacivanjem dzampera na ploci i RAM prodisao, ranije nije bilo moguce da radi na 1333.
...

Hmm, ja na mojoj ASUS P5K nisam video nikakve džampere za kontrolu rada RAM-a. O čemu se tu radi? Meni sada memorija KINGSTON (KHX8500D2K2/4G) radi na 1021MHz a deklarisana je na 1066, mada ako dignem FSB na veću vrednost onda mi sistem nije stabilan i mislim da je upravo RAM razlog.

Slabo se razumem ja u materiju. Skinuo sam user manual za moju plocu i tamo nasao podesavanje da se u slucaju 1333cpu i 1333memorije, dzamper mora prebaciti kako bi se obezbedio stabilan rad. Verovatno je ploca takva da samo u slucaju 1333 i proc i mem omogucava rad memorije na 1333. Posto ranije, ovo nikako nije bilo moguce. Ranije je BIOS nudilo mogucnost izbora za memoriju izmedju 400 i 533. Dok zamenom proc BIOS nudi izbor izmedju 533 i 667.

drugari,koliko se isplati xeon budzevina,ako uzmemo u obzir da vec imam/tj treba da dobijem bas jaku 775 plojku (sa ddr2),neki gigabajt ali bas budzen (samo sam je video,ali posto nisam znao da ce da zavrsi kod mene nisam obracao paznju,vise detalja kroz koji dan kad stigne,zasad uzmimo da moze da se dobudzi xeon) i da bih mogao po potrebi da budzim jednu od mojih 280x-ca?ima li xeon dovoljno misica za 280x u HD rezoluciji?

u sustini,hocu da zbudzim jedan komp koji bih nosio u zavicaj,inicijalna ideja je bila mITX konfa za aniverzari pentiumom i 270 bez x,mITX jer bi bilo zgodno da pokupim taj komp ako ustreba,ali posto dobijam ovu plojku za dz a mogao bih uvek da skinem jednu svoju grafu i ponesem,i ovo nije neprakticno,plus racunam da nemam neka prevelika ulaganja (4gb DDR2,neki LC power ili sta bilo sto moze da gura 280x,takodje kakvo bilo kuciste (i ovo mozda iskopam za dz) i xeon,ssd koji bi isao tu vec imam).

konkretno,sta mislite sta bi bilo bolje - da budzim xeon ili da se drzim originalnog plana sa aniverzari pentiumom?za aniverzari imam samo ssd,dakle morao bih manje vise sve da kupim (cak i grafu jer racunam da nema tog mITX kucista u koji cu da stavim powercolor 280x).

270x plafon plafona, mozda ce i tu biti malo muke. Ako je bas dobra ploca, prodaj je za 40ak evra i kupi nesto drugo.

da,ali sta za te neke sitnije novce?da se razumemo,rado bih ja neki i5 ali se nema para,tj ne mogu da opravdam toliko ulaganje u komp koji cu godisnje koristiti fazon tri nedelje.a ovaj aniverzari pentium?nelogicno mi je da on radi bolje od klokovanog xeon-a.neka od 41xx i3-ki?

ja sam imao e5450 na 3.7ghz... najvise me je smorilo to sto je bf4 radio isto na low i na high,isti frejmovi,isto sve.... tu sam skontao da procesor koci,mada ni graficka nije bila neka, 260x OC 2GB...ali opet,treba to dosta bolje da radi... zato sam i prodao komplet i kupio nov komp... e5450 bi trebalo da je u rangu sa prvom generacijom i5, ili drugom generacijom i3...
e,sad,u tvom slucaju,ne znam.... greota staviti 280x na tu kombinaciju... A i3 hasvel bi trebalo da je bolji od tog pentiuma. Ja mislim da dzabe njemu ogroman oc,on je dual pa je dual... kod i3 dosta znaci hyperthreading.

da ali je i cca 35e razlika u ceni,sa plojkom i memarom sam u najboljem slucaju oko 160e,plus kuciste/napajanje 40...dok xeon kombinacija sa sve korektnim kulerom,memarom i napajanjem ostaje ispod 100e,i to verovatno debelo.i da,koji xeon da trazim,tj koji bi mogao da se najvise namunji,s' obzirom da je ddr2 plojka?

pa jeste 35e,ali za pentiuma ako hoces oc moras malcice bolju plocu,a za i3 mozes i onu najjeftiniju :D
e5450 je najbolji, tj kao q9650. ja sam sa p35 neo3 i 4x2gb kingston 800 dosao do 3.7ghz na brzinu,dalje nisam ni pokusavao. 1.2v cini mi se. kuler cm tx2.
imaju i oni sto pocinju na x,ali tdp im je visi i ja mislim da nemaju toliko lufta za oc...

ok je on,ali ne ocekuj previse...pogotovu ne sa 280x...

@umart

Batali Xeon-a u celoj toj priči. Jedina razlika u novcu/ulogu koja ti se pojavljuje je baš na procu, tj. ako odeš u pravcu Anniversary-ja ili i3-jke, daćeš nešto više. ALI: dobijaš noviju platformu, par evrića jeftiniji DRAM, bolju iskorišćenost grafe, itd., itd.

Prodajom te 280X karte možeš vrlo lako da završiš celu kombu i da se zadovoljiš nekom slabijom kartom. Ostatak uloga za druge komponente stoji pa stoji.

Konačno neko da potvrdi ono što pričam još od početka teme - Xeon mod se "isplati" samo ako čovek ima već stare komponente ili ih je nabavio za ultra sitan keš, pa hoće malo da se zeza.. Pozz

280x ne prodajem ni za zivu glavu,ne rasparavam 280x CF bar dok vestac ne izadje,citava ideja je da sto manje ulozim a tu upada prica da je komp funkcionalan bez grafe,a ja kad dodjem nosim jednu svoju 280x koju vec imam sa sobom da otpikam nesto u momentima dokolice.

u sustini de fakto je aniverzari brzi od xeona/quad-a?zanemarimo i3 na momenat u celoj prici,jel' moguce da ce aniverzari pentium na tih 4,4ghz da cedi bolje 280x od npr e5xxx na 3,5ghz?nista kes,i dva jezgra vise?sto se tice aniverzarija,u svakom slucaju ako se odlucim za njega on ide na msi h81 p33 koja bez problema ga tera i preko 4,5ghz uz korektno hladjenje,tako da ta prica da treba neka skuplja plojka za aniverzari pada u vodu.

koliko se secam oni fm2 athloni nemaju sta da traze,ni klokovani,tako da se izbor sveo na xeon-a ili aniverzari.

Auu brate, pa ja ovog umart-a jedva da razumem šta piše: aniverzari, ne rasparavam 280x CF bar dok vestac ne izadje..., grafa, plojka, memara, namunjim, itd.. Čoveče koji šatro :d Daj ne kvari toliko taj srpski. Ja se ježim dok čitam, samo.

ti ne citaj,imam ustavno pravo da izrazavam svoje misljenje kako hocu,pride gledam da ne krsim pravila foruma koliko mogu.

pega:

nisam nijednom rekao da necu i3,ali ih ne gledam po oglasima,a za nov se nema para.aniverzari cak i moze da se nadje polovan pre nego i3.

DeRadicci:

gledao sam pre taj clanak,super test u svakom slucaju,meni se doima da bi se xeon dobro drzao...sad jos da se uporedi pentium sa ovim benchevima.

Pa Xeon ti je kao Q9550/Q9650, bukvalno klon. Znaci i na 4GHz bi bio "slab" za 280X. Odnosno i3 bi je bolje iskoristio.

'de je kosta da mi kaze da rasprodam sve i uzmem haswell-e? :)

otvoricu temu na odgovarajucem podforumu,da ne davim ovde vise,pa tamo mozete nastaviti da me ubedjujete da dam 80+ e na cpu.

'de je kosta da mi kaze da rasprodam sve i uzmem haswell-e? :)

otvoricu temu na odgovarajucem podforumu,da ne davim ovde vise,pa tamo mozete nastaviti da me ubedjujete da dam 80+ e na cpu.

Mislim da nisi razumeo poruke nekolicine ljudi koji su želeli da pomognu u odluci - sa polovnom i3-jkom bi imao bolju mašinu, nego sa Xeon-om (osim ako nisi našao novog Xeon-a?). Novčani ulog bi bio isti, i to za ploču, procesor i memoriju. O ostalom se nije ni govorilo, ti si samo dodao da imaš 280X "mobility". :)

Anniversary je u drugom podforumu, ali nemoj da furaš odavde dok se ne isteramo i ne nasavetujemo. :p

Naći ćeš najbolje rešenje, samo polako. Pozz

Vrh Dno