Šta je novo?

Mod Nec-a 355x i 4550 u 4551 (DVD-RAM & LabelFlash)

na svim ovim linkovima se vidi da boot code flash treba za modele 3550A(4550A) -> 3551A(4551A) !!
ali ja imam 4551A i nikako da nateram labelflash da mi proradi :wall:
probao sam sve i razlicite nero-e 6.6.1.4 i 7.0.1.4 i razlicite lls-ove !!!
jel treba neki "specijalni" serijski za nero ili sta.....

okmijun je napisao(la):
jedno pitanje...jel za ovu egzibiciju nuzno potrebno da mi NEC
bude MASTER i to sam??
meni je SLAVE a iznad njega je BenQ
a mrzi me da vadim sad sve, jel moze i ovako?
moze, ja sam tako uradio, combo msi mi je master na secondary a nec slave na secondary i nema potrebe da vadis jer imas opciju kad menjas boot code da izaberes koji ces drive, isto vazi i za binflash koji u stvari vidi samo nec-a

ToxiC je napisao(la):
na svim ovim linkovima se vidi da boot code flash treba za modele 3550A(4550A) -> 3551A(4551A) !!
ali ja imam 4551A i nikako da nateram labelflash da mi proradi :wall:
probao sam sve i razlicite nero-e 6.6.1.4 i 7.0.1.4 i razlicite lls-ove !!!
jel treba neki "specijalni" serijski za nero ili sta.....
ako imas nero 7.0.1.4 skini lls koji sam postovao ovde verzija 1.0.0.5 i iskopiraj ga u c:\Program Files\Nero\Nero 7\Core i onda kada udjes u nero ides na Extras pa na Burn Label i mora da radi, u protivnom fleshnes noviji firmware pa vidi jel moze tad, preporuka ti je fw 1-Z2 RPC 1 u kome ti je sve otvoreno i reze neke medije brze imas ga ovde http://www.micheldeboer.nl/firmware/455x.html file ti je 1Z2_rpc1.zip

P.S. LabelFlash radi samo na DVD diskovima, da ne dodje do zabune :smash:

Poslednja izmena:
Koliko traje crossflashovanje i flashovanje 4551 firmware-a? Pitam ovo da se ne bih usr'o sto prekratko ili predugo traje

CuBe-O je napisao(la):
Koliko traje crossflashovanje i flashovanje 4551 firmware-a? Pitam ovo da se ne bih usr'o sto prekratko ili predugo traje
traje najvise 5 minuta ma i to je mnogo sve ukupno 2 minuta sa restartovanjem

Da rezimiramo proceduru josh jednom...Fleshne se prvo sa onim bootflash za dos u verziji 1.0 a drajv blinka i dalje i posle takvog flesha...Onda se resetuje rachunar..prepozna se 4551A i onda se ode na binflash 1.24 za win i odradi se blash novog firmwera.
Da li je ovo moze i u safe modu iz bezbednosnih razloga..ili moze i ovako na normalan boot..ili napr..preventiva diagnostic boot u msconfig-u..jer servisi koji mogu da "napadnu" uredjaj za vreme flasha nisu pozeljni? Da li je neko probao da vrati stvar na normalu...ponovni crossflashing na 4550A? Verovatno je mogce ali pitam?

Ovih dana sam bash u nekoj guzvi oko diplomskog pa bolje da pitam....

ivica je napisao(la):
Da rezimiramo proceduru josh jednom...Fleshne se prvo sa onim bootflash za dos u verziji 1.0 a drajv blinka i dalje i posle takvog flesha...Onda se resetuje rachunar..prepozna se 4551A i onda se ode na binflash 1.24 za win i odradi se blash novog firmwera.
Da li je ovo moze i u safe modu iz bezbednosnih razloga..ili moze i ovako na normalan boot..ili napr..preventiva diagnostic boot u msconfig-u..jer servisi koji mogu da "napadnu" uredjaj za vreme flasha nisu pozeljni? Da li je neko probao da vrati stvar na normalu...ponovni crossflashing na 4550A? Verovatno je mogce ali pitam?

Ovih dana sam bash u nekoj guzvi oko diplomskog pa bolje da pitam....
moguce je vracanje ali procedura opet ista, boot code flash za koji model hoces pa firmware za njega i to je to. Ovo za safe mode ne znam ali mislim da moze. Cak i ne moras da restartujes komp posle bootcode promene nego odmah flashujes tako sam ja odradio odmah posle blinkanja. Proces je krajnje jednostavan i bezbolan. Za bolju sigurnost stavi ide drivere fabricke windowsove

Uspelo mi je crossflashovanje, i labelflash sljaka, jedino me muci sledece:skinuo sam 1-z2 rpc1 firmware ali je on u paketu sa binflasherom 1.25, pa se plasim da ga flashujem zbog komentara ljudi na netu da nije preporucljivo flashovati modovan 3550/4550 sa 1.25. Jel' ima neko 1-z2 kao .bin ili mozda u paketu sa binflasherom 1.24? Ili ako je nekome uspelo sa 1.25 neka javi

CuBe-O je napisao(la):
Uspelo mi je crossflashovanje, i labelflash sljaka, jedino me muci sledece:skinuo sam 1-z2 rpc1 firmware ali je on u paketu sa binflasherom 1.25, pa se plasim da ga flashujem zbog komentara ljudi na netu da nije preporucljivo flashovati modovan 3550/4550 sa 1.25. Jel' ima neko 1-z2 kao .bin ili mozda u paketu sa binflasherom 1.24? Ili ako je nekome uspelo sa 1.25 neka javi
ja sam uspeo sa 1.25 bez ikakvog cimanja imas na http://www.micheldeboer.nl/firmware programcic koji iz exe file kao sto je taj 1-z2 sa binflashom vadi bin fajl nesto split32 ili tako nesto se zove, probaj da izvadis sa njim ako ti je frka da radis sa 1.25 mada napominjem da sam odradio posao sa njim bez ikakvog cimanja, mislim da imas ovde bin file 1-z2 fw-a http://nechack.host.sk/ pa vidi sta ti vise odgovara

E vidi..sad izashao i bootcode flasher 1.1...u cemu je caka...neshto je doradjeno ili ???
Da ne bude opet neshto kao sa 1.25....

studiovpc je napisao(la):
meni bre nije jasno kako si za***ao stvar. Ja nisam ni pratio uputstva mrzelo me samo sam pustio programe jedan po jedan i odradio sam posao i jos sam imao 3550 (hehe kako ovo lepo zvuci u proslom rodu) i evo sam je 4551, jos samo da namestim nero i ima da budem srecan kao kuce u liftu. Probaj iz pocetka lepo korak po korak sa necbfl fajlom ali nemoj da restartujes komp, recimo ja nisam dok sam to radio i onda odmah binflash i samo ides na flash i izaberes onaj 4551 1-07.bin fajl i teraj dalje, mora da radi, gde bas ti jedini da ne uspes a toliko ljudi na cd freaksu uspelo

Znaci ipak je tacno da moze 3550->4551?! Hm... zanimljivo.
Jesi li odradio koji "T@2" do sad po disku? I kako si zadovoljan?

Bane-Nis je napisao(la):

JOOOOOO LJUDI OVO RADI KO ZMAJ! A JA MISLIO JUCE DA IZVUCEM 5 CRVENIH ZA 4551...heh 3500->4551....SUPER!

Jel ovo radi sa cd-ovima...odfleshova ga ja...ali LLS label izbacuje samo BURN dugme kad ubacim neki DVD...ali kad ubacim CD stoji Not Suported...!!!

Nisam josh probao "printing" ..zao mi diska....:D

Ne, ne može da se "škraba" po CD-ovima. Zanimljivo je da ako želite kvalitetniji otisak - sa većim kontrastom - postupak možete ponoviti više puta, isto kao kod LightScriba. Nravno, pri tom zaboravite na vreme, jer sve traje jako dugo. Još jedna zanimljiva stvar - pogledajte sličicu u prilogu... Cvetić je naknadno dodat; prvo je bila samo šara s kvadratićima, što znači da može da se "precrta" već postojeći motiv.

Prilozi

• scan.jpg
    scan.jpg
    33.1 KB · Pregleda: 195
SoSo je napisao(la):
Ne, ne može da se "škraba" po CD-ovima. Zanimljivo je da ako želite kvalitetniji otisak - sa većim kontrastom - postupak možete ponoviti više puta, isto kao kod LightScriba. Nravno, pri tom zaboravite na vreme, jer sve traje jako dugo. Još jedna zanimljiva stvar - pogledajte sličicu u prilogu... Cvetić je naknadno dodat; prvo je bila samo šara s kvadratićima, što znači da može da se "precrta" već postojeći motiv.

He,he zanimLivo...

Soso pa ti si stvorila novi vid umetnickog slikanja. :p

Probano na TDK 4x ...najboljim kvalitetom..~45min rezanje....Stavio sam sliku neku kao pozadinu....Vidi se ali bleduljavo...tekst se odlichno vidi... Mozda sam trebao neki efekat da primenim...na sliku...Neka priroda...Izgleda da mora da se pojacha kontrast..
Imali josh nekih softwera za ovo sem ovog Nero-ovog...

@SoSo: Kako mislish moze da se pojacha slika...ako izvadim disk..ko mi garantuje da ce ponovo da nareze na istom mestu a da cela slika ne bude zarotirana.

@Ilija...moze i sa nero-om 7.0.1.4 samo skini onaj novi LLS.dll shto je okachen u ovom treadu. Jedino ako preferirash 6-ticu..:D

ivica je napisao(la):
...ko mi garantuje da ce ponovo da nareze na istom mestu a da cela slika ne bude zarotirana.

Ja :p

Samo snimi *.ncd fajl, ponovi i uzivaj. Ako se baš paranoišeš možeš da odštikliraš opciju Eject disk after printing has finished.

Aha...to je dakle...a shta sad sa ovim shto sam odradio...Mislish da nece da zarotira sliku za neki ugao...poshto je disk izvadjen...Snimio sam ja ncd file...Ma dobro ne mora ovaj...za neki drugi...ako ne moze ovaj.

Jel da te pitam jel moze da reze sa gornje strane ako nije Labelflash disk...? Ne verujem al' da pitam...Npr ako je neki noname disk i sl...Neshto sam video u predhodnim postovima pa da pitam..

I josh neshto..jel ima negde da se nadju pravi Labelflash diskovi...u gradu.

ivica je napisao(la):
Aha...to je dakle...a shta sad sa ovim shto sam odradio...Mislish da nece da zarotira sliku za neki ugao...poshto je disk izvadjen...Snimio sam ja ncd file...Ma dobro ne mora ovaj...za neki drugi...ako ne moze ovaj.

Jel da te pitam jel moze da reze sa gornje strane ako nije Labelflash disk...? Ne verujem al' da pitam...Npr ako je neki noname disk i sl...Neshto sam video u predhodnim postovima pa da pitam..

I josh neshto..jel ima negde da se nadju pravi Labelflash diskovi...u gradu.

Moze, i to ne samo taj vec svaki rezac, ukoliko imas DOUBLE SIDE (ne double layer) disk. U suprotnom reze samo po data strani... Hehe pa jes da smo ih prevarili malo da misle da su 51 ali da su tolko glupi da ne prepoznaju stranu na kojoj se ne pise... eee...

Nesto ovog tipa

Poslednja izmena:
U tom slučaju bi trebalo razmisliti o podacima na drugoj strani, jer se slika "štampa" na dubini od 0.6 mm... Ako neko proba, nek javi ;)

Poslednja izmena:
Pa jel probao neko DVD-RAM na tako odfleshovanom 3550..mada mislim da bi trebalo da radi...

I_L_I_J_A je napisao(la):
Hardverski su identicni - nema razloga da ne radi

jel neko ovde probao 3550->4551 da radi LF i RAM?
ja sam odradio 3550 na 4551 i sve radi kao sat nema frke uopste sve je proslo bezbolno

Bane-Nis je napisao(la):
da bane moze 3550 na 4551, ja sam zivi primer tog majstorisanja, koliko ja znam t@2 ne moze po obicnim diskovima ako si na to mislio, labelflash po dvdima sam odradio skoro svaki disk koji imam cisto da ih potpisem jer kad dam nekom prave se ludi kao to je moj cd i slicno e sad m*da kad imam potpis na svako disku na data strani!!! Moram da nadjem neki LabelFlash disk pa da probam i po gornjoj strani

Nemoj odmah da se odusevis sa potpisima na data strani

Zahtevaju SKORO 1GB slobodnog prostora kako bi mogao da iscrtas i najsitniju tackicu

BTW nemojte kao ja da se istripujete sta se desava sa novim firmwareom i zasto se disk ovako sporo i necitljivo snimio ?!?

Desilo mi se da prazan ali iscrtani disk sa data strane greskom ubacim i pocnem po njemu nesto da snimam. Nero ne prijavi nikakvu gresku ali snimanje ide ocajno sporo i naravno posle je necitljiv. Posle proveravanja da nije PIO mod i restartovanja i trazenja (r) firmwarea za 4551 provalio sam da sam snimao po 'iscrtanom' disku :D

Nego jel ce biti potreban lenjir da se meri ili ako se ubaci narzan disk ali ne do kraja..on automatski prepozna dokle su podaci..ili ne? Aao je ovo drugo..ne gine nam lenjir i merenje koliko su narezni podaci od centra.....plus malo da se ostavi luft pa tek onda da se narecka...shta se hoce na ostatak. E i josh neshto..jel moze prvo da se disk iscrta ..po kraju pa onda da se u slobodnoj "rupi" narezu podaci...? :D

Nazad
Vrh Dno