Šta je novo?

Mod Nec-a 355x i 4550 u 4551 (DVD-RAM & LabelFlash)

Nero aplikacija za LF očita koji deo diska je zauzet podacima - da ponovim onaj deo priče: ako se u pravoj kombinaciji softvera i serijskog dobije puna funkcionalnost za LabelFlash - tako da nema potrebe išta meriti lenjirom :)
U svakom slučaju baci pogled na PDF u prilogu, možda nadješ odgovor na neko od pitanja...

Prilozi

• Pages from productfile.pdf
    542 KB · Pregleda: 145
Poslednja izmena:
Mene zeza nero.
6.6.1.4 verzija, i Ultra (1A23) i Enterprise (1A21) Edition, nigde nema Labelflash ikone, a nema opcije ni u extras meniju. LLS.dll se nalazi u nero direktorijumu, verzija ona koja je dosla uz instalaciju, 1.0.4.1.
Kako pocinje serial (tj koji edition imate) vama kojima LF radi u Nero-u 6.6.1.4?

Treba da kupis validnu licencu za RELOADED verziju (kada snimas ima levo ultra buffer) i time se pojavljuje LF ikona desno od helpa to su licence koje pociju sa 1A25

Elem iako mi Plextorce 716A vrsi poslic ali ... nema label flash :( i ne mogu da skrabam po diskovima onda sam (po)kupio 3550 iz frime i uspesno ga "ubedio" da bude 4551. I jos nesto bitno, ne secam se ko bese skeptik po pitanju ponovnog pisanja na vec pisan disk. Dakle, na prvom testu sam na disku narezao par slova u gornjem delu (na 12h). Sve je lepo odradio za nekih 17 minuta na high. Izvuko disk, ugasio Nero onda vratio disk nazad, pustio nero i dodao jos 2 slicice levo i desno (na 9h i 3h) i jos tekst u donjem delu (na 6h). Nakon rezanja nista nije ni promasio ni poremetio slova i slicice su nareznane tacno gde sam naveo u odnosu na prvo rezanje slova (ono na 12h). Sto znaci da tacno prati poziciju snimanja...

Bane-Nis je napisao(la):
Elem iako mi Plextorce 716A vrsi poslic ali ... nema label flash :( i ne mogu da skrabam po diskovima onda sam (po)kupio 3550 iz frime i uspesno ga "ubedio" da bude 4551. I jos nesto bitno, ne secam se ko bese skeptik po pitanju ponovnog pisanja na vec pisan disk. Dakle, na prvom testu sam na disku narezao par slova u gornjem delu (na 12h). Sve je lepo odradio za nekih 17 minuta na high. Izvuko disk, ugasio Nero onda vratio disk nazad, pustio nero i dodao jos 2 slicice levo i desno (na 9h i 3h) i jos tekst u donjem delu (na 6h). Nakon rezanja nista nije ni promasio ni poremetio slova i slicice su nareznane tacno gde sam naveo u odnosu na prvo rezanje slova (ono na 12h). Sto znaci da tacno prati poziciju snimanja...
vidis to nisam znao, korisno, veoma. Jos treba da skinem nero 6.6.1.4 pa lepo da mi radi labelflash jer ovaj nero 7.0.1.4 i LLS 1.0.0.5 ponekad ocita koliko je rezan disk a u vecini ne, pa ja treba da odmeravam gde da pisem po disku, uzas. Jel zna neko kako se ponasa novi nero cini mi se 7.0.5.4 kako sam cuo on vec ima podrsku za labelflash?

Kako ukljuciti label flash u Roxio Easy CD Creatoru 8? Ja sam muvao i gledao ali me toliko smorio program da to nije normalno, mislim generalno vise volim easy cd creator od nero-a ima milion vise opcija ali ne nadjoh nigde za labelflash? Help

studiovpc je napisao(la):
vidis to nisam znao, korisno, veoma. Jos treba da skinem nero 6.6.1.4 pa lepo da mi radi labelflash jer ovaj nero 7.0.1.4 i LLS 1.0.0.5 ponekad ocita koliko je rezan disk a u vecini ne, pa ja treba da odmeravam gde da pisem po disku, uzas. Jel zna neko kako se ponasa novi nero cini mi se 7.0.5.4 kako sam cuo on vec ima podrsku za labelflash?

Pa ja probao 3550... pardon 4551 :D na 7.0.5.4 i svaki put kada sam nastavljao "skrabanje" korektno mi je pokazao koliko mu je od "data" zauzeto. Jedino sto nije prikazvao jeste mesta gde su vec rezbarene slicice i slova po njemu.

Kako ukljuciti label flash u Roxio Easy CD Creatoru 8? Ja sam muvao i gledao ali me toliko smorio program da to nije normalno, mislim generalno vise volim easy cd creator od nero-a ima milion vise opcija ali ne nadjoh nigde za labelflash? Help

Imam prakticno resenje... Rezi iz Roxio, skrabaj iz Nero :type: :-devil-:

Bane-Nis je napisao(la):
Imam prakticno resenje... Rezi iz Roxio, skrabaj iz Nero :type: :-devil-:
da to sam i ja mislio za roxio i nero hehehe, nista sutra skidam novi nero pa cu da vidim rezultate "skrabanja" sa njim. Pozdrav

Kako mislite da se inače snimaju podaci na DVD (a i za CD, BD, HDDVD važi isto)? Proizvoljno? :D

U LeadIn delu svakog DVDa stoje upisani podaci o sektorima, kapacitetu i njihova pozicija je uvek na istom mestu. Takođe na svakom praznom disku postoji kodovani (modulisani) adresni signal ("womble") u spirali po kojoj se zapisuju podaci i na osnovu kojih pick-up ("laserska glava") dekodira tačnu poziciju i orijentaciju diska. Bez ovog adresiranja pristup podacima bi bio jednsotavno prespor. :)

Sa gornje strane LightScribe diskova nema pregroove spirale i zato je u unutrašnjem (plastičnom) obodu ugraviran bar-code koji služi za besprekornu orijentaciju.

Bane-Nis je napisao(la):
Pa ja probao 3550... pardon 4551 :D na 7.0.5.4 i svaki put kada sam nastavljao "skrabanje" korektno mi je pokazao koliko mu je od "data" zauzeto. Jedino sto nije prikazvao jeste mesta gde su vec rezbarene slicice i slova po njemu.

p.s.

Upravo sam probao i DVD-RAM (Prime 3x) na ex.3550 i sljaka bez problema :eyebrows:

I_L_I_J_A je napisao(la):
Treba da kupis validnu licencu za RELOADED verziju (kada snimas ima levo ultra buffer) i time se pojavljuje LF ikona desno od helpa to su licence koje pociju sa 1A25

He,he nemora... Meni licenca pocinje sa 1C82... (ver. 7.0.5.4 + 1.0.0.5)

Bane-Nis je napisao(la):
He,he nemora... Meni licenca pocinje sa 1C82... (ver. 7.0.5.4 + 1.0.0.5)
da da ali licence koje pocinju sa 1A21, 23, 25 i 20 za neke oem uredjaje, su za nero 6 a ovo sto ti imas nije za 6 nego za 7 koji kazes da imas tako da ti teroija pada u vodu. NHF. Pozz

Poslednja izmena:
da da ali licence koje pocinju sa 1A21, 23, 25 i 20 za neke oem uredjaje, su za nero 6 a ovo sto ti imas nije za 6 nego za 7 koji kazes da imas tako da ti teroija pada u vodu. NHF. Pozz

Teorija zavere :D

andjelkoyu je napisao(la):
....
Sa gornje strane LightScribe diskova nema pregroove spirale i zato je u unutrašnjem (plastičnom) obodu ugraviran bar-code koji služi za besprekornu orijentaciju.

Jel i LabelFlash radi po gornjoj strani na istu foru?

Another success story

Samo da Javim da to sve radi kako
treba
doduse ne znam kojim cudom
posto nisam siguran kako to sve radi
ja sam uspeo da pisem po vec punom DVD-u

naravno dvd posle toga nije radio
ali ako imate DVD-ova koji su vam prsli prilikom rezanja
mozete nesto lepo da istampate po njemu :)

Poslednja izmena:
e ljudi jel se i vama desava da se nero malo zatupljuje sa nekim diskovima kada treba da se skraba po njima a ima veoma malo mesta i onda lls prijavi da je disk pun i da ne moze da se skraba a ima ono 6-7mm slobodno. Problem kod mene je u slucaju sa neroom 7.0.5.4 i lls 1.0.0.5 sa 7.0.1.4b i istim lls-om nikad nije ni prijavljivao koliko ima slobodno ali je uvek dozvoljavao pisanje po disku. kakva je situacija kod vas koji koristite nero 6?

Poslednja izmena:
Pa ovo jako lepo radi sa nero-m 6.6.1.4. !
Jedino mi nije jasno kako da eliminisem ono "Title" koje stoji pri izboru opcije Field Tool -> Title, jer mi se to vidi na DVD-ju pored teksta koji ispisem.
Bude ovako: moje ime<Title>moje prezime. Sta uraditi da nema to "Title" ?

Imam jedan 3550 star oko godinu dana i sad nece neke DVD-ove da cita.Ne mogu da uhvatim pravilo.Neke nase original crtace (tipa Fifi,Beti Bu, i sl) cita neke ne, isto i sa piratima. Jel cita on DVD-R??? Na ovim nasim original se od nalepnice ne vidi da li su - ili +. Razmisljam se da ga flesnem u nesto (4550,4551)..........

kako stoji stvari sa medijima?
jel ima nesto novo?
....
Jel ta verzija Nera 6.6.0.14 ili 6.6.1.4??
Sve koje sam nasao imaju nulu u sebi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno