Šta je novo?

Mod Nec-a 355x i 4550 u 4551 (DVD-RAM & LabelFlash)

Pazi, ali kad udjem u BIOS, drajv mi je prijavljen kao 4551A ! Znaci nije bas skroz mrtav, ali je sj*ban... :) Moram nekako da probam da ga flashujem iz DOS-a, ali ne znam kako.
Sad pokusavam sa voodoo magijom i jos nekim crnackim ritualima da ga ozivim, ali nesto nece :-( ...

Evo jedne ideje šta možeš da pokušaš, ali ne garantujem ništa ;)

skini Binflash 1.25 za DOS, a usput prostudiraj komande za isti , skini oficijelni ili neki Liggy-jev *regularni* 4550 fw i pokušaj da ga flešuješ iz DOS-a.

edit: sajt ne dozvoljava cross-linkovanje, potraži iz tabele DOS32 verziju.

Poslednja izmena:
Dobro i shta sad..radi cela stvar ili ne...I kako sa LLS.dll ..gde ga kopirati.
Vidim da je jedan uredjaj vec ubijen pa se neshto suzdrzavam da probam.

Kako videh..mozda je zbog BinFlash-a v1.24.....izgleda da ima bug... v1.25 otklanja to

v1.25 - Fix a severe bug that could break 3550, 3551, 4550, 4551, 6750, 6751, 7750 and 7751 drives on some hardware configurations
- Add 64 bit Windows executables (untested so far)
- Switched to new Compiler (VC++ 8)

Ima li josh dobromoraca?...:d

daaa :D Binflash 1.25 otklanja bug krosflešovanja gorepomenutih drajvova :d

vucko83 je napisao(la):
Kako bre to pise po data strani dvd-a?

Moze da pise samo na delu diska na kome nema podataka, a rezultati nisu losi, mada treba ipak videti kako sve to izgleda na odgovarajucim LabelFlash medijima. Ima li ih negde i ko u stvari pridaje Fujifilm diskove u Beogradu?

ivica je napisao(la):
Dobro i shta sad..radi cela stvar ili ne...I kako sa LLS.dll ..gde ga kopirati.
Vidim da je jedan uredjaj vec ubijen pa se neshto suzdrzavam da probam.

Bolje probati pa ne uspeti, nego uopste ne probati :p
Salim se, da je neko pre mene ubio uredjaj ne verujem da bih i ja probala. LLS.dll se iskopira u C:\Program Files\Nero\Nero 7\Core (za 7.0.1.4 verziju, a cini mi se da se u verziji 6.6.1.4 vec nalazi u C:\Program Files\Ahead\Nero)

Froka, kakva je situacija kod tebe? :(

Poslednja izmena:
Froka je napisao(la):
Zna li neko sta mogu da uradim? Windows vise nece da se podigne kada je rezac povezan, a programi kojima sam pokusao da flashujem ne rade u DOS-u, tako da vise ne znam sta mogu da uradim. Poremetio se boot code i sad mogu da se slikam...
AAAAAA poludeo sam.... Morao sam ja da cackam mecku, sve je dobro radilo, ali neee,morao sam ja da aktiviram LabelFlash i da budem faca.... :wall: Ode 45 evra u PM.......... :crash: :wall: :wall: :wall:

HELP ako neko nesto zna !!!!!!!

Ćekaj Froka bratee, kajne problem! Nisi ispratio proceduru mozda kako treba.Dik, tvoj problem je poznat širom na svet i već postoji. Evo ćitaj:

"I used the tool exactly as descibed on the linked page http://nechack.host.sk (really simple in a DOS Box... unbelieveable but true). After that you need to reboot the PC, the I for a moment was shocked; because after the reboot the burner still keeps binking very fast, as if it was a bad flash.
When WindowsXP was completly started I flashed the burner with Liggy's and Dee's firmware "ND4551 1-Z2" which comes incuded with BinFlash.

Then a new reboot. Reinstalled Nero 6.6.1.4 from Januari 31st 2006 ("they" told me version 7 seems to be buggy, and doesn't support LabelFlash)

WindowsXP recognizes the drive as: _NEC DVD_RW ND-4551A

So now when I start Nero and choose "select recorder" the drive is indeed now recognized as 4551A it indeed tells me to support DVDRAM. Also a new button appears on top of Nero Burning Rom, which starts a LabelFlash editor. Also in the SmartStart options under Extra there's the LabelFlash Option."

tekst pokupljen odavde

a ako slučajno kome zatreba "Liggy's and Dee's firmwares" se nalaze ovde

NAPOMENA: Dobro procitajte sve podatke i upustva pre nego sto se bacite na posao. Da ne bude posle "Bane mi rekao" tj. ne snosim nikavu odgovornost za nastale posledice.

(internet je ćudo!) :D

ironman je napisao(la):
Froka, a jel znash mozda koji su ono ranije modeli rezaca mogli da "graviraju"
bilo je u nekom casopisu, ne mogu da se setim. Ili je to sad privilegija samo dvd rezaca?

Odgovor je CD/RW Yamaha CRW-F1 a njihova tehnologija se zvala DiscT@2. A shodno tome Nec je u saradnji sa Yamahom i njenim iskustvom razvio novonastali LabelFlash

Poslednja izmena:
andjelkoyu je napisao(la):
Evo jedne ideje šta možeš da pokušaš, ali ne garantujem ništa ;)

skini Binflash 1.25 za DOS, a usput prostudiraj komande za isti , skini oficijelni ili neki Liggy-jev *regularni* 4550 fw i pokušaj da ga flešuješ iz DOS-a.

edit: sajt ne dozvoljava cross-linkovanje, potraži iz tabele DOS32 verziju.

A-a
disagree.gif
ne bih se ja igrao s time... Obratite paznju "Believe me, it works but you have to use necflash 1.24. Problems are reported using 1.25 version with the bootflashing tool." - izvor

Poslednja izmena:
Binflash 1.24 je povučen sa sajta, LM ima li ga neko sačuvanog?

SoSo je napisao(la):
Salim se, da je neko pre mene ubio uredjaj ne verujem da bih i ja probala. LLS.dll se iskopira u C:\Program Files\Nero\Nero 7\Core (za 7.0.1.4 verziju, a cini mi se da se u verziji 6.6.1.4 vec nalazi u C:\Program Files\Ahead\Nero)

Nije mi se pojavila nikakva ikonica. Sta sad?

Imam LG HL-DT-ST GWA 4166B sa LightScribe-om, imam i Roxio Easy Media Creator koji je stigao uz masinu, ali on odbija da "shkraba" sa data strane, a u Neru ne znam kako... Help :S:

Bane-Nis je napisao(la):
A-a
disagree.gif
ne bih se ja igrao s time... Obratite paznju "Believe me, it works but you have to use necflash 1.24. Problems are reported using 1.25 version with the bootflashing tool." - izvor
@ Bane
Postovao sam dotični link ka toj temi nekoliko postova ranije, nema potrebe da me podsećaš, kome treba neka pročita. :)

ChrisWB je napisao(la):
So, am I going to be able to upgrade to future firmware versions with my 3550 flashed to a 4551? Or will my drive go dead if I try?
Liggy je napisao(la):
You should still be able to flash any 3550 firmware, if you go back to 3550. I cannot guarantee anything else!

ScorpioSoft je napisao(la):
But how about the reports from people that they could not use binflash 1.25 to flash their drive, after using the 'bootflash tool'? If they used 1.24 everything works great...
Liggy je napisao(la):
I have no idea. But it looks like at least someone was able to do this with 1.25

Vrlo je moguće da mu neće dozvoliti downgrade na 4550 fw, ukoliko se prvo ne vrati bootcode, ali to ne mogu znati dok ne proba! No, za tu operaciju će mu trebati Binflash 1.24 Dos32 verzija koju ne verujem da je skinuo od ranije, a to je preko noći takođe postala tabu tema na CDF. ;)

Ko je pametan neka prvo pročita sve relevantne teme i svesno prihvati rizik. :type:

Poslednja izmena:
Ooops, nisam izvalio da ste se jos na pocetku thread-a jos presaltali na LabelFlash :d

Poslednja izmena:
cekajte bre malo ja sam se nesto pogubio, evo hocu da se upustim u posao ali mi nije jasna jedna stvar cas kao jeste pa opet nije, imam 3550 i sad jel on moze da se fleshuje samo u 3551 ili moze da se napravi da bude 4551, ajde molicu za brzi odgovor posto sam spreman da se bacim na posao

ukoliko si pročitao sve gore navedene linkove i opet ti ništa nije jasno - bolje ne pokušavaj :)

Evo me opet. Koliko sam procenio situaciju, flash bootcode-a je prosao OK, ali OS odbija da se podigne, izgleda neko neslaganje sa VIA %$^%!@ drajverima za IDE controller... Probao sam u DOS-u da pokrenem binflash, i on je prepoznao moj drajv kao 4551A... Jedino sto me je sprecilo da probam da flashujem je sto je *.bin firmware velik ~2MB i nisam mogao da ga stavim na floppy, a ne mogu da pristupim NTFS particiji iz DOS-a.... Sad cu ja jos nesto da probam, ima jos nade za mene.....

A da, gde ja dodjavola da nadjem binflash 1.24 za DOS ako mi ne bude radilo sa 1.25 ????

Hvala svima na pomoci i na saucescu i sazaljenju....

Ne znam da li si pročitao gornje linkove pažljivo, savetuje se da se isključiš <boot from cd rom> u bios-u pre flash-a; pokušaj sa oficijelnim fw za 4550. Rekao si da win možeš da boot-uješ kada otkačiš dvd? Otkači ga, podigni sistem i na C: iskopiraj potreban fw (originalni 1.07, recimo).

andjelkoyu je napisao(la):
ukoliko si pročitao sve gore navedene linkove i opet ti ništa nije jasno - bolje ne pokušavaj :)
ma uradio sam sve kako treba i zavrsio sam posao i sad imam 4551 i ima podrsku za dvd-ram i sve gluposti koje nije imao, samo me zeza nero nece da mu radi litescribe, lepo idem na extras, burn label i on samo izadje iz neroa bez onog do not send i slicno kad pukne program, ispada kao da sam ga zatvorio, jel zna neko kako ovo da resim, sad cu da instaliram easy media creator pa da probam sa njim

SoSo je napisao(la):
Moze da pise samo na delu diska na kome nema podataka, a rezultati nisu losi, mada treba ipak videti kako sve to izgleda na odgovarajucim LabelFlash medijima. Ima li ih negde i ko u stvari pridaje Fujifilm diskove u Beogradu?

Froka, kakva je situacija kod tebe? :(
kako si ti uspela da ti proradi litghscribe? ja iskopiram file u core direktorijum ali mi puca nero svaki put kada idem na burn label

Hm, zavisi koju verziju fajla imas i koji Nero, isto se i meni desavalo sa (mislim, nisam sigurna) starijom verzijim dll-a (1.0.0.5) i sa Nerom 7.0.1.4. Sada mi Nero 6.6.1.4 i LSS.dll 1.0.4.1 koji dolazi uz njega rade savrseno (naravno uz odgovarajuci S/N koji sam dobila kada sam platila liicencu za Reloded verziju :D ). Sada su tu sve ikonice i puna funkcionalnost. u slucaju da S/N za 6.6.1.4 nije odgovarajuci, moze da se odradi posao preko BurnLabel, ali fale neke funkcije, od Previewa pa do podesavanja kvaliteta ispisa. Takodje i 7.0.1.4 moze da se "natera" da radi, ali opet, sa nekom od verzija LLS.dll-a.

Poslednja izmena:
SoSo je napisao(la):
Hm, zavisi koju verziju fajla imas i koji Nero, isto se i meni desavalo sa (mislim, nisam sigurna) starijom verzijim dll-a (1.0.0.5) i sa Nerom 7.0.1.4. Sada mi Nero 6.6.1.4 i LSS.dll 1.0.4.1 koji dolazi uz njega rade savrseno (naravno uz odgovarajuci S/N koji sam dobila kada sam platila liicencu za Reloded verziju :D ). Sada su tu sve ikonice i puna funkcionalnost. u slucaju da S/N za 6.6.1.4 nije odgovarajuci, moze da se odradi posao preko BurnLabel, ali fale neke funkcije, od Previewa pa do podesavanja kvaliteta ispisa. Takodje i 7.0.1.4 moze da se "natera" da radi, ali opet, sa nekom od verzija LLS.dll-a.
imam nero 7.0.1.4b i lls 1.0.4.1 i ne radi, moram da probam sa starim neroom, naravno da imam i ja odgovarajuci s/n koji sam debelo platio tako da cu da pokusam, hvala u svakom slucaju

Poslednja izmena:
Sada sam proverila, u stvari Nero 7.0.1.4 radi sa verzijom dll-a 1.0.0.5.

Opet ja i moj baksuzni 4550A. Uspeo sam da namestim da se Windows bootuje, problem je bio u VIA drajverima za IDE controller, stavio sam neku verziju iz 2003. godine i proradilo je.
Kao sto sam rekao, drajv se prijavljuje kao 4551A. I ja sad sav srecan pokrecem Binflash 1.24 i pokusavam da flashujem, ali dobijam poruku "Error sending firmware to drive". Probao sam i sa 1.23 i 1.25 i opet nista.
Probao sam i da ponovim postupak flashovanja u 4551 i probao da vratim na 4550 sa onim programom NECBFL ali nesto ne radi... :-( :-(

Sta vise da mu radim ja stvarno ne znam

Froka je napisao(la):
Opet ja i moj baksuzni 4550A. Uspeo sam da namestim da se Windows bootuje, problem je bio u VIA drajverima za IDE controller, stavio sam neku verziju iz 2003. godine i proradilo je.
Kao sto sam rekao, drajv se prijavljuje kao 4551A. I ja sad sav srecan pokrecem Binflash 1.24 i pokusavam da flashujem, ali dobijam poruku "Error sending firmware to drive". Probao sam i sa 1.23 i 1.25 i opet nista.
Probao sam i da ponovim postupak flashovanja u 4551 i probao da vratim na 4550 sa onim programom NECBFL ali nesto ne radi... :-( :-(

Sta vise da mu radim ja stvarno ne znam
meni bre nije jasno kako si za***ao stvar. Ja nisam ni pratio uputstva mrzelo me samo sam pustio programe jedan po jedan i odradio sam posao i jos sam imao 3550 (hehe kako ovo lepo zvuci u proslom rodu) i evo sam je 4551, jos samo da namestim nero i ima da budem srecan kao kuce u liftu. Probaj iz pocetka lepo korak po korak sa necbfl fajlom ali nemoj da restartujes komp, recimo ja nisam dok sam to radio i onda odmah binflash i samo ides na flash i izaberes onaj 4551 1-07.bin fajl i teraj dalje, mora da radi, gde bas ti jedini da ne uspes a toliko ljudi na cd freaksu uspelo

Uputstvo sam detaljno proucio, ali sta mi vredi brate, uvek postoje gremlini koji srede stvar kad najmanje ocekujes. Izgleda su me zeznuli VIA drajveri za IDE controller, to su neki posebni u*rani drajveri koji shatro ubrzavaju rad.
Vise nema sta da radim, garancija (verovatno) propade, jedino ne znam da li moze flash na DVD-RW da se reprogramira kao recimo na maticnim plocama. To mi je neka poslednja solucija, osim one da mi drajv stoji kao ukras u kucistu i bljeska po ceo dan.

Froka je napisao(la):
Uputstvo sam detaljno proucio, ali sta mi vredi brate, uvek postoje gremlini koji srede stvar kad najmanje ocekujes. Izgleda su me zeznuli VIA drajveri za IDE controller, to su neki posebni u*rani drajveri koji shatro ubrzavaju rad.
Vise nema sta da radim, garancija (verovatno) propade, jedino ne znam da li moze flash na DVD-RW da se reprogramira kao recimo na maticnim plocama. To mi je neka poslednja solucija, osim one da mi drajv stoji kao ukras u kucistu i bljeska po ceo dan.
nemoj da gubis nadu, skini onaj binflash ali za dos i napravi boot disketu pa probaj nemoguce da ne moze ipak to je samo fleshovanje pa nije to zauvek mrtvo ima nade, experimentisi sa necbfl-om ponovo pa upisi drugi boot code i onda nemoj da restarujes komp i rokni mu flash iz wina. Probaj razne kombinacije pa javi
P.S. Hvala SoSo za fajl radi sve extra opasna je fora ovo sa pisanjem po disku, jos jedno pitanje do sada sam experimentisao i pisao na disku gde je ostalo slobodnog mesta a da li moze da se pise gde vec ima podataka tj moze ali da li ce da osteti podatke ili ne?

To je jos jedan detalj u kome se razlikuju dve pomenute verzije - kada aplikacija za LabelFlash radi kako treba, ona ne dozvoljava ispisivanje na delu diska na kome ima podataka.

Froka, sto ne probas da ga flesujes na nekom drugom racunaru?

Poslednja izmena:
SoSo je napisao(la):
To je jos jedan detalj u kome se razlikuju dve pomenute verzije - kada aplikacija za LabelFlash radi kako treba, ona ne dozvoljava ispisivanje na delu diska na kome ima podataka.

Froka, sto ne probas da ga flesujes na nekom drugom racunaru?

Ajd da utvrdimo "krivca" u frokinom racunaru. Soso, i jos ko bese... koji chipset imas/te?? Froko da nisi slucajno sve to odradio iz 64-bitnog XP-a? btw: Soso koji windows korsitis??

ajd vi meni kazite, koji Nero imate?
ja imam NEC 4551a i probao sam Nero 6.6.1.4 i Nero 7.0.1.4 i cak sam se igrao i sa LLS.dll i nikako da dobijem opciju za LabelFlash :mad:

Bane-Nis je napisao(la):
Ajd da utvrdimo "krivca" u frokinom racunaru. Soso, i jos ko bese... koji chipset imas/te?? Froko da nisi slucajno sve to odradio iz 64-bitnog XP-a? btw: Soso koji windows korsitis??
mislim da se ovo odnosilo na mene a ako nije ne moze da skodi. U mom slucaju je nf4 ultra cipset + instalirani nvidia ide driveri. Froka rece da su ga sj***li neki via driveri za ide, ne znam sta da kazem, neka proba Sladjin predlog da proba da ga flesuje na nekom drugom kompu gde je po mogucstvu cipset koji nije isti kao njegov. btw win xp pro sp2 32 bit

@SoSo: probao sam lightscribe na praznom dvd-u pa posle da narezem preko toga podatke i to je moglo samo sto se malo mucio na to mesto dok je rezao i posle se mucio sa citanjem na istom mestu ali ga je narezao. Probao sam i obrnuto (na nekim starim diskovima) i naravno disk vise nije citljiv na tom mestu gde je radjen ls. Ma da rezimiramo, najbolje je pisati po disku gde nema podataka i kraj. Pozdrav svima

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno