Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Ahaha,pa udaje se kad ide kod drugog (coveka), a i kao sto Borgof kaze, pinovi su na ploci :D

Ekspresno pronadjen procesor, hvala! :D

Ne... taj sam ;) ja saljem mladu!

Poslednja izmena:
Caos momcovi. Nisam dugo komentarisao jer sam bio u poslu ali vidim da ste aktivni i dalje :D imao sam i ja neki 4-oro jezgarni X5430 ali je otisao
Doslo mi je pod ruku ASUS P5G41T-M LX3 i Xeon L5240 čini mi se 6mb 3.0GHz ekvivalent E8400 koliko se secam
zanima li me da li je neko imao oval Xeon da li ga je OC i kakv je bio da ne gubim vreme sa njim jer imam jedan X5460 na Ali-E pa da njega odma narucujem
Igram po malo WOT mada trenutno koristim APU A4 3300 na 4.7GHz naravno OC

Naleteo sam na ovaj test, mozda sam malo vise ocekivao od 4 GHz overkloka. Q9550 doduse, trebalo bi da su jako slicni. Ivy i3 je blago bolji, a Haswell i3 su jos dalje odmakli. Skoro poravnati sa Phenom II X4 na istom kloku.

http://pclab.pl/art50000-54.html

Poslednja izmena:
zashto bi neko davao 50+e za najjacheg zeona, rokao ga na plochu koja moze 500fsb da bi ga vozio na spushtenom multiju?

poenta high multi cpua-a je da mozesh na nizem fsb u da chupash visoke taktove, npr na p35 odnosno loshijim plochama za fsb oc.

500fsb plojka bi bila ok za neki npr 5450 i sl pa da moze 4+ghz.

Treba mi mala pomoć. 'ladno na onoj Asus P975 ploči ferceraju Xeoni i još su i ubačeni u poslednji zvanični BIOS. U zavisnosti od primerka ploče zavisi i koliki FSB može da se cepa stabilno, pošto 1333 procesori isprva nisu bili podržani a posle su ubacili podršku za Yorkie. Do sada je bio E5300 al' će da leti napolje ako se dobro sećam radi na 10x333.

Gledam kod Kineza sa Aliexpresa ali bre ima ih pun q. nemam pojma koji da kupim, plus što ne znam koju poštu da izaberem China ili HK jedna je džabe a druge je nešto sitno.

E5440 ili E5450.

Našao sam ranije u temi onaj što je BokiPK poručio i to sam uzeo, ***. provereno je provereno. Imam i GB P35 u rezervi ako ne proradi na P975. :D

Nikad ne reci nikad :d a spremni su i Microni D9 ;)

Poslednja izmena:
Op op :D lepo zezanje bese tada i moje prepoznatljivo vodeno :D Ako nadjes te 8800GT sto si imao zakazujem zezajne samo sad bez OCP na karticama :D

zashto bi neko davao 50+e za najjacheg zeona, rokao ga na plochu koja moze 500fsb da bi ga vozio na spushtenom multiju?

poenta high multi cpua-a je da mozesh na nizem fsb u da chupash visoke taktove, npr na p35 odnosno loshijim plochama za fsb oc.

500fsb plojka bi bila ok za neki npr 5450 i sl pa da moze 4+ghz.

pec :p

Drugari, jedno pitanje samo. Ne mogu nigde da nadjem xeon e5450 koji sam najvise voleo da uzmem. Da li da pazarim xeon e5440 za 40e ili x5460 za 5500din, oba su sa stikerom, ploca asus p5q, svestan sam da ovaj x povlaci i do 140-150w a napajanje mi nije nesto mnogo jako 500w 80+ modularno . Sta mislite? Ili da sacekam da uleti neki e5450, trazim vec neko vreme, pobegao mi jedan za dlaku. Poz svima

Poslednja izmena:
Ako dižeš i E54xx seriju na >3.5Ghz, i oni će da troše > 140w :) A 5770 je smešan potrošač. Tako da je pitanje hlađenja, svakodnevnog rada, a i para.
Tvoj ocz modular je sasvim dovoljan, inače.

Poslednja izmena:
Hvala ti na odgovoru. Gurao bih ga sa tx2 cm coolerom trenutno, treba mi stabilan racunar 24/7 posto se bavim video obradom, ne moram onda da ga klokam nesto, bar na 3,3-3,4 ako moze i to je to

Narucen xeon x5460 sa e0 (SLBBA) steppingom pa cemo videti sta cu napraviti. Uz pomoc dobrih ljudi ovde sa foruma valjda bude nesto :)

Da se i ja upišem, jedan E5450 radi veselo na gigabajtovoj EP35C-DS3R sa ddr3 mem. i bios-om iz Peginog potpisa.

Da se i ja upišem, jedan E5450 radi veselo na gigabajtovoj EP35C-DS3R sa ddr3 mem. i bios-om iz Peginog potpisa.

Svaka čast! Lep proc na još lepšoj plojki! Takođe, dobar izbor kulera iz budget sfere - konačno nešto bolje od LC-Power-a, pored dobrih i jeftinih "H" napajanja. Jesi li probao neki lagani OC? Mislim da bi CC odmah morao ići u push/pull - ne oklevaj da montiraš drugi vent. Sledeće je malo bolja grafika, i eto konkurentne mašine :) Pozz

edit#1: Au, sad vidim da tema ima 100k pregleda za 13 meseci.. Kad se setim koliko sam oklevao da je pokrenem iz respekta prema "klubu" i članovima :)

edit#2: E, da. Samo da prijavim i jedan peh među silnim uspehom - jedan od Xeon-a, i to E5420 E0 mi je stigao neispravan. Nije kupljen odakle i gro ovih procova u svetu, već u lokalu i od ljudi iz dijaspore :d Šteta nije bila ni 2k dindži, ***-a.. Takođe, poredio sam E5430 C0 i E5530 D0 (što sam najavljivao ranije u temi); moram da priznam da mi je 771 na 775 komba radila neuporedivo bolje od 1366 varijante i Xeon-om iz E5500 serije. Ne znam, možda samo subjektivni osećaj. U sintetici kako gde..

Poslednja izmena:

Hmmm ta ploča ima 4 slota za DDR2 memoriju (max 8GB) i 2 slota za DDR3 RAM (max 4GB). Ali kako to radi u stvarnosti? Ako popuniš sve slotove sa max. količinom memorije da li koristi svih 12GB ili nekad koristi samo DDR3 a nekad samo DDR2? Kako se uopšte podešava takva raznorodna memorija u BIOS-u?

Ne moze tako kombinovano. Mozes da koristis samo DDR2 ili samo DDR3.

Tako je, ili ddr2 ili ddr3. Iako piše da podržava samo 4GB ddr3 bez problema radi i sa 8. Verovatno nije bilo većih modula od 2GB u trenutku kad se pojavila ploča.

A kada bi svi RAM moduli bili na 1066 MHz i DDR2 i DDR3? Jel' bi onda mogli da se koriste zajedno? Ne znam kako se to uopšte bira koja će raditi nisam se nikada pre susretao sa tim, zato mi je interesantno.

Vrh Dno