Šta je novo?

Mod Nec-a 355x i 4550 u 4551 (DVD-RAM & LabelFlash)

ToxiC je napisao(la):
ajd vi meni kazite, koji Nero imate?
ja imam NEC 4551a i probao sam Nero 6.6.1.4 i Nero 7.0.1.4 i cak sam se igrao i sa LLS.dll i nikako da dobijem opciju za LabelFlash :mad:
ima resenja. LLS verzija 1.0.0.5 i nero 7.0.1.4 i radi, na extras imas Burn Label i to je to, nema nikakve ikonice (bar u mom slucaju) a kod starijeg neroa 6.6.1.3 i 4 imas ikonicu

studiovpc je napisao(la):
mislim da se ovo odnosilo na mene a ako nije ne moze da skodi. U mom slucaju je nf4 ultra cipset + instalirani nvidia ide driveri. Froka rece da su ga sj***li neki via driveri za ide, ne znam sta da kazem, neka proba Sladjin predlog da proba da ga flesuje na nekom drugom kompu gde je po mogucstvu cipset koji nije isti kao njegov. btw win xp pro sp2 32 bit

M, da mislim da si ti osoba B :) . Znaci radi na kombinaciji intel i nforce chipseta/drajvera dok, postoji mogucnost da zeki sa VIA. Ok idemo dalje XP je regularan kod Soso... pitao sam zato jer sam procitao po forumu da XP 64bit "moze" da pravi probleme s tim. Ne drzite me za rec znam da sam to procitao negde al de... da me ubijes ne secam se. Uostalom u sta jesam siguran ja to argumentujem verodostojnim linkom, sto se nadam se dalo videti iz predhodno prilozenog ;)

@SoSo: probao sam lightscribe na praznom dvd-u pa posle da narezem preko toga podatke i to je moglo samo sto se malo mucio na to mesto dok je rezao i posle se mucio sa citanjem na istom mestu ali ga je narezao. Probao sam i obrnuto (na nekim starim diskovima) i naravno disk vise nije citljiv na tom mestu gde je radjen ls. Ma da rezimiramo, najbolje je pisati po disku gde nema podataka i kraj. Pozdrav svima

"Ne, ne, ne sine Nebojsa taj avion nikada nece... poleteti" :D Pa licno mislim da i nema neke svrhe vrsiti akrobacije tipa prvo LabelFlash pa onda podaci (preko ili kako vec). LabelFlash jednostavno sluzi za "potpis" nakon rezanja podataka. Naravno uz namenski ostavljen prostor za to.

I aman ljudi upamtite LABELFLASH je NEC/YAMAHA (ex. yamahin DiscT@2) a ne LITESCRIBE koji je HP-ova fora. Tehnike se razlikuju ko babe i zabe. Cak HP ide i korak dalje jer sprema LiteScribe u boji (valjda po principu holograma, 'bem li ga kako) i naravno ograniceni ste na svrljanje samo gornjoj strani ISKLJUCIVO LiteScribe mediumima (zbog namenske emulzije i trista cuda). Dok LabelFlash moze i da "tetovira" data stranu.

Poslednja izmena:
ima resenja. LLS verzija 1.0.0.5 i nero 7.0.1.4 i radi, na extras imas Burn Label i to je to, nema nikakve ikonice (bar u mom slucaju) a kod starijeg neroa 6.6.1.3 i 4 imas ikonicu

Aj sad malo ja da kukam :) 'de ste iskopali taj LLS 1.0.0.5? 'ce mi da neko link (makar i na PM).

Daj mejl na PM, poslacu ti, jer se ne secam linka, ali opet da ponovim: ipak je bolja varijanta 6.6.1.4 i pravi serijski, mada mozda sa dobrim serijskim i 7.0.1.4 moze dobro da radi.

Edit: ovako treba da izgleda kada sve "uspe"...

Prilozi

• LabelFlash.jpg
    LabelFlash.jpg
    131.9 KB · Pregleda: 192
Poslednja izmena:
@Bane-Nis: ma znam koje su tehnologije nego ovo mi lepse zvuci "LightScribe" nego "LabelFlash" cak bi bila fora da je litescribe jos lepse zvuci

SoSo je napisao(la):
Froka, sto ne probas da ga flesujes na nekom drugom racunaru?

To cu i da uradim. Sutra nosim moj klinicki mrtav drajv kod ortaka, pa cu da probam na nForce 2 i nekoj SiS 648 (Intel) ploci da ga reanimiram....

Inace imam KT400 plocu i XP SP2...

E da, momci i devojko ,hvala na pomoci....

edit: Tragajuci Netom za resenjem problema, naleteo sam na sajt http://bootflash.host.sk/ koji nudi slican bootcode flasher, s tim sto ovaj radi i sa Binflash 1.25 . Ko zeli, nek proba. Pozz

Poslednja izmena:
SoSo je napisao(la):
Daj mejl na PM, poslacu ti, jer se ne secam linka, ali opet da ponovim: ipak je bolja varijanta 6.6.1.4 i pravi serijski, mada mozda sa dobrim serijskim i 7.0.1.4 moze dobro da radi.

Edit: ovako treba da izgleda kada sve "uspe"...
nisam mogao a da ne primetim, sto ti stoji ovaj firmware, to je original NEC jel tako? Stavi Dee's and Liggy's 1-Z2 otvara sve (bitsetting, riplock, rpc1) a na nekim medijima reze brze, provereno ja sam ga stavio i super radi plus novijeg je datuma

To je isto modovani firmware sa CD Freaks-a. "This firmware is based on the original NEC ND4551A 1-8L firmware..." Mogu probati i taj, mada, koliko sam razumela ako se koristi stari binflash ne bi trebalo da bude problema sa bilo kojim firmware-om prilikom flesovanja -- u stvari, pitanje je: da li su mozda u medjuvremenu promenili firmware-ove i da li se to moze odraziti na flesovanje ili su samo promenili softver? Liggy je izjavio: "And remember that future firmwares can have a similar check and refuse working on crossflashed drives!". Ne bih volela da osvanu nove verzije sa starim imenima na sajtu, pa da budem zamorce :)

Poslednja izmena:
Na onom poljskom sajtu su čak napravili i NEC_oc_pack priručni komplet za d/l :D

SoSo izašao je i bootcode2 koji radi i sa 1.25, ali upravo stoji i to da se provera može implementirati u buduće revizije firmware-a, ne samo u flasher-e. Updejtuj ti to dok još možeš. :)

vlasta je napisao(la):
Binflash 1.24 je povučen sa sajta, LM ima li ga neko sačuvanog?

C,c,c decace, ne pratis gradivo. Lepo ti sve pise na onom sajtu (doduse na poljskom :D) imas linkic koji se zove „paczkê” (odma pri pocetku - stavka 2) e u tom zecu lezi grm! Tu ti je spakovano sve sto ti treba od egzibicija da bi propratio tu "slikovnicu"... Kad lepo odpakujes fajlic treba da ima u njemu ovo:
eksplorer3.png

- naravno tu se nalazi BinFlash 1.24 tj. ovaj:
oc_9.png

Poslednja izmena:
SoSo je napisao(la):
To je isto modovani firmware sa CD Freaks-a. "This firmware is based on the original NEC ND4551A 1-8L firmware..." Mogu probati i taj, mada, koliko sam razumela ako se koristi stari binflash ne bi trebalo da bude problema sa bilo kojim firmware-om prilikom flesovanja -- u stvari, pitanje je: da li su mozda u medjuvremenu promenili firmware-ove i da li se to moze odraziti na flesovanje ili su samo promenili softver? Liggy je izjavio: "And remember that future firmwares can have a similar check and refuse working on crossflashed drives!". Ne bih volela da osvanu nove verzije sa starim imenima na sajtu, pa da budem zamorce :)
da znam da je modovani ali ovaj 1-z2 ti je noviji i otkljucano je vise stvari nego u tom tvom zato sam ga i stavio, prvo sam video kod tebe taj 1-8l pa rekoh gle ovo novije od mog (do tada sam imao 1-07) kad sam otisao na sajtu provalio sam da je i 1-07 noviji od tog tvog i onda sam skinuo 1-z2 koji je modifikovan do maximuma, stavi ga neces se pokajati, narocito zato sto odredjene medijume mozes da rezes brze tj na 12x a neke na 16x, korisno u svakom slucaju. Proverio sam i Verbatim i Xwave su mi se rezali na 12x DVD+R su u pitanju

Lls 1.0.0.5

Evo za sve i zahvalite SoSo a ne meni. Pozz
@Froka: Uradi li nesto?

Prilozi

• LLS.zip
    72.4 KB · Pregleda: 165
Evo me vratio sam se i mogu samo da kazem: USPEO SAM !!!
Prikljucio sam ga na neku Intel SiS 648 plocu i flash je naravno prosao bez problema. Odmah sam probao u Nero 7 sa LLS.dll 1.0.0.5 da nesto iscrtam i radi super.

Evo po stoti put da vam se zahvalim i vise necu nista da diram, MAJKE MI :eyebrows: !!!

POZZ

Poslednja izmena:
Froka je napisao(la):
Evo me vratio sam se i mogu samo da kazem: USPEO SAM !!!
Prikljucio sam ga na neku Intel SiS 648 plocu i flash je naravno prosao bez problema. Odmah sam probao u Nero 7 sa LLS.dll 1.0.0.5 da nesto iscrtam i radi super.

Evo po stoti put da vam se zahvalim i vise necu nista da diram, MAJKE MI :eyebrows: !!!

POZZ
lepo smo ti rekli sta da radis i drago nam je da si uspeo, samo napred. Majke mi!

Jos da nam je samo odgovarajucih diskova... :)
Stvarno, gde ima da se kupi u NS/BG LabelFlash dvd-ovi. Malko bi da crtam i sa gornje strane.

medans je napisao(la):
Jos da nam je samo odgovarajucih diskova... :)
Stvarno, gde ima da se kupi u NS/BG LabelFlash dvd-ovi. Malko bi da crtam i sa gornje strane.
to se i ja pitam mada mi se cini da sam video negde u nekoj prodavnici u bg negde oko knez mihajlove u izlogu labelflash diskove ali se ne setih da ih kupim tj tada sam jos uvek imao 3550 pa nisam ni kontao da ce postati 4551

to se i ja pitam mada mi se cini da sam video negde u nekoj prodavnici u bg negde oko knez mihajlove u izlogu labelflash diskove ali se ne setih da ih kupim tj tada sam jos uvek imao 3550 pa nisam ni kontao da ce postati 4551

Samo oprez da ne kupite LiteScribe diskove jer nista onda od pisanja po gornjem sloju. Tj. bacena parica uzalud

@Froka
Svaka cast majstore. Bilo mi je krivo sto ti se to desilo ali sve je dobro sto se dobro svrsi. - Naravucenije OPREZ sa VIA chipsetom!

Ne mislim da je toliki problem VIA cipset, koliko drajveri... Preporuka je da se koriste difolt Windows IDE drajveri.

SoSo je napisao(la):
Ne mislim da je toliki problem VIA cipset, koliko drajveri... Preporuka je da se koriste difolt Windows IDE drajveri.
Da li si flesovala drive sa onim fw-om koji sam ti predlozio? 1-Z2

;)

To je valjda to, našla sam ga na onom slovačkom sajtu, jer su ga u medjuvremenu uploadovali.

Prilozi

• nec.gif
    nec.gif
    4.7 KB · Pregleda: 133
SoSo je napisao(la):
;)

To je valjda to, našla sam ga na onom slovačkom sajtu, jer su ga u medjuvremenu uploadovali.
to je to. I cime si ga fleshovala 1.24 ili 1.25? Koji slovacki sajt?

Jedan od ona dva sajta iz Banetovog posta - jedan je poljski,a drugi slovački. Koristila sam Binflash 1.24 :)

SoSo je napisao(la):

"difolt" :zgran: :laugh:

SoSo je napisao(la):
Jedan od ona dva sajta iz Banetovog posta - jedan je poljski,a drugi slovački. Koristila sam Binflash 1.24 :)
znao sam da ces da koristis 1.24 ali znao sam, dobro u svakom slucaju bitno je da radi, sinoc sam blejao na cd freaksu do 6 ujutru i citao postove o crossflashu i mali broj ima zamerke na 1.25 ali to samo ako su radili flash sa pogresnim boot code flasherom pa onda 1.25. U svakom slucaju kod mene radi i 1.25 tako da nije to neki problem ne vidim razlog za paniku, jer tamo lepo pise (na cd freaksu) da ako pkusate flash sa 1.25 i drive ne dozvoljava tj fw flash nece ni biti pokrenut. U mom slucaju radi tako da sam happy happy happy. Drago mi je da je do sad svakom odavde uspelo i da je moguce i dalje upgrade-ovati fw, samo me brine sto onaj Liggy i Dee izgleda nece vise da prave modified firmware ali na vreme sam updateo-vao ali what the heck naci ce se neko vec ko ce da ih zameni izgleda da je NEC pripretio Liggy-ju i ovaj se u*ro zesce kad ne sme da pomene ni bin flash ni nista na netu

Poslednja izmena:
Dee-27 je neka verzija naše SoSo tek da ne bude zabune ;), inače cela "afera" je poprimila oblik sapunice. Liggy još uvek nije odlučio da li će sa svoje strane ukinuti podršku za nove verzije fw, ali je za sada ukinut d/l sa njihove adrese; ipak izdao ga je neko od saradnika - stvar principa.

bekap adresa za fw ako nekome treba
http://www.micheldeboer.nl/firmware/index.html

jedno pitanje...jel za ovu egzibiciju nuzno potrebno da mi NEC
bude MASTER i to sam??
meni je SLAVE a iznad njega je BenQ
a mrzi me da vadim sad sve, jel moze i ovako?

Vrh Dno