Šta je novo?

Mobile Nostalgia Thread

Moj prvi telefon, klasična boljka ovih modela je bio džojstik koji
se relativno lako kvario.

mobile-phone-40-year-anniversary-12.jpg

Onaj koji mi je ostao u najpozitivnijem sećanju je svakako
motorola v3i razr. I dan danas ga imam tu negde po stanu,
padao je milion puta i ništa mu nikada nije bilo.

motorola_v3i_00.jpg

Danas svi telefoni liče jedni na druge, nema tu više one
šarolikosti kao ranije...

Poslednja izmena:
A ko se secaovog lepotana:
Koristio sam ga neko kraće vreme kad sam izgubio 3210. Nikako nisam mogao da se naviknem na interfejs, jedva sam čekao da opet uzmem Nokiju.

Neki su već pominjali 6610/6610i. Prvi "ozbiljniji" telefon koji sam imao, uzeo sam ga pre svega da bih ga koristio kao modem, jer sam se preselio u stan bez fiksne linije (poznate muke tog vremena). Samo DKU kabl je koštao preko 50 EUR, ali je uz vezu sa kompjuterom uz PC suite/Oxygen phone manager korišćenje mobilnog dobilo novu dimenziju. Ceo imenik se jednostavno ukuca na kompu, moguć je backup svih podataka, jednostavno ubacivanje tema/melodija/igrica. I uz sve to spasonosni besplatni Mobtel-ov GPRS koji je pružao vezu sa svetom.
colours.jpg

Sa ovim modelom mogle su da se salju poruke free na mts-u (valjda), na pola slanja stisnes cancel, poruka se posalje ali ti ne tarifiraju. :)
Na mobtelu.

Sa svim simensima tada.

Tj prekine se cim pisamce dotakne drugi telefon u animaciji.To sam provalio slucajno..nakon sto sam sprcao 950dinara kredita(uz karticu se davalo 1000) za 4 dana..i od tada, mojima bilo cudno sto retko kad trazim pare za kredit.[emoji1]
tajna je bila u prekidu poruke, ali da je skoro popunjena(tipa da ostane jos max 5-6 karaktera do kraja)

Tako sam se dopisivao 2 godine na miru, bez problema, a onda se neki genije setio da na mobtelovom forumu javno pita kako moze da se salje za dz preko simensa..i tad je naravno krenuo lov, promene, pokusaji da se onemoguci nekako..Onda smo se dovijali promenama broja servisnog centra i jedno vreme je jos to radilo, ali kako promenis region, tako moras jednu poruku da posaljes do kraja, pa tek onda naredne prekidas, da bi slalo za dz..na kraju je i to onemoguceno.

Tjah ja uopste nisam bio svestan toga, ustedeo bih sebi mnogo novca na muvanje preko SMS-a :D

Tako sam i ja mislio tada.. A onda samar.Kleta sudbina ogranicenja tadasnje tehnologije...063 ne moze da salje sms na 064.[emoji20]

Ovaj telefon sam obozavao, SE Z200, koliko mi je bio gotivan dizajn.. Polomio ga u vojsci, prso mu ekran i zvuk, uzeo posle 6230i.

003154.jpg

Onaj raspali Siemens (valjda) A55 je išo ko alva zbog besplatnih poruka. Posle desete poruke tastatura ima oštećenja, a kucale su se zilion. Dugme za prekid uglavnom držiš posebno u džepu. ( :

Onaj koji mi je ostao u najpozitivnijem sećanju je svakako
motorola v3i razr. I dan danas ga imam tu negde po stanu,
padao je milion puta i ništa mu nikada nije bilo.

Pogledajte prilog 191424

Danas svi telefoni liče jedni na druge, nema tu više one
šarolikosti kao ranije...

Mnogo mi se sviđala ta Motorola, mnogo dobro izgleda. Planirao sam dugo da je kupim i taman da je i uzmem naletela mi jeftino Nokia N73.
Danas imaš samo one Samsung-e na preklop, ali su bezobrazno skupi, a fali mi telefon sa fizičkom tastaturom.

Ovaj telefon sam obozavao, SE Z200, koliko mi je bio gotivan dizajn.. Polomio ga u vojsci, prso mu ekran i zvuk, uzeo posle 6230i.

003154.jpg
E a ja sam imao Z600 koji je u isto vreme izasao,i mnogo sam gotivio fon,extra diajn.Samo *** 2 mb interne memorije. :)

A ko se secaovog lepotana:
maxresdefault.jpg

Ovo sam nosio u prvom ili drugom razredu srednje. Izuzetan telefon, izuzetno kvalitetan i secam se da sam dane potrosio igrajuci onu pseudo-3d igru sa zidovima. Sem toga - poprilicno dosadan telefon, nije imao nista spec (falile mi zmijice mnogo).

Jos uvek imam taj fon (verzija sa ''amber'' osvetljenjem), kupljen valjda pocetkom 2002. odavno nije u upotrebi ali i dalje radi, ubacena je Li-ion umesto NiMH baterije ali je i ta prsla posle toliko godina. Silikonske zastite od vode su propale ali telefon je svasta preziveo za 14 godina.

A000531_C35-HRA_N.JPG

:d
[YOUTUBE]vyiBvtmNNlw[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]B60ZDjCIenY[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Zanimljiva tema skroz, ja sam od prvog telefona bio fan sony ericsson-a.

Prvi telefon mi je bio SE T100, većina drugara je tada imala nokiu i siemens, ja sam bio večiti kontraš. Ekran sija plavo, a tastatura narandžasto.

T100_17.jpg

Drugi telefončić je bio T610 prelep dizajn i dan danas.

SET610_0001.jpg1a4a0a95-ed60-41c8-b476-1eb14db13cb3Original.jpg

Treći je bio K500i, joj kako mi je džojstik kidao živce. :D

sonyericsson_k500i_14800d.jpg

Pa onda W810i. Taj telefon je kidao tada, kamera 2MP, led flash, kartica od 512mb išla uz njega napuniš muzikom i više nego korektne sluške sa ziku. Mana mu je bila što nije bio malo tanji.

sony_ericsson_w810i_wallpaper_by_lkprince87.jpg

Posle njega je bio iphone 2g i tada je već krenula touch smart telefona. Preskočio sam zlatnu eru Nokie da bih sada nosio 630 DS ali dobro. :)

Vrh Dno