Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da ima ograničenja.
I žena i ja imamo devizne račune u Intesi, ovlastili smo jedno drugo. U svojoj aplikaciji vidim sve njene račune, sa dinarskim mogu da radim šta mi je volja.
Sa njenog deviznog na svoj (i obrnuto) ne mogu da šaljem, za to moram na šalter.
Elektronski nalozi za prebacivanje deviza među računima fizičkih lica nisu dozvoljeni. Osim kada su to računi istog lica u istoj banci.
Tako su meni odgovorili iz Intese.

Član 34. Zakona o deviznom poslovanju:

"Банка на захтев резидента може вршити пренос средстава у девизама са девизног рачуна тог
резидента на његов девизни рачун код друге банке или на девизни рачун члана породице код те
или друге банке, уз доказ да је у питању сродник до трећег степена сродства."

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ja ne razumem da TB posle godinu ili dve koliko vec postoji iOS app nisu u stanju da implementiraju touch id umesto PIN-a...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Član 34. Zakona o deviznom poslovanju:

"Банка на захтев резидента може вршити пренос средстава у девизама са девизног рачуна тог
резидента на његов девизни рачун код друге банке или на девизни рачун члана породице код те
или друге банке, уз доказ да је у питању сродник до трећег степена сродства."

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
A u Srbiji svi poštuju ustav i zakon i sve je po propisima?

Sent from my D6603 using Tapatalk

Lupaju i Intesi da otkace:) U RF mogu izmedju ovlascenog i mog racuna da prebacujem.
Moze i unutar zemlje da se salje sebi devizno ALI kosta kao vani da se salje:)

Kao da ne čitate. Napisao sam da ne prolaze online nalozi, a ne da nije dozvoljeno.

Ti si napisao:
"Elektronski nalozi za prebacivanje deviza među računima fizičkih lica nisu dozvoljeni. Osim kada su to računi istog lica u istoj banci.
Tako su meni odgovorili iz Intese. "
znaci, bas jesi napisao da nisu dozvoljeni :)

Ja kazem da Intesa lupa da nisu dozvoljeni i da zato im kao ne radi. Posto kod drugih to moze, a ako kod RF nesto moze, verujem da je tako, pre nego kada mi neko u Intesi kaze nesto :)

Da, elektronski nalozi nisu dozvoljeni. Koliko znam, ni u jednoj banci. Mora peške na šalter, pa da utvrde da li može.

Ti to mene zekis onako rano "ujutru", posle 3. Nyeri kafice?:)
Citaj... necu da ponavljam :)

Jel neko zna da li mogu da promenim primarni broj telefona na TB - ne bih da cekam prenos broja vec bi da uzmem novi broj u VIP pa da promenim i broj telefona na TB.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moze Nitro ako su ti oba broja aktivna.

Pre neki dan mi se desila čudna stvar na bankomatu. Ubacio sam karticu i umesto pin koda za karticu, ukucao sam pin kod za logovanje u aplikaciju.
Bankomat je otvorio sledeće polje gde sam mogao da izaberem transakciju; izabrao sam opciju za brzo podizanje 2000 din (ili tako nešto) i tek tada mi je napisao da je pogeašan pin i zatražio ga ponovo. Nakon što sam ubacio ispravan pin, nastavio je sa isplatom novca.
Ne znam jeli ima neke veze što sam ukucao pin za aplikaciju, ali očekivao sam da me odmah obavesti da sam ukucao pogrešan pin i zahteva ponovo, pre bilo kakve dalje radnje...

Ne, ovo je normalno na svim bankomatima. Ako se ukuca pogresan PIN, tek nakon neuspele transakcije on pita za korektan PIN.

pitanje ako prebacim sa kreditne na debitnu karticu oko 7.500rsd hoce li provizija biti 200rsd ili veca hvala.jer neisplati mi se platit tri racuna preko kreditne kartice hvala.

pitanje ako prebacim sa kreditne na debitnu karticu oko 7.500rsd hoce li provizija biti 200rsd ili veca hvala.jer neisplati mi se platit tri racuna preko kreditne kartice hvala.

2% мин. 200 дин.,знааачи `оће.:)

Telenor Banka

Ima li neko ideju kako se gase trajni nalog/nalozi ? Sinoc sam platio racun za telefon i stiklirao trajni nalog ni sam nznm zasto da bi mi danas ponovo skinuli sinocnu sumu ...

Zna li neko kada ce poceti sa radom usluga mcash i kako ce funkcionisati tj. za sta ce konkretno sluziti?

Mcash prevashodno za podizanje para na Telenor bankomatima bez kartice.
Od sutra, telenor klik za sbb i total tv.

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Red je bio za SBB :)
Nego da li se meni cini ili je smanjen broj racuna koji mogu na klik/trajni nalog?

Kada ce ostale ED moci, ovo je ipak mali broj?

Mcash prevashodno za podizanje para na Telenor bankomatima bez kartice.
Od sutra, telenor klik za sbb i total tv.

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Odlicno,konacno su ubacili i Sbb,jel ima jos sta novo ubaceno ili je to to?
Znaci 4 x telenor racuni i 1 x Sbb i 1x EPS,nije losa usteda na mesecnom novou na konto provizija za moju dinastiju ;)

Poslednja izmena:
Do sada se sa TB nisam dopisivao sem reklamacije iz sept. vezane za skinuta sredstva bez OTP autorizacije (da, to je još u toku)!
Uputio sam prošle sedmice reklamaciju vezanu za online plaćanje, nakon provere sa svojom službom u odgovoru traže mi iste podatke koje sam odmah poslao: koja transakcija, kome, dan, iznos, a sve stoji u prvom mejlu. Pomalo kao dopisivanje sa MTS email support botovima. :wall:

Ne mogu da editujem prethodnu poruku, danas sam zapazio novi bankomat na Slaviji izmedju Meka i TC Futura.
Sada je lepo pokriven potes od Pravnog preko Slavije do Kalemegdana - na svakoj bus stanici bankomat jako blizu.
Naravno, znam da su neki delovi grada daleko od toga.

Najvise volim zonu 24/7, jer kad dune kosava na ulici, ume da razleti novac kad se podigne pregrada koja ga drzi. Kod drugih bankomata novac samo "proviri" i vetar mu ne moze nista.

Ako je u EUR, znaces tacno koliko EUR se naplati. Ako je u USD, MC/Visa rade konverziju, po kurs koji je skoro srednji (u stvari po FX market rate za taj dan).

Jeidni nacin da EUR na sajtu bude isplativiji je ako sajt ima bug (kao sto je SportsDirect imao, pa je cena u EUR bila GBP*1 :)), ili ako je cena po kursu uz malu proviziju a dolar za dan-dva odleti mnogo vise % od te provizije - sto se nije desavalo za USD (desilo se za CHF nekoliko puta), jer sajtovi vec znaju dovoljno dobro koliko valute mogu da odu za tako kratko vreme, i na tome zarade.

Tako da je uvek bolje da se ostavi default valuta, ako ne znate za neku caku tipa kao sto je SD imao bug.
Za WizzAir recimo, kada se kupuju karte iz BG-a, ako se izaberu dinari jedna je cena, u EUR je cena +10% skoro :)
Iznos artikla na Aliju je 10.03$, ili 9.58€. Da li da ostavim dolare ili evre na Aliju kao valutu? Da li na racunu da pretvorim dinare u dolare ili evre(zavisno od izabrane valute na Aliju)? Kako tu ide matematika, znas li to? Da li se racuna srednji ili prodajni kurs TBa?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno