Koje to muke i neugodnosti, a da nisu vezane za razvoj tehnologije i samog aplikativnog softvera? Naravno da je sada prenos podataka drastično brži, procesori brži, memorija (svaka) drastično dostupnija i veća, ekrani mnogo bolji, touch sistem mnogo bolji kao i većina ostalih stvari koje su vremenom uznapredovale. Slažem se za dosadnu politiku sertifikata, ali se to rešavalo lako i nije bilo ništa komplikovanije od današnjeg root-ovanja Android-a. Naravno da ne možeš da porediš današnji Android sa 10 godina starim OS-ma, ali možeš lako da ga uporediš sa Windows 10 i iOS9, koji su, po meni, mnogo ozbiljniji i bolji sistemi od Android-a 5. Da je Nokia razvijala Symbian kako je trebalo, ili Maemo ne bi bili tu gde jesu. MeeGo, odnosno Maemo je po meni i mnogo bolja implementacija Linux-a za mobilne uređaje od Android-a.
Najsmešnije mi je kada se pomene podešavanje izgleda Android-a kao velika prednost. Imaš višedelnu pozadinu sa widget-ima i prečicama, meni sa izlistanim aplikacijama, meni sa opcijama i lock screen, onda kao imaš brdo ,,različitih" launcher-a koji se razlikuju u obliku ivica i boje i to je kao neka velika ,,kastomibilnost".