Šta je novo?

Mobilni telefon Mobilni telefon koji može da snima razgovore

Koji mobilni telefon kupiti

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Potreban mi je mobilni, android, koji može da snima razgovore. Ne znam od koje verzije androida je to onemogućeno, ali nekad sam mogao. Da li neki od novih telefona to zaobilazi i koji. Ako ne da jurim neki polovan.

Poco to može, koliko sam video. nisam probao nijednom

Odakle ti da je onemoguceno? Ja to sad cujem. Moze da snima Android 8.1 , 10 , 11 sto mogu da potvrdim.
Imaju built-in snimac u aplikaciji za pozivanje.

Ima i dodatnih aplikacija na tone.

Ova app ima i radi 100%

Poslednja izmena:
Poco X3 NFC nema tu mogucnost fabricki recimo, Mi 9t je imao..
Ja niti jednu jedinu aplikaciju koju sam probao nije htela da radi kako treba, ta fabricka na mi 9t je bila neprejebiva..

P30 pro radi, i rucno i automatsko snimanje...

Ja imam p20 pro. Kako da podesim?

Samsung telefoni za određenja podneblja takođe imaju tu mogućnost. Pisao sam već ranije u nekoj od tema koji csc podržavaju.

Edit: našao sliku, ne znam jel se nešto menjalo u međuvremenu, ne koristim ovu opciju, nebitna mi.

Prilozi

• Screenshot_20200408-171143.jpg
    Screenshot_20200408-171143.jpg
    71.7 KB · Pregleda: 89
Sredio na p20 pro.

Ako telefon fabricki dolazi sa google dialerom, snimanje vam nece raditi.

U stvari on ima snimanje koje rucno mozete da aktivirate i obavestava drugu stranu da se snima...sto je bezvezno.

Ja imam p20 pro. Kako da podesim?
Koji android i koji emui verzija?
E sad vidim da je sredjeno😎

U stvari on ima snimanje koje rucno mozete da aktivirate i obavestava drugu stranu da se snima...sto je bezvezno.
Za ovaj model se ne obavestava druga strana da se snima, sve automatika... Samo je potrebno prepraviti fabricku app call recorder, inace nece snima sam...

Root resava tvoj problem.
Snima automatika, line izbor formata itd... naravno mora root.

OnePlus Nord, sa stock dialerom i OnePLus app za snimanje razgovora.

Imam fabricki dialer i snimanje radi. Android 8.1
Ne startuje automatski naravno, moras pristisnuti da zapocne snimanje. Nisam call centar da snimam svaki razgovor.

Zasto je bezvezno sto obavestava drugu stranu? To je zakonska obaveza kao sa call-centrima.
Snimanje drugih bez znanja je cin voajerstva ili ste deo obavestajne sluzbe ili sta vec.

Nikome nije dozvoljeno da prisluškuje ili snima razgovor, odnosno čini fotografski, filmski, video ili drugi snimak nekog lica bez njegovog znanja ili pristanka.

Lice koje objavi ili prikaže spis, portret, fotografiju, film ili fonogram ličnog karaktera bez pristanka lica koje je spis sastavilo ili na koga se spis odnosi, odnosno bez pristanka lica koje je prikazano na portretu, fotografiji ili filmu ili čiji je glas snimljen na fonogramu ili bez pristanka drugog lica čiji se pristanak po zakonu traži i time osetno zadre u lični život tog lica, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine, kao i da ako delo učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri godine.

Mora da se objavi, plus lično zadiranje u život snimljene osobe, pa da snimak nije namenjen osobi koja snima... Sve dok je za sopstvenu upotrebu nema frke. Call centri te obaveštavaju da bi mogli posle da se pozovu na to ako zatreba na sudu. Ili da kažu da nemaju snimak ako ukake nešto (ima i toga).

Ako si neki spijun ili radis neku ozbiljnu analitiku onda svakako treba da najavis da snimas da bi taj materijal mogao validno da upotrebis.

Obican covek koji ima mnogo razgovora u toku dana onda telefon treba da radi za tebe a ne da zapisujes na papirice sta je ko rekao, gde i sta treba da uradis i svakakve razne dogovore u toku dana.

Snimas sebe i svoje stvari, i za svoje potrebe radi bolje organizovanosti a ne za deljenje.
Zamislis samo posao nekog komercijaliste ili dostavljaca...koji u kaludjerici treba da nadje 6. vojvodjanske brigade 32G... treca levo cetvrta desno pa poludesno...

telefoni su imali snimanje i pre 30 godina, a sad su postali pametniji pa se zabranjuje snimanje... gde je logika?

Moj prvi mobilni telefon je imao snimanje, a ovi ga ukidaju u 10 verziji androida, pa ga u 11toj vrate uz obavestavanje... i to je kao normalno?

Guglajte: google assistant take notes

Snimati čitave razgovore nije ni malo efikasno, produktivno.
Još ako generički snimaš svaki...

Nisu oni to uradili jer su hteli, nego jer ih je zakon obavezao.

Guglajte: google assistant take notes
Savetujes da nakon razgovora, prepricam razgovor google assistentu na engleskom jeziku da ne bi zapisivao na papir...
pa to je bas smart.:rolleyes:
Mislim da bi brze zapisao na papir.

Snimati čitave razgovore nije ni malo efikasno, produktivno.
Još ako generički snimaš svaki...
Ne klesem ja to u kamen, vec to telefon radi automatski, podesis i zaboravis dok ti ne treba
i automatski obrise nakon predjenog limita... cak i ne otvorim recorder dok nema potrebe za tim.

I ne snima se to za blue ray izdanje vec cisto da se razume, pa u 100-200mb AAC formata moze da stane nekoliko meseci razgovora.
Nisu oni to uradili jer su hteli, nego jer ih je zakon obavezao.
Ma da...sijo mi ga djuro

Pa tako su ih sigurno zakonom obavezali i da nam google obrise istoriju razgovora posle 30 dana... mada misli da nije ni 30 vise nego krace.
To je moja istorija, sta je tu povreda privatnosti i zasto to rade?

Da nema telefon mozda premalo memorije za istoriju...

ne znam za koji djavo ih branite, moje stvari su za mene privatne.

Mora root od Android 9, platio sam nesto smesno pre par godina, cca 5$, za free verzije vec ne znam.

Xiaomi telefoni sa indijskim ROM-om nemaju Google dialer, i oni mogi da snimaju razgovore. Radi kod mene već 2 godine bez greške.

@zamzung kada sam na radnom mestu, hvatam beleške za ceo razgovor, ali se opet desi da nešto promakne. Misliš da se neko od pozivalaca ljuti što hvatam beleške? Svakako ih bacam čim izgube značaj, kao što mi se i razgovori automatski brišu.

Call recorder mi je u više navrata baš pomogao. Nekada u danu snimim i 30+ razgovora. Na Samsung koristim Call Recorder (baš se tako zove aplikacija), podešeno je da čuva poslednjih 300 poziva. Nekada u danu preslušam dva poziva, a nekada mesec dana nijedan. Sve se automatski briše. Jedino kada treća lica čuju snimke, jeste kada u 15 minuta razgovora tražim detalje za neko podešavanje, pa ne slušam ja, već kolega koji će da podešava opremu.

S obzirom da se bavim prometom oružja, verujem da bi deo ljudi prekinuo vezu kada bi čuli upozorenje za snimanje. Mada i ja mnogima kažem da snimam, kada počnu da pričaju o nelegalnim stvarima, i uglavnom ih to ne spreči da završe priču.

Na P30PRO je native aplikacija i snimke puštam direktno iz call dialer. Mnogo jednostavnije. Zato će P30PRO sada da ide na mesto službenog telefona.

Sada tražim neki pouzdan Call Recroder za S21FE. Nije problem ako se plaća, samo da imam demo, da potvrdim da radi dovoljno dobro.

@PJ baš puno pomaže ta opcija snimanja razgovora, naknadno preslušavanje, olakšava život.
Ne razmišljam kada mi neko kaže gde stanuje, koja ulica, gde skrećem, koji su orijentiri...
Super je i za nove kontakte, a imam ih redovno, da kasnije preslušam, kako se ko beše zove, i da ga naknadno pod tim imenom ubacim u kontakte
Majka mi izdiktira recept preko telefona, posle lako sve preslušam, i lekar ukolko ti da savet, ili pravnik, posle lako preslušaš...
Koristio sam ovu aplikaciju, super je radila, ali je istekao trial pre neki dan, košta 1300 din

@phantomr na kom telefonu je koristiš?

Za native aplikaciju, kao na Huawei, doplatio bih i dosta vise od 1300.

Xioami 11 lite 5g NE ima mogucnost snimanja razgovora. Moras da pritisnes za pocetak snimanja. Salje govorno obavestenje.
Xiaomi redmi 10 ista prica.
Xiaomi Redmi Note 5 ima snimanje, pritisnes za pocetak i nema obavestenja.

Poslednja izmena:
Mislis na onaj sto svaki put moras da pritisnes record ako hoces da ti snima ? Automatski je bolje kada ide svako snimanje, ko ce se cimati svaki put da stiska i ne moze stalno ni da padne na pamet..

• Like
Reagovanja: PJ
Nazad
Vrh Dno