Šta je novo?

Mobilni telefon Mobilni telefon koji može da snima razgovore

Koji mobilni telefon kupiti

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Potreban mi je mobilni, android, koji može da snima razgovore. Ne znam od koje verzije androida je to onemogućeno, ali nekad sam mogao. Da li neki od novih telefona to zaobilazi i koji. Ako ne da jurim neki polovan.

Ko hoće snimanje razgvora bez obaveštavanja sagovornika, samo Huawei. Meni je to radilo savršeno na Huawei P20 Pro, Mate 20 Pro i sada radi na P30 Pro. Lepa stvar je što i kad odete u neki kontakt, ispod imate call istoriju sa sve snimcima. Snimke možete pretraživati i kroz fajl menadžer. Odete u folder recording i stavite recimo search za Mile Pez.
Google je tu praksu snimanja razgovora zabranio i može samo uz obaveštavanje korisnika (recimo Xiaomi). Sumnjam d abilo koji proizvođač telefona ima oficijalni rom sa takvim načinom snimanja. jednostavno, došli bi u konflik sa Googlom.
Znači, kome treba fon za takvo nešto, samo Huawei neki polovan. P30 Pro drži cenu, ali se zato Mate 20 pro i P20 Pro mogu naći i za stotinak eu. Baterija može biti jedini problem, ali je zamena iste u Huawei servisu 30eu.

Pa i meni na Samsungu S23, jako lepo radi snimanje razgovora. Promenio sam csc i sve radi ok.

P30 koliko se secam ima android 10?
stari je to telefon.
Velika je razlika izmedju androida 10 i 13 u ogranicenjima.
Ima raznih custom romova gde radi snimanje ali stock rom nikad nema snimanje

Poslednja izmena:
Android 11/EMUI 12
Doduse, i da je 10 ne bi bila neka steta. Ako vecina stvari jos radi na Androidu 5, ima moj p30 pro jos solidnih 2-3 godine koriscenja.

Jel ima još neki brend pored Samsunga da se može uključiti call recording, bez otključavanja bootloadera, flešovanja kineskog roma i sl.?

^Da li si probao tu metodu, da li radi, odnosno da li je ugašeno upozorenje o snimanju razgovora?
Da, pre godinu dana sam odradio komšiji kao sa klipa i gasilo je upozorenje. Realme 8 je telefon u pitanju,
snimao je bez upozorenja ali se čuo samo njegov glas na snimku zbog google pravila. Ne znam sada da li radi, jer ja ne koristim snimanje
ali vredi probati.

Poslednja izmena:
Kupio sam A55 i pokušavam da promenim CSC, koji da odaberem?

Prilozi

• IMG20240906135221_Edited.jpg
    IMG20240906135221_Edited.jpg
    298.6 KB · Pregleda: 51
Da li se na Honor telefonima čuje upozorenje o snimanju i koji modeli provereno snimaju? Od jeftinijih, Honor 90, Magic 6 lite i sl?

Da li se na Honor telefonima čuje upozorenje o snimanju i koji modeli provereno snimaju? Od jeftinijih, Honor 90, Magic 6 lite i sl?
Na mom Honor Magic6 Pro se ne cuje nikakvo upozorenje ni meni ni sagovorniku.

Na mom Honor Magic6 Pro se ne cuje nikakvo upozorenje ni meni ni sagovorniku.
Hoćeš reći da ima fabričko snimanje razgovora bez upotorenja. To je xtra. To mi treba. Zato i ne menjam Huawei P30 Pro.

Hoćeš reći da ima fabričko snimanje razgovora bez upotorenja. To je xtra. To mi treba. Zato i ne menjam Huawei P30 Pro.
Na global verziji nema, ali naravno postoji fora da ubacis sa kineske za nekih 10 minuta posla i posle radi kao fabricki.
Automatski snima, imas u dialeru pored svakog razgovora i dugme za preslusavanje kao i kompletnu istoriju snimaka itd.

Na global verziji nema, ali naravno postoji fora da ubacis sa kineske za nekih 10 minuta posla i posle radi kao fabricki.
Automatski snima, imas u dialeru pored svakog razgovora i dugme za preslusavanje kao i kompletnu istoriju snimaka itd.
Da, tako ja imam na P30 Pro. Koliko sam skapirao, sve marke na globalu to nemaju, ali pojedini regioni imaju. Isto i Samsung - promeniš CSC i dobiješ snimanje razgovora. Ali sve to utiče na garanciju prepostavljam.

Ovde nema menjaja regiona, samo se preko ADB-a instalira aplikacija.

Kupio sam A55 i pokušavam da promenim CSC, koji da odaberem?

Koliko je komplikovano promena?
Da kreneš redom, pa kada provališ da li neki može (jer nema nijednog koda sa spiska sa XDA), javi, da probam i ja na A55 😄

Meni na Cube ACR savrseno radi snimanje razgovora na S24 ultra.

Nazad
Vrh Dno