Šta je novo?

Mobilkom Austria

Hmm...i ovo prodajno mesto na Novom BGu u Bulevaru Umetnosti MTSa se nešto renovira...i biće gotovo 1. 6. slučajnost? :D

Prodajno mesto 1: Knez Mihailova, preko puta "Legend"-a, gde je bila Savremena ...
Prodajno mesto 2: Slavija, zapravo Nemanjina, gde je bio "Foto Tony", malo ispod TC Futura (tamo gde je Beotel).
Prodajno mesto 3: Novi Beograd, Bulevar umetnosti 2, zgrada na ćošku između SDPR-a i Wiener Stadche (sp?), ćošak preko puta MOBISa
Prodajno mesto 4: ?

Ajde NS :) nemojte tu da klechim i molim ;)

I ja sam iz NS, ali se ovde kanda nista ne prica o prodajnom mestu (ili ne daj boze, vise njih :))... BIce da ce i ovi kao Norvezani da jure u nekim mobilnim timovima na sve strane... :)

Sad sam zvao njihov Call Centar, 0601234 (poziv vazi samo sa mt:s mreze). Znaci pocelo je
:)

i sta su ti rekli?

Kazu:

Dobro jutro, dobro dosli u Korisnicki servis TopNeta. Ako ste korisnik Top Neta pritisnite 1 a ako niste pritisnite 2...

@mrmilos
Tebe je mrzelo da pozoves?

Danas sam zvao, i kad me pitao automat da li sam korisnik TopNeta, ja stisnem 2 a onda je muzika na cekanju sviiiiirala i sviiiiiirala.... :D

Prodajno mesto 3: Novi Beograd, Bulevar umetnosti 2, zgrada na ćošku između SDPR-a i Wiener Stadche (sp?), ćošak preko puta MOBISa
Prodajno mesto 4: ?
***e, živim na najboljoj lokaciji u BG-u. Arena, Merkator, Idea, Imtel, YUBC, Telenor, Telekom, TopNet... :D. Nego, jel ovo zvaničan pozivni - 060?

Danas sam bio do navodong prodajnog mesta na NBGu i video sam kako radnici unose neke table, a na jednoj je pisalo Clanica Mobilkom Austria Grupe dok je na drugaj bio Vodafone logo. Roberte, taj sajt koji si naveo jeste zauzet, ali ne mora da url sajta bude uvek tacan naziv kompanije/mreze mozda bude top-net.co.yu.

Na jednom forumu sam sad procitao da je "neko" citirao "nekog" ko radi u topnetu i navodno sve ide odlicno, drzi se u strogoj tajnosti, a cela kampanja (kao i sajt) krece 31.5 ili 1.6. ovo meni i ima najvise logike, jer stvarno je neverovatno da neko prvo toliko zeli da udje na ovo trziste (prvo preko mobtela pa sada i kao treci operater), zatim plati licencu 300 miliona i onda ne ispuni uslove ugovora u startu - stavrno cudnoo. a s obzirom kako se telekom i telenor u zadnjih sest meseci utrkuju i kopiraju jedni drugima ideje, i ne cudi sto se sve drzi u ovakvoj tajnosti...

samo razmisljam pozitivno. uostalom sve ce se znati za 1-2 dana :)

tako nesto je i moja informacija od insajdera :beat:

Ono sto ja znam zasigurno je da je kupljena ogromna kolicina Cisco opreme (i opreme drugih proizvodjaca) koju odredjene osobe koje ja poznajem svakodnevno postalvjaju i testiraju za potrebe Mobilkoma. Znam da imaju jako mnogo posla i da se radi uzurbano kako bi se ispunio zadati rok.

Upravo sam procitao na jednom hrvatskom sajtu da Mobilkom nece poceti sa radom sutra...i kome sad covek da veruje?!?

Sutra je blizu, pa ćemo videti... Sutra mi izlazi SK, pa me baš briga, manje ću se nervirati ako ne počnu, čitaću SK... Na drugom forumu sam pročitao da ipak startuju, samo prepaid, bez SMS-a... za mesec do tri sve će bude. A startovaće sa minimumom, tek da se kaže da staruju, da ne popiju disciplinsku.....

Upravo sam procitao na jednom hrvatskom sajtu da Mobilkom nece poceti sa radom sutra...i kome sad covek da veruje?!?
Kakve veze ima tamo neki hrvatski sajt sa početkom rada Mobilkoma...
Šta nas briga šta oni kažu za početak rada Mobilkoma kod nas.
Sutra ćemo videti šta će biti,pa možemo da pričamo.

Pa ako zaista za sutra planiraju otvaranje, nije mi jasna ta njihova marketing strategija...Ja ne videh nikakve reklame po novinama, bilborde i sl...Otkud ljudi da znaju gde su im poslovnice i gde da dodju u 2h ujutro da stanu u red i sl :D

Poslednja izmena:
Pa ako krenu sa nekim minimumom usluga (zakona radi) koji ce im reklame? Samo bi navukli ljude kojima nebi nista mogli da ponude. Jel zna neko sta moze da se desi ako ne krenu do predvidjenog roka?

bacili su 300 miliona, nema licenceeeeeee

Mozda u nekoj normalnoj drzavi ovde ce i da im vrate pare ako zatraze

ne samo da nema gromoglasne kampanje, nego nema ni traga ni glasa od velikog mobilkoma. ovo je sramota pre svega za ovu banana drzavu, koja ce im progledati kroz prste i prihvatiti ko zna koje razloge, samo zbog toga sto su se povukli iz posla sa mobtelom "na finjaka" i tako omogucili drzavi milijardu evra "za prezivljavanje" ustava, izbora i izborne kampanje. sve u svemu bruka. pocece izgleda kao sto su telekom i mobtel pocinjali pre jedno 10 godina - uz pomoc stapa i kanapa. za to vreme ce telenor i mts da vezu za sebe na dve godine jos jedno 100.000 korisnika...

pardon, evo na vozdovcu se pojavilo SCG 05... bas su krenuli silovito u kampanju od prvog dana

Poslednja izmena:
Pa ima li neko uopste informaciju iz prve ruke tj da li je uopste otvorena bilo koja poslovnica? Doduse mozda i jeste pa prodaju pice i grickalice dok ne stignu sim karice ;) :D Mrzi me da se svrcnem do centra pa da licno vidim zatarabljena vrata :D

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2007&mm=06&dd=01&nav_id=249395

B92 Biz Vesti Srbija
Novi operater čeka dozvolu RATEL-a
12:54 | Izvor: B92
Beograd -- Vlasnik treće licence za mobilnu telefoniju u Srbiji "Novi operater" čeka dozvolu RATEL-a za početak rada.

Licenca je plaćena 320 miliona i jedan evro 1. decembra 2006.
Licenca je plaćena 320 miliona i jedan evro 1. decembra 2006.
U toj kompaniji kažu da su završili sve pripreme za početak rada i da će početi rad čim dobije završnu opštu dozvolu Republičke agencije za telekomunikacije koja se očekuje uskoro, piše u saopštenju.

Direktor Ratela Jovan Radunović nije mogao da precizira kada će dozvole biti izdata, ali je istakao da će sve biti završeno "što pre" i dodao da je Agencija odobrila promenu imena kompanije u "Top net".

Predsednik Upravnog odobra "Novog operatera", koji je deo austrijskog Mobilkoma, Aleksandar Šperl je naveo da je kompanija šest meseci posle potpisivanja ugovora o dodeli licence uspela da izgradi novog mobilnog operatera potpuno spremnog za rad.

Kompanija je investirala 250 miliona evra u razvoj i izgradnju mreže, a prema obavezi iz licence, "Novi operater" bi na kraju prve godine rada morao svojim signalom da pokrije 20 odsto stanovništva i tri glavna autoputa u Srbiji.

Da bi korisnicima od prvog dana rada omogućila da nesmetano razgovaraju na celoj teritoriji Srbije, firma je dodatno investirala u korišćenje mreže jednog od postojećih operatera, sa kojim je potpisala ugovor o nacionalnom romingu.

Mobilkom ima više od deset miliona korisnika u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Lihtenštajnu, a, uz Srbiju, uskoro će početi da radi i u Makedoniji. Zahvaljujući globalnom partnerstvu sa britanskim Vodafonom, članice Mobilkom Austria Grupe u svojim zemljama imaju brojne servise ove telekomunikacione kompanije, kao što je multimedijalni “Vodafone live”.

Klasicna srpska posla... Svi ( dobro, velika vecina ) je pomislila da su krivi Austrijanci, a ispostavilo se po ko zna koji put da su nasi zeznuli stvar... Hoce li Mobilkom da ih tuzi sto im nisu obezbedili dozvolu na vreme? I bas danas telekom sa novom uslugom, sa reklamometinom u svim novinama...

Vrh Dno